Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

2,7 εκατ. για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας 
Στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Εύβοιας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. 

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Χαλκίδα μέχρι τους Καλλιανούς και αφορούν στην συντήρηση, την αποκατάσταση αλλά και τη βελτίωση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση σήμανσης και την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης.
Στο ίδιο πλαίσιο, δρομολογούνται, μετά και την υπογραφή της προβλεπόμενης σύμβασης, τα αναγκαία έργα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας.  
 
«Η Εύβοια αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού αλλά ταυτόχρονα έχει και μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να έχουμε δρόμους ασφαλείς και σύγχρονους. Έπειτα από πολλά χρόνια, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας και να έχουμε τους δόμους που μας αξίζουν. Αυτή η προσπάθεια περνά μέσα από όλους τους νομούς αλλά και το δίκτυο σύνδεσης της περιφέρειάς μας με τις όμορες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών.


 

Προτάσεις της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και του Κέντρου Υγείας στην Ευρυτανία

Προτάσεις της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και του Κέντρου Υγείας στην Ευρυτανία

Επειδή όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και επειδή οι υποδομές και η στελέχωση της Υγείας στην Ευρυτανία καθημερινά υποβαθμίζεται, οφείλουμε να συνεργαστούμε οι πάντες, προκειμένου  να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Οι συνεχείς εξαγγελίες προσλήψεων  και οι συνεχείς καταγγελίες χωρίς προτάσεις εξεύρεσης λύσης και χωρίς αγώνα ,δεν οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα,

είναι γνωστό σε όλους τους ενδιαφερόμενους για πρόσληψη ιατρούς, ότι στις προκηρύξεις το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει  λεπτομερώς όλα τα περιφερειακά ιατρεία που δίνονται οικονομικά κίνητρα από το υπουργείο  και αυτά που δίνονται περεταίρω κίνητρα από τις περιφέρειες. Δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις διπλά κίνητρα.
Για του λόγου το αληθές, στην τελευταία προκήρυξη  το υπουργείο αναφέρει,
* Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ. – Περιφερειακά Ιατρεία και Π.Ε.∆.Υ – Κέντρα Υγείας στα οποία υπάρχει επισήµανση µε δίεση (#), θα καταβάλλεται το επίδοµα των 400 ευρώ, σύµφωνα µε την αριθµ.Α2γ/οικ.43080/9-6-2016 (΄Β 1919) Κ.Υ.Α.
* Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.∆.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία του Βορείου Αιγαίου, στα οποία υπάρχει επισήµανση µε αστερίσκο (*), θα καταβάλλεται επίδοµα σύµφωνα µε την αριθµ. 28/2-4-2015 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Βορείου Αιγαίου (Α.∆.Α ΩΞΟΦ7ΛΩ-2ΝΟ).
* Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.∆.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία του Νοτίου Αιγαίου, στα οποία υπάρχει επισήµανση µε αστερίσκο (*), θα καταβάλλεται επίδοµα σύµφωνα µε την αριθµ. 85/23-5-2015 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Α.∆.Α 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ), η οποία συµπληρώνει την αριθµ. 23/2- 3-2015 απόφαση ( Α.∆.Α 7Π∆17ΛΞ-ΕΡΟ).
* Στους ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ. – Κ.Υ. και Π.Ε.∆.Υ. – Περιφερειακών Ιατρείων των Ιονίων Νήσων, στα οποία υπάρχει επισήµανση µε αστερίσκο (*) θα καταβάλλεται επίδοµα, σύµφωνα µε τις αριθµ.131-3/29-06-2015 (Α∆Α 7ΦΣΣ7ΛΕ-ΡΓΟ),83- 9/26-04-2015 (Α∆Α ΒΝ9∆7ΛΕ-ΝΒΦ),82-9/26-04-2015 (Α∆Α ΨΥ8Υ7ΛΕ-1∆Η) αποφάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Επίσης το υπουργείο Υγείας με άλλο έγγραφό του γνωστοποιεί τα περιφερειακά ιατρεία που έχουν χώρο φιλοξενίας του γιατρού και παροχής αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του στα όρια ευθύνης του. Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει ότι στην Ευρυτανία ελάχιστα περιφερειακά ιατρεία έχουν αυτές τις δυνατότητες.
Από όλα αυτά, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος,  γιατί  τα περιφερειακά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας  παραμένουν ακάλυπτα και γιατί οι ιατροί  έχουν ως πρώτη προτίμηση άλλα περιφερειακά ιατρεία που  τους δίνουν περισσότερα οικονομικά κίνητρα.  Το πρόβλημα στο εγγύς μέλλον θα γίνει μεγαλύτερο, γιατί ήδη και άλλες περιφέρειες και άλλοι Δήμοι προσανατολίζονται να διευκολύνουν τους γιατρούς που θα προτιμήσουν να εργαστούν στην περιοχή τους.
Για  το λόγο αυτό προτείνουμε
1.       Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  να εξετάσει την παροχή περεταίρω κινήτρων  για την στελέχωση των περιφερειακών της  Ιατρείων προκειμένου να είναι ανταγωνιστική με τις άλλες περιφέρειες  που δίνουν ήδη κίνητρα.
2.       Οι  Δήμοι οφείλουν  να συντηρούν και να διατηρούν τα Περιφερειακά Ιατρεία τους  σε άριστη κατάσταση και να εξασφαλίσουν χώρο φιλοξενίας του γιατρού. Για τις μετακινήσεις του γιατρού εφόσον έχει αυτοκίνητο ο γιατρός να του καλύπτουν τα έξοδα κίνησης και αν όχι ,να μετακινείται με αυτοκίνητο του Δήμου.
3.       Εφόσον γίνουν όλα αυτά και εφόσον οι προκηρύξεις κηρυχτούν και πάλι  άγονες, τότε το υπουργείο να προχωρά σε υπογραφή  σύμβασης με ιδιώτη γιατρό.  Συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς γίνονται ήδη σε άλλα μέρη που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα.
Αλέξης Καρδαμπίκης
Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης με διετή θητεία 2017-2018


Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης με διετή θητεία 2017-2018
O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πρεβέζης την Κυριακή 06.11.2016 πραγματοποίησε την Τακτική Γενική συνέλευση με θέματα τον απολογισμό του απερχομένου Δ. Σ. και την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.
Δ.Σ. Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης
Τακτικά Μέλη
 • Πρόεδρος : Θεόδωρος Κάλλης του Δημητρίου
 • Αντιπρόεδρος : Κωνσταντίνος Κατέρης του Χρήστου
 • Γραμματέας : Πολυξένη Μπάρκα του Νικολάου
 • Ταμίας : Γεώργιος Κουμπής του Αθανασίου
 • Μέλος : Χρήστος Πάσχος του Θεοδώρου

Αναπληρωματικά Μέλη
 • Βασίλειος Κήττας του Δημητρίου
για την Ελεγκτική Επιτροπή
 • Καψάλης Ανδρέας του Παναγιώτη
 • Πάσχος Νικόλαος του Κων/νου
 • Χασακής Σταμούλης του Βασιλείου
Αντιπρόσωποι του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.)
 • Ιωάννης Ακρίβης του Δημητρίου
 • Πολυξένη Μπάρκα του Νικολάου
Αναπληρωματικά μέλη:
 • Γεώργιος Κουμπής του Αθανασίου
 • Παναγιώτης Ζήγος του Ιωάννη

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 21:00 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το PONTOS TV Κεντρικής Μακεδονίας-θεσ/νίκης (εκ των χορηγών επικοινωνίας τις Π.Ο.Σ.Σ ) ολόκληρη η εκδήλωση.. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην θεσ/νίκη στις 9 Νοεμβρίου 2016 από τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Κορδελιού-Ευόσμου "Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ" " υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων .
Διαδυκτιακά... www.pontostv.gr
Δείτε το σχετικό σποτ του τηλεοπτικού σταθμού.

Σταυραετός Σύλλογος Σαρακατσαναίων - Τα Γενεαλογικά Δέντρα των Σαρακατσαναίων
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου η εκδήλωση “Τα Γενεαλογικά Δέντρα των Σαρακατσαναίων”.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου, Ν. Κορδελιού και Εύοσμου «Ο Σταυραετός» σε συνεργασία με την Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων της Ηπείρου και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.
Στην κατάμεστη αίθουσα το κοινό παρακολούθησε εξαιρετικές εισηγήσεις από τους ομιλητές, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλη Γεώργιο, την καθηγήτρια Λαογραφίας κα Βρέλλη Μαρίνα, το κ. Τάνγκα Δημήτριο της Αδελφότητας και εκ των επιμελητών του Λευκώματος των Γενεαλογικών Δέντρων των Σαρακατσάνων της Ηπείρου και τον κ Γαλατά Αθανάσιο, ιστορικό ερευνητή, εκπαιδευτικό και πρώην πρόεδρο του Σταυραετού.
Οι ομιλητές παρουσίασαν τόσο επιστημονικά δεδομένα για τα γενεαλογικά δέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και προσωπικές τους εμπειρίες και ανέκδοτα περιστατικά από τη δική τους αναζήτηση της πορείας της γενιάς τους στο χρόνο.
Συμμετείχε η χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου μας η οποία καλωσόρισε και ξεπροβόδισε το κοινό με παραδοσιακά Σαρακατσάνικα τραγούδια.
Τίμησαν τη βραδιά με την παρουσία τους:
• Ο πρώην υπουργός Στ. Καλαφάτης, βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας
• Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Π. Σούλας και φορείς του Δήμου
• Ο Πρώην δήμαρχος κ Στ. Λαφαζανίδης
Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Γκιουλέκας και ο πολιτευτής της ΝΔ, πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στ. Σιμόπουλος.
Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Από το Σύλλογο επαρχίας Λαγκαδά «Τα Σταυραδέρφια», «Ένωση» Θεσσαλονίκης, «Φλάμπουρας» Δυτ. Μακεδονίας, «Λεπενιώτης» φοιτητών Θεσσαλονίκης, «Φλάμπουρας» Κιλκίς, Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων στις Σέρρες, «Σταυραετοί» Ημαθίας, «Κατσαντώνης» Πιερίας, κα.
Με το τέλος της εκδήλωσης ο Σταυραετός υποδέχθηκε τους καλεσμένους στο χώρο του Συλλόγου στο Κορδελιό τους οποίους, αφού ξενάγησε στο λαογραφικό μουσείο, δεξιώθηκε στο εντευκτήριο σε ένα παραδοσιακό τραπέζι με Σαρακατσάνικα εδέσματα που για μία ακόμη φορά προετοίμασαν εθελοντικά τα μέλη. Το δείπνο συντρόφευε η χορωδία ενηλίκων με τη συνοδεία της ορχήστρας του Κώστα Νικολάου (τους οποίους και ευχαριστούμε αφού προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς).
Ο πρύτανης και η κυρία Βρέλλη αντάλλαξαν με τον πρόεδρο του Σταυραετού κ. Γ. Φαρμάκη αναμνηστικά δώρα ενώ η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου προσέφερε στο Σύλλογο μας αντίτυπα του λευκώματος των γενεαλογικών τους δέντρων καθώς και μία συλλογή με όλες τις εκδόσεις συγγραμμάτων της Αδελφότητας.
Η οργανωτική επιτυχία της βραδιάς, η άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η επιστημονική αρτιότητα και η μεστότητα συναισθημάτων των εισηγήσεων μας κάνουν να ευελπιστούμε πως η εκδήλωση μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη. Επιπλέον, το πλήθος κόσμου που την παρακολούθησε αποδεικνύει πως παρά τις δυσκολίες τις εποχής και την ανάγκη για γλέντια και χορούς για εκτόνωση από όσα μας προβληματίζουν καθημερινά, ο Σαρακατσάνικος κόσμος ξέρει να εκτιμά και αποζητά τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις λόγου και πολιτισμού και μας δείχνει πως οι Σύλλογοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν περαιτέρω και προς αυτή την κατεύθυνση.