Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Βγήκαν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών στο Δήμο Αγράφων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
Κερασοχώρι, 24 Μαΐου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βγήκαν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών στο Δήμο Αγράφων
Παρακαλούνται οι κυρίες που πραγματοποίησαν Δωρεάν Μαστογραφίες, να
παραλάβουν από το Δημαρχείο Αγράφων στο Κερασοχώρι, τα αποτελέσματα των
μαστογραφιών τους από τη δράση του Δήμου Αγράφων και της Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδος, για Δωρεάν Μαστογραφίες που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία
με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία στις 20 & 21 Μαρτίου 2016.
Περισσότερες πληροφορίες στο 2237351318

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 
 
Την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσμα η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαμία. Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκμίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα:
 
1.    Η Περιφέρεια διέκοψε την εκμίσθωση 11 ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της, οι οποίες μετεγκαταστάθηκαν, και σήμερα στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. συστεγάζονται:
1.Το γραφείο Περιφερειάρχη, 2. Η Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, 3. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 4. Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, 5. Η Διεύθυνση Διοίκησης, 6. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, 7. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 8. Η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 
2. Μειώνεται το κόστος προς τις ΔΕΚΟ.
 
3. Μειώνεται το κόστος υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.
 
4. Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης διαδικασιών μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την παράλληλη εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και διακίνησης εγγράφων.
 
5. Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών που μπορούν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, σε ένα σημείο, χωρίς να μετακινηθούν.
 
 
 
 
Για τη μείωση του κόστους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
 
«Αυτό είναι ένα από τα βήματά μας προς την κατάκτηση του αυτονόητου. Δεν υπάρχει καμία λογική στην τακτική της διασποράς υπηρεσιών με μεγάλο κόστος για την Περιφέρεια. Αυτά τα χρήματα που γλιτώνουμε συγκεντρώνοντας υπηρεσίες μας σε ένα κτίριο, μπορούν να διατεθούν για έργα και για τις ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τους στόχους μας που είναι σαφέστατοι: Να απορροφήσουμε όλα εκείνα τα κονδύλια που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες προς όφελος των κατοίκων της».

Η πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 
 
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν την επιτροπή τόσο για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων της Περιφέρειας, όσο και για της ανάγκες κάθε περιοχής.
 
Μετά την παρουσίαση των στοιχείων για τις Περιφερειακές Ενότητες και τους τομείς αρμοδιότητας των Αντιπεριφερειαρχών, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλα τα μέλη της Επιτροπής, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών αλλά και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.
 
«Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αντίθετα στο ρεύμα της λογικής που επικρατεί ακόμα και σήμερα. Πρέπει να ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία και να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να λύνουμε προβλήματα" τόνισε ο κ. Μπακογιάννης

Κοινή Σύσκεψη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.Στα γραφεία του συλλόγου Ν. Βοιωτίας στην Λειβαδιά

Κοινή Σύσκεψη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην προσπάθεια του να βρεθεί κοντά στους συλλόγους πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων, ανά γεωγραφική περιφέρεια της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 14/05/2016, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. με τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων της Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στην κοινή αυτή συνεδρίαση, το παρών έδωσαν οι σύλλογοι: Εν Αθήναι Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου, Ν. Φθιώτιδας, Ν. Βοιωτίας, Βάλτου –Ξηρόμερου και Ευρυτανίας, Θήβας, Αυλώνας, Πανελλαδικός Αττικής και Πειραιώς και του συλλόγου Σαρακατσαναίων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η σύσκεψη διεξήχθη σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της οι σύλλογοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους περί παράδοσης, στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ., αλλά κατέθεσαν και τις προτάσεις τους.
Συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση και συντονισμός του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος και η αρτιότερη προετοιμασία με την συμμετοχή και των παραπάνω συλλόγων στο βιωματικό καραβάνι που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με την συμμετοχή του κόσμου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας στην Λειβαδιά. Ακολούθησε γεύμα φιλοξενίας, (Φίλεμα) από τον τοπικό Σύλλογο, στην ταβέρνα «Ο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ» .
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους συλλόγους για την συμμετοχή τους, και ιδιαίτερα τον σύλλογο του Ν. Βοιωτίας για την άριστη φιλοξενία

ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρήκαν τρόπο καταβολής των οικονομικών κινήτρων για τον διορισμό 60 επικουρικών ιατρών .Στα Αγραφα γιατι?

ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρήκαν τρόπο καταβολής των οικονομικών κινήτρων για τον διορισμό 60 επικουρικών ιατρών και έχουν προχωρήσει ήδη στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών (διατροφή, ενοίκιο, κλπ) για την καταβολή.

Απόφαση περιφερειακού Συμβουλίου 2-3-2015 ( 23/2015)
Και απόφαση οικονομικής επιτροπής 10-3-2016 (θέμα 17 )
ΑΔΑ 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ , ΑΔΑ ΨΜΑΥ7ΛΞ-Σ4Ε και ΑΔΑ 7ΠΑΔ17ΛΞ-ΕΡΟ