Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Επισκέψεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Κώστα Μπακογιάννη

Επισκέψεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Κώστα Μπακογιάννη στη Χαλκίδα την Μεγάλη Τετάρτη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης,
συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Φάνη Σπανό,
αύριο Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 θα επισκεφθεί:
Στις 14.00 τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Χαλκίδας
Στις 14.30 το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ – 194 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ Σάββατο 7 Μαΐου μέχρι Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ – 194 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ Σάββατο 7 Μαΐου μέχρι Τρίτη 10 Μαΐου 2016 - Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 7ης Μαΐου μέχρι τη δύση του ηλίου της 10ης Μαΐου. Τρίτη 10 Μαΐου 2016 Ώρα 08:00΄: Έπαρση σημαίας στο Δημοτικό Κατάστημα από την Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων . Ώρα 10:00΄: Προσέλευση προσκεκλημένων στην Πλατεία του χωριού «ΚΏΣΤΑΣ ΒΈΛΗΣ». Ώρα 10:10΄: Έπιμνημόσυνη δέηση Ώρα 10:20΄: Κατάθεση Στεφάνων από τους : - Δήμαρχο Αγράφων - Βουλευτή Έυρυτανίας - Έκπρόσωπο Περιφερειακής Ένότητας Έυρυτανίας - Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου - Πρόεδρο Τ.Κ. Κερασοχωρίου - Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών - Γυμνάσιο - Λ. Τ. Κερασοχωρίου - Δημοτικό Σχολείο Κρέντης - Νηπιαγωγείο Κρέντης Ώρα 10:30΄: Χαιρετισμοί Έπισήμων Ώρα 10:40’: Πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης Ώρα 10:50’: Ένός λεπτού σιγή Ώρα 10:51΄: Έθνικός Υμνος Ώρα 10:53’ : Απόδοση πατριωτικών και εκκλησιαστικών ύμνων από την Παραδοσιακή- Βυζαντινή χορωδία <<Η Αγία Σκέπη>> υπό την διεύθυνση της κ. Τασολάμπρου Χρυσούλας Ώρα 11:15΄: Έπίδειξη παραδοσιακών χορών από τη μαθητική χορευτική ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου Κερασοχωρίου Τέλος ΈκδήλωσηςΤελετάρχης ορίζεται η κα Έλλη Γατή Παρακαλούνται να παραβρεθούν : • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. • Ο Αρχιερατικός Έπίτροπος Αγραίων. • Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Έλλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης. • Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Έλλάδας κ. Αριστείδης Τασιός . • Ο Βουλευτής Έυρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος . • O Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης. • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. • Οι Αντιδήμαρχοι . • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. • Οι Τοπικοί Σύμβουλοι. • Οι Υπάλληλοι του Δήμου Αγράφων . • Οι προϊστάμενοι υπηρεσιών ΝΠΔΔ Οργανισμών και Τραπεζών . • Οι Υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας στο Δήμο μας και οι εν αποστρατεία με στολή κατά ιεραρχική τάξη. • Έκπρόσωποι της Έθνικής Αντίστασης. • Οι Πρόεδροι άλλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων. • Οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων. • Οι αντιπρόσωποι Τύπου. • Οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων . • Σύλλογοι Έκπαιδευτικών Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας Έκπαίδευσης του Δήμου Το πρόγραμμα αυτό αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Καταστημάτων και Τοπικών Κοινοτήτων και επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 1. Αναφερόμενους στο πρόγραμμα. 2. Έφημέριους Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 3. Δ/ντες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. 4. Δ/ντες Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου. 5. Δημόσιες Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΗΣ
1770 – 1821
ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΒΕΛΗ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩΜΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΝ
ΤΥΡΑΝΝΙΑΝ
ΛΟΙΠΟΝ ΑΜΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ
ΑΡΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΘΕΤΕ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΔΩ ΕΝΤΟΣ
ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΜΩΜΕΝ ΤΑ
ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΚΕΡΑΣΟΒΟΝ 10 ΜΑΪΟΥ 1821
Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΕΡΑΣΟΒO
1821 ΜΑΪΟΣ 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Σεβασμιώτατε, Με βαθύτατο σεβασμό ασπαζόμαστε τη Δεξιά Σας.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Σεβασμιώτατε,
Με βαθύτατο σεβασμό ασπαζόμαστε τη Δεξιά Σας.
Εκφράζουμε τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας για την επάξια επιλογή σας εις Αρχιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου.
Το μέγα γεγονός της ενθρονίσεώς Σας χαιρετίστηκε από την τοπική Εκκλησία με συγκινητικές εκδηλώσεις χαράς, τιμής και σεβασμού. Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου κυρίου Ιερωνύμου, πολλών Αρχιερέων και πλήθους πιστών προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια.
Να ζήσετε, Σεβασμιώτατε. Πάντα άξιος.
Τιμητικώς σας προσκαλούμε στην εορτή του Αγίου Νεομέρτυρος Μιχαήλ, προστάτου του χωριού μας, του οποίου η μνήμη στην γενέτειρά του ανέκαθεν τιμάται την Πέμπτη της Διακαινησίμου. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και ευλογία.
Επίσης, απευθύνουμε θερμή παράκληση, επιθυμία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Δυτικής Ευρυτανίας με έδρα τη Γρανίτσα, να εορτάζονται από κοινού όλοι οι Ευρυτάνες Άγιοι μια φορά το χρόνο, στη Γρανίτσα. Προτεινόμενη ημερομηνία τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
Με τις πρεσβείες των Ευρυτάνων Αγίων να σας χαρίζει ο Θεός χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη στη νέα πολυεύθυνη Αρχιερατική Ποιμαντική Διακονίας Σας, για την πνευματική αναγέννηση του τόπου μας και στηριγμό, του πολύπαθου λαού μας.
Ζητάμε συγνώμη Σεβασμιώτατε. Την ευλογία σας.

                               Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρανίτσας

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γραμματέας
Παναγιώτης Τσιάκος                                                          Εφη Καρυώτη

ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ


Την καθιέρωση ημέρας εορτής των Ευρυτάνων Αγίων στην Δυτική Ευρυτανία, ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με επιστολή της στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Γεώργιον.







                                           

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την καθιέρωση ημέρας εορτής των Ευρυτάνων Αγίων στην Δυτική Ευρυτανία, ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με επιστολή της  στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Γεώργιον.

Ειδικότερα στην επιστολή τους μεταξύ των άλλων  αναφέρουν:


 Για την ενθρόνισή σας ως νέου Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών σας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και σας εύχεται από καρδιάς ο Ύψιστος να σας χαρίζει δύναμη και κουράγιο για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων της ευρυτανικής κοινωνίας.
  Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, σεβασμιότατε θα θέλαμε την ευλογία σας και τη στήριξή σας στην απόφασή μας να καθιερωθεί ημέρα εορτής των Ευρυτάνων Αγίων στο χωριό μας, τη Γρανίτσα Ευρυτανίας, γενέτειρα του Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ, ενός από τους Ευρυτάνες Αγίους, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Του.
 Ως χρόνο τέλεσης της εορτής αυτής προτείνουμε την πρώτη κατ’ έτος Κυριακή του μήνα Οκτώβρη.
  Βέβαιοι ότι θα συμμεριστείτε την πρωτοβουλία μας αυτή και με την ευλογία σας θα συγκατατεθείτε στην ολοκλήρωσή της, διατελούμε με απεριόριστη τιμή και αγάπη.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Σαπωνοποιίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγράφων – Σειρά έχει το Σεμινάριο Κατασκευής Κεριών στις 8 Μαΐου


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Σαπωνοποιίας υπό την Αιγίδα
του Δήμου Αγράφων – Σειρά έχει το Σεμινάριο Κατασκευής Κεριών στις
8 Μαΐου
Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Απριλίου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2
ο
Σεμινάριο Σαπωνοποιίας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης στον
Ιστορικό Οικισμό Βίνιανης.
Οι ενδιαφερόμενοι που παρακολούθησαν το σεμινάριο, έφτιαξαν το
δικό τους σαπούνι κατά ομάδες, ενώ τους δόθηκαν διάφορες συνταγές για
σαπωνοποίηση ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, από την εισηγήτρια κα
Βούλα Σούκη.
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων σεμιναρίων του Δήμου Αγράφων
στο Μουσείο Βίνιανης, σειρά έχει το Σεμινάριο Κατασκευής Κεριών που θα
πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08 Μαΐου στις 10:30πμ – 16:00μμ. Απαραίτητη
η δήλωση συμμετοχής στα τηλ: 2237770879 και 6972831623

ΕΥΧΕΣ Κώστας Μπακογιάννης/Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ


Ευχές απο το Σύλλογο Απανταχού Προυσιωτών


Η Π.Ο.Σ.Σ συμμετείχε με δύο Συλλόγους στην επέτειο Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με τούς συλλόγους Σαρακατσαναίων, Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης», και του Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας «Οι Σταυραετοί των Άγραφων»


Η  Π.Ο.Σ.Σ  συμμετείχε  με δύο Συλλόγους στην  επέτειο Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με τούς συλλόγους Σαρακατσαναίων,  Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης», και του Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας «Οι Σταυραετοί των Άγραφων»
Το Σάββατο του Λαζάρου 23/4/2016 στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, έγινε ο εορτασμός της 190ης Επετείου της Ηρωικής Εξόδου. Η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου αποτελεί ίσως την κορυφαία και την πιο συγκινητική στιγμή του Αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Η έξοδος ήταν η κατάληξη ενός άνισου, με όρους αριθμητικής σύγκρισης, αγώνα μεταξύ των αναρίθμητων Τούρκων και λιγοστών Ελλήνων και φιλελλήνων υπερασπιστών της ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Στη μεγάλη αυτή Γιορτή του έθνους έλαβε μέρος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων την οποία εκπροσώπησαν, οι αντιπρόεδρος κ Κατσιούλας Απόστολος, και το μέλος του Δ.Σ. κ Κουτσουπιάς Δημήτρης, και με αντιπροσωπίες χορευτικών τμημάτων, οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων, Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» και ο τοπικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου, Ξηρόμερου και Ευρυτανίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ». Οι σύλλογοι, συμμετείχαν στην πομπή από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων, κρατώντας το λάβαρο της Π.Ο.Σ.Σ. δίνοντας έτσι δυναμικό παρόν εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία και όλους τους Σαρακατσάνους ανά την Ελλάδα, αποτίνοντας φόρο τιμής στους πεσόντες, μέσα στους οποίους υπήρχαν Σαρακατσάνοι, στρατηγοί, οπλαρχηγοί και απλοί πολίτες.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Στους αγωνιστές της πολιορκημένης Πόλης συγκαταλέγονται και επιφανείς οπλαρχηγοί Σαρακατσαναίοι, πέρα από το ανώνυµο πλήθος των Σαρακατσαναίων παλικαριών τους, που πάντοτε ήταν στο πλευρό τους. Ο Σαρακατσάνος κλεφταρµατωλός του αρματολικιού της Βόνιτσας Γεώργιος Τσιόγκας µε το σώµα του, που αποτελείτο κατά το μεγαλύτερο µέρος από συµπατριώτες του κτηνοτρόφους των ξεκαλοκαιριών των Τζουμέρκων και των χειμερινών λιβαδιών της νότιας Ηπείρου, χρημάτισε στρατιωτικός διοικητής του πολιορκημένου Μεσολογγίου, για να παραδώσει το αξίωµα στον Νότη Μπότσαρη, όταν η «στενούρα» και η υγρασία της πόλης κατέστησε ανέφικτη τη δυνατότητά του να το διοικεί. Οι Σαρακατσαναίοι κλεφταρµατωλοί του αρματολικιού του Καρπενησίου, που περιελάμβανε τα αρματολίκια του Σολοβάκου, του Βλοχού και των Πολιτοχωρίων, Αλεξάκης και Κων/νος Συκάς ή Βλαχόπουλος, µε τα παλικάρια τους είχαν σηµαντική συμμετοχή στην απόκρουση των επιθέσεων του Κιουταχή και του Ιµπραήµ για να εκπορθήσει την Πόλη. Μάλιστα ο Αλεξάκης Συκάς ή Βλαχόπουλος χρημάτισε και Υπουργός Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση που σχημάτισε ο Μαυροκορδάτος στο Μεσολόγγι. Ο δε αδελφός του Κων/νος, που προήχθη σε Στρατηγό, όπως και ο Αλεξάκης, µετά την απελευθέρωση της χώρας µας ίδρυσε την Ελληνική Βασιλική χωροφυλακή. Οι κλεφταρµατωλοί Λαµπραίοι ή Λαµπροπουλαίοι και Αραπογιανναίοι ήταν ξαδέλφια του Αλεξάκη και του Κων/νου.
Κορυφαίος οπλαρχηγός, χιλίαρχος και κατόπιν Στρατηγός , υπερασπιστής των ελεύθερων πολιορκημένων ήταν ο Σαρακατσάνος αρµατωλός Κλινοβού Ασπροποτάµου, καπετάν Γρηγόρης Λιακατάς. Γόνος της µεγάλης Σαρακατσάνικης οικογένειας των τσελιγκάδων Λιακατέων, γαµπρός του αρµατωλού του Ασπροποτάµου Νικολάου Στουρνάρη, ανεψιός του αρµατωλού Ολύµπου και Ραψάνης Νασιούλα Λιακατά, µετά τη διάλυση των κλεφταρµατωλών του Ασπροποτάµου και της Πίνδου από το Σκόδρα Πασά κατέβηκε µε τον πεθερό του στο Μεσολόγγι και αγωνίστηκε εκεί µέχρι τον ηρωικό του θάνατο στο νησάκι Ντολµά του Αιτωλικού, εκτός από µια περίοδο που έκανε εκστρατεία για να καταλάβει τα Γιάννενα. Στο Μεσολόγγι µε τον Νικ. Στουρνάρη διατάχθηκαν να φυλάγουν την τάπια - προµαχώνα τερίµπιλε, που σήµαινε φοβερά επικίνδυνη και θανατηφόρα. Και όταν ο πασάς Ιµπραήµ άρχισε να καταλαμβάνει το ένα µετά το άλλο τα νησάκια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου για να κάνει πιο ασφυκτική την πολιορκία και να πλησιάσει περισσότερο την πόλη από τη θάλασσα, ο Γρηγόριος Λιακατάς µε τους 300 περίπου άνδρες του σώµατος του προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του Ντολµά. Όταν όλοι οι άλλοι Στρατηγοί έλεγαν όχι εκείνος είπε το «θα πάω εγώ» εν γνώσει του ότι εκεί θα εύρισκε το θάνατο. Τον ακολούθησαν και 80 δικοί, δηλαδή 3 αδέλφια του, 36 ξαδέλφια, κουµπάροι, ανεψιοί και λοιποί συγγενείς και πιστά παλικάρια. Σ' αυτούς προστέθηκαν και άλλοι 200 περίπου Ασπροποταµίτες από τον Κλινοβό και τα γύρω χωριά, που µαζί µε τους συγγενείς του ποτέ δεν τον εγκατέλειψαν. Οι λίγοι εκείνοι γενναίοι αντιµετώπισαν2000 Αρβανίτες µε επικεφαλής τον Μανούση Σερβάνη και άλλους 2000 πεζούς και καβαλάρηδες Αγαρηνούς του Ιµπραήµ με γενικό Αρχιστράτηγο το γαµπρό του Χουσεΐν Μπέη. Η µάχη που ακολούθησε θυµίζει εκείνη των Θερμοπυλών του Λεωνίδα, τη γιγαντομαχία στο Καλπάκι, στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου το 1940. Το αποτέλεσµα της µάχης εκείνης ήταν 1000 περίπου Αγαρηνοί έπεσαν στο πεδίο της µάχης και ανάµεσα σε αυτούς και ο επικεφαλής των Αρβανιτών Σερβάνης. Αργότερα στην Κλείσοβα έπεσε και ο γαµπρός του Ιµπραήµ, Χουσεΐν Μπέης. Και από την άλλη πλευρά έπεσαν όλοι, πλην ενός, και µαζί, τελευταίος µάλιστα µε σπασμένο το σπαθί στο χέρι του, ο ήρωας Γρηγόρης Λιακατάς.
Θα ήταν όµως σοβαρή παράλειψη αν δεν αναφερόταν και η βοήθεια και η συµπαράσταση στον αγώνα των ελεύθερων πολιορκηµένων του γιου της Καλογριάς, του αρχιστράτηγου της Ρούµελης, Γεωργίου Καραϊσκάκη. Σαρακατσάνος σίγουρα και αναμφισβήτητα από τη µάνα του Ζωή Ντιµισκή, αδελφή του Σαρακατσάνου κλεφταρµατωλού Γ. Ντιµισκή και πρώτη εξαδέλφη του επίσης Σαρακατσάνου καπετάνιου στο αρματολίκι του Ραδοβιτσίου Γώγου Μπακόλα. Σαρακατσάνος όµως και από την πλευρά του Σαρακατσάνου πατέρα του ∆ηµητρίου Ίσκου ή Καραΐσκου, γιου του Λαλογιώργου Ίσκου, αρµατωλού του Κάτω Βάλτου.
Ο Καραϊσκάκης µε το στράτευµά του σ' όλο το διάστηµα της πολιορκίας πολιορκούσε τους πολιορκητές και κάθε φορά που του δινόταν κάποια ευκαιρία, παρά το ολιγάριθµο στράτευµά του µπροστά στις χιλιάδες των αντιπάλων του, επετίθετο εναντίον τους και τους προκαλούσε πολλές φθορές σε έµψυχο και άψυχο υλικό. Κατά την έξοδο ευρίσκετο ασθενής εις το στρώµα και δεν µπόρεσε να βοηθήσει συνεπεία µάλιστα και µιας ραγδαίας νεροποντής. "Μόνον ο Καραϊσκάκης έδωσεν βοήθεια πάντα εις ηµάς" ... "τον Καραϊσκάκη τον ευγνωµονούµεν και θα τον ευγνωµονούµεν όλη η φρουρά" λέγει ο Νικ. Στουρνάρης.
Είναι εποµένως αξιόλογη η συμμετοχή των Σαρακατσαναίων, στον αγώνα των Μεσολογγιτών να κρατήσουν ελεύθερη την πατρίδα τους...

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ευχές του πολιτευτή Ευρυτανίας και μέλους του Εθνικού Συμβουλιου Κωνσταντινος Ι Μπακολας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ SIAL Παρίσι, 16-20 Οκτωβρίου 2016




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Λαμία,  25  Απριλίου  2016


            Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,
     SIAL PARIS 2016
η οποία θα λάβει χώρα από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.
            Η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
            Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, το οποίο θα μας παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών.  Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, καταλήξαμε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου της Περιφέρειάς μας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.
            Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 4.243, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου € 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee € 470  συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου.  Για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE.  Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.
            Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει  οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα  € 1.500.  Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των € 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει   να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση.
            Πέρα από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.  Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν.
            Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την κυρία Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας,  κύρια Δέσποινα Καμπουροπούλου  στο 2221353543 & 6944731674.
            Ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE,  κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και  αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.pste.gov.gr/?p=23288

                                                                                         Ο Αντιπεριφερειάρχης
                                              Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                                        
 Γιώργος Κελαϊδίτης

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος


ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Η Μεγάλη Δευτέρα και η παραβολή των 10 Παρθένων


ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνα




kariotis athanasios

Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
Mε λαμπρότητα, υπερηφάνεια, και τις πρέπουσες τιμές υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016», ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές   οι Σαρακατσαναίοι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.
 Στο χώρο του Λευκού Πύργου που έγινε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας παραβρέθηκαν οι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης κ Μουλαράς Ανδρέας, και πολυπληθές χορευτικό τμήμα του Σ.Σ.Ν. Θες/νίκης «Η ΕΝΩΣΗ», που χόρεψαν γνήσιους Σαρακατσάνικους χορούς και τίμησαν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας, επίσης παραβρέθηκαν  πλήθος Σαρακατσαναίων που είχαν μαζευτεί κάτω από τον Λευκό Πύργο και τους επευφημούσαν.
Το βωμό που είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο, άναψε λίγο μετά τις 21.30 Η  Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
 Ακολούθησε η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και η έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων.
Η τελετή  ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων..
Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, με μεγαλοπρεπή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνα.Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία.Με την ελπίδα να γίνει ειλικρινώς το γνήσιο νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων..
Ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους Σαρακατσαναίους στην θεσ/νίκη .Σπουδαία η πρωτοβουλία του συλλόγου της Ν.θεσ/νίκης η Ένωσης,εκπροσωπώντας και την ομοσπονδία μας .Όλοι μαζί προχωράμε.....Η Συλλογικότητα φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ»ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Λαμία,  22 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ»
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών  για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν εν όψει των εορτών στα παρακάτω:
Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
Να αγοράζουν κρέατα τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες –ψυγεία.
Να αναζητούν στα σφάγια σφραγίδες Κτηνιατρικού υγειονομικού ελέγχου που σημαίνει ότι  έχει γίνει ο απαραίτητος κρεοσκοπικός έλεγχος από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες .
Αναλυτικότερα :
·         Όλα τα σφάγια πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).
·         Τα Ελληνικά σφάγια φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος τυρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «ΕΛΛΑΣ».
·         Τα προϊόντα Κοινοτικής προέλευσης φέρουν επίσης ωοειδή σφραγίδα σήμανσης, χρώματος τυρκουάζ, καθώς και σφραγίδα της χώρας προέλευσης π.χ. Ισπανία, Βουλγαρία κ.λ.π.
·         Τα σφάγια που προέρχονται από Τρίτες Χώρες φέρουν σφραγίδα σήμανσης χρώματος καφέ, αναφέρεται η χώρα προέλευσης και ο κωδικός εγκατάστασης.
·         Σπλάχνα ( συκώτι ,πνεύμονες ,καρδιά ) να μην φέρουν οζίδια ή κύστες Τα κατεψυγμένα δεν πρέπει να έχουν αποψυχθεί . Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένων κρεάτων ή σπλάχνων ιδιαίτερη σημασία στην ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος .
·         Τα τυριά και τα αλλαντικά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν νόμιμα και στη συσκευασία τους να αναγράφονται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία επισημάνσεις για την ταυτότητα των προϊόντων. Η κοπή των τυριών στα σημεία πώλησης πρέπει να γίνεται παρουσία του αγοραστή.
·         Όσον αφορά τα αυγά το κέλυφος πρέπει να είναι καθαρό και άθικτο και να φέρουν σφραγίδα με κωδικό ο οποίος αποτελείται από :
α) μονοψήφιο αριθμό που δηλώνει τη μέθοδο εκτροφής ( 0 : Βιολογική παραγωγή, 1: Ελευθέρας Βοσκής,  2: Δάπεδο με στρωμνή,   3: Εμπλουτισμένοι κλωβοί)
β) κωδικό χώρας παραγωγής EL=Ελλάδα
γ) αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ( διψήφιος αριθμός ) με τον αύξοντα αριθμό καταχώρησης κάθε μονάδας
Τέλος, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν ακατάλληλα, αλλοιωμένα ή με παραπλανητικές ενδείξεις τρόφιμα, να απευθύνονται στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας.

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι έχουν αναρτηθεί τα οριστικά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης 2015 των παραγωγών. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ



Κερασοχώρι, 22 Απριλίου 2016


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι έχουν αναρτηθεί  τα οριστικά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης 2015 των   παραγωγών.  Κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερώνεται μέσω διαδικτύου  καταχωρώντας στη σχετική φόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ  τα στοιχεία : ΑΦΜ,  ΑΜΚΑ ή τα τέσσερα τελευταία ψηφία της Αστυνομικής ταυτότητας που δηλώθηκε στην Ενιαία Δήλωση εκμετάλλευσης 2015.

Για τη λήψη των οριστικών δικαιωμάτων ακολουθείτε τη διαδρομή http://www.opekepe.gr

http://www.opekepe.gr/images/arrow.png

  • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Φυσικά Πρόσωπα
    • Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(ΑΜΚΑ) ή
    • Τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία της Αστυνομικής Ταυτότητας που έχετε δηλώσει στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης 2015
  • Νομικά Πρόσωπα
    • Τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία του Τραπεζικού Λογαριασμού(ΙΒΑΝ) που έχετε δηλώσει στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης 2015 και κάνετε λήψη .

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Βραβεία για τους αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές


Βραβεία για τους αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές
Όπως έχει καθιερωθεί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα βραβεύσει και φέτος τους τρεις πρώτους νέους, Σαρακατσάνους στην καταγωγή, που έχουν πρωτεύσει κατά την εισαγωγή τους το 2015 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Στους αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές θα αποδοθούν βραβεία, και χρηματικό ποσό, που θα πραγματοποιηθεί από τους χορηγούς στο 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα λιβάδια Περτουλίου.
Δικαιολογητικά: Επικυρωμένη βεβαίωσης βαθμού πρόσβασης ,και μόρια. από το Λύκειο Αποφοίτησης η το πανεπιστήμιο που πέρασε.
Κατάθεση δικαιολογητικών ταχυδρομικώς στην Δ/νση της Π.Ο.Σ.Σ. Μυκηνών 17-19 Τ.Κ:54643 ή ιδιοχείρως. Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 6985164362 Καρυώτης Αθανάσιος.
Παρακαλούμε η αποστολή των δικαιολογητικών να γίνει το αργότερο μέχρι τις 15-06-2016.
Παρακαλούμε στις βεβαιώσεις να αναγράφονται και στοιχεία επικοινωνίας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΟΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία, 21 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία
Επιχειρηματικότητα
Η ένταξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης συζητήθηκε
σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Γενική
Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εκδήλωση
πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Λαμία, με τη συμμετοχή
του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Γιώργου Κελαϊδίτη, της Προέδρου
του Περιφερειακού Συμβουλίου κας Μίνας Παπαναστασίου, της ειδικής συνεργάτιδας του Γ.Γ. του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νικόλαου Στουπή, Ελένης Τσιομίδου, καθώς και εκπροσώπων
των αναπτυξιακών εταιρειών ΟΤΑ και των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών που εδρεύουν
στην Περιφέρεια.
Στη συνάντηση αναφέρθηκε η ανάγκη τόνωσης του ενδιαφέροντος και υποστήριξης των
δράσεων των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες αποτελούν ένα βασικό δομικό
στοιχείο ανάπτυξης της περιφερειακής αγροτικής οικονομίας.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσουν οι Γυναικείοι Αγροτικοί
Συνεταιρισμοί να χρησιμοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους τη
νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.,
όπως επίσης και οι δυνατότητες που θα τους δοθούν μέσα από τα Κέντρα Υποστήριξης
Επιχειρηματικότητας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, δυο σύγχρονα αναπτυξιακά εργαλεία
που δημιούργησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Γιώργος Κελαϊδίτης