Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Με το δεξί ξεκίνησαν οι χοροί των Συλλόγων Σαρακατσαναίων παρών ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος

kariotis athanasios
 Του Αθανασίου Καρυώτη
Ταμίας του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.
Με το δεξί ξεκίνησαν οι χοροί των Συλλόγων Σαρακατσαναίων  της  Θράκης για το 2016. Το Σάββατο 2 /1 /2016 πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου με μεγάλη επιτυχία. Στον χορό παρεβρέθησαν πλήθος κόσμου που αποζημιώθηκαν διασκεδάζοντας με την εξαιρετική φωνή της νεαρής τραγουδίστριας  Ιωάννας Τσαούση και τον  μοναδικό Γιώργο  Γραβάνη,  με την ορχήστρα του Βαγγέλη Τσιλιγγίρη. Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, ο ταμίας κ. Καρυώτης  Αθανάσιος, το μέλους του Δ Σ του Μουσείου Σαρακατσαναίων κ. Πιστόλας Ιωάννης, από τον Σύλλογο Κομοτηνής  ο κ. Κούτρας Σπύρος, από τον Σύλλογο Θεσσαλονίκης το μέλος της Νεολαίας κ. Μαλογιάννης Ανδρέας, από τον Σύλλογο Ημαθίας ο χοροδιδάσκαλος κ. Μπούρας Γεώργιος, επίσης παρευρέθηκαν οι τέως πρόεδροι κ Μπίκος Βασίλης, και Νάστος Σπύρος όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Δημήτρης Πέτροβιτς, και ο Κοσμάς Παπαχρήστος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών.  Να είστε καλά και του χρον’ καλύτερα.

Ένταξη νέων έργων, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς καμία απένταξη


 
 
Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, εντάχθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί η απένταξη άλλων
 
Μεταξύ των άλλων, πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στον Ασωπό, στο πλαίσιο της μεγάλη προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνησης Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστασης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσεις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ, εντός του Νομού Βοιωτίας.
 
Επιπρόσθετα, εντάχθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμένα στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων.