Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Η νέα ιστοσελίδα της Στερεάς Ελλάδας εργαλείο για τον πολίτη και πηγή διαφάνειας


 
Σε λειτουργία τίθεται η νέα διαδραστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η ιστοσελίδα έχει ως βάση την «έξυπνη περιφέρεια» και έχει σκοπό την πλήρη πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και την παρέμβασή τους σε αυτές.
Βασικό χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα που παρέχει στους πολίτες προκειμένου να παρακολουθούν τα οικονομικά της περιφέρειας, τις δαπάνες και τα έσοδά της αλλά και το που πηγαίνουν τα χρήματά τους μέσω της κατανομής των πόρων αλλά και της δημοσιοποίησης κάθε απόφασης.
Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι κάθε μεγάλο θέμα για την Περιφέρεια, μέσω της σελίδας, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και ο καθένας θα μπορεί να διατυπώνει δημόσια, την άποψη, την ένσταση ή την ιδέα που έχει.
Το «Θέλω να…» είναι το πεδίο της ιστοσελίδας που αποτελεί τη «ψυχή» της έξυπνης περιφέρειας και δίνει απαντήσεις:
Θέλω να…
1.Δω προκηρύξεις
2.Βλέπω που πάνε τα χρήματά μου
3.Μάθω πότε θα πληρωθώ
4.Πω την άποψή μου
5.Παρακολουθώ το έργο της Περιφέρειας
6.Μάθω τι αναπνέω
7.Αναφέρω πρόβλημα
8.Εξυπηρετηθώ
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για απόλυτη διαφάνεια και εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών περιλαμβάνεται και η άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δήλωσε για το θέμα.
«Ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε χρήσιμοι. Δημιουργήσαμε μία ιστοσελίδα που θέλουμε να γίνει ο καθρέπτης της περιφέρειας, να μπορούν να βλέπουν οι πάντες τα πάντα αλλά και να εξυπηρετούνται. Μαζί με την  ηλεκτρονική υπογραφή, αυτό είναι ακόμη ένα βήμα για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Όταν δεν θα χρειάζεται να χάνει κανείς το μεροκάματό του για να τρέχει από γραφείο σε γραφείο για μία υπόθεσή του και θα εξυπηρετείται από μακριά, τότε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση βρισκόμαστε».

Η Στερεά Ελλάδα ταξιδεύει με προορισμό το Σύνταγμα


 
 
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα όπου καθημερινά βρίσκεται στους συρμούς του μετρό, προσκαλώντας κάθε επιβάτη του να την επισκεφθεί.
 
Οι πόρτες του μετρό, μία για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ανοίγουν και σας “καλωσορίζουν”. “Παράθυρα με θέα" στη φύση, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στο βουνό, στη θάλασσα, σε κάθε βαγόνι του συρμού, δίνουν πληροφορίες για αξιοθέατα, μνημεία, γευστικούς προορισμούς, δραστηριότητες.
 
 
 
 
 
Ταυτόχρονα, η Στερεά Ελλάδα "καταλαμβάνει" την πλατεία Συντάγματος, όχι για διαδήλωση, αλλά για γλέντι! και κερνάει, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα».
 
Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου σας περιμένουμε στο αποκριάτικο ταξίδι μας με γεύσεις, μουσική και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Στερεάς Ελλάδας.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 6μ.μ. έως τις 10μ.μ. αλλά και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. κερνάμε με γεύσεις από όλες τις γωνιές της Στερεάς Ελλάδας.
 
Το Σάββατο από τη 1μ.μ. έως τις 3μ.μ. ζήστε στο ρυθμό του καρναβαλιού της Σκύρου που διοργανώνει ο Σύλλογος Σκυριανών Αθηνών και ο Τουριστικός Σύλλογος-Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου ή πάρτε μέρος στα Αλευρομουτζουρώματα του Γαλαξιδίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου, την Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου και τον Σύλλογο Γυναικών Γαλαξιδίου.
 

Συνέδριο Σαρακατσανέων Συνεντευξη Τύπου