Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Μαρτίου την 14η ετήσια ανοιξιάτικη αντάμωσή του στο κέντρο New York.


Παρά τις άσχημες οικονομικές και καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η γνήσια σαρακατσάνικη ορχήστρα, το καλό φαγητό και ποτό, το αφιέρωμα στην καταγωγή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, στα αγραφιώτικα βουνά, αποτέλεσαν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για μια όμορφη, γεμάτη κέφι, βραδιά.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση σήμανε και την έναρξη των προετοιμασιών για το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Σε ένα χρόνο από τώρα ο Σύλλογος Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας έχει αναλάβει να φιλοξενήσει στην πόλη μας ένα τριήμερο σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσάνους, και όχι μόνο, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στο Αγρίνιο. Στο εγχείρημα αυτό σημαντική θα είναι η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δημάρχου Αγρινίου και του Δημάρχου Αγράφων.
Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και τη στήριξή σας.
Μόνο τότε διατηρείται ζωντανή η παράδοση και η ταυτότητα ενός τόπου, όταν υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν, σέβονται και προσπαθούν.
Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε κάθε χρόνο!

Το Ράλλυ Ακρόπολις πάει Στερεά ΕλλάδαΞεκινά και επίσημα η προετοιμασία για το Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Αλυτάρχης, Νικόλαος Μανώλης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Κώστας Γκιώνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεση Λαμίας, Λάμπρου Γιώργος.


Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον συντονισμό της προετοιμασίας και την διοργάνωση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία όλων των δήμων από τους οποίους θα περάσει το ράλλυ και δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του θεσμού μόνο για το 2016. Θέλουμε το Ράλλυ Ακρόπολις εδώ, για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να είναι ξεχωριστή αυτή η χρονιά για έναν θεσμό σύμβολο».

Ευχετήρια Επιστολή Δημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Μπαμπαλή στο νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. ΓεώργιοΚερασοχώρι, 15 Μαρτίου  2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣεβασμιώτατε Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιε,
Δια της παρούσης μου επιστολής σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.
Η εκλογή σας σηματοδοτεί μια νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας.
Είμαι βέβαιος ότι με τη δύναμη του Θεού και την εκκλησιαστική σας εμπειρία, θα συνεχίσετε επάξια το θεοφιλέστατο έργο του προκατόχου σας, πολιού Γέροντος  Μητροπολίτη κ. Νικολάου.
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο σας, διαβεβαιώνοντας σας ότι ως Δήμαρχος Αγράφων θα είμαι πάντα δίπλα σας, σε ό,τι μας ζητηθεί με γνώμονα την συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας.
Για μία ακόμη φορά ΑΞΙΟΣ!

Ο Δήμαρχος

Θεόδωρος Μπαμπαλής

Είπαν "Ναι" στο Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τέθηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την δημιουργία του Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Στις πέντε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στην Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λαμία συμμετείχαν περισσότεροι από 320 εκπρόσωποι επίσημων φορέων και δεκάδες επιχειρηματίες.
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Αριθμός Ερωτηματολογίων  Ενσωματωμένη εικόνα 3
Επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση
 
Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης κατατέθηκαν οι προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα κάνει χρήση των υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν να κάνουν με:
  • την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις
  • την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους
  • τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
  • την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους
  • την καινοτομία

Ενσωματωμένη εικόνα 2 
Πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τα Κέντρα
 
Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τον τρόπο και τη μορφή που θα λειτουργήσει το Κέντρο που αναμένεται να είναι έτοιμα έως το τέλος του Ιουνίου.
 
Ενσωματωμένη εικόνα 4
Πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Κέντρου
Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου δείχνει ότι είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας του Κέντρου που θα στηρίζει τον έμπορο και τον επιχειρηματία, όχι μόνο για να επιβιώσει σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες αλλά και να αναπτυχθεί. Αυτό το εγχείρημα θα πετύχει, γιατί μιλήσαμε με τους επιχειρηματίες και ακούσαμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Σε λίγο καιρό που το Κέντρο θα είναι έτοιμα, θα αποδείξουμε, για ακόμη μία φορά, ότι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να φέρει πρόοδο και ανάπτυξη για όλους».
 
Οκτώ απλές ερωτήσεις και απαντήσεις για την πρωτοβουλία της δημιουργίας Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

1.   Γιατί δημιουργείται το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας;
Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να στηριχθεί έμπρακτα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Στερεά Ελλάδα. Η στροφή στην επιχειρηματικότητα είναι μόνη σίγουρη διέξοδος από την ανεργία και την οικονομική κρίση. Χρειάζεται όμως συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική, σύγχρονη και εφαρμόσιμη τεχνογνωσία.

2.   Σε τι στοχεύει η Περιφέρεια με την ίδρυση του Κέντρου;
Στόχος είναι κινητοποιηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην επιχειρηματική αγορά σε μια διαδικασία που θα δώσει ώθηση στην περιφερειακή οικονομία. Στόχος είναι η διαρκής ενημέρωση και επικοινωνία με τις επιχειρήσεις, ο διάλογος και  η διαβούλευση με τους οργανωμένους φορείς και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, ο σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικών και δράσεων, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη συνεργασιών και συνεργιών, η επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων, η ανεύρεση και διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων, η αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων, η προσέλκυση και υποστήριξη επενδύσεων, η δημιουργία επιχειρηματικής ταυτότητας για την Περιφέρεια. 

3.   Ποιος μπορεί να απευθύνεται στο Κέντρο;
Στο ΚΥΕ μπορεί να απευθύνεται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πολίτες, επιχειρηματίες, ενώσεις, φορείς που έχουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Θα είναι ανοικτό για τον πολίτη που θέλει να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα και χρειάζεται καθοδήγηση, για τη νέα ή υφιστάμενη επιχείρηση που ζητάει υποστήριξη για να βελτιώσει τη θέση της αγορά, ο υποψήφιος επενδυτής από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που θέλει να επενδύσει στην Στερεά Ελλάδα.

4.   Υπάρχει κάποια ειδική στόχευση σε σχέση με τις υπηρεσίες που θα παρέχει το Κέντρο;
Προβλέπονται πέντε κύριες κατηγορίες “πελατών”. Μια σημαντική ομάδα είναι Νέοι Μεγάλοι Επενδυτές που ενδιαφέρονται να φέρουν κεφάλαια στην Περιφέρεια. Μια δεύτερη ομάδα είναι οι Δυναμικές και Πρωτοπόρες επιχειρήσεις, αυτές που διακρίνονται για τη δημιουργική και αναπτυξιακή δραστηριότητά τους. Μια τρίτη ομάδα είναι οι Εξωστρεφείς Επιχειρήσεις, όσες δηλαδή εξάγουν τα προϊόντα τους εκτός Περιφέρειας και εκτός χώρας. Μια τέταρτη είναι οι Νεοφυείς Επιχειρήσεις, δηλαδή οι νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Τέλος μια πέμπτη ομάδα είναι οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή των επιχειρήσεων στην Στερεά Ελλάδα.
 
5.   Τι υπηρεσίες θα παρέχει το Κέντρο; 
Το ΚΥΕ θα παρέχει δύο κατηγορίες υπηρεσιών. Μία οριζόντια που θα απευθύνεται γενικά σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και ιδιότητας. Για παράδειγμα το Κέντρο θα δημιουργήσει μια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, στην οποία θα καταχωρίζονται οι επιχειρήσεις με υλικό που θα προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη δραστηριότητα τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν με έναν ενιαίο τρόπο, σε ένα σημείο στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος. Η δεύτερη κατηγορία υπηρεσιών είναι η κάθετη που θα παρέχει υπηρεσίες για τις προαναφερθείσες “ειδικές κατηγορίες” επιχειρήσεων. Για παράδειγμα θα δημιουργηθεί υπηρεσία “μιας στάσης” για τη διαχείριση μεγάλων επενδύσεων ώστε να προωθούνται με ταχύτητα και να διεκπεραιώνονται χωρίς περιττή γραφειοκρατία οι σχετικές διαδικασίες.

6.   Το Κέντρο θα συντάσσει επιχειρηματικά σχέδια; Θα δίνει χρηματοδοτήσεις;
Το Κέντρο δεν θα παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και δεν παρέχει χρηματοδοτήσεις. Δεν θα υποκαταστήσει τον ρόλο συμβουλευτικών εταιρειών. Το Κέντρο επίσης δεν θα δίνει χρηματοδοτήσεις αλλά θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες. Με λίγα λόγια, ο ρόλος του είναι στρατηγικός, κατευθυντήριος, συντονιστικός και υποστηρικτικός.

7.   Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του; Από που θα χρηματοδοτείται;
Το ΚΥΕ ιδρύεται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2014-2020), η λειτουργία του προβλέπεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει με το καλοκαίρι, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες ίδρυσής του.

8.   Που θα βρίσκονται τα γραφεία του;
Το Κέντρο θα έχει συνολικά πέντε γραφεία, ένα σε κάθε πρωτεύουσα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Άμφισσα, Καρπενήσι). Η έδρα του θα βρίσκεται στη Λαμία.
 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Π.Ε. Ευρυτανίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα, με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ
ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Π.Ε.
Ευρυτανίας ώστε να εξαλειφθούν πλήρως τα κόστη μίσθωσης κτηρίων, αλλά και να
εξοικονομηθούν σημαντικά λειτουργικά κόστη. Στην επόμενη φάση προβλέπεται η
μετεγκατάσταση και των υπολοίπων υπηρεσιών που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε
μισθωμένα κτήρια με τελικό στόχο μέχρι 30/06 η Π.Ε. Ευρυτανίας να εξασφαλίσει
εξοικονομήσεις που θα ξεπερνούν ετήσια τις 50.000 €