Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Στο έλεος του θεού. - Κανένας γιατρός στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου στα Αγραφα, επισημαίνει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό.

Στο έλεος του θεού. - Κανένας γιατρός στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου στα Αγραφα, επισημαίνει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό, Διοικητή ΔΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ.Νέστορα Αντωνίου, Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Καρπενησίου, Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.. Αρη Τασιό.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει
Στο πιο δυσπρόστο Δήμο της Ελλάδας που έχει το γηραιότερο πληθυσμό, στο Δήμο Αγράφων και συγκεκριμένα στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου υπάρχουν τα Περιφερειακά ιατρεία της Βελαώρας του Ραπτοπούλου, της Παλαιοκατούνας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο Γρανίτσας.

Στα «Αγρίμια» την Κυριακή 20 Μαρτίου Ετήσια Χοροεσπερίδα της ΟΕΣ


Περνώντας από τον προγραμματισμό στην πράξη, η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα της(Κυριακή 20 Μαρτίου (ώρα 1:00 το μεσημέρι στο κέντρο «Αγρίμια» - Λιοσίων 9 & Μάγερ-– Αθήνα).
Καλούμε όλους τους Ευρυτανικούς Συλλόγους και τα μέλη τους, κάθε Ευρυτάνα και φίλους της Ευρυτανίας, να δώσουν το «παρών», στην πρώτη αυτή δραστηριότητα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ετήσια χοροεσπερίδα της Ο.Ε.Σ., μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφορμή για αντάμωμα των Ευρυτάνων της Αθήνας (και όχι μόνο). Για σύσφιξη σχέσεων, ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή προβληματισμών και – φυσικά – για διασκέδαση.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου το μεσημέρι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο «Αγρίμια», όπου γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής, θα μας κρατήσουν συντροφιά, για να ξεφύγουμε - έστω και πρόσκαιρα - από τις δύσκολες συγκυρίες που επιβάλλουν οι καιροί μας.
Μαζί μας θα είναι και ο Ευρυτάνας (γνωστός με το προσωνύμιο «πρίγκιπας του δημοτικού τραγουδιού») Βασίλης Αγραφιώτης, που αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση για φιλική συμμετοχή.
Υποσχόμαστε μια όμορφη Ευρυτανική εκδήλωση και περιμένουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι ΟΛΟΙ μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.
Για την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων
Ο Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ                ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΤΙΔΑ

Στις εργασίες για το Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Μπακογιάννης


Το υπό κατασκευή νοσοκομείο της Χαλκίδας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νοσοκομείου που ξεκίνησαν πάλι μετά την εξασφάλιση από την περιφέρεια των αναγκαίων πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου.
Για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη εξασφαλιστεί 46 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, αλλά και η εντατική ροή χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Μετά την επίσκεψή του ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Η ολοκλήρωση αυτού του νοσοκομείου ήταν ένα από τα βασικά στοιχήματά μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Βρήκαμε τα χρήματα και αυτό που μένει είναι να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να αποδώσουμε το έργο στους ιδιοκτήτες του, στους κατοίκους της Εύβοιας».