Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη στην Κατερίνη για τον Συντονισμό της Εκδήλωσης «Βασιλόκλουρας - Μπουκβάλας 2017»



ΚΑΤΕΡΙΝΗ 7 ΚΑΙ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Επίσκεψη στην Κατερίνη  για τον Συντονισμό της Εκδήλωσης «Βασιλόκλουρας - Μπουκβάλας  2017»
Στα πλαίσια της εκδήλωσης Η κοπή της πίτας του Σαρακατσάνου ("ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ-ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2017") συναντήθηκαν κλιμάκιο του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, τον κ. Καρυώτης Αθανάσιος, και τον κ. Κατσιούλας Απόστολος, με το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας. Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας και του προέδρου του κ Λέφα Ανδρέα το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ παραβρέθηκε, για να συζητήσουν σχετικά με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Βασιλόκλουρας–Μπουκβάλας 2017» στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Ο θεσμός της πίτας του Σαρακατσάνου πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και μετά την επιτυχία που είχε στις τρείς προηγούμενες χρονιές, έθεσε τις βάσεις ώστε να θεσμοθετηθεί στην συνείδηση και του απλού Σαρακατσάνου.
Έχοντας πια γνώμονα και τα δύο Διοικητικά Συμβούλια τις τρείς προηγούμενες εκδηλώσεις και την ανταπόκριση που είχε από το Σαρακατσάνικο κόσμο δεσμεύτηκαν στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας Σαρακατσάνικης κληρονομιάς.
Η συζήτηση των Διοικητικών Συμβουλίων περιστράφηκε γύρω από το πρόγραμμα της εκδήλωσης και το ζητούμενο αποτέλεσμα που πρέπει να αποφέρει, και έγινε ξενάγηση στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις Αφού έγινε ξενάγηση στους χώρους όπου θα γίνουν η εκδηλώσεις στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε από κοινού σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί το Δ.Σ της ομοσπονδίας για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα δρώμενα που παρουσιασθούν. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Μουτσιάνας Γεώργιος και τα μέλη της ομοσπονδίας δώσανε τις κατευθύνσεις τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους.
Αποφασίσθηκε:
  • Την πρώτη μέρα το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017 να πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τον τοπικό Σύλλογο στην πόλη της Κατερίνης.
  • Θα ακολουθήσει το βράδυ Σαρακατσάνικο γλέντι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας .
  • Την επομένη την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση της κοπής της πίτας με την συμμετοχή πλήθους Σαρακατσαναίων καλλιτεχνών και χορευτικών των τμημάτων των Συλλόγων της Ομοσπονδίας.
Περαιτέρω λεπτομέρειες του προγράμματος θα αναρτηθούν στο site της Ομοσπονδίας σε εύλογο χρονικό διάστημα.