Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει όλους τους δικαιούχους Δελτίου   Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία,   ότι , παρατείνεται  η ημερομηνία λήξης για την ανανέωση και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών έως την 12η Φεβρουαρίου 2016.
Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..

Νίκος Ανδρουλάκης Γιγαντώνεται η ανθρώπινη τραγωδία - Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τις δηλώσεις του Brian Donald


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το μείζον θέμα που προέκυψε μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Europol Brian Donald, περί “εξαφάνισης 10.000 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων κατά την διάρκεια του 2015 στην Ευρώπη” κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης απεύθυνε ερώτηση στην Επιτροπή αφενός για το αν συμφωνεί με την εκτίμηση του Brian Donald, αφετέρου για το αν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική προστασία των εξαφανισμένων ανηλίκων προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό o ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις ο συνολικός αριθμός μη συνοδευόμενων ανηλίκων που διήλθαν των Ευρωπαϊκών συνόρων το 2015 υπολογίζεται σε 26.000 ενώ η Europol εκτιμά τους ανήλικους πρόσφυγες συνολικά σε 270.000. Αναλυτικά η Ερώτηση: Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Europol κος Brian Donald αναφέρθηκε στην εξαφάνιση 10.000 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων κατά την διάρκεια του 2015 στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε διάφορα Κράτη Μέλη, ο εντοπισμός τους σήμερα δεν είναι εφικτός. Υπογραμμίζω ότι σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις ο συνολικός αριθμός μη συνοδευόμενων ανηλίκων που διήλθαν των Ευρωπαϊκών συνόρων το 2015 υπολογίζεται σε 26.000 ενώ η Europol εκτιμά τους ανήλικους πρόσφυγες συνολικά σε 270.000. Επιπρόσθετο σημείο προβληματισμού αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον κ. Donald ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες είναι καταχωρημένες στην βάση δεδομένων Phoenix της Europol ως ενεργές σε δραστηριότητες σχετιζόμενες με εμπόριο ανθρώπων και σωματεμπορίας, εμφανίζονται προσφάτως να εμπλέκονται και στη διακίνηση προσφύγων. Με δεδομένη την εύλογη ανησυχία που προκαλούν τα άνωθεν δεδομένα τα οποία γιγαντώνουν την ανθρώπινη τραγωδία, Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: - Συμφωνεί με την εκτίμηση για 10.000 εξαφανισμένα παιδιά? - Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική προστασία των εξαφανισμένων ανηλίκων προσφύγων?

Νομός Ευρυτανίας Δήμος Αγράφων Επιχειρηματίες και Φορείς καλούνται σε δημόσια διαβούλευση για την δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
Email: info@agrafa.gr
Κερασοχώρι, 4 Φεβρουαρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιχειρηματίες και Φορείς καλούνται σε δημόσια διαβούλευση για
την δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων
Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας
Ο Δήμος Αγράφων ύστερα από Πρόσκληση που δέχθηκε από την
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες και
φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του, να συμμετέχουν στη
δημόσια διαβούλευση για το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων