Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

AGRAFA NEWS Ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο Συλλογου Σαρακατσαναιων Ν Πιεριας και Διοικητή του ΚΑΑΥ Πλαταμωνα κ. Λέφα Γρηγόριο.Ο παρολίγον πνιγμός στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα και το κατοστάρι του Λοχαγού Λέφα

Άλλο ένα περιστατικό παρολίγον πνιγμού αντιμετώπισαν με επιτυχία οι οπλίτες ναυαγοσώστες του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα. Κυριακή μεσημέρι με την παραλία μπροστά θέρετρο να είναι ασφυκτικά γεμάτη από λουόμενος του ΚΑΑΥ αλλά και των Νέων Πόρων, σημειώθηκε νέο περιστατικό παρολίγον πνιγμού.

Εικοσάχρονος νεαρός από γειτονικό beach bar που πριν λίγη ώρα είχε φάει, αποφάσισε υπερεκτιμώντας τον εαυτό του να κολυμπήσει, χωρίς να υπολογίσει τις όποιες συνέπειες. Το αποτέλεσμα όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν να αισθανθεί αδιαθεσία και παρολίγον να συμβεί το μοιραίο. Ευτυχώς που οι οπλίτες ναυαγοσώστες του ΚΑΑΥ βρίσκονταν σε εγρήγορση, όπως πάντα, και μετά από την άμεση επέμβαση τους, αποφεύχθη το μοιραίο.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες με ευτυχές κατάληξη λόγω του προσωπικού του ΚΑΑΥ.
Το χαρακτηριστικό στην υπόθεση, που δείχνει και το βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού, είναι πως, όταν ακούστηκε η σφυρίχτρα του ναυαγοσώστη και οι θαμώνες του εστιατορίου σηκώθηκαν να δουν τι συμβαίνει, τον πρώτο άνθρωπο που αντίκρισαν να τρέχει ''κατοστάρι'' προς την παραλία ήταν ο Διοικητής του ΚΑΑΥ Λοχαγός Γρηγόρης Λέφας, ο οποίος όλη την ημέρα βρίσκεται στην κυριολεξία επί ποδός μάχης.