Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

AGRAFA NEWS Ευχαριστήρια Επιστολή Στους Συντελεστές του 37ου Πανελληνίου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα Λιβάδια



Ευχαριστήρια  Επιστολή Στους Συντελεστές του 37ου   Πανελληνίου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα Λιβάδια
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στο φετινό 37ο  Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στις 23-24-25 Ιουνίου στα λιβάδια Περτουλίου και για την επιτυχία που σημείωσε παρά τις δυσμενείς συνθήκες οικονομικές, και κοινωνικές.
Για την πραγματοποίηση του καθιερωμένου γλεντιού του Σαββάτου και Κυριακής ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες (κατά αλφαβητική σειρά):
Στο τραγούδι: Αλαφροπάτη Μέλτη, Γιαννακό Νίκο, Γόγολο Γεώργιο, Γιαννιό Σπύρο, Γαρέφη Κωσταντίνο, Λαδιά Νίκο, Μαλιαχόβα Τασούλα, Τσαούση Ιωάννα, Χατζιπλή Δημήτρη.
τους μουσικούς
Κλαρίνο: Κώστα Γιώργο, Τσουμάνη Αλέξανδρο, Λαφατζή Γεώργιο, και Μαλογιάννη Δημήτριο.
Λαούτο: Μπίσπο Γεώργιος
Βιολί: Λαφατζή Ιωάννη,   Σταματόπουλο Δημήτριο
Κρουστά:   Τσουμάνη Σπύρο
Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) και η Επιτροπή Σαρακατσάνικης Νεολαίας ( Ε.Σ.Ν.Ε- ΠΟΣΣ) ευχαριστεί τους νέους τραγουδιστές & μουσικούς που συμμετείχαν στο 6ο  φεστιβάλ Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/6/2017.
Κλαρίνο: Μαλογιάννη Δημήτριο, Λαφατζή Γεώργιο και Τσουμάνη Αλέξανδρο.
Κρουστά: Κούτρα Κώστα.
Βιολί:  Σταματόπουλο Δημήτριο.
Λαούτο: Καλαμπούκα Δημήτρη.
Τραγούδι: Δαλακούρα Χριστίνα, Γιαννακό Βαλάντη, Καραχρήστο Γεώργιο, Κωνσταντάκο Κωνσταντίνο, Πάνο Παναγιώτη, Τιμπλαλέξη Αποστόλη.
Ευχαριστεί επίσης θερμά, όλους τους συλλόγους Σαρακατσαναίων ανά την Ελλάδα και την Βουλγαρία, που έδωσαν βροντερό παρόν με τα χορευτικά τους τμήματα στην κύρια εκδήλωση της Κυριακής 25 Ιουνίου. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ Μιχαλάκη Χρήστο, τον Δήμο Πύλης , τον Δήμαρχο κ. Μαράβα Κωνσταντίνο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καλαμαρά Στέφανο, πού δούλεψαν για την κατασκευή του χώρου του ανταμώματος.   Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της Π.Ο.Σ.Σ. των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του ανταμώματος καθώς χωρίς την ενίσχυσή τους δεν θα ήταν εφικτό να γίνει αξιοπρεπώς το φετινό αντάμωμα λόγω του δύσκολου οικονομικά διαστήματος που διανύει η χώρα μας.
Τους κυρίους Μπασδάνη Γεώργιο (ιατρό καθηγητή χειρουργικής Α.Π.Θ),  Παπαβραμίδης Θεοδόσιος (ιατρό - Διδάκτωρ Α.Π.Θ.) και την Βιομηχανία Ζωοτροφών Γιαννιώτης Α.Ε – Βασιλικά Θεσσαλονίκης, για την χρηματοδότηση των βραβείων στους αριστούχους μαθητές. Ακόμα ευχαριστεί τους χορηγούς, ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ η Παραδοσιακή Ελληνική Φέτα, ΠΛΑΤΕΙΑ Σταθμός Αυτοκινήτων, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Μηχανήματα Δάσους, ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ Ψωμί & Γλυκό, και τον Καλόγερο Γεώργιο για την οικονομική τους ενίσχυση ενόψει του ανταμώματος. Επίσης ευχαριστεί τον κ Καρατάσιο Γεώργιο εκπαιδευτικό και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ. ο οποίος ανέλυσε το μείζον θέμα της οικονομικής μετανάστευσης των νέων που ήταν αφιερωμένο το φετινό αντάμωμα. τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ» που παρουσίασε παραδοσιακούς Σαρακατσάνικους χορούς και ξεκίνησε το γλέντι του Σαββάτου. Τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας για το δρώμενο που παρουσίασε την Κυριακή στην κύρια εκδήλωση του ανταμώματος.
Ευχαριστεί επίσης τις εθελόντριες παρουσιάστριες του προγράμματος των τριήμερων εκδηλώσεων, τις κυρίες, κ Τασολάμπρου Χρυσούλα, Όλγα Σούκια και Βλόντζου –Κωστούλα Σοφία, και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να διεξαχθεί η εκδήλωση της Κυριακής, όπως και την εταιρία NANISECURITY για την προσφορά 2 φυλάκων στην κεντρική πύλη του Ανταμώματος.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου του κυρίου Κόκαλη I. για την επεξεργασία της ξυλείας που απαιτήθηκε για τις κατασκευές στο χώρο του ανταμώματος.
Τέλος η Π.Ο.Σ.Σ. χρωστά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που αναμετέδωσαν το αντάμωμα σε όλη την Ελλάδα και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν και να απολαύσουν ζωντανά την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε τους εξής χορηγούς :
  • ΕΡΤ 3   (ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)
  • 4Ε (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ)
  • ΔΙΚΤYΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ART TV
  • EUROPE1 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ENA TV      (ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ)
  • THESSALIA TV     (ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)
  • ΑΧΕΛΩΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ     (ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ)
  • EPIRUS TV1   (ΠΕΡ. ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΟΤΕ TV)
  • WEST TV       (ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
  • ATLAS TV (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
  • ATTIKA TV (ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ)
  • ΧΑΝΤΗΙ CHANNEL TV   (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΘΡΑΚΗ)
  • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ     (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
  • STUDIO 3 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ)
  • ΡΑΔΙΟ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
  • STUDIO 3 - ΦΑΡΟΣ       F M 92.7       ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων το οφείλει σε όλους τους φίλους της παράδοσης μας, που τίμησαν τις τριήμερες εκδηλώσεις, με την παρουσία τους και σε όλους όσους τις παρακολουθήσαν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες και αυτό οφείλετε στην παραγωγή του ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV και στην μεγάλη προσφορά της Hellas Sat και ιδιαίτερα στην κ. Βίκη Παναγιωτοπούλου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της δωρεάν παραχώρησης του δορυφόρου για την απευθείας μετάδοση του   Ανταμώματος.