Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Την καθιέρωση ημέρας εορτής των Ευρυτάνων Αγίων στην Δυτική Ευρυτανία, ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με επιστολή της στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Γεώργιον.







                                           

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την καθιέρωση ημέρας εορτής των Ευρυτάνων Αγίων στην Δυτική Ευρυτανία, ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με επιστολή της  στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Γεώργιον.

Ειδικότερα στην επιστολή τους μεταξύ των άλλων  αναφέρουν:


 Για την ενθρόνισή σας ως νέου Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών σας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και σας εύχεται από καρδιάς ο Ύψιστος να σας χαρίζει δύναμη και κουράγιο για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων της ευρυτανικής κοινωνίας.
  Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, σεβασμιότατε θα θέλαμε την ευλογία σας και τη στήριξή σας στην απόφασή μας να καθιερωθεί ημέρα εορτής των Ευρυτάνων Αγίων στο χωριό μας, τη Γρανίτσα Ευρυτανίας, γενέτειρα του Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ, ενός από τους Ευρυτάνες Αγίους, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Του.
 Ως χρόνο τέλεσης της εορτής αυτής προτείνουμε την πρώτη κατ’ έτος Κυριακή του μήνα Οκτώβρη.
  Βέβαιοι ότι θα συμμεριστείτε την πρωτοβουλία μας αυτή και με την ευλογία σας θα συγκατατεθείτε στην ολοκλήρωσή της, διατελούμε με απεριόριστη τιμή και αγάπη.