Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΕΡΡΑΣ Αντισταθμιστικά οφέλη απο την ΔΕΗ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΕΡΡΑΣ
Πολύς λογος γινεται τωρα τελευταία σε συζητήσεις κατοίκων του νομου Ευρυτανιας για την αδικία που εχει υποστεί η περιοχή απο την ΔΕΗ και στην πολιτική της εταιρείας να αδιαφορεί παντελώς για τις υποχρεώσεις της.Η ΔΕΗ εχει μεγάλη ευθύνη καθως οι κατοικοι της Ευρυτανιας τη δεκαετία του 60 δεν γνώριζαν τα δικαιώματα τους.Η πιο εύφορη κοιλάδα του Αχελωου καταστράφηκε,χωρια διαλύθηκαν και άνθρωπο έχασαν τις πατρογονικές εστίες τους.
Η δημιουργία της λιμνης επηρέασε το μικροκλίμα με συνέπεια να γίνει πιο ήπιο και να μειωθεί το ποσοστό των χιονοπτώσεων με αποτέλεσμα την σοβαρή μείωση του τουρισμού αφου επιδρά αρνητικά στην λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και σε απώλεια εσόδων.
Η λιμνη Κρεμαστων,ο κοιμώμενος αυτός γίγαντας δεν εχει αξιοποιηθεί τουρισκικα απο την ΔΕΗ ως όφειλε είτε με έργα στην περιοχή είτε με την προβολη  σημαντικών μνημείων και ιστορικών γεφυριών εντός και εκτός αυτής.
Αντίθετα σε άλλες περιοχές οπου η ΔΕΗ δημιουργούσε προβλήματα και οικολογικές καταστροφές ειχαν αντισταθμιστικά οφέλη,οπως πολλές θέσεις εργασίας,θέρμανση των γειτονικών πόλεων με ζεστό νερο απο εργοστάσια της ΔΕΗ,π.χ Πτολεμαιδα.Ο νομος αντί αυτού ούτε πολλές θέσεις εργασίας είδε,ούτε μειωμένα τιμολόγια ρεύματος για τους Ευρυτανες πολίτες και τις Ευρυτανικες επιχειρήσεις.
Βλέπουμε λοιπόν οτι η εν λόγω εταιρεία εκμεταλλεύτηκε και ζημίωσε στο έπακρον κατα τον χειρότερο τροπο την περιοχή μας.
Μήπως ήλθε η ωρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι,Περιφερεια και ιδιώτες να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμενου να γίνει άρση αυτής της αδικίας;;;
Αρκετά πλήρωσε ο Ευρυτανας την υπερβολική τιμη ρεύματος.Το κρατος πρεπει να μεριμνήσει για αυτήν την  άγονη περιοχή με μείωση του ΦΠΑ,του πετρελαίου κ.α. αντιθέτως απο τα νησιά της χωρας που απολαμβάνουν ευνοϊκότερες διατάξεις.