Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

AGRAFA NEWS Δωρεαν φροντιστήριο για ολα τα Ευρυτανοπουλα. Ευχαριστήρια επιστολή της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών σχετικά με την δωρεάν διαδικτυακή ενισχυτική διδασκαλία

Δωρεαν φροντιστήριο για ολα τα Ευρυτανοπουλα. Ευχαριστήρια επιστολή της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών σχετικά με την δωρεάν διαδικτυακή ενισχυτική διδασκαλία
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών ευχαριστεί την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για την υπογραφή συμφωνίας λειτουργίας πιλοτικού δωρεάν διαδικτυακού φροντιστηρίου για όλους τους μαθητές των δυσπρόσιτων σχολείων της Ευρυτανίας.
Η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών πρωτοστάτησε στο θέμα και πρώτη διατύπωσε την πρόταση για δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα. Η Περιφέρεια άμεσα υιοθέτησε την πρότασή μας και σε συνεννόηση και με την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών εργάστηκε για την υλοποίησή της.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών απέστειλε σχετική επιστολή στο διαδικτυακό φροντιστήριο ΑΡΝΟΣ, που είχε θετική ανταπόκριση και άμεσα ενημερώθηκε η Περιφέρεια. Κατόπιν, ακολούθησε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του ιδιοκτήτη του ΑΡΝΟΥ, κ. Κρόκου Ιωάννη, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, και του Προέδρου της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη. Την υλοποίηση της πρότασης ανέλαβε και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός.

AGRAFA NEWS Η ιστορική παλιά Βίνιανη ευρυτανίας


Μπακογιάννης: Δώστε το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


 
 
Με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
 
«Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο. Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στην διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».
 

Συνάντηση Μπακογιάννη για τα προβλήματα των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας


 
 
Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
 
Ο Περιφερειάρχης, κατά τη συνάντηση, έθεσε το θέμα άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, από την κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες ελέγχων από τον μηχανισμό του υπουργείου.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και την υψηλή φορολογία τους.
 
«Οι αγρότες μας σηκώνουν ένα τεράστιο, δυσανάλογο βάρος αυτά τα χρόνια. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους εκπροσωπούμε και να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής όσο μπορούμε. Γι’ αυτό, πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα, που είναι πολύ σοβαρά, συζητήσαμε με τον κ. Τσιρώνη τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της γήρανσης του τομέα αυτού. Τους τρόπους, δηλαδή, με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε νέους αγρότες. Με τον κ. Τσιρώνη έχουμε μία συνεχή, εποικοδομητική συνεργασία και θεωρώ ότι θα εισακουστούν και οι προτάσεις μας, αλλά και τα προβλήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.
 

AGRAFA NEWS Συνάντηση Μπακογιάννη - Τσιρώνη, Δευτέρα 16/1/17, 10.00

Αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10.00, στο Διοικητήριο της Λαμίας, 
ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, 
θα συναντηθεί με τον  Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη.