Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δημοψήφισμα για τα Hot spot στην Κω με διαφωνίες των Αιρετών του νησιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μπαλάκι στους δημότες της Κω πετάει ο Δήμαρχος κύριος Κυρίτσης με την απόφαση για δημοψήφισμα καθώς προτρέχει και ανακοινώνει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι κατά της δημιουργίας hot spot και στην ουσία προτείνει ένα ηχηρό ΟΧΙ.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Κυρίτσης, ανέφερε ότι το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί άμεσα. Κατά την τοποθέτησή του ο Γ.Κυρίτσης, σημείωσε ότι, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τάσσεται κατά του hot spot. «Προτείναμε δέκα χώρους τους οποίους θεώρησαν ότι είναι επάνω σε κατσάβραχα, ή ότι είναι μικροί. Βλέπετε θέλουν μεγάλες εκτάσεις για να φιλοξενήσουν χιλιάδες κόσμο...» ανέφερε ο δήμαρχος Κω, τονίζοντας ότι, πέρασε τροπολογία βάσει της οποίας παρατείνεται η παραμονή των προσφύγων στα Κέντρα Ταυτοποίησης και Φιλοξενίας μέχρι και 25 μέρες. Στο νησί έχουν δημιουργηθεί εντάσεις τις τελευταίες μέρες, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του hot spot στο Πυλί, με τους κατοίκους να σχηματίζουν ανθρώπινες ασπίδες για να εμποδίσουν τη μετατροπή του χώρου σε Κέντρο Καταγραφής και Φιλοξενίας και διμοιρίες των ΜΑΤ να επιδεικνύουν συμπεριφορά η οποία έτυχε ΕΔΕ.

Απέναντι στην απόφαση του Δημάρχου Κω τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Μυλωνάς ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η ένταση που υπάρχει στο νησί δεν επιτρέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος καθώς έτσι ρίχνουμε λάδι στη φωτιά σε μία πολωμένη ατμόσφαιρα όπου και ζητάμε τη λήψη μίας απόφασης η οποία δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει. - See more at: http://www.airetos.gr/