Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

2,7 εκατ. για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας



 
Στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Εύβοιας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. 

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Χαλκίδα μέχρι τους Καλλιανούς και αφορούν στην συντήρηση, την αποκατάσταση αλλά και τη βελτίωση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση σήμανσης και την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης.
Στο ίδιο πλαίσιο, δρομολογούνται, μετά και την υπογραφή της προβλεπόμενης σύμβασης, τα αναγκαία έργα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας.  
 
«Η Εύβοια αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού αλλά ταυτόχρονα έχει και μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να έχουμε δρόμους ασφαλείς και σύγχρονους. Έπειτα από πολλά χρόνια, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας και να έχουμε τους δόμους που μας αξίζουν. Αυτή η προσπάθεια περνά μέσα από όλους τους νομούς αλλά και το δίκτυο σύνδεσης της περιφέρειάς μας με τις όμορες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών.


 

Προτάσεις της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και του Κέντρου Υγείας στην Ευρυτανία

Προτάσεις της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και του Κέντρου Υγείας στην Ευρυτανία

Επειδή όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και επειδή οι υποδομές και η στελέχωση της Υγείας στην Ευρυτανία καθημερινά υποβαθμίζεται, οφείλουμε να συνεργαστούμε οι πάντες, προκειμένου  να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Οι συνεχείς εξαγγελίες προσλήψεων  και οι συνεχείς καταγγελίες χωρίς προτάσεις εξεύρεσης λύσης και χωρίς αγώνα ,δεν οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα,

είναι γνωστό σε όλους τους ενδιαφερόμενους για πρόσληψη ιατρούς, ότι στις προκηρύξεις το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει  λεπτομερώς όλα τα περιφερειακά ιατρεία που δίνονται οικονομικά κίνητρα από το υπουργείο  και αυτά που δίνονται περεταίρω κίνητρα από τις περιφέρειες. Δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις διπλά κίνητρα.
Για του λόγου το αληθές, στην τελευταία προκήρυξη  το υπουργείο αναφέρει,
* Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ. – Περιφερειακά Ιατρεία και Π.Ε.∆.Υ – Κέντρα Υγείας στα οποία υπάρχει επισήµανση µε δίεση (#), θα καταβάλλεται το επίδοµα των 400 ευρώ, σύµφωνα µε την αριθµ.Α2γ/οικ.43080/9-6-2016 (΄Β 1919) Κ.Υ.Α.
* Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.∆.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία του Βορείου Αιγαίου, στα οποία υπάρχει επισήµανση µε αστερίσκο (*), θα καταβάλλεται επίδοµα σύµφωνα µε την αριθµ. 28/2-4-2015 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Βορείου Αιγαίου (Α.∆.Α ΩΞΟΦ7ΛΩ-2ΝΟ).
* Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.∆.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία του Νοτίου Αιγαίου, στα οποία υπάρχει επισήµανση µε αστερίσκο (*), θα καταβάλλεται επίδοµα σύµφωνα µε την αριθµ. 85/23-5-2015 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Α.∆.Α 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ), η οποία συµπληρώνει την αριθµ. 23/2- 3-2015 απόφαση ( Α.∆.Α 7Π∆17ΛΞ-ΕΡΟ).
* Στους ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.∆.Υ. – Κ.Υ. και Π.Ε.∆.Υ. – Περιφερειακών Ιατρείων των Ιονίων Νήσων, στα οποία υπάρχει επισήµανση µε αστερίσκο (*) θα καταβάλλεται επίδοµα, σύµφωνα µε τις αριθµ.131-3/29-06-2015 (Α∆Α 7ΦΣΣ7ΛΕ-ΡΓΟ),83- 9/26-04-2015 (Α∆Α ΒΝ9∆7ΛΕ-ΝΒΦ),82-9/26-04-2015 (Α∆Α ΨΥ8Υ7ΛΕ-1∆Η) αποφάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Επίσης το υπουργείο Υγείας με άλλο έγγραφό του γνωστοποιεί τα περιφερειακά ιατρεία που έχουν χώρο φιλοξενίας του γιατρού και παροχής αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του στα όρια ευθύνης του. Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει ότι στην Ευρυτανία ελάχιστα περιφερειακά ιατρεία έχουν αυτές τις δυνατότητες.
Από όλα αυτά, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος,  γιατί  τα περιφερειακά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας  παραμένουν ακάλυπτα και γιατί οι ιατροί  έχουν ως πρώτη προτίμηση άλλα περιφερειακά ιατρεία που  τους δίνουν περισσότερα οικονομικά κίνητρα.  Το πρόβλημα στο εγγύς μέλλον θα γίνει μεγαλύτερο, γιατί ήδη και άλλες περιφέρειες και άλλοι Δήμοι προσανατολίζονται να διευκολύνουν τους γιατρούς που θα προτιμήσουν να εργαστούν στην περιοχή τους.
Για  το λόγο αυτό προτείνουμε
1.       Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  να εξετάσει την παροχή περεταίρω κινήτρων  για την στελέχωση των περιφερειακών της  Ιατρείων προκειμένου να είναι ανταγωνιστική με τις άλλες περιφέρειες  που δίνουν ήδη κίνητρα.
2.       Οι  Δήμοι οφείλουν  να συντηρούν και να διατηρούν τα Περιφερειακά Ιατρεία τους  σε άριστη κατάσταση και να εξασφαλίσουν χώρο φιλοξενίας του γιατρού. Για τις μετακινήσεις του γιατρού εφόσον έχει αυτοκίνητο ο γιατρός να του καλύπτουν τα έξοδα κίνησης και αν όχι ,να μετακινείται με αυτοκίνητο του Δήμου.
3.       Εφόσον γίνουν όλα αυτά και εφόσον οι προκηρύξεις κηρυχτούν και πάλι  άγονες, τότε το υπουργείο να προχωρά σε υπογραφή  σύμβασης με ιδιώτη γιατρό.  Συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς γίνονται ήδη σε άλλα μέρη που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα.
Αλέξης Καρδαμπίκης
Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης με διετή θητεία 2017-2018


Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης με διετή θητεία 2017-2018
O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πρεβέζης την Κυριακή 06.11.2016 πραγματοποίησε την Τακτική Γενική συνέλευση με θέματα τον απολογισμό του απερχομένου Δ. Σ. και την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.
Δ.Σ. Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης
Τακτικά Μέλη
  • Πρόεδρος : Θεόδωρος Κάλλης του Δημητρίου
  • Αντιπρόεδρος : Κωνσταντίνος Κατέρης του Χρήστου
  • Γραμματέας : Πολυξένη Μπάρκα του Νικολάου
  • Ταμίας : Γεώργιος Κουμπής του Αθανασίου
  • Μέλος : Χρήστος Πάσχος του Θεοδώρου

Αναπληρωματικά Μέλη
  • Βασίλειος Κήττας του Δημητρίου
για την Ελεγκτική Επιτροπή
  • Καψάλης Ανδρέας του Παναγιώτη
  • Πάσχος Νικόλαος του Κων/νου
  • Χασακής Σταμούλης του Βασιλείου
Αντιπρόσωποι του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.)
  • Ιωάννης Ακρίβης του Δημητρίου
  • Πολυξένη Μπάρκα του Νικολάου
Αναπληρωματικά μέλη:
  • Γεώργιος Κουμπής του Αθανασίου
  • Παναγιώτης Ζήγος του Ιωάννη

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 21:00 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το PONTOS TV Κεντρικής Μακεδονίας-θεσ/νίκης (εκ των χορηγών επικοινωνίας τις Π.Ο.Σ.Σ ) ολόκληρη η εκδήλωση..



 Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην θεσ/νίκη στις 9 Νοεμβρίου 2016 από τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Κορδελιού-Ευόσμου "Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ" " υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων .
Διαδυκτιακά... www.pontostv.gr
Δείτε το σχετικό σποτ του τηλεοπτικού σταθμού.

Σταυραετός Σύλλογος Σαρακατσαναίων - Τα Γενεαλογικά Δέντρα των Σαρακατσαναίων
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου η εκδήλωση “Τα Γενεαλογικά Δέντρα των Σαρακατσαναίων”.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου, Ν. Κορδελιού και Εύοσμου «Ο Σταυραετός» σε συνεργασία με την Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων της Ηπείρου και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.
Στην κατάμεστη αίθουσα το κοινό παρακολούθησε εξαιρετικές εισηγήσεις από τους ομιλητές, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλη Γεώργιο, την καθηγήτρια Λαογραφίας κα Βρέλλη Μαρίνα, το κ. Τάνγκα Δημήτριο της Αδελφότητας και εκ των επιμελητών του Λευκώματος των Γενεαλογικών Δέντρων των Σαρακατσάνων της Ηπείρου και τον κ Γαλατά Αθανάσιο, ιστορικό ερευνητή, εκπαιδευτικό και πρώην πρόεδρο του Σταυραετού.
Οι ομιλητές παρουσίασαν τόσο επιστημονικά δεδομένα για τα γενεαλογικά δέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και προσωπικές τους εμπειρίες και ανέκδοτα περιστατικά από τη δική τους αναζήτηση της πορείας της γενιάς τους στο χρόνο.
Συμμετείχε η χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου μας η οποία καλωσόρισε και ξεπροβόδισε το κοινό με παραδοσιακά Σαρακατσάνικα τραγούδια.
Τίμησαν τη βραδιά με την παρουσία τους:
• Ο πρώην υπουργός Στ. Καλαφάτης, βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας
• Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Π. Σούλας και φορείς του Δήμου
• Ο Πρώην δήμαρχος κ Στ. Λαφαζανίδης
Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Γκιουλέκας και ο πολιτευτής της ΝΔ, πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στ. Σιμόπουλος.
Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Από το Σύλλογο επαρχίας Λαγκαδά «Τα Σταυραδέρφια», «Ένωση» Θεσσαλονίκης, «Φλάμπουρας» Δυτ. Μακεδονίας, «Λεπενιώτης» φοιτητών Θεσσαλονίκης, «Φλάμπουρας» Κιλκίς, Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων στις Σέρρες, «Σταυραετοί» Ημαθίας, «Κατσαντώνης» Πιερίας, κα.
Με το τέλος της εκδήλωσης ο Σταυραετός υποδέχθηκε τους καλεσμένους στο χώρο του Συλλόγου στο Κορδελιό τους οποίους, αφού ξενάγησε στο λαογραφικό μουσείο, δεξιώθηκε στο εντευκτήριο σε ένα παραδοσιακό τραπέζι με Σαρακατσάνικα εδέσματα που για μία ακόμη φορά προετοίμασαν εθελοντικά τα μέλη. Το δείπνο συντρόφευε η χορωδία ενηλίκων με τη συνοδεία της ορχήστρας του Κώστα Νικολάου (τους οποίους και ευχαριστούμε αφού προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς).
Ο πρύτανης και η κυρία Βρέλλη αντάλλαξαν με τον πρόεδρο του Σταυραετού κ. Γ. Φαρμάκη αναμνηστικά δώρα ενώ η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου προσέφερε στο Σύλλογο μας αντίτυπα του λευκώματος των γενεαλογικών τους δέντρων καθώς και μία συλλογή με όλες τις εκδόσεις συγγραμμάτων της Αδελφότητας.
Η οργανωτική επιτυχία της βραδιάς, η άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η επιστημονική αρτιότητα και η μεστότητα συναισθημάτων των εισηγήσεων μας κάνουν να ευελπιστούμε πως η εκδήλωση μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη. Επιπλέον, το πλήθος κόσμου που την παρακολούθησε αποδεικνύει πως παρά τις δυσκολίες τις εποχής και την ανάγκη για γλέντια και χορούς για εκτόνωση από όσα μας προβληματίζουν καθημερινά, ο Σαρακατσάνικος κόσμος ξέρει να εκτιμά και αποζητά τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις λόγου και πολιτισμού και μας δείχνει πως οι Σύλλογοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν περαιτέρω και προς αυτή την κατεύθυνση.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα


Η Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κωνσταντινος Μπακολας Η επανεκλογή και επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου για το Εθνικό Συμβούλιο.

Η επανεκλογή και επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου για το Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος μας, αποτελεί ύψιστη τιμή για το πρόσωπο μου, ειδικά όταν αυτό "έρχεται" μέσα απο ένα πλήθος άξιων συνυποψηφίων, συναγωνιστών, συναδέλφων αδελφών μου.
Αποτελεί τιμή για την Ευρυτανία να μπορεί να μετέχει και να εκπροσωπείται στο ΕΣ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωρίζοντας άπαντες τις αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και ιδιαιτερότητες που επικρατούν στον κοινωνικοπολιτικό χάρτη του Νομού μου.
Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο δουλειάς και προτροπής για ακόμα μεγαλύτερο αγώνα.
Αγώνα διεύρυνσης και ενδυνάμωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας αλλά και πάνω από όλα αγώνα επιτυχούς ανασυγκρότησης του κινήματος μας.
Θα εργαστώ για αυτό με όλη την δύναμη της ψυχής μου.
Ευχαριστώ τους συναγωνιστές μου, ευχαριστώ το κίνημα μου ολόψυχα.

ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ




kariotis athanasios
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Κορδελιού-Εύοσμου "Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ" που ήταν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.  "ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ" Στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού-Εύοσμου. Με πλήθος κόσμου που κατέκλισαν την αίθουσα του θεάτρου μεταξύ αυτόν το παρών έδωσαν: και οι δήμαρχος Κορδελιού-Εύοσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο βουλευτής κ. Σταύρος Καλαφάτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δροσιά Εμινίδου-Δημητρίου, οι αντιδήμαρχοι κ. Ασημίνα Καλού, Γιώργος Μαξούρας, Παύλος Σειταρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Καζαντζίδης, ο τέως αντιδήμαρχος Θεσ/νίκης κ. Κώστας Καζαντζίδης, ο τέως πρόεδρος κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού κ. Γιάννης Γεωργίου, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Θανάσης Γαρούφας, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Αντωνία Καριπολιτίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Αποστόλου και Γιώργος Χατζηβρέτας, ο πρών δήμαρχος Κορδελιού-Εύοσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Γιώργος Μουτσιάνας, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Αποστόλης Κατσιόυλας, ο ταμίας της ΠΟΣΣ κ. Αθανάσιος Καρυώτης, ο γραμματέας της ΠΟΣΣ κ. Γιώργος Μπάρμπας, ο τέως πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Δημήτρης Κυργιάννης, ο πρόεδρος του Λαογραφικού μουσείου Σαρακατσαναίων Σερρών κ. Αθανάσιος Λέφας, ο πρόεδρος των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου κ. Βασίλης Σαλμάς ο πρόεδρος των συλλόγου Σαρακατσαναίων: Θεσ/νίκης Η ΕΝΩΣΗ κ. Ανδρέας Μουλαράς, Λαγκαδά ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΡΦΙΑ κ. Παναγιώτης Μπάρμπας, Δυτικής Μακεδονίας Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ κ. Κώστας Μπομπότας. Μέλη των συλλόγων Σαρακατσαναίων Πιερίας Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, Κιλκίς Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ, φοιτητών :Θεσ/νίκης "Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ. Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μήνυμα ο βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος. Το λεύκωμα "ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ" παρουσίασαν ο κ. Γεώργιος Καψάλης πρύτανης του παν. Ιωαννίνων, η κ. Μαρίνα Βρέλλη καθηγήτρια λαογραφίας παν. Ιωαννίνων. Την εισαγωγή και παρουσίαση του τρόπου καταγραφής των γενεαλογικών δένδρων των Σαρακατσαναίων του συλλόγου "Σταυραετός" έκανε ο Πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και  εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Γαλατάς Επιμελητές της έκδοσης έκαναν ο κ. Δημήτρης Τάνγκας και ο κ. Παύλος Κατρής. Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Κορδελιού-Εύοσμου "Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ" με τον πρόεδρό του κ. Ιωάννη Φαρμάκη και το Δ.Σ, Φίλεψε τους επίσημους καλεσμένους  στα γραφεία του συλλόγου με Αρνιά ψητά και παραδοσιακές πίτες, και ζωντανή μουσική με το κλαρίνο τον Κώστα Νικολάου, και τραγούδι με το στόμα από τους παραβρισκόμενους. 
15055888_1324183090965916_6218683899406144726_n.jpg14938247_1324180634299495_1734337700426286690_n.jpg14947811_1324186640965561_6252286711355538337_n.jpg15007598_1323526154364943_22060757_o.jpg14993331_1324186107632281_6949986995596249075_n.jpg14955834_1324184990965726_5885877354291152097_n.jpg15032844_1324180430966182_1988084789401222067_n.jpg14955786_1324180790966146_2953691459923196893_n.jpg14947928_1324186190965606_5236050791492510289_n.jpg14947965_1324180377632854_969272151950536344_n.jpg15032806_1324179497632942_7630984031022062502_n.jpg14980652_1324186444298914_2744293665446015750_n.jpg15027600_1324181644299394_702379904209153967_n.jpg15051980_1324238580960367_187901546_o.jpg14955850_1324180717632820_5375470650003989219_n.jpg
12NEXT

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποτροφίες σε δύο (2) φοιτητές Ιατρικής από το «Ίδρυμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υποτροφίες σε δύο (2) φοιτητές Ιατρικής από το «Ίδρυμα
Υποτροφιών για την Εκπαίδευση Χριστίνας και Ιωάννη Ανάγνος»
Σας ενημερώνουμε ότι το «Ίδρυμα Υποτροφιών για την Εκπαίδευση
Χριστίνας και Ιωάννη Ανάγνος» (που έχει συσταθεί από Έλληνες της
διασποράς που έχουν διαπρέψει στις ΗΠΑ, της Χριστίνας και του Ιωάννη
Ανάγνου, ιατρού με καταγωγή από το χωριό Δυτική Φραγκίστα), έχων
σκοπό να ενισχύσει δι΄ υποτροφιών σπουδαστές των Ιατρικών Σχολών
στην Ελλάδα, θα απονείμει μέχρι τις 31/12/2016, ΔΥΟ (2) υποτροφίες, σε
ισάριθμους φοιτητές του 1
ου
έτους.
Οι άνω υποτροφίες θα απονεμηθούν πρωτίστως σε φοιτητές που
κατάγονται από το νομό Ευρυτανίας, άλλως από τους νομούς
Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.
Προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης ταχυδρομικά στη διεύθυνση του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΞΑΝΘΟΥ 5, Τ.Κ. 10673, ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ 21/11/2016.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον αριθμό
2103640143, από 12:00 – 15:00.

Συνέδριο για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 19 – 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία, 26 Οκτωβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέδριο για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
19 – 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα
Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας ενημερώνει ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η Γενική
Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στα πλαίσια υποβοήθησης του έργου των γυναικείων
αγροτικών συνεταιρισμών και της ενίσχυσης γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας,
διοργανώνουν Συνέδριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 19 – 20 Νοεμβρίου 2016.
Η θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρωθεί σε προτάσεις για την δημιουργία αναπτυξιακής
προοπτικής για τις μικρές επιχειρήσεις, και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, και στην αναζήτηση
λύσεων των προβλημάτων των γυναικείων συνεταιρισμών.
Τις ημέρες του συνεδρίου στο χώρο του ΣΕΦ θα υπάρχει και εκθετήριο των προϊόντων όλων των
Γυναικείων Συνεταιρισμών της χώρας.
Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες όπως συμμετάσχουν στο Συνέδριο προκειμένου να
ενημερωθούν για πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη τοπική ανάπτυξη, την μικρή
επιχειρηματικότητα και τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς.
Για περισσότερε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Υπ. Αγροτ
Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Ελένη Τσιομίδου τηλ 210 2124074

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τους νέους αγρότες


 
Το ποσό των 17,7 εκατ. ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, που θα εισαχθούν στην γεωργική απασχόληση.
 
Στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια, αναμένεται να ενταχθούν περίπου 950 νέοι γεωργοί από ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.
 
Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, από 31 Οκτωβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2016, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pste.gov.gr/?p=27338
 
«Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτό το πρόγραμμα σημαίνει την σταθερή πεποίθησή μας ότι η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός έρχονται από τη στήριξη νέων ανθρώπων που έχουν όραμα να δημιουργήσουν. Αυτοί θα ανοίξουν τους νέους δρόμους για την έξοδό μας από την κρίση, θα δώσουν θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της παραγωγής σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μετά την έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας στο πρόγραμμα.
 

Έκτακτη συνάντηση Μπακογιάννη με τον υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Λαμίας


 
 
 
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας, που έχουν ως συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
 
Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος, εξέθεσε συγκεκριμένα προβλήματα του νοσοκομείου που αφορούν στην υποστελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην έλλειψη βασικών επιστημονικών ειδικοτήτων, στην έλλειψη υλικών και φαρμάκων, αλλά και στις οριακές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα μηχανήματα του.
 
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας δεν είναι απλά δύσκολη ή προβληματική, είναι επικίνδυνη. Το κεντρικό κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τα κλειστά χειρουργεία, για το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν και για την υπολειτουργία του νοσοκομείου που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Περιφέρειά μας. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε καθεστώς εγκατάλειψης» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του για το θέμα του νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Σήμερα, για ακόμη μία φορά, θα είμαι εκεί, στο νοσοκομείο και θα πηγαίνω μέχρι να δοθούν οι λύσεις που χρειάζονται για να έχουν οι πολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται».
 

Μπακογιάννης: Όποιος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του


 
 
 
«Δεν πάει άλλο, το νοσοκομείο Λαμίας είναι ξεχασμένο και από την Υγειονομική Περιφέρεια και από το κεντρικό Κράτος» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας και περιφερειακούς συμβούλους στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε και είχε νωρίς το πρωί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. 
 
Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας που υπολειτουργεί λόγω των σημαντικών ελλείψεων. «Το θέμα είναι, πέρα από ιδεολογίες και πάνω από κόμματα, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο για τους πολίτες, την Υγεία. Να κάνουμε πράξη την προσταγή του Συντάγματος για την ισότητα όλων των πολιτών, γιατί, δυστυχώς, όταν οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, δεν είναι ίσοι έναντι των υπολοίπων. Θέλω όμως να στείλω και ένα μήνυμα: όποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν , να πάει σπίτι του» πρόσθεσε.
 

Εντυπωσιακή και μοναδική βραδιά στο 5ο Γλέντι Νεολαίας του Συνδέσμου Νεολαιας Σαρακατσαναιων Ν Λαρισας

Εντυπωσιακή και μοναδική βραδιά χθες στο 5ο Γλέντι Νεολαίας του Συνδέσμου μας, τόσο απο την συμμετοχή του κόσμου, όσο και από το γλέντι που ακολουθήσει στην συνέχεια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αίθουσα γεμάτη από κόσμο και εδώ οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο που ήρθε και έφυγε γιατί δεν υπήρχε τραπέζι. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ κ.Γεώργιο Μουτσιάνα, τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ κ.Αποστόλη Κατσιούλα, τον ταμεία της Π.Ο.Σ.Σ κ.Αθανάσιο Καριώτη, τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Αγιάς,Φαρσάλων, Αττικής,Μαγνησίας,Πιερίας,Φθιώτιδας,Θεσσαλονίκης η Ένωση και Φοιτητών Θεσσαλονίκης, όπως και όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας που έδωσαν το παρών....
...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ
Με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας βράβευσαν στην γιορτή του τσίπουρου που έγινε το Σάββατο , τον μουσικό Αποστόλη Παππά ως γνήσιο εκπρόσωπο της παραδοσιακής μας μουσικής.
Λίγα λόγια για τον Ευρυτάνα μουσικό
Ο Αποστόλης Παππάς γεννήθηκε στο Μπαλτενήσι το 1949, όπου και μεγάλωσε μαζί με τα έξι αδέρφια του.
Το πρώτο του βιολί το έφτιαξε μόνος του και ήταν από μια μπούγλα που μετέφεραν το φωτιστικό πετρέλαιο. Για χορδές χρησιμοποίησε σύρματα και με τις τρίχες του αλόγου κατασκεύασε το πρώτο του δοξάρι. Βλέποντάς τον ο πατέρας του να προσπαθεί όλη τη μέρα να παίξει τραγούδια με την μπούγλα, πήγε στα Τοπόλιανα και του αγόρασε ένα μεταχειρισμένο βιολί.
Έκτοτε η πρόοδος του Αποστόλη ήταν ραγδαία με την βοήθεια και του πολύ καλού βιολιτζή από το Μπαλτενήσι του Βαγγέλη του Λιάπη. Σε όλες τις γιορτές, στα πανηγύρια, στα ξεφλουδήσια, στους γάμους που γίνονταν στην Ποταμιά, στο Μπαλτενήσι, στο Λιθοχώρι και στη Γρανίτσα, ο Αποστόλης με την συνοδεία των αδερφών του Γιάννη και Παναγιώτη ήταν παρόντες. Παρεμπιπτόντως ο αδερφός του Γιάννης έπαιζε καταπληκτικό ντέφι και ο άλλος αδελφός ο Παναγιώτης έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε υπέροχα.