Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Μπακογιάννης: Το όνειρο των πατεράδων μας γίνεται πραγματικότηταΔημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τη μελέτη που αφορά στο έργο του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου. Η μελέτη που θα πραγματοποιηθεί έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του άξονα «Σταυρός - Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού» και συγκεκριμένα το τμήμα «Νεοχωράκι - Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού».

Πρόκειται για έργο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στον τρόπο αλλά και στην ασφάλεια των μετακινήσεων μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό ένα όνειρο των πατεράδων μας να γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα από τα έργα που οραματιζόταν γενεές Ευρυτάνων και γι αυτό η χαρά και η αγωνία μου να προλάβουμε τη δημοπράτηση του, είναι μεγαλύτερη.  Αξίζει τον κόπο να τρέχεις, να παλεύεις, να συγκρούεσαι και να ξενυχτάς για όποιο έργο πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει, προς το καλύτερο, την καθημερινότητα στον τόπο σου».

Το αντάμωμα των ελεύθερων,των αδέσμευτων,των αδούλωτων! ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ!


ΣύλλογοςΣαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου-Ευρυτανίας

 kontonasiou aglaia

Της Αγλαίας Κοντονάσιου

Ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας πραγματοποίησε το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου το 14ο ετήσιο θερινό αντάμωμά του στην πανέμορφη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Η έναρξη του ανταμώματος έγινε με την αναπαράστασης μιας σαρακατσάνικης συνήθειας, τον Σκάρο. Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη δοξολογία, συνεχίστηκε με ομιλίες επίσημων προσώπων, όπως ο δήμαρχος Αγράφων κος Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Βαρεμένος Γεώργιος, ο κος Τσιτσάνης Λάμπρος, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος, ο κος Καρδαμπίκης Αλέξης, πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, κ.α. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Αλεξάκης Κώστας, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΣ κος Κουτσουπιάς Δημήτριος, στις ομιλίες τους, πέραν όλων των άλλων, τόνισαν την ανάγκη για τη συμμετοχή όλων μας στο 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2017 στο Αγρίνιο.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου, ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας, όπως κάνει χρόνια τώρα, στήριξε και φέτος με τη συμμετοχή του τις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται στη Φούρκα Αγράφων προς τιμήν του μεγάλου Σαρακατσάνου ήρωα, του σταυραετού των Αγράφων, Αντώνη Κατσαντώνη. Ένας τόσο μεγάλος ήρωας που υπήρξε πρόδρομος της απελευθέρωσης του ελληνικού γένους και είχε τα περήφανα βουνά των Αγράφων ως ορμητήριο κατά των Τούρκων, δεν θα μπορούσε να μη χαίρει και των ανάλογων τιμών από εμάς. Γιατί εμείς, ως Σαρακατσάνοι και Έλληνες, έχουμε χρέος να τιμούμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία έναν πρόγονό μας που έδωσε τη ζωή του με την ελπίδα μιας ελεύθερης Ελλάδας. Και πόσο μεγαλύτερη συμβολικότητα αποκτά η εκδήλωση αυτή όταν γίνεται στον συγκεκριμένο τόπο, εκεί όπου συνελήφθη και πιάστηκε αιχμάλωτος των Τούρκων, όντας βαριά άρρωστος, το λιοντάρι των Αγράφων. Ο Αντώνης Κατσαντώνης και ο τρόπος που έζησε και χάθηκε δεν θα έπρεπε να είναι μόνον αυτό που φαίνεται. Θα έπρεπε να αποτελεί για εμάς ένα μήνυμα. Ένα σύμβολο ελληνισμού και πίστης, μια υπενθύμιση ότι κάθε αγώνας απαιτεί θυσίες προκειμένου να αποφέρει καρπούς. Ο σύλλογος μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής, και φέτος αναπαρέστησε τη μάχη, τη σύλληψη και τα βασανιστήρια του μεγάλου ήρωα.
Η γενική γραμματέας και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου
Κοντονάσιου Αγλαία
13900591 915237701956215 1449664026 n
13933118 915237565289562 629182592 n
13942676 915237698622882 1436738587 n
13957630 915237555289563 955248427 n

2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αγορά αστυνομικών οχημάτων και εξοπλισμού


 
Την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας με 2.011.500 ευρώ αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του Σώματος αλλά και η μείωση του χρόνου επέμβασης όπου χρειάζεται.
 
Η Περιφέρεια, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, προχωρά στην αγορά διαφόρων τύπων οχημάτων αλλά και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
«Τα τελευταία χρόνια, παρά τις περικοπές, παρά τα διαλυτικά φαινόμενα που μαστίζουν το κράτος, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της με ευσυνειδησία και ακεραιότητα. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τους ανθρώπους της για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κανονικές συνθήκες και με σύγχρονο εξοπλισμό». Τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια της ζωής, της περιουσίας και των μετακινήσεων όλων των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας.