Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Επι τάπητος η οδική ενοποίηση των Αγράφων

Να πάρει επιτέλους ..σάρκα και οστά ο δρόμος Επινιανών-Φτέρης-Παλούκια-Βασιλέσι Πρασιάς ζητούν οι κάτοικοι 
Την επιτακτική ανάγκη ενοποίησης οδικά των απομακρυσμένων χωριών των Αγράφων ζητούν με επιστολές τους ,προς τον δήμαρχο Αγράφων κ.Θ.Μπαμπαλή και Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.Α.Τασιό,ο Πολιτιστικός σύλλογος Επινιανών και η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε).
Προς αυτή την κατεύθυνση,τονίζουν,θα συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η διάνοιξη του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης-Παλούκια με το βορειότερο άκρο ,το Βασιλέσι Πρασιάς.
Αναλυτικά οι επιστολές των κατοίκων έχουν ως εξής..
Επιστολή ΚΙ.ΠΟ.ΠΕ
Θέμα: Διάνοιξη δρόμου Επινιανά-Βασιλέσι
κ.Aντιπεριφερειάρχη,κ.Δήμαρχε
Σαν πολίτες των Αγράφων και κάτοικοι της απομακρυσμένης και δυσπρόσιτης Πρασιάς ,με αυτή την επιστολή μας ,θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για την στασιμότητα στο χρόνιο αίτημα μας που αφορά την κατασκευή του δρόμου Επινιανά-Βασιλέσι μέσω Φτέρης-Παλούκια.
Επιτακτική ανάγκη όλων μας θα πρέπει να είναι η οδική ένωση της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων.


Θεωρούμε προς αυτήν τη κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η διάνοιξη του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης με το βορειότερο άκρο ,το Βασιλέσι Πρασιάς.
Με αυτή την σύνδεση θα υπάρξει ενοποίηση των Αγράφων και θα λιγοστέψει κατά πολύ η ώρα που θέλει κάποιος συμπατριώτης μας να κινηθεί απο την ΔΕ Ασπροποτάμου προς την ΔΕ Αγράφων.
Επίσης η διάνοιξη του συγκεκριμένου δασικού δρόμου θα χρησιμοποιηθεί, για να διευκολύνει την πρόσβαση οχημάτων πυρόσβεσης σε περίπτωση ανάγκης, για σκοπούς προστασίας και εκμετάλλευσης των δασών, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς τεχνικές εγκαταστάσεις ή αισθητικά τοπία, για τη συντήρηση δασικών έργων ή τη μεταφορά δασικών προϊόντων σε περίπτωση που το υπάρχον εθνικό δίκτυο δεν εξυπηρετεί.
Θυμίζουμε πως την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι κάτοικοι των Επινιανών με σχετικές επιστολές που σας έχουν σταλεί.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΑΙΝΙΑΝΙΤΩΝ
        ‘’ O Αγ. Γεώργιος ’’
ΘΕΜΑ  : Αποπεράτωση του αγροτοκτηνοτροφικού, δασικού χωματόδρομου  Επινιανών  - Φτέρης απο την θέση  ‘’Μέρσια μέχρι την θέση ‘’Τριβάλη ’’ και Οδική  Ένωση Επινιανών – Πρασιάς απο ‘’Φτέρη μέχρι Βασιλέσι μέσω θέσης Παλούκια’’


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Επινιανών για όλες τις νόμμιμες ενέργειές μας, για την υλοποίηση της αναγκαίας, απαραίτητης και επιβεβλημένης ολοκλήρωσης, της οδικής σύνδεσης του χωριού μας, με την συνοικία της πολυτραγουδισμένης και ξακουστής Φτέρης Επινιανών. Η οποία είναι σε στασιμότητα απο τον Ιούνιο του 2006! Και την Οδική Ένωση ΕΠΙΝΙΑΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΑ απο φτέρη μέχρι Βασιλέσι, μέσω θέσης Παλούκια. Σας παρακαλούμε λοιπόν όπως μας επιβεβαιώσετε, το ενδιαφέρον σας, τις ενέργειες σας, τον τρόπο και τον χρόνο για την υλοποίηση του θέματος του υπομνημάτος μας.
Τα Επινιανά είναι το μόνο Αγραφοχώρι στο οποίο η οδική του σύνδεση είναι μονόδρομος, είναι δυσπρόσιτο και απομονωμένο, δεν έχει διέξοδο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης π.χ. φωτιάς... ή κατολίσθησης... είμαστε αποκομένοι και καταδικασμένοι! Η συγγεκριμένη σύνδεση ΕΠΙΝΙΑΝΑ-ΦΤΕΡΗ-ΠΑΛΟΥΚΙΑ-ΒΑΣΙΛΕΣΙ-ΠΡΑΣΙΑ λοιπόν, δίνει διέξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ακραίων καιρικών φαινομένων και όχι μόνο.
Η Φτέρη ήταν είναι και θα είναι μία απ’ τις κυριότερες συνοικίες των Επινιανών. Δυστηχώς σήμερα! Για να έρθει ενας χωριανός μας απ’ την συνοικία μας, την Φτέρη στο χωριό μας τα Επινιανά, ΠΡΕΠΕΙ να διανύσει 60 (εξήντα) χιλιόμετρα κακοτράχειλου χωματόδρομου, δηλαδή να γυρίσει πίσω προς την Βαρβαριάδα, δια μέσω του χωριού Μοναστηράκι, να βγεί στον κεντρικό άξονα στη Μακρήκαμη, να περάσει απέναντι στον Καρβασαρά, να ανέβει την Όσκλιανη να κατέβει μέχρι την διασταύρωση των Αγράφων να φτάσει στην παλιοκαρυά και μετά να ανέβει στο χωριό... Ένας απίστευτος γολγοθάς, για αυτούς, τα παιδιά τους και για τα αυτοκινητά τους! Λίγο ή πολύ θέλουν έξι ώρες πηγαινέλα, με την διάνοιξη του δρόμου θα θέλουν μόνο, μιάμιση ώρα!!!
Η σύνδεση Επινιανών με Πρασιά θα εξυπηρετήσει πολλούς σημαντικούς και διαφορετικούς σκοπούς κοινωνικής, αγροτικής, κτηνοτροφικής, δασικής, πυροπροστατευτικής, τουριστικής κ.τ.λ. αναγκαιότητας. Είναι δε πάγιο αίτημα και των δύο περιφερειών του Δήμου μας.
Σας επισυνάπτουμε συνημμένα το αντίγραφο της μελέτης και  επειδή πιστεύουμε ότι όλα όσα σας εκθέσαμε είναι πολύ σοβαρά αλλά κυρίως επειδή κρίνουμε ότι η συγκεκριμένη διάνοιξη είναι επιτέλους επιβεβλημένη, πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις ώστε η σύνδεση των Επινιανών με την Πρασιά μέσω Φτέρης να γίνει πραγματικότητα και τα προβλήματα των συγχωριανών μας να λυθούν οριστικά.
Αναμένοντας τις ενέργειες σας, με εκτίμηση,

------ Ο  ------                                    ---------- Ο  ---------
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Κλεομ. Χρύσανθος  Λάμπρος Κωστ. Ζαρκαδούλας

Αρχίζουν τα "γυρίσματα" στην Στερεά Ελλάδα


 
 
 
 
 
Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».
 
Το σύμφωνο, που από την πλευρά της Περιφέρειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση του φυσικού κάλους που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media).
 
Η συμφωνία προβλέπει
 
1)            Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών.
2)            Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
3)            Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
4)            Προώθηση της εικόνας της Στερεάς Ελλάδος.
5)            Υποστήριξη της ανάπτυξης και λειτουργίας τοπικού Film Office για την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη διερευνάται η υλοποίηση μιας μεγάλης Γερμανικής παραγωγής στην Εύβοια. Οι πρώτες επισκέψεις για την επιλογή των σημείων των γυρισμάτων έχουν ήδη γίνει, ενώ διενεργείται και μία σειρά επαφών με τους υπευθύνους.
 
Για την συμφωνία ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Είναι άλλη μία κίνηση που κάνουμε για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μία συμφωνία με δύο στόχους: Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις σπάνιες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας και να προσελκύσουμε επενδύσεις από την οπτικοακουστική βιομηχανία. Προσφέρουμε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό αλλά και την υποδομή υποστήριξης μεγάλων παραγωγών. Πάμε για γυρίσματα»

Στη Χαλκίδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20 15-24 Ιουλίου 2016


Στη Χαλκίδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20
15-24 Ιουλίου 2016
 
Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Χαλκίδας θα φιλοξενηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mπάσκετ U20.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση και σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων καλεί τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν από τις 15 έως και τις 24 Ιουλίου στα γήπεδα της ευβοϊκής πρωτεύουσας, προκειμένου να στηρίξουν την εθνική μας ομάδα, αλλά και να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες καλαθοσφαίρισης  των ευρωπαϊκών χωρών.   
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ χτυπάει αυτές τις μέρες στην Καρδιά της Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στη Στερεά Ελλάδα. Προσπαθήσαμε πολύ, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας και ο Αντιπεριφερειάρχης μας, ο Φάνης Σπανός,  όσο και ο Δήμος Χαλκιδέων για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής της διοργάνωσης και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Ραντεβού στο γήπεδο»

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 13 Ιουλίου 2016
H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών
σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά
Το ποσό του 1.847.227 ευρώ θα διατεθεί για την στήριξη των οικογενειών με
παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιών με αναπηρία, στο πλαίσιο προώθησης της
κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας.
Πρόκειται για δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό
Ταμείο και αφορούν σε:
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2016-2017)», συνολικής
δημόσιας δαπάνης 1.810.961 ευρώ.
Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που
έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών,
νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σε δημόσιους και
ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς,
Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς
Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και
ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2016-2017)», συνολικής δημόσιας δαπάνης
36.266 ευρώ.
Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που
έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο είναι κηδεμόνας
παιδιού με αναπηρία), θέσης φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων,
παιδιών για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς
Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με
αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία
(Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
«Είναι καθημερινή πρόκληση η εξασφάλιση χρημάτων για να μπορούμε να
δημιουργούμε ακόμη περισσότερες θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στους
παιδικούς μας σταθμούς. Κάθε δομή που στηρίζει τις οικογένειες της Στερεάς
Ελλάδας είναι για εμάς ένα καταφύγιο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης
και γι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αγώνα να τις ενισχύουμε καθημερινά»
δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας
Μπακογιάννης

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ   
  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   
       ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ       

Λαμία, 13 Ιουλίου 2016
Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά από εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την εξέλιξη του νοσήματος της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.
Κρίνεται σκόπιμο, στα πλαίσια της πρόληψης εμφάνισης της οζώδους δερματίτιδας, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον από τους βοοτρόφους της Περιφέρειας για συμμετοχή σε πρόγραμμα προληπτικού εμβολιασμού.
Τονίζεται ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Περιφέρειά  μας.
Παρά ταύτα, για λόγους προληπτικούς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προετοιμάζεται σε κάθε κατεύθυνση για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των βοοειδών.
Επειδή όμως, το εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην αγορά και πρέπει να γίνει μαζική παραγγελία, καλούνται οι βοοτρόφοι που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής τους μέχρι 29/07/2016 με υπεύθυνη δήλωση τον αριθμό των εμβολίων που θα απαιτηθούν για τον εμβολιασμό των ζώων τους (εμβολιάζονται όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, το εμβόλιο επαναλαμβάνεται ετησίως και στοιχίζει περίπου 2 ευρώ ανά δόση), προσκομίζοντας κατάσταση με τα ακριβή ενώτια των ζώων, το φύλο και την ηλικία αυτών.
Η  Περιφέρεια  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι η οζώδης δερματίτιδα είναι ιογενής νόσος των βοοειδών (συμπεριλαμβανομένων των ειδών βουβαλιών, βίσωνα, κ.τ.λ.), υποχρεωτικής δηλώσεως, η οποία δεν προσβάλει τον άνθρωπο ακόμα και με την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος ή γάλακτος. Η νόσος πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2015, σε εκτροφές αγελαίων βοοειδών με έδρα στο Δέλτα του Έβρου, προερχόμενη από την Τουρκία.
Η νόσος μεταδίδεται κυρίως με διάφορα είδη μύγας, τσιμπούρια, κουνούπια και σε μικρότερο βαθμό με άμεση επαφή, την τροφή ή το νερό και είναι η αιτία σοβαρότατων οικονομικών ζημιών στον τομέα της βοοτροφίας. Η διακίνηση ζώντων βοοειδών, σπέρματος και δερμάτων από μολυσμένα βοοειδή ενέχει τους υψηλότερους κινδύνους μετάδοσής της.
Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων βοοειδών θα πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες εισόδου ασθενειών μεταξύ αυτών και της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                              Κων/νος Αποστολόπουλος