Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κοινή Σύσκεψη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.



Στα γραφεία του συλλόγου Ν. Βοιωτίας στην Λειβαδιά

Κοινή Σύσκεψη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην προσπάθεια του να βρεθεί κοντά στους συλλόγους πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων, ανά γεωγραφική περιφέρεια της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 14/05/2016, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. με τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων της Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στην κοινή αυτή συνεδρίαση, το παρών έδωσαν οι σύλλογοι: Εν Αθήναι Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου, Ν. Φθιώτιδας, Ν. Βοιωτίας, Βάλτου –Ξηρόμερου και Ευρυτανίας, Θήβας, Αυλώνας, Πανελλαδικός Αττικής και Πειραιώς και του συλλόγου Σαρακατσαναίων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η σύσκεψη διεξήχθη σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της οι σύλλογοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους περί παράδοσης, στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ., αλλά κατέθεσαν και τις προτάσεις τους.
Συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση και συντονισμός του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος και η αρτιότερη προετοιμασία με την συμμετοχή και των παραπάνω συλλόγων στο βιωματικό καραβάνι που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με την συμμετοχή του κόσμου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας στην Λειβαδιά. Ακολούθησε γεύμα φιλοξενίας, (Φίλεμα) από τον τοπικό Σύλλογο, στην ταβέρνα «Ο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ» .
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους συλλόγους για την συμμετοχή τους, και ιδιαίτερα τον σύλλογο του Ν. Βοιωτίας για την άριστη φιλοξενία