Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Επίσκεψη κλιμακίου του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. στα γραφεία του συλλόγου Σαρακατσαναίων Επ. Θήβας .


Επίσκεψη κλιμακίου του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. στα  γραφεία  του  συλλόγου Σαρακατσαναίων  Επ.  Θήβας .
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων πιστεύει πως οι κατά τόπους σύλλογοι Σαρακατσαναίων διενεργούν μια σημαντική προσπάθεια, όσον αφορά τη διάσωση και διάδοση της Σαρακατσάνικης Παράδοσης, αντιμετωπίζοντας αρκετές, καθημερινές δυσκολίες. Γι' αυτόν το λόγο, θεωρεί πως η Ομοσπονδία θα πρέπει να βρίσκεται στο πλάι τους, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τους προσπάθεια καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθειά του να βρεθεί κοντά στους Συλλόγους, πραγματοποιεί συσκέψεις σε όλες τις περιφέρειες, όπου υπάρχουν σύλλογοι Σαρακατσαναίων. Εκτός των περιφερειακών (γεωγραφικά) συσκέψεων, επισκέπτεται και μεμονωμένα κάθε Σαρακατσάνικο σύλλογο ανά την Ελλάδα.
Επισκέπτονταν τον σύλλογο Θήβας, στο παραδοσιακό κονάκι και στα γραφεία που διατηρεί, άκουσε τα προβλήματά τους, τις απόψεις και τις προτάσεις τους και όρισαν από κοινού ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τους. Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος Σαρακατσαναίων υποδέχτηκε και ξενάγησε σε φιλικότατο και ευχάριστο κλίμα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. το οποίο διατηρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας, για την άριστη αυτή φιλοξενία.

Με λαμπρότητα και θέρμη υποδέχθηκε ο Δήμος Αγράφων τον Νέο του Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. ΓεώργιοΚερασοχώρι, 17 Μαΐου 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, υποδέχθηκαν τα Άγραφα τον Νέο τους Ποιμενάρχη. Στην επίσημη τελετή υποδοχής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου παραβρέθηκαν σύσσωμοι, η Δημοτική Αρχή Αγράφων, οι αιρετοί της Ευρυτανίας, ο κλήρος και πλήθος κόσμου.

Περί ώραν 11:00 κατέφθασε ο κ.κ. Γεώργιος στην έδρα του Δήμου , στο Κερασοχώρι, όπου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, και όλοι οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, τον υποδέχθηκαν με θέρμη.  Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Αγράφων, οι Αντιδήμαρχοι  και ο Πρόεδρος του Δ.Σ, τον οδήγησαν στο Δημαρχείο Αγράφων όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντησή τους, στο Γραφείο Δημάρχου.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης συγκεντρώθηκε πλήθος Αγραφιωτών, κληρικοί Αγράφων καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Πρόεδροι των Αγράφων, οι οποίοι σε κλίμα χαρμόσυνο, με χειροκροτήματα και κωδωνοκρουσίες, υποδέχθηκαν το νέο Μητροπολίτη τους, ενώ μικρά παιδιά έραιναν με ροδοπέταλα το διάβα του.

Μετά τη δοξολογία που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Αγράφων πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, υπενθυμίζοντας την ιστορικότητα του Δήμου Αγράφων, αναφερόμενος τόσο σε ιστορικά γεγονότα, όσο και σε σημαντικές προσωπικότητες του τόπου, χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Σεβασμιότατε, τούτος ο τόπος και ο λαός έχουν τεράστιες δυνατότητες. Εμείς ως σημερινή Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε από την πλευρά μας τα πάντα για να προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο στη σχέση μας με την τοπική εκκλησία, δεσμευόμενοι σήμερα ενώπιον σας αλλά και ενώπιον  του Αγραφιώτικου λαού, ότι θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί στο έργο σας.»

Έπειτα ο Δήμαρχος Αγράφων, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μία Αρχιερατική Μίτρα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός  και ο τελετάρχης και Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Ο Αιδεσιμολογιώτατος προσέφερε εκ μέρους της ενορίας του, της Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου και του Συλλόγου Νέων Κρέντης, στο Σεβασμιότατο, ένα καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, μια ξύλινη σκαλιστή ράβδο, μια ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγ. Γεωργίου και την προσωπογραφία του Σεβασμιότατου, δημιουργήματα των δασκάλων και μαθητών του δημιουργικού εργαστηρίου Αγ. Νεκταρίου Κρέντης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, στην αντιφώνησή του, βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμο Αγράφων και τους Αγραφιώτες για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, ευχήθηκε με τη στήριξη όλων να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Αγραφιωτών, ενώ δήλωσε ότι συνδέεται άμεσα εδώ και χρόνια με τους Αγραφιώτες καθώς ήδη από την προηγούμενη ενορία του, είχε πάνω από 1500 Αγραφιώτες ενορίτες. Χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα στίχο από τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου : «των Ελλήνων οι Κοινότητες, είτε με αρχαιότητες, είτε με ορθοδοξία, φτιάχνουν νέο Γαλαξία», θέλησε να τονίσει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Κοινότητας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά « Η Πολιτεία μας βλέπει όλους ως αριθμούς, δε βλέπει ανθρώπους, δε βλέπει πόνο, δε βλέπει νοσταλγία, παρά  μόνο νούμερα.. και αυτή η λογική καταστρέφει την επαρχεία .. και καταστρέφει και αυτόν τον ευλογημένο τόπο.. εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος» συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα θετικά χαρακτηριστικά της περιοχής των Αγράφων, καλώντας όλους να αντισταθούν και να επιδείξουν δυναμισμό για την ανάπτυξη του τόπου μας και ιδίως τους νεότερους.

Με το πέρας της τελετής, ο Δήμος Αγράφων προσέφερε κέρασμα στους παραβρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. και ακολούθησε  δεξίωση προς τιμήν  του νέου Ποιμενάρχη.

Στην τελετή εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν επίσης: ο τέως Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, δημοτικοί σύμβουλοι Καρπενησίου, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, ο Διοικητης ΑΤ Κερασοχωρίου, ο υποδιοικητής της ΠΥ, ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ, ο Δ/ντης του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας, ο προϊστάμενος του ΟΤΕ, ο Δ/ντης Εθνικής Τράπεζας Ραπτοπούλου, ο Δ/ντης της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, οι Δ/ντες των Σχολείων του Δήμου,  όπως και  οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων.

Το μήνυμα του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή σχετικά με τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων προς μαθητές και μαθήτριες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
Email: info@agrafa.gr
Κερασοχώρι, 16 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μήνυμα του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή σχετικά με
τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων προς μαθητές και μαθήτριες
Αγαπητοί μαθητές/τριες,
Με την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στους
στόχους που έχετε θέσει σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνετε.
Θα ήθελα να εκφράσω τη στήριξή μου και στους συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σας,
τους γονείς σας, οι οποίοι με θυσίες στηρίζουν καθημερινά τις προσπάθειές σας, καθώς και
τους καθηγητές σας, οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, σας μεταλαμπαδεύουν
τη θέληση για μάθηση, τη θέληση για την προσωπική σας εξέλιξη και ανέλιξη.
Εύχομαι ολόψυχα να έχετε ψυχική δύναμη, υγεία και επιμονή για την επίτευξη όλων των
προσδοκιών σας.

Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 16 Μαΐου 2016
Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες
Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας
Μπακογιάννης, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την ανανέωση των προσώπων
στη διοίκηση της Περιφέρειας και την αξιοποίηση όλων των στελεχών της.
Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες είναι:
1. Ιωάννης Ταγκαλέγκας στον τομέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
2. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος στον τομέα Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής
3. Ιωάννης Κοτζιάς στους τομείς Τουρισμού, Αθλητισμού και
Πολιτισμού
4. Δημήτρης Αργύρης στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης
5. Θεμιστοκλής Χειμάρας στους τομείς Επιχειρηματικότητας και
Εξωστρέφειας
6. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος στους τομείς Παιδείας και Διά βίου
Μάθησης
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες,
αλλά και την παράδοση από τους απερχόμενους, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Η ανανέωση των Αντιπεριφερειαρχών δεν έχει καμία σχέση με την λογική που
έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Βασίζεται στην πεποίθησή μας
ότι όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αξιοποιούνται στους
τομείς που μπορούν να προσφέρουν. Η δική μας Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι
απαρτίζεται από επιτυχημένα στελέχη. Οι απερχόμενοι Αντιπεριφερειάρχες έθεσαν
τις βάσεις και παραδίδουν αξιόλογο έργο, ο καθένας στον τομέα του. Γι’ αυτό
ευχαριστώ προσωπικά τον Δημήτρη Βουρδάνο, τον Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Γιάννη
Περλεπέ, τον Ηλία Σανίδα και τον Χάρη Σανιδά, για όσα έκαναν για την Στερεά
Ελλάδα και ζητώ από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες να δείξουν την ίδια
αφοσίωση στον στόχο μας, να αλλάξουμε την Στερεά Ελλάδα και να την
παραδώσουμε στους κατοίκους της ως πρότυπο περιφέρειας για την Ελλάδα αλλά
και ολόκληρη την Ευρώπη».