Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνα




kariotis athanasios

Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
Mε λαμπρότητα, υπερηφάνεια, και τις πρέπουσες τιμές υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016», ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές   οι Σαρακατσαναίοι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.
 Στο χώρο του Λευκού Πύργου που έγινε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας παραβρέθηκαν οι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης κ Μουλαράς Ανδρέας, και πολυπληθές χορευτικό τμήμα του Σ.Σ.Ν. Θες/νίκης «Η ΕΝΩΣΗ», που χόρεψαν γνήσιους Σαρακατσάνικους χορούς και τίμησαν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας, επίσης παραβρέθηκαν  πλήθος Σαρακατσαναίων που είχαν μαζευτεί κάτω από τον Λευκό Πύργο και τους επευφημούσαν.
Το βωμό που είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο, άναψε λίγο μετά τις 21.30 Η  Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
 Ακολούθησε η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και η έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων.
Η τελετή  ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων..
Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, με μεγαλοπρεπή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ Μουτσιάνα.Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία.Με την ελπίδα να γίνει ειλικρινώς το γνήσιο νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων..
Ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους Σαρακατσαναίους στην θεσ/νίκη .Σπουδαία η πρωτοβουλία του συλλόγου της Ν.θεσ/νίκης η Ένωσης,εκπροσωπώντας και την ομοσπονδία μας .Όλοι μαζί προχωράμε.....Η Συλλογικότητα φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα.