Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποτροφίες σε δύο (2) φοιτητές Ιατρικής από το «Ίδρυμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υποτροφίες σε δύο (2) φοιτητές Ιατρικής από το «Ίδρυμα
Υποτροφιών για την Εκπαίδευση Χριστίνας και Ιωάννη Ανάγνος»
Σας ενημερώνουμε ότι το «Ίδρυμα Υποτροφιών για την Εκπαίδευση
Χριστίνας και Ιωάννη Ανάγνος» (που έχει συσταθεί από Έλληνες της
διασποράς που έχουν διαπρέψει στις ΗΠΑ, της Χριστίνας και του Ιωάννη
Ανάγνου, ιατρού με καταγωγή από το χωριό Δυτική Φραγκίστα), έχων
σκοπό να ενισχύσει δι΄ υποτροφιών σπουδαστές των Ιατρικών Σχολών
στην Ελλάδα, θα απονείμει μέχρι τις 31/12/2016, ΔΥΟ (2) υποτροφίες, σε
ισάριθμους φοιτητές του 1
ου
έτους.
Οι άνω υποτροφίες θα απονεμηθούν πρωτίστως σε φοιτητές που
κατάγονται από το νομό Ευρυτανίας, άλλως από τους νομούς
Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.
Προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης ταχυδρομικά στη διεύθυνση του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΞΑΝΘΟΥ 5, Τ.Κ. 10673, ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ 21/11/2016.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον αριθμό
2103640143, από 12:00 – 15:00.

Συνέδριο για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 19 – 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία, 26 Οκτωβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέδριο για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
19 – 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα
Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας ενημερώνει ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η Γενική
Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στα πλαίσια υποβοήθησης του έργου των γυναικείων
αγροτικών συνεταιρισμών και της ενίσχυσης γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας,
διοργανώνουν Συνέδριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 19 – 20 Νοεμβρίου 2016.
Η θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρωθεί σε προτάσεις για την δημιουργία αναπτυξιακής
προοπτικής για τις μικρές επιχειρήσεις, και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, και στην αναζήτηση
λύσεων των προβλημάτων των γυναικείων συνεταιρισμών.
Τις ημέρες του συνεδρίου στο χώρο του ΣΕΦ θα υπάρχει και εκθετήριο των προϊόντων όλων των
Γυναικείων Συνεταιρισμών της χώρας.
Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες όπως συμμετάσχουν στο Συνέδριο προκειμένου να
ενημερωθούν για πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη τοπική ανάπτυξη, την μικρή
επιχειρηματικότητα και τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς.
Για περισσότερε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Υπ. Αγροτ
Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Ελένη Τσιομίδου τηλ 210 2124074

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τους νέους αγρότες


 
Το ποσό των 17,7 εκατ. ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, που θα εισαχθούν στην γεωργική απασχόληση.
 
Στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια, αναμένεται να ενταχθούν περίπου 950 νέοι γεωργοί από ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.
 
Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, από 31 Οκτωβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2016, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pste.gov.gr/?p=27338
 
«Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτό το πρόγραμμα σημαίνει την σταθερή πεποίθησή μας ότι η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός έρχονται από τη στήριξη νέων ανθρώπων που έχουν όραμα να δημιουργήσουν. Αυτοί θα ανοίξουν τους νέους δρόμους για την έξοδό μας από την κρίση, θα δώσουν θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της παραγωγής σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μετά την έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας στο πρόγραμμα.
 

Έκτακτη συνάντηση Μπακογιάννη με τον υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Λαμίας


 
 
 
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας, που έχουν ως συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
 
Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος, εξέθεσε συγκεκριμένα προβλήματα του νοσοκομείου που αφορούν στην υποστελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην έλλειψη βασικών επιστημονικών ειδικοτήτων, στην έλλειψη υλικών και φαρμάκων, αλλά και στις οριακές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα μηχανήματα του.
 
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας δεν είναι απλά δύσκολη ή προβληματική, είναι επικίνδυνη. Το κεντρικό κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τα κλειστά χειρουργεία, για το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν και για την υπολειτουργία του νοσοκομείου που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Περιφέρειά μας. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε καθεστώς εγκατάλειψης» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του για το θέμα του νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Σήμερα, για ακόμη μία φορά, θα είμαι εκεί, στο νοσοκομείο και θα πηγαίνω μέχρι να δοθούν οι λύσεις που χρειάζονται για να έχουν οι πολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται».
 

Μπακογιάννης: Όποιος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του


 
 
 
«Δεν πάει άλλο, το νοσοκομείο Λαμίας είναι ξεχασμένο και από την Υγειονομική Περιφέρεια και από το κεντρικό Κράτος» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας και περιφερειακούς συμβούλους στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε και είχε νωρίς το πρωί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. 
 
Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας που υπολειτουργεί λόγω των σημαντικών ελλείψεων. «Το θέμα είναι, πέρα από ιδεολογίες και πάνω από κόμματα, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο για τους πολίτες, την Υγεία. Να κάνουμε πράξη την προσταγή του Συντάγματος για την ισότητα όλων των πολιτών, γιατί, δυστυχώς, όταν οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, δεν είναι ίσοι έναντι των υπολοίπων. Θέλω όμως να στείλω και ένα μήνυμα: όποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν , να πάει σπίτι του» πρόσθεσε.
 

Εντυπωσιακή και μοναδική βραδιά στο 5ο Γλέντι Νεολαίας του Συνδέσμου Νεολαιας Σαρακατσαναιων Ν Λαρισας

Εντυπωσιακή και μοναδική βραδιά χθες στο 5ο Γλέντι Νεολαίας του Συνδέσμου μας, τόσο απο την συμμετοχή του κόσμου, όσο και από το γλέντι που ακολουθήσει στην συνέχεια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αίθουσα γεμάτη από κόσμο και εδώ οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο που ήρθε και έφυγε γιατί δεν υπήρχε τραπέζι. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ κ.Γεώργιο Μουτσιάνα, τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ κ.Αποστόλη Κατσιούλα, τον ταμεία της Π.Ο.Σ.Σ κ.Αθανάσιο Καριώτη, τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Αγιάς,Φαρσάλων, Αττικής,Μαγνησίας,Πιερίας,Φθιώτιδας,Θεσσαλονίκης η Ένωση και Φοιτητών Θεσσαλονίκης, όπως και όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας που έδωσαν το παρών....
...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ
Με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας βράβευσαν στην γιορτή του τσίπουρου που έγινε το Σάββατο , τον μουσικό Αποστόλη Παππά ως γνήσιο εκπρόσωπο της παραδοσιακής μας μουσικής.
Λίγα λόγια για τον Ευρυτάνα μουσικό
Ο Αποστόλης Παππάς γεννήθηκε στο Μπαλτενήσι το 1949, όπου και μεγάλωσε μαζί με τα έξι αδέρφια του.
Το πρώτο του βιολί το έφτιαξε μόνος του και ήταν από μια μπούγλα που μετέφεραν το φωτιστικό πετρέλαιο. Για χορδές χρησιμοποίησε σύρματα και με τις τρίχες του αλόγου κατασκεύασε το πρώτο του δοξάρι. Βλέποντάς τον ο πατέρας του να προσπαθεί όλη τη μέρα να παίξει τραγούδια με την μπούγλα, πήγε στα Τοπόλιανα και του αγόρασε ένα μεταχειρισμένο βιολί.
Έκτοτε η πρόοδος του Αποστόλη ήταν ραγδαία με την βοήθεια και του πολύ καλού βιολιτζή από το Μπαλτενήσι του Βαγγέλη του Λιάπη. Σε όλες τις γιορτές, στα πανηγύρια, στα ξεφλουδήσια, στους γάμους που γίνονταν στην Ποταμιά, στο Μπαλτενήσι, στο Λιθοχώρι και στη Γρανίτσα, ο Αποστόλης με την συνοδεία των αδερφών του Γιάννη και Παναγιώτη ήταν παρόντες. Παρεμπιπτόντως ο αδερφός του Γιάννης έπαιζε καταπληκτικό ντέφι και ο άλλος αδελφός ο Παναγιώτης έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε υπέροχα.