Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας, μέχρι την εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, κατέθεσε προς τους αρμόδιους η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας.


logo_sylogou


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτην επιστολή τους προς τους Κωνσταντίνο Μπακογιάννη Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Αριστείδη Τασιό Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και Θόδωρο Μπαμπαλή Δήμαρχο Αγράφων αναφέρουν:

<<Η τουριστική προβολή της  κάθε περιοχής και συνεπώς και της Δυτικής Ευρυτανίας είναι απαραίτητη για να κερδηθεί το κρίσιμο στοίχημα της ανάπτυξης του πιο άγονου και δυσπρόσιτου Δήμου της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα η προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας είναι παντελώς ανύπαρκτη, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει για τον άλλον Δήμο της Ευρυτανίας.
Για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγράφων, είναι αναγκαιότητα από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Αγράφων, να προχωρήσει άμεσα σε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών και  παράλληλα να βάλει τις βάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας.
Μέχρι να εκπονηθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο, αφού πρώτα γίνει αποτίμηση της σημερινής κατάστασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής,  προτείνουμε να προχωρήσετε, σε άμεσες παρεμβάσεις  που θα δώσουν λύσεις και που δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος:

1. Στη δημιουργία γενικού και ειδικού τουριστικού οδηγού - εντύπου - φακέλου του Δήμου Αγράφων με έμφαση στις τουριστικές διαδρομές μεταξύ των γεωγραφικών διαμερισμάτων του Δήμου, όπου θα γίνεται ειδική μνεία και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.
2. Την έκδοση τουριστικού χάρτη που θα εστιάζει σε σημεία τουριστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος  και θα προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών.
3. Τη δημιουργία περιπατητικού χάρτη για περιοχές εντός των οικισμών  ή σε σημεία γεωφυσικού ενδιαφέροντος.
4. Τη συμμετοχή σε εκθέσεις για τον τουρισμό  που γίνονται πανελλαδικά με προτεραιότητα στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, και όλης της περιφέρειας Ηπείρου .
5. Τις καταχωρήσεις ή αφιερώματα για τον Δήμο σε έντυπα ή ΜΜΕ ευρείας κυκλοφορίας.
7. Την ενίσχυση τοπικών εκδηλώσεων προώθησης  προϊόντων (μέλι, τσίπουρο, τυροκομικά  κ.ά.).
8. Τη δημιουργία προωθητικού βίντεο για το σύνολο του Δυτικής Ευρυτανίας ώστε να αναδειχτούν όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος .
9.Την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για το θρησκευτικό τουρισμό με κέντρο το μοναστήρι της Τατάρνας. Η Δυτική Ευρυτανία έχει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό.
10. Μέσω ταχύρυθμων σεμιναρίων την ενημέρωση και εκπαίδευση  όλων των επαγγελματιών, υπαλλήλων του Δήμου και φορέων που έχουν άμεση σχέση με το τουριστικό προϊόν.

Επίσης, αυτό που πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, πριν το καλοκαίρι, και δεν χρειάζεται μεγάλη δαπάνη, είναι η  σήμανση  περιφερειακών και διαπεριφερειακών οδικών δικτύων για τη διευκόλυνση της άφιξης του επισκέπτη στον τόπο προορισμού του, στη Δυτική Ευρυτανία. Η μόνη διαδρομή που έχει υποφερτή σήμανση είναι η διαδρομή που ξεκινά από το Καρπενήσι και καταλήγει στα χωριά των Αγράφων. Όλες οι άλλες διαδρομές που έχουν αφετηρία το Αγρίνιο, την Άρτα, το Μουζάκι και την Καρδίτσα, στερούνται σήμανσης και αν γίνουν για πρώτη φορά και μάλιστα  βραδινή ώρα είναι αδύνατο έως ακατόρθωτο ένεκα και της δυσβατότητας ο επισκέπτης να φθάσει στον   προορισμό του.
 Για όλους αυτούς τους λόγους,
παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τουριστική προβολή των Αγράφων, ενημερώνοντας  το Σύλλογό μας και τους πολίτες της Δυτικής Ευρυτανίας, αν προτίθεσθε να αναπτύξετε πρωτοβουλίες για την προβολή της περιοχής, ποιες θα είναι αυτές, και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθούν.>>

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων - Ευχαριστήριο του Προέδρου Π.Ο.Σ.Σ.

Ευχαριστήριο του Προέδρου ΠΟΣΣ κ. Γιώργου Ν. Μουτσιάνα προς τα μέλη της προηγούμενης Διοίκησης που δεν συνέχισαν την κοινή πορεία για λόγους υπεράνω της θελήσεώς τους.
Θα ήταν, ομολογουμένως, παράλειψη, να μην εξωτερικεύσω τα αισθήματα που νιώθω, καθώς με τη συγκρότηση του νέου σχήματος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και την άμεση συνέχιση της έντονης, και όπως οι περιστάσεις το επιβάλλουν, δραστηριοποίησής μας, δεν συνεχίζουν μαζί μας οι εκλεκτοί φίλοι, οι οποίοι για λόγους πάνω από την θέληση τους, έκριναν ότι δεν μπορούσαν να είναι, όσο θα το επιθυμούσαν χρήσιμοι και αποδοτικοί και δεν έθεσαν υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η απουσία τους θα είναι αισθητή και γι’ αυτό με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, για την άριστη και καρποφόρα συνεργασία μας, τους ευχαριστώ και τους εύχομαι να εκπληρωθούν σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο οι προτεραιότητές τους.
Τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου που δεν έθεσαν υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές της Π.Ο.Σ.Σ. είναι οι κύριοι:
Γκόγκος Γεώργιος
Δερβίσης Ανδρέας
Καραγκούνης Απόστολος και
Παππάς Κωνσταντίνος
Νάστο Σπύρο
Με εύλογη συγκίνηση, εκφράζω τις ευχαριστίες μου και από αυτό το χώρο στα μέλη της Επιτροπής Νεολαίας, που με την παρουσία τους δίπλα μας, αποτέλεσαν μια μορφή διεύρυνσης του πλαισίου δράσης και αποτίμησης του έργου που επιτελέσαμε στις δύο προηγούμενες θητείες μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στην επί τετραετίας επικεφαλή της Επιτροπής εξαιρετική συνεργάτιδα κ. Ειρήνη Καρατάσιου.
Οι νέοι μας αποτελούν τη χρυσή εφεδρεία του Στοιχείου μας και η παρουσία τους, που κοσμείται με τα χαρίσματα, τα οποία διακρίνουν τους ανθρώπους της ρίζας μας, είναι πηγή ελπίδας και έμπνευσης.
Έχουν την αγάπη μας και την αναγνώρισή μας.