Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Ευχές του πολιτευτή Ευρυτανίας και μέλους του Εθνικού Συμβουλιου Κωνσταντινος Ι Μπακολας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ SIAL Παρίσι, 16-20 Οκτωβρίου 2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Λαμία,  25  Απριλίου  2016


            Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,
     SIAL PARIS 2016
η οποία θα λάβει χώρα από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.
            Η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
            Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, το οποίο θα μας παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών.  Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, καταλήξαμε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου της Περιφέρειάς μας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.
            Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 4.243, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου € 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee € 470  συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου.  Για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE.  Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.
            Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει  οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα  € 1.500.  Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των € 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει   να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση.
            Πέρα από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.  Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν.
            Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την κυρία Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας,  κύρια Δέσποινα Καμπουροπούλου  στο 2221353543 & 6944731674.
            Ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE,  κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και  αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.pste.gov.gr/?p=23288

                                                                                         Ο Αντιπεριφερειάρχης
                                              Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                                        
 Γιώργος Κελαϊδίτης

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος


ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Η Μεγάλη Δευτέρα και η παραβολή των 10 Παρθένων


ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνα
kariotis athanasios

Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
Mε λαμπρότητα, υπερηφάνεια, και τις πρέπουσες τιμές υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016», ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές   οι Σαρακατσαναίοι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.
 Στο χώρο του Λευκού Πύργου που έγινε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας παραβρέθηκαν οι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης κ Μουλαράς Ανδρέας, και πολυπληθές χορευτικό τμήμα του Σ.Σ.Ν. Θες/νίκης «Η ΕΝΩΣΗ», που χόρεψαν γνήσιους Σαρακατσάνικους χορούς και τίμησαν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας, επίσης παραβρέθηκαν  πλήθος Σαρακατσαναίων που είχαν μαζευτεί κάτω από τον Λευκό Πύργο και τους επευφημούσαν.
Το βωμό που είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο, άναψε λίγο μετά τις 21.30 Η  Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
 Ακολούθησε η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και η έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων.
Η τελετή  ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων..
Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, με μεγαλοπρεπή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνα.Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία.Με την ελπίδα να γίνει ειλικρινώς το γνήσιο νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων..
Ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους Σαρακατσαναίους στην θεσ/νίκη .Σπουδαία η πρωτοβουλία του συλλόγου της Ν.θεσ/νίκης η Ένωσης,εκπροσωπώντας και την ομοσπονδία μας .Όλοι μαζί προχωράμε.....Η Συλλογικότητα φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα.