Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για την κατάργηση του επιδόματος στις «προβληματικές περιοχές»


«Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής»
 
 
Με αφορμή το σχέδιο νόμου με θέμα: "Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", το οποίο εξαιρεί από τη χορήγηση επιδόματος τις «προβληματικές περιοχές», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την εξής δήλωση:
 
«Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στις προβληματικές περιοχές δεν θα λαμβάνουν επίδομα, την ώρα που σε άλλους συναδέλφους τους, από παραμεθόριες περιοχές, θα συνεχίσει να δίνεται κανονικά. Επίσης, την ίδια ώρα τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης έγιναν απαγορευτικά. Θεωρώ, αν μη τι άλλο, υποκριτικό να μιλάμε για αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη λογική του πελατειακού κράτους, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ελληνική περιφέρεια. Περιοχές για παράδειγμα που ήταν προβληματικές, πώς μέσα σε λίγες ώρες "αναπτύχθηκαν"; Ποια είναι τα κριτήρια που δημόσιοι υπάλληλοι συγκεκριμένων περιοχών έμειναν εκτός; Όποιος θέλει να διαφημίσει αυξήσεις στο δημόσιο, τον παρακαλώ πολύ να ξεκινήσει την "καμπάνια" του από τη Στερεά Ελλάδα, να μιλήσει με τους ανθρώπους, να του δώσουν το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας τους και να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του, αν μπορεί».
 

Δελτίο Τύπου: Τοποθέτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης “Αποτελέσματα της 21ης Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα COP 21”

Στρασβούργο, 15 Δεκεμβρίου 2015   Στο πλαίσιο της Συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Συμφωνία που επετεύχθη στο Παρίσι, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε το λόγο ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.   Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του κ. Ανδρουλάκη: Για πρώτη φορά μία Συμφωνία για το κλίμα υπογράφεται από 195 χώρες, όταν το Πρωτόκολλο του Κιότο είχε υπογραφεί μόνο από 38. Επίσης, διασφαλίστηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση, τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2020 για τις λιγότερο αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβασή τους σε μη ρυπογόνες τεχνολογίες, χωρίς συγχρόνως να απειλείται η άνοδος του βιοτικού τους επιπέδου. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την Συνδιάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι ένα ιστορικό γεγονός, μία σημαντική αρχή. Και μπορεί να λέμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά θα παραμείνει μόνο το ήμισυ εάν δεν προβούμε σε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων.   Η απουσία κυρώσεων σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων είναι ένα ανοικτό ζήτημα που καθιστά την κοινωνία των πολιτών κύριο φορέα ελέγχου και πίεσης. Για αυτό είναι απαραίτητο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης για την αξία του αγώνα απέναντι στην κλιματική αλλαγή μέσα από μία νέα περιβαλλοντική ηθική που οφείλουμε να αποκτήσουμε. Διαβάστε όλη τη τοποθέτηση στο androulakisnikos.gr