Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ Σκληρή απάντηση από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Συγκεκριμένα

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Χωρίς πυροσβεστική κάλυψη η Δυτική Ευρυτανία, μετά την επίσημη πλέον παραδοχή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, περί αδυναμίας έναρξης λειτουργίας και στελέχωσης πυροσβεστικού κλιμακίου.

Σκληρή απάντηση από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών
Συγκεκριμένα,
Στις 7 -3-2016 η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών έστειλε επιστολή στον Αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος όπου μεταξύ των άλλων ανάφερε:

<<Στο Νομό Ευρυτανίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει την έδρα της το Καρπενήσι στην είσοδο του Νομού. Στη Δυτική Ευρυτανία δεν υπάρχει καμία υπηρεσία πυρόσβεσης και απουσιάζει εξ ολοκλήρου η πυροπροστασία. Η μεγάλη απόσταση από το Καρπενήσι και οι δυσπρόσιτοι δρόμοι αφήνουν παντελώς ακάλυπτη τη Δυτική Ευρυτανία>>.
Στην απάντησή του, με εντολή αρχηγού ο Συντονιστής Υποστήριξης Σωτήριος Τερζούδης Υποστράτηγος Π.Σ., κάνει γνωστό τον αντιπυρικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής και για το πυροσβεστικό κλιμάκιο αναφέρει ότι:
<<Το ΠΚ Γρανίτσας έχει ιδρυθεί δυνάμει της υπ.αρ. 23804 Φ.101 ΚΥΑ. Ωστόσο, η αδυναμία έναρξης λειτουργίας και στελέχωσης του Π.Κ. Γρανίτσας, οφείλεται σε αντικειμενικές συνθήκες της τρέχουσας χρονικής περιόδου για το Πυροσβεστικό Σώμα>>.
Σχολιάζοντας την απάντηση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών αναφέρει.
1.Μετά και την επίσημη παραδοχή του Αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ευρυτανίας, συνεχίζει να παραμένει χωρίς κανένα πυροσβέστη, χωρίς κανένα πυροσβεστικό όχημα. Η παραδοχή αυτή, δεν τιμά κανένα και ειδικότερα αυτούς που κάνουν τον αντιπυρικό σχεδιασμό της περιοχής μας.
2.Για την ίδια περίπου έκταση, δίπλα από την Δυτική Ευρυτανία υπάρχουν 3 πυροσβεστικές δομές και συγκεκριμένα, η πυροσβεστική υπηρεσία στο Καρπενήσι, στη Μακρακώμη και πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Φουρνά. Είναι ολοφάνερο ότι ο σχεδιασμός της αντιπυρικής προστασίας έγινε σε προγενέστερες εποχές και με άλλα κριτήρια. Στη Φθιώτιδα σε οκτώ πόλεις, έχει οκτώ πυροσβεστικές υπηρεσίες.
3. Ζητάμε όπως σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας, να γίνουν και για την Δυτική Ευρυτανία. Να αξιολογηθεί ο χρόνος και η αποτελεσματικότητα του αντιπυρικού σχεδιασμού και να δοθεί στη δημοσιότητα ο πραγματικός χρόνος μετάβασης από το Καρπενήσι στα απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας π.χ. στα Κέδρα.
4. Για την παντελώς ανεπαρκή πυροπροστασία μιας ευαίσθητης περιοχής, με μεγάλη δασοκάλυψη και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος όπως είναι η Δυτική Ευρυτανία, υπάρχουν ευθύνες. Ευχόμαστε να μην αναζητηθούν ποτέ.

Διαβίβαση στο Δήμο Αγράφων, της απάντησης του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, για την λειτουργία δρομολογίου από Δυτική Ευρυτανία προς Αγρίνιο

Διαβίβαση στο Δήμο Αγράφων, της απάντησης του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, για την λειτουργία δρομολογίου από Δυτική Ευρυτανία προς Αγρίνιο
Κύριε Δήμαρχε,
Σας διαβιβάζουμε απαντητική επιστολή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, σχετικά με το αίτημα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για λειτουργία δρομολογίου μια φορά την εβδομάδα από τη Δυτική Ευρυτανία προς Αγρίνιο με επιστροφή την ίδια μέρα.
Στην απαντητική του επιστολή το ΚΤΕΛ, μας προτείνει να μεταφέρουμε το αίτημα στο Δήμο Αγράφων και συγχρόνως μας ενημερώνει ότι εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και καλύπτονται τα λειτουργικά κόστη, μπορεί άμεσα να καταρτίσει συνοπτική μελέτη βιοσιμότητας και κόστους του δρομολογίου. Κατόπιν μετά από διάλογο με τον Δήμο, μπορεί να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας.