Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

"Αγραφιώτικο συναξάρι"...Μια μεταπολεμική αφηγηματική περιήγηση τότε...στ'Άφραφα.ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ

"Αγραφιώτικο συναξάρι"
...Μια μεταπολεμική αφηγηματική περιήγηση τότε...στ'Άφραφα μέχρι τη δεκαετία του '70.Σ'αυτό το γκριζοπράσινο όγκο με τα λογγόσπαρτα βουνά,τ'απόκρημνα ριζόσπηλα,τα κρυατάλλινα ποτάμια,που φωλιάζουν σφιχτά γατζωμένα ανάμεσά τους τα ιστορικά Αγραφοχώρια,Εκεί που η αγριάδα της φύσης σμιλεύτηκε πάνω στα πρόσωπα και τις καρδιές των γηγενών κατοίκων και τα έκανε ανυπότακτα στις επιβουλές των αλόθρησκων και των αιρετικών.Η εγκληματική αδιαφορία και η εγκατάληψη όμως κατάντησε αυτόν τον τόπο ερείπια,που στα χαλάσματά του φωλιάζουν μοναχικά αγριμια κι ερμοπούλια και με τις μονότονες κραυγές τους θρηνούν για ένα κόσμο που πέρασε χωρίς επιστροφή.Ο Αντρίας,ο κυριώτερος ήρωας του μυθιστορήματος,ένας "πολυτεχνίτης"σιδηρουργός,μετανάστης στην περιοχή απ'τις αρχές δεκαετίας του '50,παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του αναγκάστηκε μαζ'ι με τους 'αλλους,ν'ακολουθήσει τον Αγραφιώτικο ξεσπιτωμό..

Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, για αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, έχει ως εξής:11.00  Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Τανάγρας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, (Δημαρχείο, Σχηματάρι)

13.00   Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Επιμελητήριο Βοιωτίας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, (Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λιβαδειά)

16.00 Συνάντηση με τους Δημάρχους των Περικωπαϊδικών Δήμων και Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμικής Υποστήριξης του Κωπαϊδικού Πεδίου (Διοικητήριο, Λιβαδειά)

20.00 Κεντρική Ομιλία στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας και Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ (Ξενοδοχείο Semiramis, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά)

Πρόταση για άμεση λύση στο υγειονομικό αδιέξοδο και στην κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία


logo_sylogou

Προς                                                                                                 
1.Υπουργό Υγείας

κ.Ανδρέα Ξανθό
2.Διοικητή ΔΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας
  κ.Νέστορα Αντωνίου
3.Διοκητικό Συμβούλιο
  Νοσοκομείου Καρπενησίου
4.Δήμαρχο Αγράφων
  κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή
5. Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
  Κ. Αρη Τασιό
Θέμα: Πρόταση για άμεση λύση στο υγειονομικό αδιέξοδο και στην κατάρρευση   των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία

Στις 18 Μαρτίου η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας σας έστειλε επιστολή με τον τίτλο << Στο έλεος του θεού. - Κανένας γιατρός  στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου  στα Αγραφα>>.  
Έκτοτε η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει και κυρίως οι υπερήλικες συντοπίτες μας, ζουν τη αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την απόγνωση .Μέχρι να υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς για μόνιμο διορισμό και μέχρι να δοθούν κίνητρα από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Αγράφων για να γίνει ελκυστικότερη η έλευση ιατρών,  οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Η πρότασή μας που δίνει λύση,  σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει ως εξής:

Να αξιοποιηθεί ο ΝΟΜΟΣ (4058/2012 – ΦΕΚ 63/Α/12) του κράτους  για όπου  υπάρχει πρόβλημα, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι διορισμοί και πριν την κατάρρευση, υποβάθμιση και το τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των δομών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία.
«Ρυθμίσεις θεμάτων Νοσοκομείων ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας. Σχετ.: Άρθρο 41, παρ. 1, του Ν. 4058/2012 (ΦΕΚ 63/Α/12)» και αναφέρει: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7-5-2012, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η παροχή υπηρεσιών των παραπάνω προσώπων πρέπει να γίνεται με εισήγηση της κατά περίπτωση υπάρχουσας επιστημονικής επιτροπής για το ιατρικό προσωπικό και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας, της Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας, έγκριση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και τελική έγκριση από το Διοικητή της οικείας ΥΠΕ».
Κάτι αντίστοιχο έγινε στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Λήμνου και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Το κόστος για το δημόσιο είναι περίπου το ίδιο.

.
                                      Ευχαριστούμε

Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γραμματέας

Αλέξης Καρδαμπίκης                                                                   Πένυ Καρυώτη