Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                             Λαμία,  30  Μαρτίου  2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Διεύθυνση Περιφ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι:
Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων, για το έτος 2016’’, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων στo βορειοδυτικό τμήμα της Π.Ε. Ευρυτανίας (Γρανίτσα, Άγραφα, Ραπτόπουλο), την  Παρασκευή 1 Απρίλιου 2016

Υπενθυμίζουμε στο κοινό τα εξής:

·         Τα εμβολιακά δολώματα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και   περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας.
·         ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ (δεν τα ακουμπάμε και δεν τα πατάμε)
·         Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξή τους ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές.
·         Σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να γίνει επίσκεψη άμεσα σε γιατρό.
·         Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών-μαθητών ώστε να μην έρθουν σε καμία επαφή με τα δολώματα.

Το πρόγραμμα των ρίψεων μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Για οποιαδήποτε αλλαγή στο σχέδιο των πτήσεων ή για νέες ρίψεις θα ακολουθήσει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


και στην  Κτηνιατρική  υπηρεσία Ευρυτανίας 

στα τηλέφωνα      22370 22301 & 80258

Εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλογών Σαρακατσαναίων 2016

Η διαδικασία είναι ανοικτή για το κοινό. Όσοι φίλοι και φίλες θέλουν , μπορούν να παρακολουθήσουν την ετήσια γενική συνέλευση της ομοσπονδίας το Σάββατο 2 Απρίλιου και ώρα 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του πανεπιστήμιου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Επίσης θα δεχόμαστε εγγραφές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την διάδοση και διατήρηση της παράδοσης μας και από τους παραβρισκόμενους με στόχο την άμεση επικοινωνία με τους Σαρακατσάνους.

Πάσχα στα Άγραφα Ευρυτανίας
Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων Κ.Π.Α σε συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι του Prasi@onlineTV
δημιούργησε το πρώτο διαφημιστικό σποτ για την περίοδο του Πάσχα στα Άγραφα .
Στο σποτ διάρκειας 3.08 λεπτών μπορείτε να δείτε όμορφες εικόνες, από την αμόλυντη φύση των Αγράφων ,απο την ιστορία του τόπου,και τα τοπικά έθιμα, συνδυασμένες με τη θρησκευτική κατάνυξη των ημερών.

Επισκεφθείτε και εσείς τα Άγραφα!

2Ο Δωρεάν Σεμινάριο Μελισσοκομίας στο Δήμο ΑγράφωνΚερασοχώρι, 29 Μαρτίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το προγραμματισμένο για τον Απρίλιο 2Ο Σεμινάριο Μελισσοκομίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Βίνιανης στον ιστορικό οικισμό της Παλιάς Βίνιανης, το Σάββατο και την Κυριακή 9 & 10 Απριλίου 2016, και ώρα 10.00 -  16.00 .

Εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναι ο εκπαιδευτής γεωπόνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλειος Αηδόνης, ο οποίος προς διευκόλυνση των μελισσοκόμων θα δεχθεί αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης για αντικατάσταση κυψελών και μετακίνηση μελισσοσμηνών το οποίο λήγει τέλος Απριλίου. Στο σεμινάριο θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στους εχθρούς της μέλισσας (σκαθάρι, βαρρόα, νοζεμίαση κα).

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις 12ωρης παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην κυρία Βούλα Σούκη στο τηλ: 6972831623

«Έλλειμα αστυνόμευσης στο Δήμο Αγράφων – Υπολειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου Ευρυτανίας»
                                             Κερασοχώρι, 29/03/2016
                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 2225                                                                                
                                                                        Προς:
·        Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή 
Κοινοποίηση:
·        Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη
·        Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας – Γραφείο Αρχηγού κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα
·        Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
·        Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας – Γραφείο Διευθυντή κ. Ιωάννη Νικοπολίδη
      Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ,έχω την τιμή να σας εκθέσω τα παρακάτω, σχετικά με την αστυνόμευση και την υπάρχουσα μοναδική Αστυνομική Υπηρεσία, στο Δήμο Αγράφων:
Α – Ο Δήμος Αγράφων, τον οποίον οι συμπατριώτες μου, μου έκαναν την εξαιρετική τιμή να υπηρετώ , είναι ο πιο ορεινός, δύσβατος και δυσπρόσιτος Δήμος στην Ελλάδα με την πιο δύσκολη γεωμορφολογία. Αποτελεί το 53% της συνολικής έκτασης του νομού Ευρυτανίας, με 14365 κατοίκους με βάση την απογραφή του 2011, υπάρχει δε πολύ μεγάλη διασπορά οικισμών και συνοικισμών (32 τοπικές κοινότητες και 160 0ικισμοί) με εξαιρετικά υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο (χωματόδρομοι, επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σε ποσοστό 70% του δικτύου) .Η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη ιδιαίτερα μετά τις τεράστιες καταστροφές του Φεβρουαρίου 2015. Η κατάσταση του οδικού δικτύου , δυσχεραίνει την όποια πρόσβαση λόγω των τεράστιων αποστάσεων και της κατάστασης του υπάρχοντος οδικού δικτύου που προανέφερα, με αποτέλεσμα την απομόνωση των κατοίκων, πρόβλημα το οποίο κατά του χειμερινούς μήνες γίνεται μη αντιμετωπίσιμο .
B. - Τα παραπάνω αξιότιμε κ Υπουργέ , σε συνδυασμό με την υπολειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου,  της μοναδικής αστυνομικής Υπηρεσίας που υπάρχει στο Δήμο μας,  οξύνει το πρόβλημα της απομόνωσης των κατοίκων και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα όσον αφορά στην ασφάλειά των και στην ασφάλεια των περιουσιών τους. Ακόμα δημιουργούνται προβλήματα όσον αφορά στην ασφάλεια των θρησκευτικών και άλλων μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα στο Δήμο μας, τα περισσότερα από αυτά σε απομονωμένες περιοχές και τους χειμερινούς μήνες ακατοίκητες. Τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας έχουν γίνει στόχος τελευταία και εκ των ενόντων, υπάλληλοι του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και  εγώ προσωπικά, επισκεπτόμαστε συχνά τις ακατοίκητες περιοχές για να εκτιμήσουμε την κατάσταση.
Γ. – Το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου Ευρυτανίας κ. Υπουργέ είναι η μοναδική Αστυνομική Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων και εδρεύει στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας , έδρα που απέχει 70 περίπου χιλιόμετρα από τον ακροτελεύτιο κατοικημένο οικισμό του Δήμου μας. Στο Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, η έλλειψη προσωπικού προκαλεί ανεπάρκεια στοιχειώδους λειτουργίας , όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν όσοι υπηρετούν σε αυτό . Η οργανική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος είναι δέκα επτά (17) άτομα και σήμερα είναι τοποθετημένοι σε αυτό ένας (1) Αξιωματικός και πέντε (5) αστυφύλακες. Θέματα Αστυνόμευσης φυσικά δεν μπορούν να τεθούν, γιατί η υπάρχουσα δύναμη επαρκεί μόνο και μόνο για την 24ωρη φρούρηση του αστυνομικού καταστήματος,
Δ.- Αξιότιμε κ Υπουργέ, Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε και κατανοώ απόλυτα τις ανάγκες και και τις ιδιαιτερότητες που ανακύπτουν κάθε φορά και σε κάθε περιοχή. Τούτο όμως κ Υπουργέ, δεν σημαίνει ότι μια πλήρως υποβαθμισμένη από την Πολιτεία περιοχή της χώρας (οι καταστροφές του 2015 παραμένουν ακόμα ανοιχτές πληγές στο σώμα της Αγραφιώτικης γής) επιτρέπεται να αντιμετωπίζει επιπρόσθετα και σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας των κατοίκων και των περιουσιών τους. Κατεπείγουσα και αδήριτη ανάγκη κ Υπουργέ είναι του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου με τουλάχιστον δέκα (10) αστυνομικούς ακόμα,  για να αντιμετωπιστούν ζωτικά προβλήματα ασφάλειας των κατοίκων, των περιουσιών και της περιοχής του πολύπαθου Δήμου Αγράφων .
    Κύριε Υπουργέ , με θερμή παράκληση προσδοκώ να σκύψετε προσωπικά στο πρόβλημα αυτό του Δήμου μας και να συμβάλετε στην άμεση επίλυσή του. Οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων βιώνουν δύσκολες μέρες,  σε μια περιοχή που μαστίζεται ιδιαίτερα από την ανεργία, την οικονομική ανέχεια, την έλλειψη Υπηρεσιών όπως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας (για το οποίο έχουμε αποστείλει το υπ’αριθμ. 6279/15-07-2015 έγγραφό μας),  την απουσία ιατρών και φαρμακευτικής περίθαλψης, και τις ακραίες,  μερικές φορές, καιρικές συνθήκες.

    Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα και ευελπιστώ στην κατανόησή σας

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αγράφων

Μπαμπαλής Θεόδωρος

Τιμητικές Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων – Η δήλωση του Δημάρχου

Κερασοχώρι, 28 Μαρτίου  2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠαρασκευή 25η Μαρτίου, στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγράφων πραγματοποιήθηκαν τιμητικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο. Παρά την κακοκαιρία, κανονικά διεξήχθησαν,  καταθέσεις στέφάνων  και παρελάσεις των μαθητών.
Στο Ραπτόπουλο έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης, ενώ στην έδρα του Δήμου το Κερασοχώρι, κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Κωνσταντίνο. Στα Άγραφα, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μάκκας, στη Γρανίτσα στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Κατσιάδας και στη Δυτ. Φραγκίστα, η Αντιδήμαρχος κα Βασιλική Φεγγούλη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι ΤΚ και πλήθος δημοτών.
Ο Δήμαρχος Αγράφων μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Ραπτόπουλο, παρέθεσε δεξίωση με αφορμή την ομαλή έκβαση της εκδρομής στις Βρυξέλλες για τους μαθητές του Λυκείου Ραπτοπούλου, οι οποίοι παρά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα επέστρεψαν ασφαλείς στις οικογένειές τους. «Τέτοιες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας, είναι σημαντικό να τιμούμε όσους πάλεψαν για την ελευθερία μας, μία ελευθερία για την οποία ως φαίνεται πρέπει να μαχόμαστε από όλα τα μετερίζια. Είμαστε ανακουφισμένοι που τα δικά μας παιδιά επέστρεψαν στις οικογένειές τους ασφαλή. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τα θύματα των Βρυξελλών, προβληματισμένοι για την ελευθερία και δημοκρατία που απειλούνται συνεχώς, με όπλο τις ύψιστες αξίες ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, δεν υποκύπτουμε στο φόβο της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγράφων.  

Ανακυκλώνουμε Μπαταρίες – Τοποθετήθηκαν Κάδοι Ανακύκλωσης Μπαταριών σε όλα τα δημοτικά καταστήματα με πρωτοβουλία του Δήμου Αγράφων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος
Αγράφων απέκτησε δωρεάν, Κάδους Ανακύκλωσης Μπαταριών από την εταιρεία
«ΑΦΗΣ ΑΕ» στα Δημοτικά Καταστήματά του σε Κερασοχώρι, Άγραφα, Γρανίτσα,
Δυτ. Φραγκίστα και Ραπτόπουλο. Επομένως, στα σημεία αυτά μπορεί ο κάθε
δημότης να ανακυκλώνει φορητές μπαταρίες παντός τύπου.
Ο Δήμος Αγράφων με το φυσικό του κάλλος και την καθαρότητα
περιβάλλοντός του, οφείλει να διατηρήσει τα φυσικά πλεονεκτήματά του. Η
δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του Δήμου
Αγράφων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα,
την προστασία του από τις βλαβερές και επικίνδυνες ουσίες των μπαταριών για
το νερό, το έδαφος και τη δημόσια υγεία.
Για το σκοπό αυτό, τα οφέλη για τον Δήμο μας, από την ανακύκλωση
μπαταριών είναι πολλαπλά και κοινά για όλους. Δημιουργούμε ένα καλύτερο
περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Διατηρούμε την καθαρότητα του, καθώς η
ανακύκλωση μπαταριών συνεισφέρει:
στην προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής
των πολιτών
στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στα ΧΥΤΑ
(Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων)
στην εξοικονόμηση πρώτων υλών
στην εξοικονόμηση ενέργειας
στη συνεισφορά στον πολιτισμό, εφόσον η εναλλακτική διαχείριση των
απορριμμάτων αποτελεί δείκτη πολιτισμού
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ – ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ