Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ»

Σκοπός και στόχος μας είναι αυτή η ιδιαίτερα πολιτιστική εκδήλωση,να δώσει το έναυσμα σε συλλόγους και ιδιώτες για την ανίχνευση της ρίζας τους ,όσο υπάρχουν ακόμη ζωντανές μαρτυρίες .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ»
Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Εύοσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» διοργανώνει σε συνεργασία με την Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος για τα γενεαλογικά δέντρα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 μμ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού – Ευόσμου, που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, στον Εύοσμο.
Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν: ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης και η καθηγήτρια λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μαρίνα Βρέλλη.
Την έκδοση του λευκώματος που επιμελήθηκαν οι κύριοι Τάνγκας Δημήτριος και Κατρής Παύλος.
Την εισαγωγή και παρουσίαση του τρόπου καταγραφής των γενεαλογικών δέντρων των Σαρακατσαναίων του συλλόγου «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Γαλατάς.
Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Νίκη Στρατηλάτη.
Κατά το καλωσόρισμα των επισκεπτών θα ακουστούν Σαρακατσάνικα Τραγούδια από την χορωδία ενηλίκων του οικοδεσπότη συλλόγου.

Syl Kordeliou Geneologika Dendra ekdilosi prosklisi new

Μοίρασε το