Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα από τις γωνιές της Ελλάδας

Τα έθιμα που κατά κανόνα τηρούνται την πρώτη μέρα του χρόνου στην χώρα μας χαρακτηρίζονται από την ποσότητα και την ποικιλία. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την τύχη όπως είναι το ποδαρικό, το ρόδι και η χαρτοπαιξία. Μια άλλη κατηγορία είναι τα αμιγώς εορταστικά όπως είναι τα πυροτεχνήματα και η διασκέδαση, ενώ τέλος υπάρχουν και κάποια που τείνουν να εξαλειφθούν όπως οι κολόνιες, το σφάξιμο του χοίρου και η κρεμύδα για γούρι. Φυσικά, κύρια θέση σε αυτά έχει η βασιλόπιτα, έθιμο το οποίο τελείται ευλαβικά από την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής οικογένειας. Η Βασιλόπιτα Αναμφισβήτητα το κατεξοχήν Πρωτοχρονιάτικο έθιμο είναι η βασιλόπιτα, που ειρήσθω εν παρόδω, τη συναντάμε σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο με αρκετές βέβαια παραλλαγές. Οι παραλλαγές αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την σύσταση της. Έτσι σε κάποια μέρη είναι κέικ ή τσουρέκι, σε άλλα αλμυρή ή γλυκιά πίτα με φύλλα ενώ σε κάποια άλλα είναι ψωμί σαν το Χριστόψωμο. Διαφορές στις Βασιλόπιτες συναντάμε και στην διακόσμηση που φέρουν. Κοινό στοιχείο πάντως της διακόσμησης είναι ένας σταυρός και η αναγραφή του έτους. Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις Βασιλόπιτα είναι στρογγυλή και μέσα της κρύβει ένα φλουρί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!1ki1 News Group


Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Χρόνια Πολλά- Καλά Χριστούγεννα

Χρόνια Πολλά από τον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr Στους Αιρετούς, στους Αιρετικούς και σε όλους τους; αναγνώστες μας. Υγεία, Αισιοδοξία και Δύναμη http://www.airetos.gr

Μετά τον ανοιξιάτικο καιρό των Χριστουγέννων, η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έρθει με πολικό ψύχος και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μετά τον ανοιξιάτικο καιρό των Χριστουγέννων, η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έρθει με πολικό ψύχος και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ο μαλακός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που έρχεται οπότε και ένα ψυχρό κύμα από τη Σιβηρία θα εισβάλει στα Βλακάνια που θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Τετάρτη προς την Πέμπτη, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 15 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Πέμπτη και μετά αναμένοντα χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της χώρας, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και πλέον μένει τις επόμενες ημέρες να φανεί αν τα χιόνια θα πέσουν και σε πιο πεδινές περιοχές.
Οι πρώτες νιφάδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Αττικής.
Ο καιρός το Σάββατο
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Νότια Ελλάδα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 18 στην Ήπειρο, από -1 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Δείτε την διακύμανση της θερμοκρασίας στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες από το freemeteo
athina_freemeteo

Όπως βλέπετε, την Τρίτη το μεσημέρι  η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους μηδέν βαθμούς κελσίου!http://www.crashonline.gr

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Μπακογιάννης Ευρυτανία, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπάλληλων.

Μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, στην Ευρυτανία, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπάλληλων. Τους ευχαριστώ για όλα όσα κάνουν καθημερινά για εμας και για τον αγώνα που καταβάλλουν σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την επικείμενη "αναδιάρθρωση" που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' οτι θα λύσει. Μαζί τους, κι εμείς, ζητάμε τη στελέχωση των τμημάτων και στους πέντε νομούς μας, γιατί οι ανάγκες είναι πολλές και είναι πραγματικές.

Καλά Χριστούγεννα Ευχες Ντόρα Μπακογιάννη


ΕΥΧΕΣ


Επίσκεψη των Σαρακατσαναιων στο δημαρχο Αγράφων..

Την Παρασκευή 11/12/15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Αγράφων μεταξύ των: Απόστολου Καραγκουνη, μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας ομοσπονδίας σαρακατσαναιων Ελλάδας, Βασίλειου Κολοκοτσιου, πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών Ευρυτανίας,το μέλος του ΔΣ του Πανευρυτανικου συλλόγου Κουτσουπιας Δημητρίου και του δημάρχου Αγράφων Μπάμπαλη Θεόδωρο.
Η συνάντηση έγινε σε πολυ θερμό κλίμα και αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν τη σαρακατσάνικη κοινότητα. Απο πλευράς δημάρχου δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη προσπάθεια υλοποίησης των εξής
- Διάνοιξη δρόμου απο Παλιοκατουνο για Σιχνικο.
- Διαμόρφωση χώρου στη θέση Φουρκα.
- Διαμόρφωση μονοπατιού απο τη θέση Φουρκα έως τη σπηλιά του Κατσαντώνη.
Εμεις ως Πανελλήνια Ομοσπονδία χαιρετίζουμε τη προσπάθεια του δήμου Αγράφων για την ανάδειξη της σαρακατσανικης ιστορίας στη περιοχή που έζησε και έδρασε ο μεγάλος σαρακατσάνος ήρωας
Αντώνης Κατσαντώνης.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πανελληνια Ομοσπονδια Συλλογων Σαρακατσαναιων


ΕΥΧΕΣ το Ράδιο Καρπενήσι 97,5


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του και σας καλεί, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του και σας καλεί, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 στο κέντρο «ΑΡΕΝΑ» 1ο χλμ. Κιλκίς — Θεσσαλονίκης.
Ώρα έναρξης 20.30’

ΕΥΧΕΣ Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

Αγραφιώτισσες και Αγραφιώτες- Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες το 2016 να έρθει γεμάτο υγεία, αισιοδοξία, δικαιοσύνη, εργασία για όλους και ξανά γέλιο στα χείλη.
    Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε όλοι διδαχθεί από τα λάθη μας.
    Ας αφήσουμε όλοι πίσω το παρελθόν, ας πάμε από το εγώ στο εμείς, να ξαναφτιάξουμε ό,τι γκρεμίσαμε ας διορθώσουμε ότι κάναμε λάθος να θυμηθούμε ότι ξεχάσαμε, παραμερίζοντας ότι μας χωρίζει διότι είναι πολύ περισσότερα και χρήσιμα και πιο όμορφα αυτά που μας ενώνουν.
    Ας μην αναβάλλουμε και αφήνουμε δήθεν για τους άλλους ότι είναι για μας.
    Η υπευθυνότητα και συνεργασία είναι βασικοί παράγοντες προόδου. Ας προσθέσουμε όλοι μας το πετραδάκι στον τόπο μας για να έχουμε την ανάπτυξη στη περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
    Μας αξίζει καλύτερη τύχη.
   
            Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
            Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

EYΧΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ Θ.ΤΣΙΑΜΗ


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Αγραφιώτισσες και Αγραφιώτες,

Στη δύση μιας δύσκολης χρονιάς με πολλαπλά καθημερινά προβλήματα για όλους μας, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ας αποτελέσουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανασύνταξη, με γνώμονα την αγάπη και την προσφορά για τους συνανθρώπους μας.
Εύχομαι ολόψυχα τα φετινά Χριστούγεννα και το ελπιδοφόρο μήνυμά τους, να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας, Πίστη, Δύναμη και Αγάπη. Το νέο έτος που ανατέλλει ας φέρει Υγεία, Δημιουργικότητα και Προοπτική για την πατρίδα μας – την Ελλάδα και για το Δήμο Αγράφων. Το Δήμο μας.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Αγράφων
Θεόδωρος Μπαμπαλής

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Δήμο Αγράφων Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία ο Δήμος Αγράφων το 1 ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καρπενησίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας Κερασοχώρι 22/12/2015
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία το 1
Ο
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Δήμο
Αγράφων
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία
ο Δήμος Αγράφων το 1
ο
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία
με το ΕΚΑΒ Καρπενησίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Δυτ. Φραγκίστας,
όπου συμμετείχε και το ΕΠΑΛ Φραγκίστας, ενώ το παρόν έδωσαν
πολίτες καθώς ήταν ανοικτό για κάθε ενδιαφερόμενο.
Ο Δήμος Αγράφων ευχαριστεί θερμά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ
Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα, τους : Ευθύμιο Ιωάννη, Σβερώνη
Ιωάννη και Τσώνη Θεόδωρο, για τις πολύτιμες οδηγίες τους και την
εθελοντική συμμετοχή τους.
Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάσθηκαν ήταν η πρακτική άσκηση
καρδιοαναπνευστικής αναζοωγόνησης, η αντιμετώπιση
δηλητηριάσεων, αιμορραγιών, επιληψιών , κακώσεων, καθώς και η
αντιμετώπιση επεισοδίων απώλειας αισθήσεων- λιποθυμικού
επεισοδίου και εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στις σχολικές μονάδες του Δήμου
Αγράφων, πρόκειται να συνεχιστούν στο πλαίσιο των δράσεων του
Δήμου Αγράφων για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
Υγείας από τη σκοπιά της ενημέρωσης και πρόληψης για θέματα
υγείας. Τα σεμινάρια των οποίων η διεξαγωγή θα ανακοινωθεί με
μελλοντική σχετική ανακοίνωση, είναι δωρεάν και ανοικτά για
όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων, για την προετοιμασία ενόψει του χειμώνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Ταχ. Δ/νση: Κερασοχώρι Κερασοχώρι, 22
Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Δημάρχου
ΤΗΛ. 2237351318-51320
FAX: 2237351313
Email: info @ agrafa . gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου
Αγράφων, για την προετοιμασία ενόψει του χειμώνα
Συνεδρίασε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αγράφων
κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του
Δήμου Αγράφων με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την
αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων χιονοπτώσεων
παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2015-2016», στην έδρα του Δήμου, στο
Κερασοχώρι.
Σχετικά με την χειμερινή περίοδο, ο Δήμαρχος εισηγούμενος το Σχέδιο Δράσης του
Δήμου, αναφέρθηκε στις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή εξ αιτίας των περσινών
έντονων βροχοπτώσεων και στις ενέργειες του Δήμου, τόσο της αποκατάστασης, όσο και
της πρόληψης, οι οποίες αφορούν κυρίως στη διευθέτηση και καθαρισμό δρόμων και
ρεμάτων, καθώς και στην επισκευή δημοτικών και αγροτικών δρόμων.
Ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τα
μηχανήματα που διαθέτει, αλλά και τις νέες συμβάσεις με τους χειριστές, όπως επίσης και
για την παραλαβή των ειδικών δορυφορικών τηλεφώνων, για τη Δ.Ε. Αγράφων.
Διαβεβαίωσε το Όργανο ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα εξαντλήσει τις
περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτει, σε μέσα, προσωπικό και οικονομικούς πόρους,
προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων
υπάρχουν ή προκύψουν.
Τέλος ανέπτυξε το Μνημόνιο - εξειδικευμένο Σχέδιο Δράσης αντιπλημμυρικής
προστασίας το οποίο συντάχθηκε με βάση τις πάγιες εγκυκλίους της Γ.Γ. Πολιτικής
Προστασίας και τα αντίστοιχα σχέδια των τελευταίων ετών.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν καταθέτοντας σχετικές προτάσεις και δηλώνοντας
την πρόθεσή τους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του παραπάνω Σχεδίου
Δράσης, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Σιαπέρα Παναγιώτα
Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, κ. Μπήκας Αθανάσιος, Υπεύθυνος Πολιτικής
Προστασίας και Υπεύθυνος Εθνικού Δικτύου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Φυσέκης
Στέργιος Υποπυραγός, κ. Πολύζος Ηλίας Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου, της Διεύθυνσης
Δασών ο Διευθυντής κ. Φάκας Ιωάννης, του Δασαρχείου κ. Ντρίβα Αλεξάνδρα Δασοπόνος,
η Αντιδήμαρχος κ. Φεγγούλη Βασιλική, ο Δημοτικός Σύμβουλος και τακτικό μέλος του ΣΤΟ
κ. Μάκκας Απόστολος καθώς και ο Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου κ. Αντίνου Γιώργος

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Εσύ αποφασίζεις | Απόστολος Τζιτζικώστας

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Στις αυριανές εκλογές ζητώ την ψήφο σου για να διαμορφώσω τις προϋποθέσεις για μια Νέα Δημοκρατία που σύντομα θα αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη που θα βγάλει την Ελλάδα και του Έλληνες από τα σημερινά αδιέξοδα.

Από την επόμενη ημέρα το πρωί, όλοι μαζί ενωμένοι θα χτίσουμε μια σύγχρονη Κεντροδεξιά Παράταξη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην πολιτική της.

Η παράταξή μας και η χώρα δεν έχουν άλλο χρόνο για αναβολές. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία ώστε να προχωρήσουμε σε μια νέα κοινωνική συμφωνία για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας. Για να δώσουμε προοπτική και διέξοδο στους παραγωγικούς ανθρώπους, στη μεσαία τάξη, στους γονείς μας, άλλα και τα παιδιά μας.

Για όλα αυτά αποφασίζεις στις αυριανές εκλογές. Αποφασίζεις για μια Νέα Δημοκρατία που θα αποτελέσει σύντομα την ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση διακυβέρνησης της χώρας, νικώντας οριστικά το λαϊκισμό και τις παλαιοκομματικές πρακτικές και νοοτροπίες.

Σου ζητώ να κάνεις δική σου υπόθεση την αλλαγή που χρειάζεται η παράταξή μας. Και τώρα με την ψήφο σου και τη συμμετοχή σου και μετά που θα χτίσουμε μαζί τη μεγάλη και σύγχρονη Νέα Δημοκρατία.

Με τη συμμετοχή σου, η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα, γίνεται ξανά μεγάλη και ισχυρή.

Αύριο παίρνεις το μέλλον στα χέρια σου.

Σε ευχαριστώ,

Απόστολος 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                                                             Λαμία,  18  Δεκεμβρίου  2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ  ΛΥΣΣΑΣ
Η Γενική Διεύθυνση Περιφ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι:
Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων, για το έτος 2015’’ στις 19/12/2015, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων στις κάτωθι περιοχές

Π.Ε.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ → ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΔΑΦΝΗ, ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΔΕΛΦΙΝΟ, ΔΡΑΚΟΣΠΗΛΙΑ
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ → ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ, ΚΑΙΠΑΝΑΚΙ, ΛΟΓΓΙΤΣΙ, ΧΡΙΣΟΒΑ, ΠΡΑΤΟΒΟΥΝΙ, ΚΟΝΔΥΛΑΙ’Ι’ΚΑ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ, ΣΦΟΛΙΑΝΑ, ΒΕΡΝΙΚΟ, ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΛΗΜΕΡΙ, ΜΑΓΓΕΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΡΜΑΜΠΕΛΑ, ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΜΥΛΟΣ, ΣΙΛΙΤΣΑ, ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΣ, ΦΟΡΤΩΝΤΟΣ, ΙΤΕΑ, ΔΑΦΝΟΥΛΑ, ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ, ΠΟΥΛΙΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΛΙΘΟΧΩΡΙ, ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ, Κ. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ, ΒΑΛΕΜΙΚΑ, ΒΑΣΙΛΕΣΙ, ΦΟΥΣΙΑΝΑ, ΠΡΑΣΙΑ, ΚΕΔΡΑ, ΣΑΤΟΣ, ΓΟΥΡΝΕΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΓΡΑΝΑΣ, ΠΗΓΑΔΙ, ΡΟΣΚΑ, ΚΑΣΤΑΝΟΥΛΑ, ΨΙΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΚΟΜΑΤΑΙΊ΄ΚΑ, ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΜΕΡΖΙΑΝΗ, ΑΜΠΕΛΙΑ, ΔΟΜΝΙΣΤΑ, ΣΤΑΥΛΟΙ, ΑΜΠΛΙΑΝΗ, ΠΡΟΥΣΟΣ, ΤΟΡΝΟΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΑΛΕΣΤΙΑ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, ΦΙΔΑΚΙΑ, ΜΗΛΙΑ, ΒΟΥΤΥΡΟ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, Δ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, Ν. ΒΙΝΙΑΝΗ, ΣΤΕΝΩΜΑ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ, ΚΡΕΝΤΗΣ, ΔΑΦΝΗ, ΧΡΥΣΩ, ΜΑΡΑΘΟΣ, ΑΓΡΑΦΑ, ΕΠΙΝΙΑΝΑ,  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ, ΛΗΜΕΡΙ, ΤΣΟΥΚΑ, ΚΟΨΑΙΊΚΑ, ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ, ΑΜΠΑΡΕΣ, ΣΚΑΜΝΙΑ, ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ, ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ, ΠΛΑΤΑΝΟΙ, ΑΓ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΔΙΑ, ΒΙΝΙΑΝΗ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΕΝΩΜΑ, ΑΡΩΝΙΑΔΑ, ΑΜΙΡΙΑΝΗ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ, ΑΓ. ΣΩΤΗΡΑ, Κ. ΜΑΡΑΘΙΑ, ΠΑΠΠΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΛΙΟΚΚΟΥΦΑΛΟ, ΣΤΕΦΑΝΙ, ΜΗΛΙΑ, ΝΟΣΤΙΜΟ, ΖΗΣΙΜΑΙ’Ι’ΚΑ


Υπενθυμίζουμε στο κοινό τα εξής:

·         Τα εμβολιακά δολώματα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και   περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας.
·         ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ (δεν τα ακουμπάμε και δεν τα πατάμε)
·         Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξή τους ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές.
·         Σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να γίνει επίσκεψη άμεσα σε γιατρό.
·         Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών-μαθητών ώστε να μην έρθουν σε καμία επαφή με τα δολώματα.

Το πρόγραμμα των ρίψεων μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Για οποιαδήποτε αλλαγή στο σχέδιο των πτήσεων θα ακολουθήσει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


και στις κατά τόπους Κτηνιατρικές υπηρεσίες

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :
Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ :            2231026793
Δ/ΝΣΗ ΑΟΚ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ        2237022301 & 80258
Δ/ΝΣΗ ΑΟΚ ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ          2231052500

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 5 μου πρώτα βήματα για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία


Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού

Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού
 
 
 
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε σήμερα, με διευρυμένη πλειοψηφία, η ολοκληρωμένη πρόταση που προέκυψε μετά το σχέδιο που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή και τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για την εξυγίανση του Ασωπού, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, στο περιβάλλον, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία.
 
Στην πρόταση, που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, αναλύονται οι στόχοι του σχεδίου, οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει:
 
*Την σύσταση του Ειδικού Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ)
*Την διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού σε επιλεγμένες περιοχές για την διερεύνηση-καταγραφή της ρύπανσης και την αντιμετώπισή της
*Την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αντιμετώπισης της ρύπανσης από εξασθενές χρώμιο σε συγκεκριμένη περιοχή
*Την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος
*Την κατάρτιση πλήρους Βιομηχανικού και Περιβαλλοντικού Μητρώου
*Την μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού
*Την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης
*Την δημιουργία Κέντρου Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας στον Δήμο Τανάγρας
*Την σύσταση μόνιμης επιτροπής δημόσιας διαβούλευσης για τον Ασωπό
 
Με αφορμή την κατάθεση της πρότασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα, μετά από δύο διαβουλεύσεις με ευρεία συμμετοχή των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, μετά από σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας και συνεχείς προσπάθειες των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής, γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα, ίσως το πιο καθοριστικό, για τη συνολική αντιμετώπιση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με εθνικές διαστάσεις. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να δώσουμε στον Ασωπό τη μορφή που του αξίζει και να τον μετατρέψουμε σε πηγή ζωής για τα παιδιά μας. Χαίρομαι, γιατί το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει δεν είναι προϊόν γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά σοβαρής, ώριμης και κοστολογημένης μελέτης. Μιας μελέτης που πάνω απ’ όλα βασίζεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής». 
 
 
Συνημμένα θα βρείτε το ΔΤ και τον πίνακα δράσεων και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης
 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για την κατάργηση του επιδόματος στις «προβληματικές περιοχές»


«Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής»
 
 
Με αφορμή το σχέδιο νόμου με θέμα: "Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", το οποίο εξαιρεί από τη χορήγηση επιδόματος τις «προβληματικές περιοχές», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την εξής δήλωση:
 
«Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στις προβληματικές περιοχές δεν θα λαμβάνουν επίδομα, την ώρα που σε άλλους συναδέλφους τους, από παραμεθόριες περιοχές, θα συνεχίσει να δίνεται κανονικά. Επίσης, την ίδια ώρα τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης έγιναν απαγορευτικά. Θεωρώ, αν μη τι άλλο, υποκριτικό να μιλάμε για αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη λογική του πελατειακού κράτους, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ελληνική περιφέρεια. Περιοχές για παράδειγμα που ήταν προβληματικές, πώς μέσα σε λίγες ώρες "αναπτύχθηκαν"; Ποια είναι τα κριτήρια που δημόσιοι υπάλληλοι συγκεκριμένων περιοχών έμειναν εκτός; Όποιος θέλει να διαφημίσει αυξήσεις στο δημόσιο, τον παρακαλώ πολύ να ξεκινήσει την "καμπάνια" του από τη Στερεά Ελλάδα, να μιλήσει με τους ανθρώπους, να του δώσουν το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας τους και να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του, αν μπορεί».
 

Δελτίο Τύπου: Τοποθέτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης “Αποτελέσματα της 21ης Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα COP 21”

Στρασβούργο, 15 Δεκεμβρίου 2015   Στο πλαίσιο της Συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Συμφωνία που επετεύχθη στο Παρίσι, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε το λόγο ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.   Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του κ. Ανδρουλάκη: Για πρώτη φορά μία Συμφωνία για το κλίμα υπογράφεται από 195 χώρες, όταν το Πρωτόκολλο του Κιότο είχε υπογραφεί μόνο από 38. Επίσης, διασφαλίστηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση, τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2020 για τις λιγότερο αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβασή τους σε μη ρυπογόνες τεχνολογίες, χωρίς συγχρόνως να απειλείται η άνοδος του βιοτικού τους επιπέδου. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την Συνδιάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι ένα ιστορικό γεγονός, μία σημαντική αρχή. Και μπορεί να λέμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά θα παραμείνει μόνο το ήμισυ εάν δεν προβούμε σε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων.   Η απουσία κυρώσεων σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων είναι ένα ανοικτό ζήτημα που καθιστά την κοινωνία των πολιτών κύριο φορέα ελέγχου και πίεσης. Για αυτό είναι απαραίτητο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης για την αξία του αγώνα απέναντι στην κλιματική αλλαγή μέσα από μία νέα περιβαλλοντική ηθική που οφείλουμε να αποκτήσουμε. Διαβάστε όλη τη τοποθέτηση στο androulakisnikos.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδρίαση Στη Λαμία της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου των Σαρακατσαναιων

Ο ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

 Συνεδρίαση Στη Λαμία της  Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου
Συνεχίζοντας τις προεργασίες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Ν. Φθιώτιδος στην πόλη της Λαμίας , η τρίτη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.
Πριν τη συνάντηση της επιτροπής, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, κύριοι: Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, Καρυώτης Αθανάσιος, Κατσιούλας Απόστολος, και Δερβίσης Ανδρέας, συναντήθηκαν στη Στυλίδα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαρογιάννη Επαμεινώνδα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Στυλίδας κ. Κατσικονούρη Χρήστο, όπου μέσα σε κλίμα φιλικό συζητηθήκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν την προσυνεδριακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη της Στυλίδας την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.
Έγιναν επιτόπιες επισκέψεις, α) στην αίθουσα του Ο.Σ.Κ. Στυλίδας, το επονομαζόμενο, πάρκο του λαού, ούτω σώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις εφόσον απαιτούνται και β) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τσαμαντάνης HOTEL».
Σε αυτή τη τρίτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, αφού έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μουτσιάνα Ν. Γεώργιο, για την πρόοδο της προετοιμασίας των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου, σύσσωμα τα μέλη της, σε μια πολύωρη συζήτηση, ανέλυσαν όλα τα οργανωτικά θέματα που αφορούν την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του συνεδρίου, τις κύριες εργασίες, τις παράλληλες εκδηλώσεις κ.α., πάντα σε συνεργασία με την χορηγό εταιρεία Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων «Α.Σ.Α.» του κ. Ηλία Σουφλιά.
Κωδικοποιήθηκαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε προηγούμενη συνεδρίαση όσων αφορά την οργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων ως εξής:
  • Σχετικά με την Παρασκευή 4/3/2016 συζητήθηκε και οργανώθηκε η δομή της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί, με θέμα: «Η Σαρακατσάνα» στην αίθουσα του Ο.Σ.Κ. Στυλίδας στη Στυλίδα καθώς επίσης έγινε αναφορά και στο γεύμα υποδοχής των συνέδρων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τσαμαντάνης HOTEL» .
  • Σχετικά με το Σάββατο 5/3/2016 και την Κυριακή 6/3/2016, συζητήθηκαν λεπτομέρειες αναφορικά με την Έκθεση ζωγραφικής και Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πινακοθήκης της Λαμίας από τον Σύνδεσμο Ν. Φθιώτιδος. Επίσης έγινε αναφορά στο παραδοσιακό γλέντι του Σαββατόβραδου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κοσμικού κέντρου «ΑΡΙΩΝ» και του θεατρικού δρώμενου που θα παρουσιαστεί στους συνδαιτυμόνες της βραδιάς, για την παράδοση του νταϊφά του οπλαρχηγού καπετάν δίπλα στον Κατσαντώνη.
  • Επίσης συζητήθηκε το χορηγικό κομμάτι του Συνεδρίου και οι χορηγικές δυνατότητες που υπάρχουν καθώς και η δυνατότητα οικονομικής συνεισφοράς των συνδιοργανωτών (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφέρεια Ν. Φθιώτιδας, Δήμος Λαμιέων και Δήμος Στυλίδας). Στο site του 3ου επιστημονικού Συνεδρίου www.e-sarakatsanaioi.gr ήδη έχει δημοσιοποιηθεί το χορηγικό πακέτο του Συνεδρίου ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων του Συνεδρίου.
  • Τέλος αποφασίστηκε να γίνουν διάφορες προσυνεδριακές εκδηλώσεις (αιμοδοσία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος των Σαρακατσαναίων, συναυλία Σαρακατσάνικου τραγουδιού, έκθεση παραδοσιακών Σαρακατσάνικων Εδεσμάτων κλπ), με σκοπό την καλύτερη προώθηση του Συνεδρίου.
Την επίσκεψη κάλυψε ο εθελοντής φωτογράφος της εφημερίδας «ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ» κ. Μαργιόλας Σάκης.
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τις αρχές του Ιανουαρίου του 2016 για μια επόμενη συνάντηση, ώστε να εξεταστεί η πρόοδος της προετοιμασίας του Συνεδρίου.

Συνεδρίαση Στη Λαμία της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου των Σαρακατσαναιων

Ο ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

 Συνεδρίαση Στη Λαμία της  Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου
Συνεχίζοντας τις προεργασίες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Ν. Φθιώτιδος στην πόλη της Λαμίας , η τρίτη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.
Πριν τη συνάντηση της επιτροπής, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, κύριοι: Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, Καρυώτης Αθανάσιος, Κατσιούλας Απόστολος, και Δερβίσης Ανδρέας, συναντήθηκαν στη Στυλίδα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαρογιάννη Επαμεινώνδα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Στυλίδας κ. Κατσικονούρη Χρήστο, όπου μέσα σε κλίμα φιλικό συζητηθήκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν την προσυνεδριακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη της Στυλίδας την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.
Έγιναν επιτόπιες επισκέψεις, α) στην αίθουσα του Ο.Σ.Κ. Στυλίδας, το επονομαζόμενο, πάρκο του λαού, ούτω σώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις εφόσον απαιτούνται και β) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τσαμαντάνης HOTEL».
Σε αυτή τη τρίτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, αφού έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μουτσιάνα Ν. Γεώργιο, για την πρόοδο της προετοιμασίας των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου, σύσσωμα τα μέλη της, σε μια πολύωρη συζήτηση, ανέλυσαν όλα τα οργανωτικά θέματα που αφορούν την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του συνεδρίου, τις κύριες εργασίες, τις παράλληλες εκδηλώσεις κ.α., πάντα σε συνεργασία με την χορηγό εταιρεία Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων «Α.Σ.Α.» του κ. Ηλία Σουφλιά.
Κωδικοποιήθηκαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε προηγούμενη συνεδρίαση όσων αφορά την οργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων ως εξής:
  • Σχετικά με την Παρασκευή 4/3/2016 συζητήθηκε και οργανώθηκε η δομή της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί, με θέμα: «Η Σαρακατσάνα» στην αίθουσα του Ο.Σ.Κ. Στυλίδας στη Στυλίδα καθώς επίσης έγινε αναφορά και στο γεύμα υποδοχής των συνέδρων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τσαμαντάνης HOTEL» .
  • Σχετικά με το Σάββατο 5/3/2016 και την Κυριακή 6/3/2016, συζητήθηκαν λεπτομέρειες αναφορικά με την Έκθεση ζωγραφικής και Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πινακοθήκης της Λαμίας από τον Σύνδεσμο Ν. Φθιώτιδος. Επίσης έγινε αναφορά στο παραδοσιακό γλέντι του Σαββατόβραδου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κοσμικού κέντρου «ΑΡΙΩΝ» και του θεατρικού δρώμενου που θα παρουσιαστεί στους συνδαιτυμόνες της βραδιάς, για την παράδοση του νταϊφά του οπλαρχηγού καπετάν δίπλα στον Κατσαντώνη.
  • Επίσης συζητήθηκε το χορηγικό κομμάτι του Συνεδρίου και οι χορηγικές δυνατότητες που υπάρχουν καθώς και η δυνατότητα οικονομικής συνεισφοράς των συνδιοργανωτών (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφέρεια Ν. Φθιώτιδας, Δήμος Λαμιέων και Δήμος Στυλίδας). Στο site του 3ου επιστημονικού Συνεδρίου www.e-sarakatsanaioi.gr ήδη έχει δημοσιοποιηθεί το χορηγικό πακέτο του Συνεδρίου ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων του Συνεδρίου.
  • Τέλος αποφασίστηκε να γίνουν διάφορες προσυνεδριακές εκδηλώσεις (αιμοδοσία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος των Σαρακατσαναίων, συναυλία Σαρακατσάνικου τραγουδιού, έκθεση παραδοσιακών Σαρακατσάνικων Εδεσμάτων κλπ), με σκοπό την καλύτερη προώθηση του Συνεδρίου.
Την επίσκεψη κάλυψε ο εθελοντής φωτογράφος της εφημερίδας «ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ» κ. Μαργιόλας Σάκης.
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τις αρχές του Ιανουαρίου του 2016 για μια επόμενη συνάντηση, ώστε να εξεταστεί η πρόοδος της προετοιμασίας του Συνεδρίου.