Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Ο Μπακογιάννης στην δεξίωση για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, στις ΗΠΑ


Στην δεξίωση για την επέτειο ανεξαρτησίας της Ελλάδας που παρατέθηκε στον
Λευκό Οίκο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας
Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης είχε σύντομο χαιρετισμό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack
Obama, συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, τον Αρχιεπίσκοπο
Αμερικής Δημήτριο αλλά και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.
Ο Περιφερειάρχης, μετά τη δεξίωση δήλωσε:
«Είναι συγκινητικό να βρίσκεσαι μεταξύ ανθρώπων που μιλούν με τόσο θερμά
λόγια για την Ελλάδα. Και είναι ακόμη πιο συγκινητικό να συναντάς Έλληνες που
δίνουν καθημερινό αγώνα για την σταθερή παρουσία του ελληνισμού σε όλο τον
κόσμο. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, η στήριξη και η
συμπαράσταση δεν είναι απλώς καλοδεχούμενη, είναι αναγκαία»

ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Βίνιανης θα πραγματοποιηθεί μία σειρά σεμιναρίων εντός Απριλίου και Μαΐου. Το Πρόγραμμα συνοπτικά έχει ως εξής:

1.      Σάββατο & Κυριακή 9 – 10 Απριλίου: 2ο Διήμερο Δωρεάν Σεμινάριο Μελισσοκομίας (ώρα:10:00 - 16:00)
2.      Τετάρτη 20 Απριλίου: 2ο Σεμινάριο Σαπωνοποιίας  (ώρα:15:30 - 20:00)
3.      Κυριακή 08 Μαΐου: Σεμινάριο Κατασκευής Διακοσμητικών Κεριών (10:30 – 16:00)
4.      Σάββατο & Κυριακή 14 – 15 Μαΐου: 2ο Διήμερο Σεμινάριο Τυροκομίας (ώρα: 9:30 – 17:00 και 10:00 – 15:00 αντίστοιχα)
5.      Σάββατο & Κυριακή 28 – 29 Μαΐου: Διήμερο Σεμινάριο Δενδροκομίας (ώρα: 10:00 – 15:30)

Στα σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Δήμο Αγράφων.
Λεπτομέρειες για τη θεματολογία που θα περιλαμβάνουν τα σεμινάρια, μπορείτε να δείτε στις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου μας ή στην ιστοσελίδα μας: www.agrafa.gr
 Για δηλώσεις συμμετοχής καλείτε στα τηλ: 2237770879 και 6972831623.

Στην Εκδήλωση «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» στο Αγρίνιο, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας
Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση μνήμης για την  Παναγία της Επισκοπής, στο Αγρίνιο από την Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, όπου το παρόν έδωσε εκπροσωπώντας το Δήμο Αγράφων, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μάκκας.
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τα 50 έτη από τότε που η περιοχή αλλά και η Παναγία της Επισκοπής κατακλίσθηκαν από τα νερά της Τεχνητής Λίμνης Κρεμαστών, αλλά και το τέλος μιας επίπονης, γόνιμης, μελετητικής και συγγραφικής πορείας του Αρχιμανδρίτη Δαμασκινού που έκανε έργο ζωής την έρευνα και την Ιστορική Απεικόνιση του Μνημείου της Παναγίας της Επισκοπής.

            Σε χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Α. Μάκκας τόνισε ότι «Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ημέρα μνήμης για την περιοχή του Δήμου Αγράφων και της θρησκευτικής του κληρονομιάς. Είναι μια μέρα που οφείλουμε να  σηματοδοτήσει την αρχή  για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών και την ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων μας. Μεταξύ αυτών, το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο από την Παναγία της Επισκοπής - το ιερό τέμπλο της, το οποίο εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, θα μπορούσε να εκτίθεται στο Δήμο Αγράφων ώστε να αναδειχθεί και να αναδείξει την ιστορικότητα και την  ομορφιά της περιοχής μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας που μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε».

Στη Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ η 5η Συνεδρίαση, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για θέματα εφ’ όλης της ύλης που αφορούν στους Δήμους.
Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής αφού ευχαρίστησε τον κύριο Υπουργό για την απεμπλοκή των διαδικασιών (ΣΑΤΑ και παρακρατηθέντα) καθώς και για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους μικρούς Δήμους, χαρακτήρισε το Δήμο Αγράφων ως τον  πιο ορεινό και προβληματικό Δήμο της χώρας και  κατόπιν παρέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων όπως:
1.      Την απομόνωση λόγω έλλειψης ολοκληρωμένων προσβάσεων με τους όμορους Δήμους και Νομούς των Περιφερειών Δυτ. Ελλάδας – Ηπείρου και Θεσσαλίας
2.      Τις ελλείψεις σε όλες τις βασικές υποδομές του Δήμου όπως:
·         Οδικά Δίκτυα (επαρχιακοί – δημοτικοί και αγροτικοί δρόμοι) που είναι ακόμα χωματόδρομοι
·         Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη όπου υπάρχει τεράστιο έλλειμα σε επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς αλλά και σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για το Κέντρο Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία
·         Υδρεύσεις. Σε πολλές Κοινότητες του Δήμου 
·         Αποχετεύσεις
·         Αναπλάσεις
·         Αντιπλημμυρικά,
·         Αρδευτικά
·         Σχολικές Μονάδες του Δήμου
·         Αθλητικές Εγκαταστάσεις
3.      Την τεράστια έλλειψη τακτικού και εξειδικευμένου προσωπικού που έχει ο Δήμος Αγράφων (καθώς στελεχώνεται μόνο με 2 Διοικητικούς, 2 Υπαλλήλους στην Τεχνική Υπηρεσία και 4 στην Οικονομική)
4.      Την ελλειμματική αστυνόμευση λόγω κενών στο ΑΤ Κερασοχωρίου (Υπηρετούν 5 – 6 αστυνομικοί)
5.      Την απουσία άλλων υπηρεσιών εκτός Δήμου – δηλαδή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – Δασικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας κτλ.
«Δεν γίνεται μια τόσο μεγάλη περιοχή όπως ο σημερινός Δήμος Αγράφων, να στερείται όλων αυτών, που ενώ για όλους τους άλλους Δήμους θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα, για τον δικό μας Δήμο ακόμα είναι ζητούμενα. Είμαστε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα του 2016 και όλες αυτές οι ελλείψεις αποτελούν προσβολή για την Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση και πρέπει άμεσα να διορθωθούν», δήλωσε ενώπιον του Υπουργού χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγράφων.