Κυριακή 9 Απριλίου 2017

AGRAFA NEWS ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ:
Αγάπη,Π΄ιστη, Ελπίδα, Μετάνοια, Νηστεία, Συγχώρεση, Ταπείνωση, Ανάσταση, από τη μια, πόνος , θλίψη, φόβος, αγωνία, αβεβαιότητα, θρήνος, αιματοχυσίες, βομβαρδισμοί από την άλλη. Μπορούν να συμβαδίσουν; Όχι. Και όμως γίνεται. Για τους χριστιανούς το Πάσχα σημαίνει το πέρασμα του Χριστού από το θάνατο στη ζωή. Για τους ανθρώπους τι σημαίνει; Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση όταν μέσα μας κυριαρχεί το μίσος, όταν δίπλα μας υπάρχει φτώχεια, πιο πέρα η εκμετάλλευση και ακόμα πιο μακριά μας οι αιματοχυσίες; Πως γίνεται να κάνουμε Πάσχα όταν μας βαραίνει η κακία , ο ατομικισμός, το < δε βαριέσαι, εγώ καλά περνώ, έχω να φάω, τι με νοιάζει για τον άλλον;>
Ας αφήσουμε για λίγο το μίσος και τη διχόνοια που έχουν φωλιάσει στην ψυχή μας και ας σκορπίσουμε λίγο αγάπη και ελεημοσύνη; Ας ξεκλειδώσουμε για λίγο την ψυχή μας και ας βρούμε τι είναι αυτό που μας δίνει ζωή και τι μας αποδυναμώνει και μας κρατά δέσμια φυλακισμένους στη θλίψη; Ας πούμε ένα ευχαριστώ για τη ζωή που μας χαρίστηκε; Το ακάνθινο στεφάνι του καθενός είναι οι σκέψεις, οι φόβοι και οι ανασφάλειες. Στον καθέναν από εμάς έχει δοθεί ένας Σταυρός που καλούμαστε να τον κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή.Σε άλλους είναι πιο βαρύς σε άλλους πιο ελαφρύς, ανάλογα το πόσο αντέχει ο καθένας,και όλοι μαζί ανηφορίζουμε τον δικό μας Γολγοθά, ελπίζοντας στην Ανάσταση.
Αυτό το Πάσχα ας βιώσει ο καθένας μας την Ανάσταση που προσδοκεί, ας αναζητήσουμε το δρόμο για την ψυχική μας Ανάσταση, ελπίζοντας ότι κάπου θα βρούμε τις ανθισμένες πασχαλιές.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ.