Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΣΣ Σας ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου... Το ευχαριστήριο μήνυμα του!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, όλους σας μέχρις ενός, αντιπροσώπους, προέδρους, μέλη διοικητικών συμβουλίων, απλά μέλη, , διότι κι’ αυτοί είναι ενδιαφερόμενοι και κριτές μας, που με την αγάπη σας και κατανόησή σας, μου χαρίσατε εκείνη τη ψυχική δύναμη, ώστε να θεωρώ την υποχρέωσή μου να υπηρετώ τα κοινά ενδιαφέροντα, ύψιστη προτεραιότητα, θυσιάζοντας σ’ αυτό τον ιερό βωμό σοβαρές και πιεστικές υποχρεώσεις. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, για τα φιλικά σας αισθήματα, για την ωραία και ευγενική σχέση μας. Είμαστε μαζί, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όλοι μαζί υπηρετώντας την πλούσια Σαρακατσάνικη πολιτιστική κληρονομιά μας και να επιθυμούμε μαζί να δούμε και όλους τους Έλληνες ΜΑΖΙ στους τρικυμιώδεις καιρούς μας, για μια αναγέννηση του Ελληνισμού σε ένα κόσμο που κλυδωνίζεται........

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ - 35Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΙΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


kariotis athanasios
  Του Καρυώτη Αθανάσιου  
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
Το Σάββατο 2/4/2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).
Εκλέχθηκε Ομόφωνα το Προεδρείο της Γ. Συνέλευσης με Πρόεδρο τον κ. Μπομπότα Κωνσταντίνο και μέλη, τους κυρίουςΜπάτζιο Κωνσταντίνο και Καπετάνιο Θάνο,οι οποίοι αποτέλεσαν και την εκλογική Εφορευτική Επιτροπή.
Μετά τον Οικονομικό και Διοικητικό απολογισμό ακολούθησε συζήτηση και διάλογος για θέματα που απασχολούν το οργανωμένο Σαρακατσάνικο κίνημα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι Αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.
Oι εκλεγμένες υποψηφιότητες, μετά από την μεγάλη συμμετοχή των αντιπροσώπων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Σ.Σ), είναι:


Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος - Πρόεδρος - ΣΣ Ν. Θεσσαλονίκης
Κατσιούλας Απόστολος - Αντιπρόεδρος - ΣΣ Ν. Πιερίας
Μπάρμπας Γεώργιος - Γενικός Γραμματέας - ΣΣ Επαρχίας Λαγκαδά
Καρυώτης Αθανάσιος - Ταμίας - ΣΣ Θεσσαλονίκης
Αργύρη Μυρτώ - Ειδικός Γραμματέας - ΣΣ Πανελλαδικός Αθήνας
Δαλακούρα Χρύσα - Μέλος - ΣΣ Ν. Καβάλας
Κουτσουπιάς Δημήτριος - Μέλος - ΣΣ Βάλτου Ξηρομέρου& Ευρυτανίας
Μακρής Στέργιος - Μέλος - ΣΣ Ν. Ξάνθης
Τακμάκης Αθανάσιος - Μέλος - ΣΣ Μαγνησίας

Αναπληρωματικά Μέλη

Γιαννακού Άντα - 1η επιλαχούσα - ΣΣ Ν. Θεσπρωτίας
Παππάς Κωνσταντίνος - 2ος επιλαχών - ΣΣ Ν. Λάρισας
Εξελεγκτική Επιτροπή

Κυργιάννης Κωνσταντίνος - ΣΣ Ν. Ημαθίας
Τιμπλαλέξης Παναγιώτης - ΣΣ Δυτικής Μακεδονίας
Λιάκος Απόστολος - ΣΣ Επαρχίας Λαγκαδά

Υπεγράφη η Σύμβαση του Έργου «Συντήρηση - αποκατάσταση Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος» στην Ευρυτανία, προϋπολογισμού 350.000,00 €Την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος», ύψους 350.000,00 €, με Φορέα Υλοποίησης την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας.
Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φραγκίστας. Ενός μνημείου που, τόσο για τον αρχιτεκτονικό του τύπο, όσο και για την ιστορική του σημασία, καθώς και το γεωμορφολογικό του πλαίσιο, αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής.
Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση των παθολογιών του κτιρίου ώστε να διασωθεί και να καταστεί δυνατή χωρίς αντιξοότητες η χρήση του.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν σωστικές στερεώσεις στις τοιχογραφίες του Ιερού Ναού, εργασίες ανάδειξης του Μνημείου με τις απαραίτητες αποκαταστάσεις, αλλά και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο

Προετοιμασία της Ευρυτανίας για τα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ της Νέας Προγραμματικής Περιόδου


Καρπενήσι, 3 Απριλίου 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας στην Λαμία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την διατύπωση απόψεων σχετικά με τον συντονισμό και την κοινή δράση των τοπικών φορέων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής στρατηγικής για την Π.Ε Φθιώτιδας και την Π.Ε Ευρυτανίας, που θα αφορά τα νέα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, με τη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φθιώτιδας κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, του Δημάρχου Αγράφων κ. Θόδωρου Μπαμπαλή, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου  Αποστολόπουλου, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε ΟΤΑ κ. Γεωργίου Τσούρτου, του Α΄ Αντιπροέδρου του Δ.Σ κ. Γεωργίου Τσάμπρα, του Διευθυντή Ευρωπ. Προγραμμάτων κ. Λεωνίδα Ράπτη και των στελεχών της Ο.Τ.Δ της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε».
Στην Τεχνική Σύσκεψη έγινε ανάλυση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER, το στάδιο της προετοιμασίας της πρότασης, την οριστική διαμόρφωση της περιοχής παρέμβασης και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον συντονισμό και την οργάνωση της τοπικής στρατηγικής στην Π.Ε Φθιώτιδας και την Π.Ε Ευρυτανίας. Επίσης συζητήθηκαν οι στόχοι, τα μέτρα και οι πιθανές δράσεις του νέου προγράμματος για την μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του νέου Προγράμματος.