Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Παρεμβαση σε Εισαγγελέα.Χωρίς ΕΣΥ η Δυτική Ευρυτανία>>, απέστειλε η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας όπου αναδεικνύει τα προβλήματα του χώρου της Υγείας στη Δυτική Ευρυτανία.


logo_sylogou

                                            

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιστολή με θέμα <<Χωρίς ΕΣΥ η Δυτική Ευρυτανία>>, απέστειλε η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας όπου αναδεικνύει τα προβλήματα του χώρου της Υγείας στη Δυτική Ευρυτανία.

Η επιστολή στάλθηκε την Τετάρτη μετά το Πάσχα και τόνιζε την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Ευρυτανία στον τομέα της υγείας, με αποκορύφωμα τις μέρες των εορτών που πέρα από το Μέγδοβα ποταμό δεν υπήρχε κανένας γιατρός. Η επιστολή δε δόθηκε τότε στη δημοσιότητα γιατί δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά, μετά τον απροσδόκητο θάνατο συμπολίτη μας στη Βελαώρα. και την δικαιολογημένη οργή των κατοίκων που μάταια αναζητούσαν ένα γιατρό για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Στην επιστολή του, ο Σύλλογος προς τον κ..Εισαγγελέα καταλήγει ως εξής:
Κύριε Εισαγγελεα,
Απευθυνόμαστε σε σας μη έχοντας άλλη επιλογή, και αφού πρώτα ενημερώσαμε επανειλημμένα όλους τους αρμόδιους, ως τελευταίο καταφύγιο για να παρέμβετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και αυτό για να προλάβουμε, πριν χαθούν αδίκως ανθρώπινες ζωές και για να σταματήσει η ταλαιπωρία των υπερηλίκων συνανθρώπων μας.

Αθήνα 11.5.2016

Στην Επιτροπή της Βουλής ο Μπακογιάννης

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους κινείται η Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα έργα υποδομών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς τα ως έργα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στη Στερεά. Ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων για την στήριξη οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη και ανέλυσε την στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για τις επαφές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Αντικείμενο της ενημέρωσης που αφορά στην στρατηγική της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν και οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στον Ασωπό και την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Μπακογιάννης παρέθεσε στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών της Περιφέρειας που αξιοποιήθηκαν σε δράσεις κοινής ωφέλειας, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής που μείωσε δραστικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαδικασιών, αλλά και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάθε συναλλαγή της Περιφέρειας με όλους τους προμηθευτές είναι στη διάθεση των πολιτών.

Αίσθηση προκάλεσε σε μέλη της επιτροπής η αναφορά του Περιφερειάρχη για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, λόγω μιας στατιστικής στρέβλωσης, με αποτέλεσμα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σύντομα, να καθυστερούν ή να ολοκληρώνονται με μεγάλη δυσκολία

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ 36ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣkariotis athanasios
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, την Δευτέρα 9/5/2016, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπείες των συλλόγων Σαρακατσαναίων του Ν. Θεσσαλονίκης στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Σ. Αφού είχε προηγηθεί συνάντηση προ ημερών  στα γραφεία του   Συλλόγου  Σαρακατσαναίων του Νομού Τρικάλων, με τους Συλλόγους της Θεσσαλίας.
 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν και σε αυτή την συνάντηση ο συντονισμός της δράσης για την καλύτερη προετοιμασία του Ανταμώματος καθώς και των δρώμενων που απαιτούνται να γίνουν κα τα την διάρκεια του τριημέρου. Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του ανταμώματος, όσον αφορά τις τριήμερες εκδηλώσεις, τι θα περιλαμβάνουν αυτές, πού θα αφιερωθεί το φετινό αντάμωμα, ποιες παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς και άλλα σχετικά θέματα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όλα τα παρευρισκόμενα μέλη τον Συλλόγων ανέπτυξαν το σκεπτικό τους και τις προτάσεις τους, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, ήταν καινοτόμες και κυρίως υλοποιήσιμες, και τις οποίες θα λάβει σοβαρά υπόψη του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν πώς να οργανωθεί όσο γίνεται καλύτερα το μεγάλο εγχείρημα που ετοιμάζει η Π.Ο.Σ.Σ να οργανώσει το  βιωματικό καραβάνι με την συμμετοχή πωλών εθελοντών για να ακολουθήσουν το καραβάνι.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας.
IMG_5521.JPGIMG_5530.JPGIMG_5524.JPGIMG_5529.JPGIMG_5526.JPGsyn fot them.JPGIMG_5527.JPGIMG_5523.JPGIMG_5525.JPG

Χοροστατούντος Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου η εορτή του Νεομάρτυρος Μιχαήλ στη Γρανίτσα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
Email: info@agrafa.gr
Κερασοχώρι, 10 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χοροστατούντος Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.
Γεωργίου η εορτή του Νεομάρτυρος Μιχαήλ στη Γρανίτσα
Πέμπτη 05 Μαΐου τελέστηκε η γιορτή του Νεομάρτυρος Μιχαήλ εκ Γρανίτσης,
όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ.
Γεώργιος. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος
Γρανίτσας και η τοπική Εκκλησία, παρέθεσαν γεύμα στο Σεβασμιότατο, στους
Ιερείς και στους επίσημους προσκεκλημένους , στο χώρο της μαθητικής
εστίας Γρανίτσας.
Στην εορτή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής,
ο Περιφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, οι Περιφερειακοί
Σύμβουλοι κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, κα Κατερίνα Καλαντζή, κ. Βασίλειος
Φακίτσας, η Αντιδήμαρχος Αγράφων κα Βασιλική Φεγγούλη, ο Πρόεδρος της
ΤΚ Γρανίτσας κ. Ανδρέας Ζαχαράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος
Παπαδημητρίου και κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Μπαμπαλής απηύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό στον Σεβασμιότατο
Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις
θερμότερες ευχές του για το νέο ξεκίνημά του και δράττοντας της ευκαιρίας
ανακοίνωσε την ημερομηνία της επίσημης υποδοχής αυτού στο Δήμο
Αγράφων, στις 17 Μαΐου.

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει σπίτι


 
 
 
Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις που έπειτα από 10 χρόνια επέστρεψε στην Στερεά Ελλάδα. Οι επιτυχημένες επιδόσεις για τα πληρώματα, το εκπληκτικό θέαμα για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους επισκέπτες, αλλά και η διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, αποδεικνύουν ότι η Στερεά Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την έδρα αυτού του σημαντικού θεσμού.
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που παρακολούθησε τον αγώνα κατά την τριήμερη διάρκειά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ΟΜΑΕ και την Οργανωτική Επιτροπή για την άψογη συνεργασία, αλλά και προς τους δήμους  και τους φορείς  που συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή του.
 
«Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει σπίτι και είναι ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα. Τέτοιες διοργανώσεις που προωθούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και λειτουργούν θετικά για την οικονομία και τον τουρισμό μας, δεν θα είναι απλώς ευπρόσδεκτες, αλλά θα τις στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Παρουσία κ.κ. Γεωργίου τελέστηκε η Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Βελή στο ΚερασοχώριΚερασοχώρι, 10 Μαΐου 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 10 Μαϊου, με λαμπρότητα τελέστηκε η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Κερασοβίτη αρματολού και ήρωα Κώστα Βελή, με αφορμή το συμπλήρωση των 195 χρόνων ελεύθερης πατρίδας, από τότε που ο Κώστας Βελής στις 10 Μάη 1821 κήρυξε την επανάσταση για την πατρίδα. Η τελετή διοργανώθηκε από το Δήμο Αγράφων  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Τάκης και κα Βασιλική Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου κ. Ιωάννης Κραβαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Τ.Κ. Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών, οι σχολικές μονάδες ΤΚ Κερασοχωρίου και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή ο οποίος απουσίαζε εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων για θέματα του Δήμου στην Αθήνα,  ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κωνσταντίνος Τάκης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Τσιτσάνη και από τον Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κερασοβιτών «το Καραούλι» κ. Χρήστο Χρυσικό. Αναγνώσθηκε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Συλλόγου Ευρυτάνων Chicago και οι ομιλίες έκλεισαν με τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης κ. Ιωάννη Γούδα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με πατριωτικούς και εκκλησιαστικούς ύμνους, από την Παραδοσιακή  Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη», υπό τη διεύθυνση της κας Τασολάμπρου Χρυσούλας, και ολοκληρώθηκε με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Κερασοχωρίου.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» και η δημοτική αρχή Αγράφων, ξενάγησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στους Ι.Ν. της ΤΚ Κερασοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ανάδειξη των θρησκευτικών κειμηλίων  της περιοχής.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κ.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2016
11:00΄ Είσοδος έδρας Δήμου Αγράφων - Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου.
Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου υπό του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνου Κοντογεώργου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,  του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου και του εκπροσώπου της Τοπικής Εκκλησίας.
11:15΄ Επίσκεψη Μητροπολίτου στο Γραφείο του Δημάρχου στο Δημοτικό Κατάστημα Κερασοχωρίου και ολιγόλεπτη συνάντηση του Μητροπολίτου με τον κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή.
11:30΄ Είσοδος του Οικισμού Κρέντης
-Με κωδωνοκρουσίες θα γίνει η υποδοχή του κ.κ. Γεωργίου και της συνοδείας του, από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Αγράφων, τους Αντιδημάρχους, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, τον ιερό κλήρο και τους κατοίκους του Δήμου Αγράφων.
-Στη συνέχεια η δημιουργηθείσα πομπή θα πορευτεί προς τον Ι.Ν. του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης όπου τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, θα υποδεχθούν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης και μέλη του χορευτικού Τμήματος της Ενορίας.
11:40’ Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Κρέντης
-Εντός του Ναού θα ψαλλεί Δοξολογία προς τιμήν του Ποιμενάρχου και μετά το πέρας αυτής, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από:
1. Τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή
2. Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη
3. Τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο
4. Τον Τελετάρχη και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων – Πατέρα Ευάγγελο Φεγγούλη
5.Αντιφώνηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο
-Λήξη εκδήλωσης
Παρακαλούνται να παραβρεθούν όλοι οι δημότες του Δήμου Αγράφων στην  υποδοχή του Νέου μας Ποιμενάρχη.
 Κερασοχώρι:10-05-2016
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ