Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίαση Επιστημονικής Επιτροπής Για Την Αξιολόγηση Των Εισηγήσεων


Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων έχοντας ως γνώμονα την επίτευξη του υψηλότερου στόχου της που είναι η άρτια σε Επιστημονική βάση οργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου της, πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου, της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ, των πρώην πρόεδρων της Π.Ο.Σ.Σ αλλά και μελών της Διοικήσεως του Δ.Σ της, με θέματα όπως: (εισηγήσεις Επιστημόνων, δημιουργία Στρογγυλής τράπεζας, παράλληλες εκδηλώσεις κ.α ) που θα πραγματοποιηθούν, στα πλαίσια του 3ημέρου που θα διαρκέσει το συνέδριο.
Στην έναρξη της ανοιχτής συζητήσεως, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος που αφού ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την ως τώρα πορεία της οργάνωσης του συνεδρίου και το κύκλο επαφών που έχει πραγματοποιηθεί, έθεσε σε προβληματισμό τα επόμενα βήματα.
Το λόγο έλαβε στην συνέχεια ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης Γεώργιος ως συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου τονίζοντας τη σημασία που πρέπει να δοθεί για τη πλήρη οργάνωση του 3ημέρου απ όλες τις απόψεις (προσυνεδριακές εκδηλώσεις, τελετή έναρξης, πλήθος εισηγήσεων και κατανομή τους σε όλες τις θεματικές ενότητες, στρογγυλά τραπέζια, παράλληλες εκδηλώσεις κ.α)
Στην πολύωρη συζήτηση, όλοι οι συμμετέχοντες, με καταλυτικές παρεμβάσεις έθεσαν το στίγμα του συνεδρίου όσον αφορά την οργάνωση του...
Κλείνοντας τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, παρουσία και του Γ. Γραμματέα της ΠΟΣΣ κ. Δερβίση Ανδρέα, συνήλθαν σε κλειστή συνάντηση όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των εισηγήσεων που έχουν κατατεθεί ενώπιον της επιτροπής.
Ακολούθησε γεύμα εργασίας στο χώρο του πανεπιστήμιου με την ευγενική συμμετοχή του υπεύθυνου Δόση Λευτέρη της Χούτος catering χορηγού της Ομοσπονδίας.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν :
Από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου:
  • Καρατάσιου Μαρία (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π. Θεσ/νίκης)
  • Καψάλης Γεώργιος (Καθηγητής- Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
  • Σερμπέζης Βασίλειος (Αν. Καθηγητής Μεθοδικής διδακτικής του χορού Δ.Π. Θράκης)
  • Σκεύας Αντώνιος ( Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπ. Ιωαννίνων)
  • Σούλιος Γεώργιος (Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π. Θεσ/νίκης)
  • Λάμπρος Λιάβας (καθηγητής Εθνομουσικολογίας και παρουσιαστής της εκπομπής «ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» στην ΕΡΤ1
  • Μπασδάνης Γεώργιος (καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης )

Από την Επιστημονική Επιτροπή της Ομοσπονδίας
  • Κατσαρός Νικόλαος (Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής)
  • Κουτσοκώστας Ιωάννης (Συνταξιούχος Γεωπόνος -Συγγραφέας)
  • Μόσχος Αθανάσιος (καθηγητής)
  • Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου:
  • Μουτσιάνας Γεώργιος ( Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ)
  • Παππάς Κωνσταντίνος (Αντιπρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ)
  • Δερβίσης Ανδρέας ( Γ. Γραμματέας Π.Ο.Σ.Σ)
  • Καρυώτης Αθανάσιος ( Ταμίας Π.Ο.Σ.Σ)
  • Γκόγκος Γεώργιος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Π.Ο.Σ.Σ)
  • Γιαννιώτης Θεόδωρος ( Επίτιμος Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ)

Και ως παρατηρητής ο εθελοντής ο κ. Καρατάσιος Γεώργιος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάφου της Κύπρου.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Διπλή Συνεδρίαση για το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε Ευρυτανίας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Νομού Ευρυτανίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Νομού. Το ΣΟΠΠ είναι το ανώτερο θεσμικό όργανο για την Πολιτική Προστασία και τελεί υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη. Στην συνεδρίαση της Παρασκευή η θεματολογία είχε ως εξής:
α) Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2015
β) Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρικών φαινομένων χειμερινής περιόδου 2015 – 2016
γ) Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.     
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Τασιός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των φορέων και το πνεύμα συνεργασίας που υπέδειξαν. Παράλληλα τέθηκαν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τυχόν εκκρεμοτήτων προς όλους τους φορείς ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Με την πεπποίθηση


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αριστείδης  Τασιός


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Οι Σαρακατσαναίοι αγωνιστές του Έθνους»



Με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πολεμικό Μουσείο (εντός του Γ’ Σώματος Στρατού) εκδήλωση, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα, με θέμα «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».
sarakatsanaioi
Σε χρονική περίοδο κατά την οποία σημειώνονται εξαιρετικά δυσοίωνες εξελίξεις στην χώρα, οι Σαρακατσαναίοι αλλά και οι φίλοι αυτών, όχι μόνο δεν αδιαφορούν για τα κοινά των ανθρώπων της ρίζας τους αλλά και φροντίζουν να οργανώνουν και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να ενδυναμώνεται η θύμηση όλων μας και να τιμούνται όλοι οι Σαρακατσαναίοι που θυσιάστηκαν στους αγώνες του έθνους κατά την προεπαναστατική περίοδο, κατά τους Μακεδονικούς αγώνες, τους Βαλκανικούς πολέμους και την Νεότερη εποχή.
sarakatsanaioi2
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Π.Ο.Σ.Σ ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο οικοδεσπότης, Συνταγματάρχης ΠΒ-ΕΥ και διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου κ. Φαρμάκης Γεώργιος ο οποίος προηγουμένως ξενάγησε το κοινό στις αίθουσες του Μουσείου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας ο οποίος τόνισε ότι «…από τα γραφόμενα του βιβλίου αποδεικνύεται ότι οι Σαρακατσαναίοι στάθηκαν πάντα μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες επιβίωσης που έδωσε το Ελληνικό Έθνος δίνοντας διακεκριμένους οπλαρχηγούς σε όλους τους αγώνες του έθνους…»,
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ. Άνθιμου ο οποίος παρά την μεγάλη του επιθυμία, για προσωπικούς λόγους δεν στάθηκε δυνατό να παραστεί.
Ακολούθως χαιρέτισε την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ Τζιτζικώστα Απόστολος ο οποίος εξήρε την προσφορά των Σαρακατσαναίων στους αγώνες του έθνους και ειδικά στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
sarakatsanaioi3
Ιδιαίτερο ύφος και ποιότητα στην εκδήλωση έδωσαν οι παρακάτω εξαιρετικοί ομιλητές, με την θεματολογία που ανέπτυξαν σχετικά με τα γραφόμενα του συγγραφέα κ. Ι. Κουτσοκώστα, γύρω από την προσφορά των Σαρακατσαναίων στους αγώνες του έθνους .
Φράγκος Φραγκούλης, Στρατηγός Ε.Α. Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Μπασδάνης Ιωάννης, Αντιστράτηγος Ε.Α Επίτιμος Διοικητής Α΄ Σώματος Στρατού.
Μήτας Δημήτριος, Αντιστράτηγος Ε.Α Επίτιμος Διοικητής 98 ΑΔΤΕ.
Νατσιός Δημήτριος, Εκπαιδευτικός Θεολόγος και Συγγραφέας.
Το βιβλίο προλόγισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Κατσαρός Νικόλαος δικηγόρος και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν Σαρακατσάνικα Κλέφτικα τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ».
Με εξαιρετικό τρόπο η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ» με συντονιστή τον κύριο Αθανάσιο Καρυώτη και επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Μπούρα συγκινώντας το πολυπληθή κοινό παρουσίασε το δρώμενο «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ».
Έγιναν απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών, που περιέχονται στο βιβλίο του κ. Ι. Κουτσοκώστα ,συγκινώντας τους παρευρισκόμενους, από τον καθηγητή κ. Λοκοβίτη Μιχάλη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σαρακατσάνος βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, του Ν. Κιλκίς κ. Γεωργαντάς Γεώργιος,οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας του Ν. Θεσσαλονίκης κύριοι Γκιουλέκας Κωνσταντίνος και Καράογλου Θεόδωρος, ο Σαρακατσάνος Αντιπεριφερειάρχης του Ν. Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος (ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον της πραγματοποίησης παρόμοιας εκδήλωσης από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), ο Διοικητής της Μεραρχίας Πεζικού κ. Καρυώτης Χρήστος. Επίσης πρόεδροι και Δ.Σ Συλλόγων Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα όπως και εκπρόσωποι διαφόρων πολιτιστικών Συλλόγων.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης συντόνιζε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος δημοσιογράφος – συγγραφέας.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο ιστοριοδίφης – συγγραφέας κ. Ιωάννης Κουτσοκώστας, εμφανώς συγκινημένος και ενθουσιασμένος από την μεγάλη επιτυχία της, απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους κάνοντας σε όλους κατανοητό ότι οι Σαρακατσαναίοι, με τις τελετές και τις γιορτές τους , αναβαπτίζονται διαρκώς , μαθαίνουν να μην λυγίζουν και να μετρούν τα δύσκολα συγκρίνοντας τα με αυτά που πέρασαν οι προγονοί τους.
Σε συντονισμό του αρτοζαχαροπλαστείου «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ» του κ. Μουτσιάνα Ιωάννη, προσφέρθηκαν σαρακατσάνικα εδέσματα καθώς και χειροποίητες σαρακατσάνικες πίττες, εθελοντική προσφορά και των γυναικών του συλλόγου Σαρακατσαναίων του Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ».
Ο αριθμός των επισκεπτών της εκδήλωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκώμενο, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα τον θάλαμο και τον αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής στην Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στο Καρπενήσι μετέβη χθές ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα ενημέρωσης των δυνητικών δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΣτΕ) 2014-2020.
Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε παρουσίαση των Βασικών Στοιχείων του ΕΠ της ΠΣτΕ 2014-2020, της 1ης φάσης εξειδίκευσής του, της διαδικασίας και των κριτηρίων αξιολόγησης των προτεινόμενων για χρηματοδότηση πράξεων από το ΕΠ και της αξιολόγησης της διαχειριστικής ικανότητας δυνητικων δικαιούχων του ΕΠ  της ΠΣτΕ. Επιπλέον, αναλύθηκαν τα νέα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και οι βασικές κατευθύνσεις του  νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το 1ο θεματικό εργαστήρι στο Δήμο Αγράφων για την προώθηση της Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο θεματικό εργαστήρι στο Δήμο Αγράφων για την προώθηση της Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

Το 1ο θεματικό εργαστήρι σχετικά με δράσεις για την προώθηση της Απασχόλησης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Αγράφων και η Α.Σ. Ευρυτανία «Πρωτοβουλία για την Απασχόληση», στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Κερασοχώρι.
Η ενημέρωση για την πράξη «δράσεις για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας» έγινε από την Γεν. Γραμματέα Καρπενησίου κα Γιάννα Χορμόβα και από την υπεύθυνη της δράσης στο Δήμο Καρπενησίου κα Ευσταθία Τόλη. Η εν λόγω πράξη απευθύνεται κυρίως σε ανέργους και νέους αγρότες ή κτηνοτρόφους και στοχεύει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη του τομέα κατάρτισης και ενημέρωσης.
Στην ημερίδα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξία των συνεταιρισμών επί του κοινωνικού συνόλου, στα προγράμματα που πρόκειται να τρέξουν στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, ενώ συζητήθηκε ο ρόλος του Δήμου Αγράφων στην άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση ή να μετέχουν σε συνεταιρισμό. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο  κάθε πολίτης  μπορεί να ενημερώνετε και ατομικά παρακολουθώντας ηλεκτρονικά της προδημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες www.minagric.gr και www.espa.gr
Την ημερίδα συντόνισε ο Γραμματέας του Δ.Σ. Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για συλλογική οργάνωση στην οποία ωφείλουμε να επενδύσουμε ώστε να κερδίσουμε περισσότερα για τον τόπο μας. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Τάκης και Βασιλική Φεγγούλη, εργαζόμενοι και συνεργάτες του Δήμου Αγράφων και δημότες.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Η Λίμνη Κρεμαστών θα δώσει ζωή στον τόπο μας

Ο Δήμος Αγράφων συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στο Δίκτυο πόλεων με λίμνες μέσω του εκπροσώπου του, Δημάρχου κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου. Η συνεισφορά που μπορεί να έχει η λίμνη των Κρεμαστών στην ανάπτυξη και ανάδειξη του Δήμου Αγράφων είναι τεράστια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης ανήκει σε αυτόν. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ταΔημόσια ανοικτά δεδομένα του ΥΠΕΧΩΔΕ :
Συνολική έκταση λίμνης: 80,6 τετραγωνικά χμ
Από αυτά ανήκουν:
  • Στο Δήμο Αγράφων 45,76 τετραγωνικά χμ δηλαδή ποσοστό 56,77 %
  • Στο Δήμο Καρπενησίου 1,25 τετραγωνικά χμ δηλαδή ποσοστό 1,55%
  • Στην Αιτωλοακαρνανία, στους Δήμους Αγρινίου και Αμφιλοχίας, 33,59 τετραγωνικά χμ δηλαδή ποσοστό 41,67%
Κατά συνέπεια, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης της με διάφορους τρόπους όπως προγράμματα ΕΣΠΑ. Έτσι γίνεται προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή να υλοποιηθούν μελέτες οι οποίες να στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. (Μελέτη βυθομέτρησης κ. α.)
Παράλληλα όμως γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν όλα εκείνα τα έγγραφα που έχουν υπογραφεί μεταξύ της ΔΕΗ και των αρμόδιων φορέων, στα οποία αναφέρονται οι υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η ΔΕΗ προς το Δήμο (αντισταθμιστικά έργα) και δεν έχουν υλοποιηθεί.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Χορηγικά Πακέτα 3ου Επιστημονικού Συνέδριου



Αξιότιμες κυρίες/αξιότιμοι κύριοι
Θα ήταν σημαντική για εμάς η συμμετοχή σας ως χορηγού στο Επιστημονικό Συνέδριο, εφόσον, χωρίς την καθοριστική συμβολή σας δεν θα μπορούσαμε ως Ομοσπονδία να πραγματοποιήσουμε το εύρος των δραστηριοτήτων μας, οι οποίες στοχεύουν σε σημαντικές Πολιτιστικές Διοργανώσεις. Ιδιαίτερης σημασίας είναι μία χορηγία στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό μας Συνέδριο που ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσαναίους για τα επόμενα έτη.
Άλλωστε για την Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων,
  • Ο Χορηγός έχει μια ευκαιρία να επενδύσει στα μοναδικά προνομία που του παρέχονται, όπως μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην αγορά, αύξηση αναγνωρισιμότητας, προβολή και άμεση επικοινωνία
    με μεγάλο αριθμό πληθυσμού.
  • Οι χορηγοί μας δεν είναι απλά πελάτες, αλλά συνεργάτες με τους οποίους δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και μοιραζόμαστε την αγωνία για την διάσωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση της Σαρακατσάνικης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Περιμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση, παρακαλώ όπως ενημερώσετε την Γραμματεία του Συνεδρίου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, για την καλύτερη οργάνωση του Συνεδρίου καθώς και για την αρτιότερη συνεργασία μας και τη καλλίτερη προβολή σας.
Με εκτίμηση,
ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Σας επισυνάπτουμε κατάλογο με τις χορηγικές δυνατότητες.
Κάντε κλικ εδώ για να το ανοίξετε.

Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις Εκθέσεις Meat Days – Dairy Expo - Frozen Foods




ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Λαμία   11  Νοεμβρίου  2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις Εκθέσεις
Meat DaysDairy Expo - Frozen Foods

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή για πρώτη φορά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις κλαδικές εκθέσεις Meat DaysDairy Expo - Frozen Food που έλαβαν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 7-9 Νοεμβρίου. Μέσα από τις συγκεκριμένες εκθέσεις οι οποίες αποτελούν ένα από τα κορυφαία γεγονότα προβολής και προώθησης προϊόντων σχετικά με το κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα σε εθνικό επίπεδο, οι  παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, είχαν την δυνατότητα να εκθέσουν μερικά από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.
Σκοπός της προσπάθειας μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς μας παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία , να συμμετέχουν στο εκθεσιακό αυτό γεγονός με την πλήρη οικονομική και οργανωτική υποστήριξη της Περιφέρειας αλλά κυρίως να χτίσουμε μέσα από ανάλογες συλλογικές δράσεις την μεγάλη οικογένεια των παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ευχαριστούμε θερμά τους 14 παραγωγούς μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, παίρνουμε θάρρος από το θετικό πρόσημο της συμμετοχής μας και την ικανοποίηση των παραγωγών μας, και ξεκινάμε από σήμερα δουλειά για την επόμενη παρουσία μας σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

                                                                                         Ο Αντιπεριφερειάρχης
                                              Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                                         Γιώργος Κελαϊδίτης

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ






























ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέλευση του Δικτύου των Δήμων με Λίμνες, στην Λίμνη Πλαστήρα στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Στην συνέλευση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση και την τουριστική αξιοποίηση των Λιμνών. Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας έκανε αναφορά στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από την Περιφέρεια για την τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών αλλά και αναφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη που υπάρχει για το εν λόγω θέμα. Επίσης αναφέρθηκε σε κάποιες αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες θα μπορούσαν να προταθούν από το συγκεκριμένο δίκτυο, και θα διευκόλυναν την τουριστική αξιοποίηση των Λιμνών της χώρας μας.
Η Π.Ε Ευρυτανίας σε συνεργασία με τους δύο Δήμους έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών για την ανάπτυξη της περιοχής και προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίζει συγκεκριμένες δράσεις. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε της εγκατάστασης της νέας Περιφερειακής Αρχής το θέμα της Λίμνης έχει για τα καλά ανοίξει, στην βάση συναντήσεων που έχουν γίνει με την ΔΕΗ αλλά και των κανονιστικών κείμενων που προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων μερών.    
           


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αριστείδης Τασιός



Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κουτσοκώστα . Έκδοση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τίτλο <ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ >



Παμποντιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 5/11 στο Σύνταγμα. Ζωντανά από τον ΑΙΡΕΤΟ και το LIVEMEDIA.GR - See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=17058#sthash.wLNDCXXv.dpuf

Παρακολουθήστε ζωντανά και on demand τη διαδήλωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη στις 16:00. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί τον ποντιακό ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες σε διαμαρτυρία ενάντια στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά. Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

Παμποντιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 5/11 στο Σύνταγμα. Ζωντανά από τον ΑΙΡΕΤΟ και το LIVEMEDIA.GR - See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=17058#sthash.wLNDCXXv.dpuf

Παρακολουθήστε ζωντανά και on demand τη διαδήλωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη στις 16:00. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί τον ποντιακό ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες σε διαμαρτυρία ενάντια στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά. Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο. Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου “Παρευξείνιος Ελληνισμός”, του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας. Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας. Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη 05/11/2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Καλούμε τα σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό». - See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=17058#sthash.wLNDCXXv.dpuf

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κουτσοκώστα . Έκδοση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τίτλο <ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ >

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κουτσοκώστα .
Έκδοση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τίτλο <ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ >
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πολεμικό Μουσείο θεσσαλονίκης , μέσα στο τρίτο σώμα στρατού. Γρ. Λαμπράκη 4.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Nέα επίσημη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και διαφάνειας του Δήμου Αγράφων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και της Δημοτικής Αρχής.www.agrafa.gr




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Ταχ. Δ/νση: Κερασοχώρι                               Κερασοχώρι, 3 Νοεμβρίου 2015
Γραφείο Δημάρχου
ΤΗΛ. 2237351319-51311
FAX: 2237351313

Μήνυμα Δημάρχου

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
        Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης. Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα.
Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.