Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

AGRAFA NEWS Χωρίς φωτισμό η παγκόσμιου φήμης γεφυρα Ταταρνας στα σύνορα Ευρυτανιας-Αιτωλοακαρνανιας


Οπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτο η ξακουστή γεφυρα Ταταρνας η οποια συνδεει τους νόμους Ευρυτανιας και Αιτωλοακαρνανιας ειναι βυθισμενη μεσα στο σκοτάδι.
Εδω και αρκετά χρονια η γεφυρα ειναι χωρις φωτισμό καθως οι λάμπες που εχουν τοποθετηθεί παλαιότερα η αχρηστεύτηκαν η κάηκαν.Πολλα μυνηματα πολιτων έφθασαν στο Dytiki Evritania News αναφέροντας μας οτι ταξιδεύουν συχνά απο και προς τον νομο Ευρυτανιας με παντελη έλλειψη του φωτισμού καθως τους στεναχωρεί είπαν αυτή η κατασταση απο την αδρανοποίηση των αρχών των δυο νομων.Μαλιστα μας  ανέφεραν καποιοι που επισκέφτηκαν τον νομο για πρώτη φορα εισήλθαν νυχτα και τους έκανε εντύπωση ο ανύπαρκτος φωτισμός και χωρις να βλέπουν την απαιτούμενη σηματοδότηση καθως δεν υπηρχε ούτε πινακίδα της γεφυρας.Επισης και απο τις δυο πλευρές δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες σημάνσεις των νομων.
Σημειωτέον η γεφυρα Ταταρνας η οποια κτίστηκε το 1970 κατέχει 1ο,2ο και 4ο παγκοσμια ρεκόρ και ο μηχανικός ο οποίος ανέλαβε την μελέτη της γεφυρας ηταν ο Αρισταρχος Οικονομου.
Το Dytiki Evritania News
ήρθε σε επικοινωνία με αντιδήμαρχο του Δημου Αγραφων και μας είπε οτι το θεμα το είχε θέσει και στον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανιας κ.Αριστειδη Τασιο.
Οπως και να εχει ειναι επιτακτική η ανάγκη με συνεργασία των περιφερειών των δυο όμορων νομων να τοποθετηθεί ο φωτισμός καθως οι κατοικοι των χωριών οπως Τρικλινο,Χρυσοβα κλπ που βρίσκονται κοντά στη γεφυρα αισθάνονται παραμελημένοι.
Όσο αναφορα για αναφορες που εχουν λεχθεί σχετικά με το οτι οι λάμπες με τον δυνατό φωτισμό αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς ας τοποθετηθούν λαμπτήρες με χαμηλό φωτισμό και με φωτοκύτταρα για την εξοικονόμηση της ενέργειας.
Ειναι απαράδεκτο τουρίστες να εισέρχονται στους νομους Ευρυτανιας και Αιτωλοακαρνιας νυχτα και να αντικρίζουν μια τέτοια κατασταση και ποσο μαλλον οταν αφορά ενα τεχνολογικό επίτευγμα στα σύνορα δυο νομων.http://dytikievritania.blogspot.gr