Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 3ου ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


kariotis athanasios
 Του Αθανασίου Καρυώτη
Ταμίας του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΣΤΗ  ΛΑΜΙΑ ΤΗΣ  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ο ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
Συνεχίζοντας τις προεργασίες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Ν. Φθιώτιδος στην πόλη της  Λαμίας,  η           τέταρτη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.
Πριν τη συνάντηση της επιτροπής, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, κύριοι: Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος,  Καρυώτης Αθανάσιος και  Κατσιούλας Απόστολος, συναντήθηκαν στη Στυλίδα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαρογιάννη Επαμεινώνδα και τον πρόεδρο της  Δημοτικής Ενότητας Στυλίδας   κ. Κατσικονούρη Χρήστο,  όπου  μέσα σε  κλίμα φιλικό συζητηθήκαν οργανωτικά, και τεχνικά θέματα που αφορούν την  προσυνεδριακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη της Στυλίδας τη Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

Πρόταση για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον Ασωπό κατέθεσε στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος ο Μπακογιάννης


 
Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος στον Ασωπό πραγματοποίησε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
 
Μέσα σε λιγότερο απο πέντε μήνες, το σχέδιο του Περιφερειάρχη έχει πάρει σάρκα και οστα αφου:
 
           -           Τον Οκτώβριο, παρουσίαστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας σε δύο δημόσιες διαβουλεύσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής των Οινοφύτων.
           -           Τον Δεκέμβριο, με την ενσωμάτωση των πρότασεων, ως προϊοντα των διαβουλεύσεων, το σχέδιο εισήχθηκε και ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρύτατη πλειοψηφία και εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει στην εφαρμογή του δύσκολου, φιλόδοξου αλλά και απολύτως αναγκαίου έργου εθνικής σημασίας.

Ξεχασμένοι από Υπουργείο Υγείας και 5η ΥΠΕ στα ορεινά Άγραφα

http://www.lamiafm1.gr/index.php/athlitika/v-ethniki/1-topika-nea/9271/bampalis-gia-kentro-ygeiasΞεχασμένοι από Υπουργείο Υγείας και 5η ΥΠΕ στα ορεινά Άγραφα
Απαξιωμένο και ξεχασμένο είναι το ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας στο δήμο Αγράφων . Την κατάσταση περιγράφει στο δελτίο του FM-1  ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαμπαλής.
Δεν είναι μόνον οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ,δεν  δίνονται χρήματα ούτε για την αγορά πετρελαίου και το ΚΥ δεν θερμαίνεται σε μια περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Αλλά και το Περιφερειακό Ιατρείο στη Γρανίτσα έχει πολλές ελλείψεις ενώ 10 αγροτικά ιατρεία που δημιουργήθηκαν  για να καλύψουν τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου είναι όλα κλειστά και χωρίς προσωπικό.
Καλούμε την  διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να φροντίσει  για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου Υγείας  που αφορά το 53% του συνολικού πληθυσμού του Νομού Ευρυτανίας σημειώνει ο κος Μπαμπαλής προσθέτοντας πως έχει προσκαλέσει τον κο Αντωνίου να επισκεφθεί τα Άγραφα για να διαμορφώσει μόνος του άποψη για το μέγεθος του προβλήματος..http://www.lamiafm1.gr

Εποικοδομητική η Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων με τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
Email: info@agrafa.gr
Κερασοχώρι, 12 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εποικοδομητική η Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων με τους
Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων
Στο Κερασοχώρι το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου,
είχε συγκαλέσει σε συγκέντρωση τους Προέδρους και Εκπροσώπους
των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΚ), ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος
Μπαμπαλής.
Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση έγινε μεταξύ άλλων,
καταγραφή και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βάση τις
ανάγκες και τα προβλήματα των ΤΚ τόσο σε επίπεδο Πολιτικής
Προστασίας όσο και σε επίπεδο Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ
συζητήθηκαν και θέματα λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων και
του Δήμου Αγράφων γενικότερα.