Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΑΓΡΑΦΑ Τουριστική προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας



Αναλυτικά όλη η επιστολή που στάλθηκε στις 11.4.2016
Πέρασαν τρείς μήνες, μουγκαμάρας σε συγκεκριμένες προτάσεις και χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας.
Προς
1.κ.Κωσταντίνο Μπακογιάννη
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
2. κ. Αριστείδη Τασιό
Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
3.κ.Θεόδωρο Μπαμπαλή
Δήμαρχο Αγράφων
Θέμα: Τουριστική προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας - Άμεσες παρεμβάσεις, μέχρι την εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου
Η τουριστική προβολή της κάθε περιοχής και συνεπώς και της Δυτικής Ευρυτανίας είναι απαραίτητη για να κερδηθεί το κρίσιμο στοίχημα της ανάπτυξης του πιο άγονου και δυσπρόσιτου Δήμου της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα η προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας είναι παντελώς ανύπαρκτη, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει για τον άλλον Δήμο της Ευρυτανίας.
Για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγράφων, είναι αναγκαιότητα από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Αγράφων, να προχωρήσει άμεσα σε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών και παράλληλα να βάλει τις βάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας.
Μέχρι να εκπονηθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο, αφού πρώτα γίνει αποτίμηση της σημερινής κατάστασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, προτείνουμε να προχωρήσετε, σε άμεσες παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις και που δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος:
1. Στη δημιουργία γενικού και ειδικού τουριστικού οδηγού - εντύπου - φακέλου του Δήμου Αγράφων με έμφαση στις τουριστικές διαδρομές μεταξύ των γεωγραφικών διαμερισμάτων του Δήμου, όπου θα γίνεται ειδική μνεία και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.
2. Την έκδοση τουριστικού χάρτη που θα εστιάζει σε σημεία τουριστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και θα προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών.
3. Τη δημιουργία περιπατητικού χάρτη για περιοχές εντός των οικισμών ή σε σημεία γεωφυσικού ενδιαφέροντος.
4. Τη συμμετοχή σε εκθέσεις για τον τουρισμό που γίνονται πανελλαδικά με προτεραιότητα στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, και όλης της περιφέρειας Ηπείρου .
5. Τις καταχωρήσεις ή αφιερώματα για τον Δήμο σε έντυπα ή ΜΜΕ ευρείας κυκλοφορίας.
7. Την ενίσχυση τοπικών εκδηλώσεων προώθησης προϊόντων (μέλι, τσίπουρο, τυροκομικά κ.ά.).
8. Τη δημιουργία προωθητικού βίντεο για το σύνολο του Δυτικής Ευρυτανίας ώστε να αναδειχτούν όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος .
9.Την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για το θρησκευτικό τουρισμό με κέντρο το μοναστήρι της Τατάρνας. Η Δυτική Ευρυτανία έχει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό.
10. Μέσω ταχύρυθμων σεμιναρίων την ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών, υπαλλήλων του Δήμου και φορέων που έχουν άμεση σχέση με το τουριστικό προϊόν.
Επίσης, αυτό που πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, πριν το καλοκαίρι, και δεν χρειάζεται μεγάλη δαπάνη, είναι η σήμανση περιφερειακών και διαπεριφερειακών οδικών δικτύων για τη διευκόλυνση της άφιξης του επισκέπτη στον τόπο προορισμού του, στη Δυτική Ευρυτανία. Η μόνη διαδρομή που έχει υποφερτή σήμανση είναι η διαδρομή που ξεκινά από το Καρπενήσι και καταλήγει στα χωριά των Αγράφων. Όλες οι άλλες διαδρομές που έχουν αφετηρία το Αγρίνιο, την Άρτα, το Μουζάκι και την Καρδίτσα, στερούνται σήμανσης και αν γίνουν για πρώτη φορά και μάλιστα βραδινή ώρα είναι αδύνατο έως ακατόρθωτο ένεκα και της δυσβατότητας ο επισκέπτης να φθάσει στον προορισμό του.
Για όλους αυτούς τους λόγους,
παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τουριστική προβολή των Αγράφων, ενημερώνοντας το Σύλλογό μας και τους πολίτες της Δυτικής Ευρυτανίας, αν προτίθεσθε να αναπτύξετε πρωτοβουλίες για την προβολή της περιοχής, ποιες θα είναι αυτές, και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθούν.

Αντάμωμα Σαρακατσαναίων 2016


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου του μελιταίου πυρετού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου
του μελιταίου πυρετού
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της, ότι τίθεται σε πλήρη
εφαρμογή ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος
ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων (μελιταίος πυρετός).
Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιώτες κτηνίατροι που έχουν εγκριθεί και συμπεριλαμβάνονται στον
κατάλογο με τους εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής που έχει αναρτηθεί στο site του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr), να προσκομίσουν στα
Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του
προγράμματος του μελιταίου πυρετού μέχρι τέλους του 2016.
Στη συνέχεια, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση έργου με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βάση της οποίας θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τονίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του κτηνιάτρου
εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος και δεν θα προκύπτει πλέον κόστος για αυτούς.
Ως εκ τούτου, όσοι από τους κτηνοτρόφους δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει να δηλώσουν
άμεσα στο Τμήμα Κτηνιατρικής και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους τον
κτηνίατρο εκτροφής επιλογής τους για το έργο της εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου
πυρετού των αιγοπροβάτων.
Όσοι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη υπογράψει σχετική έναρξη συνεργασίας δεν απαιτείται να το πράξουν
εκ νέου.
Επίσης, όσοι επιθυμούν να σταματήσουν τη συνεργασία με έναν κτηνίατρο εκτροφής και να
υπογράψουν συνεργασία με άλλον, θα πρέπει να το δηλώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής και τα
Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους.
Πρέπει τέλος, να τονιστεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος
και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Κων/νος Αποστολόπουλο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ / Προυσός

Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε μικρούς Δήμους να διαθέτουν χρήματα για απαραίτητα έργα και στοιχειώδεις δράσεις στα απομακρυσμένα χωριά! 

Καλούμε λοιπόν όσους εθελοντές θέλουν να ανέβουν το Σ/Κ 29-31 Ιουλίου 2016, και να αφιερώσουν λίγες ώρες στον καθαρισμό του γηπέδου  μπάσκετ το Σάββατο το πρωί, στο παλιό Κατσάμπειο οικοτροφείο στον Προυσό.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
--https://prousos.blogspot.gr/

ΑΓΡΑΦΑ Έφεραν απινιδωτή στη Γρανίτσα



Έναν φορητό απινιδωτή προμηθεύτηκε η αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία και τον εγκατέστησε στη Γρανίτσα με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ. Στόχος είναι η άμεση
επέμβαση σε ανθρώπους που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή σε δημόσιους χώρους. Ήδη πολλοί κάτοικοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της λειτουργίας του, από τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, ώστε να είναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


logo_sylogou

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, η εκπαίδευση και πιστοποίηση χρήσης απινιδωτή των εθελοντών της Γρανίτσας, από το ΕΚΑΒ Καρπενησίου .
Τον απινιδωτή τύπου Welch-ALLYN aed-10  παραχώρησε η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ και είναι για τις ανάγκες των κατοίκων που καλύπτει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Γρανίτσας. Την εκπαίδευση έκανε ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης και ο διασώστης και Δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Κολοκύθας.
Παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Παπαδημητρίου και Στέφανος Τσιαμάκης. Ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γρανίτσας κ. Ανδρέας Ζαχαράκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Παναγιώτης Τσιάκος, ο πρώην κοινοτάρχης κ.Μιχάλης Παπαντωνίου και ο Γρηγόρης Φερρας από το Σύλλογο της Γέφυρας Μανώλη..

Είναι μια θετική εξέλιξη, για τους κατοίκους της Γρανίτσας και των γύρω χωριών, γιατί όπως λένε οι καρδιολόγοι η μάχη με την καρδιά, κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά. Μετά από αυτόν τον χρόνο, ακόμα κι αν η καρδιά επανέλθει, θα υπάρξουν εγκεφαλικές βλάβες στον παθόντα. 
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών,  ζήτησε από το ΕΚΑΒ, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η εκπαίδευση για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, παράλληλα έκανε γνωστό, ότι έστειλε  σχετική επιστολή στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε να εξετάσει την υλοποίηση ενός προγράμματος τοποθέτησης φορητών εξωτερικών απινιδωτών, ξεκινώντας από την πιο υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας σε θέματα υγείας, τη Δυτική Ευρυτανία. Πρότεινε, να τοποθετηθούν φορητοί εξωτερικοί απινιδωτές σε όλα τα Περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αγράφων και στα χωριά που έχουν πολλούς κατοίκους και είναι απομακρυσμένα όπως π.χ. η Δαφνούλα, Κέδρα κ.λ.π.


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Mε επιτυχία το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων




H  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να τηρήσει τις παραδόσεις της αλλά και να τις μεταλαμπαδεύσει στην νέα γενιά διοργάνωσε και φέτος τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν σήμερα το μεσημέρι.

Το φετινό Αντάμωμα, όπου ήταν αφιερωμένο στο τρίπτυχο της δημιουργίας και της αναγέννησης «Συνεννόηση- Συλλογική προσπάθεια- Ομοψυχία» ξεκίνησε προχθές με το 5ο Φεστιβάλ της Νεολαίας και χθες με επίκεντρο την νεολαία, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με αγώνες ποδοσφαίρου (τόπκα) 5χ5 με νέους αλλά και παιδικά τμήματα και βιωματικά δρώμενα από τη ζωή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, όπου εντυπωσίασε το «Σαρακατσάνικο Καραβάνι».

Σήμερα στην κορύφωση των εκδηλώσεων με χορευτικά από όλη την Ελλάδα όπου με δρώμενα, αθλοπαιδιών, χορούς, έκλεισε το τριήμερο εκδηλώσεων.






Προηγήθηκε η προσφώνηση της ημέρας Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γεώργιο Μουτσιάνα αφιέρωμα από Κω/νο Ζιαζιά Στρατηγό εα Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, απονομή βραβείων σε 2 αριστούχες μαθήτριες από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Γεώργιο Μπασδάνη, «χορός γερόντων», «τρανός χορός» και χορός για όλους.



Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο Γ. Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Μιχάλης Μπαγιώτης.trikalanews.gr

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κατάσβεση πυρκαγιάς



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Η Περιφέρεια συνδράμει το έργο των πυροσβεστών με
6 Υδροφόρες (20 τόνων)
5 Unimog
2 Φορτωτές
1 Jcb
1Grader

Στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Βοσκός αντιμέτωπος με… τέσσερις αρκούδες

Βοσκός αντιμέτωπος με… τέσσερις αρκούδες στην Καστοριά!

Πρόσωπο με πρόσωπο με δύο μεγάλες αρκούδες και δύο αρκουδάκι ήρθε ένας βοσκός χθες το απόγευμα στην Ιεροπηγή Καστοριάς.
Μία από τις αρκούδες επιτέθηκε στον άτυχο βοσκό με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος, ωστόσο η επίθεση έγινε αντιληπτή από τα σκυλιά και τα παιδιά του βοσκού με αποτέλεσμα να τρέψουν σε φυγή τις αρκούδεςhttp://kynoclub.gr

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Τις τελευταίες δεκαετίες κυριάρχησαν, σε όλα τα επίπεδα, δυναστείες που βασίζονται σε πελατειακές σχέσεις και πάνω σε αυτές είναι δομημένο το Ελληνικό Κράτος και η κοινωνία μας, με αποτέλεσμα να καθίσταται λειτουργικά αδύνατη η λειτουργία των θεσμών.
Το πελατειακό αυτό σύστημα εξουσίας που είναι από τη φύση του αναξιοκρατικό, έχει ήδη καταρρεύσει και πρέπει να αναδομηθεί εκ βάθρων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ο πραγματικός εκδημοκρατισμός της χώρας μας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει ένα Νέο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας και θα γίνει ο καταλύτης για έναν ελπιδοφόρο κοινωνικό μετασχηματισμό. Στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται απευθείας από τον λαό.
Στην περίπτωση που η Βουλή όμως είναι Αναθεωρητική, προτείνονται οι πιο κάτω τροποποιήσεις, στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Β. Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Η Συνταγματική Αναθεώρηση που προτείνεται πρέπει να βασιστεί στις ακόλουθες, ενδεικτικά, βασικές αρχές και αλλαγές, όπως:
1. Καθιέρωση ανωτάτου ορίου για τη συνολική θητεία όλων των αιρετών αξιωμάτων και ιδίως:
2
 Ο Πρόεδρος να έχει αυξημένες ρυθμιστικές εξουσίες, όπως αυτές ίσχυαν πριν την Αναθεώρηση του 1986.
 Εκλογή βουλευτών μόνο για δύο τετραετίες: η υπέρβαση του ανώτατου ορίου συνολικής βουλευτικής θητείας συνεπάγεται αυτοδίκαια κώλυμα για την υποβολή νέας υποψηφιότητας. Αυτό θα επιτευχθεί με προσθήκη νέας παραγράφου στο άρθρο 56 του Συντάγματος. Θα προβλεφθούν βέβαια μεταβατικές ρυθμίσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές. Κατ αυτόν τον τρόπο θα παρεμποδιστεί η επαγγελματοποίηση των πολιτικών.
2. Κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής. Επίσης, θέσπιση νόμου για τη δέσμευση εξ αρχής των καταθέσεων και όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή τους όσων Υπουργών ή Υφυπουργών διωχθούν ποινικά και εφόσον καταδικαστούν να δημεύονται, κατά το μέρος που δεν δικαιολογείται η απόκτηση τους.
3. Τροποποίηση του νόμου 3126/2003, όπως ισχύει σήμερα, «Περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».
Ενδεικτικά, το άρθρο 3, παρ. 1 του νόμου τροποποιείται ως εξής: «Οι αξιόποινες πράξεις του άρθρου 1, παρ. 1 του παρόντος νόμου που αφορούν πλημμελήματα και κακουργήματα, οι οποίες τελέσθηκαν μεν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του Υπουργού, αλλά δεν σχετίζονται άμεσα με αυτά και αφορούν αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, παραγράφονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην διάταξη του άρθρου 111 ΠΚ. Η έναρξη του χρόνου της παραγραφής υπολογίζεται από την επομένη της λήξης της Υπουργικής θητείας. Το διάστημα που ο διαπράξας το αδίκημα Υπουργός ασκεί υπουργικά καθήκοντα, τόσον κατά την βουλευτική περίοδο που τέλεσε την πράξη, όσον και σε οποιαδήποτε επόμενη, είτε συνεχώς, είτε κατά διαστήματα, δεν προσμετράται στο χρόνο παραγραφής η οποία και αναστέλλεται αντίστοιχα».
4. Τροποποίηση των άρθρων 35, παρ. 3 και 44, παρ. 2 του Συντάγματος, όσον αφορά στις διαδικαστικές προϋποθέσεις για την προκήρυξη δημοψηφίσματος, ώστε ο θεσμός αυτός να αποτελέσει όργανο ελέγχου της κρατικής εξουσίας από το εκλογικό σώμα. Ειδικότερα εξειδικεύονται οι τροποποιήσεις αυτές ως εξής:
 Οι αποφάσεις μείζονος σημασίας πρέπει να λαμβάνονται από τους ίδιους τους πολίτες άμεσα και όχι με την ισχύ της αντιπροσωπευτικότητας. Μολονότι για την ολόπλευρη και πλήρη καθιέρωση του θεσμού του δημοψηφίσματος απαιτείται συντακτική συνέλευση και όχι απλώς αναθεωρητική, στο πλαίσιο αναθεωρήσεως του συντάγματος είναι δυνατή η διεύρυνση του θεσμού. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος επιβάλλεται, ώστε οι πολίτες να έχουν την ευθύνη των μεγάλων επιλογών που αφορούν στο μέλλον τους, αλλά και το μέλλον της χώρας μας.
3
 Ειδικότερα τα θέματα για τα οποία απαιτείται η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι ενδεικτικά όσα αφορούν: α) στη μορφή του πολιτεύματος, β) στη συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς ή αποχώρηση απ’ αυτούς, γ) στις διεθνείς συμβάσεις με βάση τις οποίες η χώρα δεσμεύεται νομικά, οικονομικά, εθνικά, πολιτιστικά, εκχωρώντας μέρος της εθνικής της κυριαρχίας ή του εθνικού της πλούτου και της ασυλίας επί των περιουσιακών της στοιχείων και δικαιωμάτων, δ) στις διεθνείς συνεργασίες με χώρες για στρατιωτικής και οικονομικής φύσεως ζητήματα που θα καθορίζουν το μέλλον της χώρας μας, και ε) για κάθε άλλο ουσιαστικό ζήτημα της γενικής κυβέρνησης.
 Προϋπόθεση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία είναι να το ζητήσει τουλάχιστον το 5% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, με αίτησή τους στην οποία θα ορίζεται το θέμα και ο τρόπος υποβολής του στο εκλογικό σώμα. Η αίτηση αυτή θα υποβάλλεται εγγράφως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις κατά τόπους περιφέρειες που είναι αρμόδιες για τη συγκέντρωση των αιτημάτων και τη διαβίβαση στην προεδρεία της δημοκρατίας.
5. Η διασφάλιση της λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών με πα-ράλληλη τροποποίηση του άρθρου 90, παρ. 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι προαγωγές στις θέσεις της ηγεσίας της Δικαιοσύνης αποφασίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και να καθιερωθεί ότι οι προαγωγές αυτές θα γίνονται από τις Ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών τους.
6. Η τροποποίηση του άρθρου 89, παρ. 1 του Συντάγματος, ώστε να απαγορευθεί στους δικαστικούς λειτουργούς η παροχή αμειβόμενης υπηρεσίας στο δημόσιο τομέα, για τρία τουλάχιστον έτη μετά την αποχώρησή τους από την Υπηρεσία. Συναφώς πρέπει να τροποποιηθούν και τα άρθρα 56, παρ. 1 και 89, παρ. 4 του Συντάγματος και να απαγορευθεί να ανακηρύσσονται υποψήφιοι ή να εκλέγονται βουλευτές ή να γίνονται μέλη Κυβέρνησης οι δικαστικοί λειτουργοί επί τρία τουλάχιστον έτη μετά την έξοδο τους από την Υπηρεσία. Ενισχύεται ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
7. Η τροποποίηση των άρθρων 27 και 28 παρ. 3 τα οποία αναφέρονται στην μεταβολή των ορίων της Επικράτειας και σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της Εθνικής κυριαρχίας, αντίστοιχα, για τα οποία προβλέπεται έκδοση νόμου με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών. Τόσο σοβαρά θέματα απαιτούν την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 ή και των 2/3 του όλου αριθμού των Βουλευτών, όπως άλλωστε απαιτείται στην περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου 28. Ειδικότερα εξειδικεύοντας την τροποποίηση αυτή αναφέρονται στα εξής:
 Απαιτείται η εκ βάθρων αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος το οποίο καθορίζει τον τρόπο δέσμευσης της Ελληνικής έννομης τάξης από τις διεθνείς συμβάσεις και διμερείς συμφωνίες. Σύμφωνα με το άρθρο 28 § 2 εδάφ. α’ για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο Εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα Κράτη, μπορεί ν’ αναγνωρισθούν με συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα διεθνών
4
οργανισμών, αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ. 2 εδάφ. β’ για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή απαιτούνται 180 βουλευτές.
 Με το άρθρο αυτό ανατίθενται Συνταγματικές αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οπότε είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθεί η διάταξη και η πλειοψηφία των τριών πέμπτων να αντικατασταθεί με την πλειοψηφία τουλάχιστον των 2/3 των βουλευτών, δηλαδή να απαιτείται η ψήφος 200 βουλευτών τουλάχιστον.
 Επίσης είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το άρθρο 28, παρ. 3 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της Εθνικής κυριαρχίας της με νόμο, που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, θέτοντας ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το σπουδαίο εθνικό συμφέρον και δεν θίγονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
8. Η Αναθεώρηση του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος που ρυθμίζει την έκδοση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Ειδικότερα οι τροποποιήσεις αυτές εξειδικεύονται ως εξής:
Πρέπει να μειωθούν οι προθεσμίες που ορίζονται για την κύρωση από την Βουλή των ΠΝΠ και συγκεκριμένα:
 Η οριζόμενη προθεσμία αντί των 40 ημερών να μειωθεί σε 15 ημέρες.
 Η προθεσμία επίσης που ορίζει ότι, αν οι ΠΝΠ δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από τη Βουλή, παύουν να ισχύουν σε 3 μήνες από την υποβολή τους, πρέπει να συντομευθούν σε ένα (1) μήνα, αφού το έκτακτο γεγονός δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και εάν έχει τούτο να κρίνεται με συμπληρωματική πράξη με τις ίδιες πάντοτε προϋποθέσεις για την έκδοσή της.
9. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος.
10. Καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος.
11. Θέσπιση διατάξεων για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς των ΜΜΕ.
12. Θέσπιση ρητής πρόβλεψης για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
13. Θέσπιση πλήρους διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.
14. Ανάθεση του ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας. Ενίσχυση της επιτροπής αυτής με
5
ειδικούς επιστήμονες, εμπειρογνώμονες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και δύο (2) πολίτες (με κλήρωση, κατά τα πρότυπα της κλήρωσης των ενόρκων), ώστε να ελέγχεται ουσιαστικά το «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων, των αξιωματούχων του Κράτους και κάθε δημόσιου λειτουργού.
15. Αναθεώρηση της οργάνωσης και λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών.
16. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
17. Θεσμοθέτηση τεσσάρων (4) Μόνιμων Υφυπουργών: Εξωτερικών, Εθνικής Παιδείας, Προϋπολογισμού και Ναυτιλίας.
18. Αναθεώρηση του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρυτανία θρηνεί απαρηγόρητη τον άδικο και απρόσμενο θάνατο του Ηλία Λιάσκου

Αυτές τις μέρες όλη η Ευρυτανία θρηνεί απαρηγόρητη τον άδικο και απρόσμενο θάνατο του Ηλία Λιάσκου .Έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή το βράδυ 17 Ιουνίου 2016 όταν έπεσε από ένα δένδρο στην αυλή του σπιτιού του στα Φουσιανά της Πρασιάς.
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος και τόσο το Δ.Σ. όσο και οι απλοί Γρανιτσιώτες θρηνούν για το χαμό του και συμμερίζονται τον αβάστακτο πόνο της οικογένειάς του.
Ο Ηλίας άφησε πίσω του βαριές παρακαταθήκες αγάπης, φιλίας, απλότητας, ευγένειας και προ παντός ανθρωπιάς που θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Θα λείψει σε όλους μας η καλοσύνη του, η μετριότητά του, η σοφία της σκέψης του, το μόνιμο αθώο και αισιόδοξο χαμόγελό του. Ήταν ίσος μεταξύ ίσων χωρίς αποστάσεις και χωρίς ιδιαίτερες προσεγγίσεις. Όταν συνομιλούσες μαζί του ένοιωθες ψηλότερος και πιο αξιόλογος. Είχε τον τρόπο να σε ανεβάζει και να σε κάνει ισάξιο συνομιλητή του. ‘Όπως επίσης είχε τον τρόπο να μεταδίδει την αύρα της γνώσης του τόσο απλά και τόσο κατανοητά που και ο πλέον ανίδεος μπορούσε να τον καταλάβει και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.
Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος. Γενικός Γραμματέας και τελευταία Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης, μέσα από τις τάξεις της οποίας έδινε καθημερινά τις δικές του μάχες για τον πολιτισμό και την καλυτέρευση της ζωής των Ευρυτάνων.
Αλλά όσο ασχολούμαστε με τον Ηλία τον Λιάσκο αυτά που θυμόμαστε και αυτά που θέλουμε να πούμε δεν έχουν τελειωμό.
Ευχόμαστε να είναι ελαφρό το χώμα της γενέτειράς του που θα τον υποδεχτεί σε λίγη ώρα και ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, τους συγγενείς του και στο αμέτρητο πλήθος των φίλων και συμπατριωτών του, που είτε τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, είτε νοερά βρίσκονται κοντά του τούτες τις ώρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον Ηλία Λιάσκο

Θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Φουσιανά Πρασιάς Eυρυτανίας
Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 22/6  θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον πρόεδρο της "Πανευρυτανικής Ένωσης" Ηλία Λιάσκο,σύμφωνα με ενημέρωση της οικογένειας.
Στον ιερό ναό της Παναγίας στο κέντρο των Φουσιανών Πρασιάς στα ορεινά Άγραφα ,οικογένεια,συγγενείς και φίλοι θα πουν το δικό τους τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο καθηγητή,που έφυγε ξαφνικά την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών και σκόρπισε στο πένθος όλη την Ευρυτανία και όχι μόνο.
Οι αναβολές στην ημέρα της κηδείας οφείλονται καθαρά σε  γραφειοκρατικές διαδικασίες  .
Οι συγγενείς ,μέσω του "PO",ζητούν συγνώμη απο τον κόσμο,που τόσο συμπαραστέκεται στην οικογένεια αυτές τις δύσκολες ώρες, για την μικρή αναστάτωσηhttp://prasiaonline.blogspot.gr

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κωνσταντίνος Μπακόλας παρων στην συνδιάσκεψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος.


Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα με στελέχη και μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η πανελλαδική συνδιάσκεψη, ο «προθάλαμος» του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είπαν κανένα ψέμα στους πολίτες, στις δεύτερες εκλογές οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη εντολή γνωρίζοντας τι δεσμεύσεις παραλαμβάναμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τι έπρεπε να διαχειριστούμε. Επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διαδώσουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι μια νέα εποχή ξεκινάει η οποία χαρακτηρίζεται από την κάθαρση του δημόσιου βίου και τις μεγάλες επενδύσεις. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι είναι αναγκαίο, τώρα, που θα δικαιωθούν οι πολιτικές μας, με προσήλωση πάντα στις πατριωτικές αρχές μας και στην ορθοδοξία, να δώσουμε μήνυμα εθνικής ενότητας και να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε όλους τους Έλληνες.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Σγουρίδης επεσήμανε ότι στην πορεία προς το 3ο συνέδριο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούν με προτάσεις να συμβάλλουν σε ένα ελληνικό σχέδιο που θα ωθήσει την μεταμνημονιακή Ελλάδα στην ανάπτυξη. Το σχέδιο αυτό θα στηρίζεται σε 3 πυλώνες :

1. Οικονομική αυτονομία με αύξηση του ΑΕΠ
2. Η διόρθωση των κακώς κειμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων διάσωσης
3. Η δημιουργία ενός κράτους ποιότητας σε υπηρεσίες περιβάλλον, διαβίωση και αρχές με αλλαγή ήθους και νοοτροπίας.

Στη συνέχεια εδόθη ο λόγος σε στελέχη και μέλη του κινήματος από όλη την Ελλάδα τα οποία έθεσαν με την σειρά τους τα πολιτικά, κοινωνικά, θεσμικά και οργανωτικά θέματα στα οποία καλούμαστε να δώσουμε δυναμικά απαντήσεις στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος ως συγκυβερνώντες πλέον και έχοντας πλήρη γνώση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που βασανίζουν τους Έλληνες πολίτες.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν: Το τροποποιημένο προς διαβούλευση καταστατικό του Κινήματος, το επικαιροποιημένο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί η πολιτική πορεία και ο λόγος του κινήματος καθώς και ένα ευρύ πολιτικό ερωτηματολόγιο το οποίο διαπραγματεύεται τις αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν ώστε η Ελλάδα να βαδίσει γρήγορα και σταθερά έχοντας αποτινάξει κάθε στρεβλή, παλαιοκομματική, διχαστική και απομονωτική διαδικασία και νοοτροπία.

Τα προαναφερθέντα τρία κείμενα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κινήματος με στόχο την έναρξη ανοιχτού διαλόγου με τα μέλη μας αλλά και με τους πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας.

Ο Μπακογιάννης στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Ο Μπακογιάννης στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
 
 
 
 
 
Την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια λειτουργίας της.
 
Ο κ. Μπακογιάννης συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους εμπόρους και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμού για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας και της προώθησης των προϊόντων της.
 
Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Η διεξαγωγή της έκθεσης εφέτος έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Ο θεσμός κλείνει 50 χρόνια και έπρεπε να κάνουμε ότι είναι δυνατό όχι μόνο για να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και για να εξελιχθεί. Συμβάλαμε στην κατεύθυνση αυτή και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος επιφορτίστηκε με αυτή την ευθύνη, και τον ευχαριστώ, γιατί θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα μας, κυρίως σε αυτή την περίοδο, πρέπει να έχει στήριξη και συμπαράσταση».
 
 
 

Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής του.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
 
Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής του.
 
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ.Κατσαγούνου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του για την επίλυση των θεμάτων της Φωκίδας που είναι ανοιχτά και του ευχήθηκε να έχει μία εποικοδομητική θητεία στα βήματα του αείμνηστου Κώστα Μίχου.
 
«Ο Βαγγέλης αναλαμβάνει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και σε μία περιοχή που χρειάζεται άμεσα λύσεις, αλλά και συνέχεια στα έργα που έχουμε ξεκινήσει. Σε αυτή τη πορεία δεν είναι μόνος του γιατί μέχρι σήμερα έχουμε δείξει ότι λειτουργώντας ως ομάδα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί . Έχει μαζί του μία προίκα δουλειάς που άφησε ο Κώστας Μίχος και του εύχομαι καλή δύναμη».
Δήλωση Βαγγέλη Κατσαγούνου για την εκλογή του στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
 
«Είναι μεγάλη η τιμή αλλά και η ευθύνη, να αναλαμβάνω τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθώ επάξια στα νέα μου καθήκοντα. Βρίσκομαι εδώ έπειτα από το δυσάρεστο γεγονός του χαμού του αγαπημένου μας συνεργάτη και φίλου, Κώστα Μίχου. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να τιμήσω τη μνήμη του, συνεχίζοντας το έργο του.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και στον συνυποψήφιό και φίλο μου, Στάθη Κάππο, με τον οποίο θα δώσουμε μαζί τον μεγάλο αγώνα για να πάμε τη Φωκίδα μπροστά.   Ευχαριστώ επίσης θερμά τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, του οποίου το όραμα κληθήκαμε όλοι να υπηρετήσουμε». 
 
 

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ



                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Ιδρύθηκε χτές  13.6.2016,  τράπεζα αίματος,  με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ  ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ”.
Έδρα της εν λόγω Τράπεζας αίματος, ορίζεται η Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα ο  Δήμος Αγράφων.
Η Τράπεζα Αίματος λειτουργεί σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου, που τηρεί αρχείο αιμοδοτών και παρακολουθεί τα υπάρχοντα αποθέματα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μελών της.
Η Τράπεζα Αίματος προέκυψε μετά την επίσκεψη των Κινητών Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Γρανίτσα και την εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων των πρώην Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου. Συνολικά έδωσαν αίμα 45 άτομα.
Όποιοι, συντοπίτες μας χρειαστούν αίμα ή θελήσουν  να δώσουν αίμα για τη νεοσύστατη τράπεζα μπορούν να επικοινωνούν με την πρώην προϊσταμένη  του Αττικού Νοσοκομείου και συντοπίτισσα κ. Βασιλική Κλείτσα στο τηλέφωνο 6985859079 και 2102515770.
Αίμα, μπορούμε να δώσουμε σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, αρκεί να πούμε ότι η αιμοληψία γίνεται για τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ”.
Όσοι, φίλοι  είναι ήδη αιμοδότες και εφόσον το επιθυμούν, πριν την αιμοληψία, μπορούν να δηλώνουν ότι επιθυμούν να καταχωρηθεί  το αίμα τους,  στο νεοσύστατο Σύλλογο.
Ο Σύλλογός μας , μετά από συνεννόηση με την κ. Κλείτσα και την αιμοδοσία του Αττικού Νοσοκομείου, προσανατολίζεται το ερχόμενο Φθινόπωρο και σε  συνεργασία με όλους τους Συλλόγους της περιοχής, να πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στην Αθήνα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

thumbnail_36_antamoma_programma_xoreutikon
Ιουνίου 13, 2016

36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλογών Σαρακατσαναίων

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων όπως κάθε χρόνο διοργανώνει στα λιβάδια του Περτουλίου το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση όπου διοργανώνεται με τη συμμετοχή όλων των Σαρακατσαναίων από όλη τη Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να τηρήσει τις παραδόσεις της αλλά και να τις μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις.

Έτσι τη Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21:00 μμ διοργανώνεται το φεστιβάλ νεολαίας που έγινε πλέων θεσμός όπου οι νέοι Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα παρευρίσκονται στα Λιβάδια Περτουλίου και διασκεδάζουν με νέους τραγουδιστές και μουσικούς Σαρακατσάνους.
Το Σάββατο το πρωί και έχοντας πάλι ως γνώμονα τους νέους διοργανώνονται αγώνες ποδοσφαίρου (τόπκα) 5χ5 με νέους αλλά και παιδικά τμήματα.
Το Σάββατο το απόγευμα διοργανώνονται βιωματικά δρώμενα από τη ζωή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, φέτος γίνεται το βιωματικό καραβάνι με συμμετοχή από όλο τον κόσμο, η αφετηρία θα γίνει από την Αγία Κυριακή, και θα καταλήξει στον χώρο του ανταμώματος, και ακολουθεί το μεγάλο γλέντι των Σαρακατσαναίων.
Τη Κυριακή 26 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με όλα τα χορευτικά από όλη την Ελλάδα όπου με δρώμενα, αθλοπαιδιών, χορούς, και κλείνει το τριήμερο εκδηλώσεων.
Προσκαλούνται όλοι να βρεθούν στα λιβάδια Περτουλίου ώστε να διασκεδάσουν όλοι μαζί αλλά και να βιώσουν το Σαρακατσάνικο τρόπο ζωής. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παρέστη ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής ως μέλος της.




Δελτίο Τύπου
Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παρέστη ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής ως μέλος της.

Την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της οποίας είναι μέλος.
Κατά τη Συνεδρίαση, η οποία έγινε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π.Κουρουμπλή και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο κ. Μπαμπαλής είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στη διαμόρφωση των Προτάσεων επί Ζητημάτων – Προβλημάτων των ορεινών Δήμων της Χώρας.
Στο πλαίσιο των προτάσεων αυτών ενόψει της κατάθεσης Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκροτησης «Ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», η Επιτροπή Ορεινών Περιοχών πρότεινε τα εξής:
  1. Θεσμική κατοχύρωση του χαρακτηρισμού ενός Δήμου ως Ορεινού
  2. Μείωση αρμοδιοτήτων στις οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν
  3. Άρση του μέτρου της αναστολής προσλήψεων για τους ορεινούς δήμους
  4. α)Υποστήριξη ορεινών δήμων με άμεση εφαρμογή ειδικού προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την ωρίμανση μελετών – έργων – δράσεων
β) Αύξηση αριθμού ειδικών συνεργατών – συμβούλων – επιστημονικών     συνεργατών
  1. Εφαρμογή ειδικού Προγράμματος Έργων ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  2. Δημιουργία Προγράμματος στα πρότυπα του ΘΗΣΕΑΣ για επίλυση ζητημάτων προμήθειας εξοπλισμού και συντηρήσεων έργων υποδομών
  3. Επαναπροσδιορισμός κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ
  4. Θεσμοθέτηση ειδικού λογαριασμού ενίσχυσης ορεινών Δήμων για την ενίσχυση των ανταποδοτικών τους υπηρεσιών
  5. Αύξηση στο διπλάσιο το όριο κατανάλωσης καυσίμων των δημοτικών οχημάτων
  6. Επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων των ΚΕΠ
  7. Κάλυψη δαπάνης μετακίνησης δημοτικών συμβούλων
  8. Αντιμισθία αντιδημάρχων και αύξηση του Αριθμού Αντιδημάρχων
  9. Πρόγραμμα επιδότησης συγκοινωνιών στους ορεινούς δήμους
  10. Μείωση του ισχύοντος ορίου απόστασης μεταξύ οικίας μαθητή και της σχολικής του μονάδας για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς του, στις ορεινές περιοχές και αύξηση δαπανών θέρμανσης σχολικών κτιρίων
  11. Αύξηση επιχορήγησης δαπανών για δράσεις πυροπροστασίας στους ορεινούς δήμους
  12. Διάθεση αυτοκινήτου στους Δημάρχους ανεξαρήτως πληθυσμού του Δήμου
  13. Αλλαγή στο σχέδιο Νόμου «Σύσταση και οργάνωση ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας» όπου προτείνεται να λαμβάνονται υπόψη ως κριτήρια ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών, η έκταση  και η ορεινότητα.

Ευχαριστίες Δήμου Αγράφων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
Email: info@agrafa.gr
Κερασοχώρι, 14 Ιουνίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευχαριστίες Δήμου Αγράφων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
και την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, για την
επιχορηγούμενη τριήμερη επίσκεψη των Ιατρικών Κλιμακίων
στο Δήμο μας.
Κινητές Ιατρικές Μονάδες βρέθηκαν στο Δήμο μας από τις 9 έως
τις 11 Ιουνίου 2016, και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα (ΤΚ)
Γρανίτσας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους
κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και
Ασπροποτάμου.
Στο πλαίσιο της αποστολής τους, διενεργήθηκαν είκοσι τεσσάρων
(24) ειδών δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες,
ενώ τα ιατρικά κλιμάκια ήταν στελεχωμένα από δέκα έξι (16)
διαφορετικές ειδικότητες ιατρών.
Ο Δήμος Αγράφων ευχαριστεί θερμά τόσο το ιατρικό, παραϊατρικό
προσωπικό και τους συντελεστές της αποστολής των Κινητών
Ιατρικών Μονάδων της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, όσο και
το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική χορηγία της
αποστολής του καθώς και για την επιλογή της περιοχής του Δήμου
μας που τόσο ανάγκη χρίζει ενίσχυσης στην Πρωτοβάθμια
Φροντίδα Υγείας.