Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

AGRAFA NEWS Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΣΣ στην Αθήνα

Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΣΣ στην Αθήνα
Με αφορμή προσωπικες του υποθέσεις ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Γεώργιος Μουτσιάνας συνοδευόμενος απο τον φωτορεπόρτερ της ΗΧΩ κ. Σάκη Μαριόλα την Τρίτη 7/2/2017 βρέθηκε στην Αθήνα.Στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον σύλλογο σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς "Η Ελληνική Λεβεντιά"στο καφε μπαρ davinci του σαρακατσάνου Λάμπρου Σαμουρέλη.Στην συνάντηση αυτή συζήτησαν την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα,η οποία θα πραγματοποιηθή στην Αθήνα στης 29 Απριλίου στο πολεμικό μουσείο.Στήν συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Γεώργιος Μουτσιάνας ,η πρόεδρος του συλλόγου σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς "Η Ελληνική Λεβεντιά κ. Σταυρούλα Πάνου,ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλειος Νάκας,ο κ. Νικόλαος Μπέτσης(ταμίας του συλλόγου),η κ. Μυρτώ Αργύρη(Γενικός Γραμματέας του συλλόγου και Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΣΣ),ο κ. Νικόλαος Καλτσάς(Αρχαιολόγος-πρώην Διευθυντης Μουσείου Αθήνας),ο κ. Σπύρος Στεργίου,ο κ. Φώτης Ζυγογιάννης(μέλος νεολαιας του συλλόγου),ο κ. Δημ. Πέγκας απο το AGRAFA NEWS και ο δημοσιογράφος κ. Αλέξανδρος Κόκκαλης.Περισσότερα στην ΗΧΩ..
 

Ειχαμε την χαρα για πρωτη φορά να παρευρεθούμε -συμμετέχουμεστην μάζωξη για μια συζήτηση που μελημά της ηταν η καλύτερη οργάνωση παρουσιάσεως ενός βιβλίου,η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση ιδεών-προτάσεωνγια την καλύτερη παρουσίαση βιβλιου με θέμα του τους σαρακατσαναίους στους αγώνες του εθνους.
Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πανελλήνιας ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων παρέστησαν οι κ.κ Γ. Μουτσιάνας Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ, Νικόλαος Καλτσάς Αρχαιολόγος ,πρώην Διευθυντης Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας που θα ειναι και ενας εκ των παρουσιαστων του βιβλίου, Σπύρος Στεργίου, ζωγράφος,Πάνου Σταυρούλα,προεδρος Πανελλαδικού συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής πειραιώς , Ν.Μπέτσης Ταμίας Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, Μυρτώ Αργύρη Γενικός Γραμματέας Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, Β. Νάκας αντιπρόεδρος Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, Δημ. Πέγκας απο το AGRAFA NEWS  ,Φ. Ζυγογιάννης μέλος νεολαιας Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, ο Δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κόκκαλης και ο Αθ. Μαριόλας ανταποκριτής απο την Ηχω Σαρακατσαναίων!
Εγινε μια επικοδομητική συζήτηση οπως αρμόζει σε σαρακατσαναίους με τεκμηριωμένες γνώμες και ιδέες και ολοι εδωσαν λόγο τιμής οτι μία συλλογική κίνηση δεν μπορεί να εχει αλλη τύχη παρά μόνον της απολύτου επιτυχίας
Αναφερόμενοι στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί
Είναι η στιγμή που ο δημιουργός δείχνει, δια ζώσης πια, το έργο του.
Η αλήθεια παίρνει σάρκα και οστά ,η αλήθεια ντύνεται μέσα απο την ιδεολογία του παρελθόντος αλλά και την θέληση διαιώνισης αυτής της ιστορίας .
Ένα βιβλίο με ιστορικό θέμα, θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε ένα ιδιαίτερο χώρο που χαρακτηρίζεται ως ιστορικός, ένας χώρος εφάμιλλος στο περιεχόμενο του βιβλίου
Σημαντικός συνεργάτης σ’ αυτή την ενέργεια είναι οι παρουσιαστές του βιβλίου και ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος θα έρθει με τα δικά του όνειρα και επιθυμίες. Να είμαστε εκεί για να τούς ακούσουμε!
Ο Πανελλαδικός Συλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής Πειραιώς ''Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ''. σε συνεργασία με τή Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» του συγγραφέα Ιωάν. Κουτσοκώστα το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 17:30 στό Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών .
Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα μας αποζημιώσει ολους ,ειναι απο εκείνα τα βιβλία που αναδεικνύουν πόσο συναρπαστική ειναι η συγγραφή.
Το βιβλίο αυτό που έλλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία,συμπληρώνει ενα κενό που υπήρχε ως πρός την δράση των Σαρακατσαναίων Ηρώων, ενα βιβλίο που αναφέρει πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες σαρακατσαναίων πρωταγωνιστων στους αγώνες του εθνους.
Μια πρωτότυπη προσέγγιση των γεγονότων και των προσώπων γραμμένη προσεκτικά και χωρίς να αφήνει ιχνη αμφισβήτησης για τα γραφόμενα . Πλούσιο σε πρόσωπα από την σαρακατσάνικη φυλή.. Η γλώσσα του, απλή και κατανοητή.
Ειναι ενα αλησμόνητο ταξίδι στην ιστορία ενός λαού,μίας φυλής της ελληνικής Επικράτειας που κρατάει τίς μνήμες τα ηθη,εθιμα και τίς παραδόσεις της πατρίδας του και ταυτόχρον τα πορτρέτα των Σαρακατσαναίων πρωταγωνιστών που ειχαν την θέληση και την δύναμη να χαράξουν,συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στον αγώνα του εθνους .
Ενα θερμό ευχαριστω σε ολους τους παρευρισκομένους που εδειξαν οτι αν και τα χρόνια πέρασαν ,αν και η τεχνολογία εκανε αλματα δεν λησμονησαν απο που προέρχονται και η συμβουλή τους στην διάδωση της σαρακατσάνικης ιστορίας-παράδοσης αποτελει κύριο μελημα...Νικος Μπετσης
.