Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

AGRAFA NEWS Ανοικτή επιστολη του συλλόγου φιλων γεφυρας Μανωλη δια του εκπροςωπου του για το θεμα της μη ύπαρξης φωτισμού στην γεφυρα Ταταρνας προς τους αρμόδιους φορείς..


Ανοικτή επιστολη του συλλόγου φιλων γεφυρας Μανωλη δια του εκπροςωπου του για το θεμα της μη ύπαρξης φωτισμού στην γεφυρα Ταταρνας προς τους αρμόδιους φορείς Η επιστολη η οποια καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα σχετικά με το θεμα της μη ύπαρξης φωτισμού στην γεφυρα Ταταρνας στάλθηκε στους εξής αρμόδιους φορείς:
Στην ΔΕΗ,στην Διευθυνςη Υδροηλεκτρικής Παραγωγής και συγκεκριμένα στον βοηθό Διευθυντή κ.Ιωαννη Μαύρο
Στην Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νιας κ.Σταρακα Χριστινα
Στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανιας κ.Τασιο Αριστειδη
Στην Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ.Κοιμηση Αποστολη
Στον Δήμαρχο Αγραφων κ.Μπαμπαλη Θεοδωρο


ΘΕΜΑ:ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ
-Αξιότιμοι Κυριοι
Ως νέοι ενεργοί πολίτες της Ευρυτανιας που ενδιαφερόμαστε για τα κοινά,πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σε σας,για να σας ενημερώσουμε για ενα σοβαρό προβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σχετικά με τον ανύπαρκτο φωτισμό στην γεφυρα Ταταρνας που συνδέει τους νόμους Ευρυτανιας-Αιτωλοακαρνανιας.
Η γεφυρα η οποια τυγχάνει να ειναι διεθνούς φήμης με 4 παγκοσμια ρεκόρ οταν πέφτει το φως της ημερας,ειναι στο απόλυτο σκοτάδι.
Παλαιότερα εχουν τοποθετηθεί λάμπες οι οποιες εχουν αχρηστευθεί.Το προβλημα που δημιουργείται αμεσα ειναι οτι οταν εισέρχονται πολίτες και απο τους δυο νομους δεν γνωρίζουν εαν περνούν γεφυρα,ποια γεφυρα ειναι και ποιος ο νομος ο οποίος διασχίζουν καθως δεν υπάρχει και η αντίστοιχη σήμανση της γεφυρας.
Αμεσως,αμεσως κύριοι τίθεται μείζων θεμα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Θεωρούμε οτι απολύτως υπεύθυνη ειναι η ΔΕΗ για τον εξής και μόνο λόγο,οτιι η τοποθεσία της γεφυρας ειναι στην λιμνη Κρεμαστων καθως υπόκεινται στα αντισταθμιστικά οφέλη της περιοχής.
Με την παρούσα επιστολη μας καλούμε τον Βοηθο Διευθυντή Υδροηλεκρικων Εργοςταςιων της Ελλαδας κ.Μαυρο Ιωαννη καθως πιστεύουμε οτι ειναι το πιο αρμόδιο άτομο αναφέροντας του:
"Επικαλούμαστε τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας,εμπιστευόμαστε την υπευθυνότητα και το ήθος σας και αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη να καταδικάσουμε το γεγονός της μη ύπαρξης φωτισμού στην γεφυρα Ταταρνας.
Εχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά η χωρα μας δεν νομίζουμε οτι ειναι τοςο κοστοβόρο η τοποθέτηση φωτισμού εςτω χαμηλού και με την ύπαρξη φωτοκυτταρων"
Ήδη ο Δημος Αγραφων δια μέσω αντιδημάρχου του έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία ενημερώνοντας τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανιας κ.Τασιο Αριστειδη τον οποιο καλούμε με την σειρα του να προχωρήσει στις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες με την συνεργασία των ανάλογων φορέων.
Τέλος καλούμε τον Δήμο Αμφιλοχίας καθως και την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Αιτωλοακαρνανιας κ.Χριςτινα Σταρακα που εχουν στην ευθύνη τους το μισό κοματι της γεφυρας να συνδράμουν με τις ενέργειες τους αλλα και να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργαςια μεταξύ των φορέων των δυο νομων στις απαιτούμενες διαδικασίες.
Ευελπιστούμε οτι θα εισακουστεί το αίτημα μας και θα δώσετε έστω λίγο φως στην περιοχή μας.
Με εκτίμηση
Γρηγορης Φερρας