Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ρώσοι Δημοσιογράφοι στο Καρπενήσι για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Στερεάς και τη συμμετοχή του
Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος
Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, με αποκλειστικό στόχο να δουν από κοντά σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της χώρας, αλλά και να προσκυνήσουν ιερά λείψανα, διανύοντας -στο πλαίσιο οργανωμένων ταξιδιών- μια διαδρομή περίπου 2500 χιλιομέτρων σε μια εβδομάδα, από άκρη σε άκρη της ελληνικής επικράτειας.
Βάσει στοιχείων του HATTA, περίπου 500.000 τουρίστες κάθε χρόνο επισκέπτονται πάρα πολλά θρησκευτικά μνημεία στην Ελλάδα.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ             Γρανίτσα, 27/10/2015

ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας Ευρυτανίας σας προσκαλεί το Σάββατο  31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 μ. στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού (Δημοσθένη Γούλα). 
Με εκτίμηση,
τα μέλη και το Δ.Σ.
του Π.Σ.Γ.Ε.

Eκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της Ο.Ε.Σ. στις 29-11-2015




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων κατά την 19η έκτακτη συνεδρίαση στις 26-10 -2015  αποφάσισε την ενεργοποίηση της καταστατικής του διάταξης του άρθρου 30 λαμβάνοντας υπόψη την διαμορφωθείσα κατάσταση στο Δ.Σ. μετά από παραιτήσεις μελών  την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου και συγχρόνως εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ  της Ο.Ε.Σ.  στις 29-11-2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 10 π.μ.  Το έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθεί Κλεισθένους 15 Τ.Κ.. 105-52 στην αίθουσα της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας( 7ο  όροφος)  Συγχρόνως δε αποφασισθεί να ενημερωθεί  για   την απόφαση του Δ.Σ.  το Εποπτικό Συμβούλιο για τις δικές του ενέργειες σύμφωνα  με του άρθρο  24 παρ 7 α,β και παρ 10 του ιδίου άρθρου .
Για το Δ.Σ της Ο.Ε.Σ
Η πρόεδρος
Αγγελική Σκοτίδα
Αθήνα 27-10-2015

Εκδηλώσεις στη μνήμη των πεσόντων Αγραφιωτών σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αγράφων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                           
Γραφείο Δημάρχου








Τηλ: 2237351318                              Κερασοχώρι, 28 Οκτωβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην πλατεία Κερασοχωρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Αγραφιώτες κατά το έπος 1940 – 1941 με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε την εκφώνηση ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940-1941 από μαθήτρια Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και από τους υπόλοιπους επισήμους προσκεκλημένους. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και ύστερα ο εθνικός ύμνος από τη μαθητική κοινότητα. Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την παρέλαση της μαθητικής κοινότητας.
Να σημειώσουμε ότι η εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940 – 1941 από όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων, έγινε για πρώτη φορά στην εθνική εορτή του «ΟΧΙ» ύστερα από εβδομήντα πέντε (75) έτη.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου στο Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Στα Καμένα Βούρλα μετέβησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής  και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος Κίτσιος και κ. Αποστόλης Μάκκας, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ΕΕΤΑΑ.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας

Σήμερα (22/10/2015) και από ώρα 10.00΄ διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.

Ο Ασωπός γίνεται πηγή ζωής





Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση της εισήγησης που προέκυψε από την δημόσια διαβούλευση για την εξυγίανση του Ασωπού. Το τελικό κείμενο των προτάσεων αποτελείται από τις προτάσεις και τις απόψεις που κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα τεθεί προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόταση αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: 1) Τη ριζική αντιμετώπιση της ρύπανσης που έρχεται από το παρελθόν και την αποτροπή της για το μέλλον, 2) την παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πολύχρονη και συνεχιζόμενη επιβάρυνση της περιοχής στην υγεία των κατοίκων και 3) την οργάνωση της άναρχης, άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου Εξυγίανσης.
«Στις 8 Οκτωβρίου, με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης μπήκαμε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, στον δρόμο της συνεννόησης και της μάχης για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού. Είναι ένα στοίχημα όχι μόνο για την περιφέρεια, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο διοικητήριο της Λειβαδιάς,  ενώ συνέχισε ευχαριστώντας όλους τους φορείς και τους κατοίκους που συμμετείχαν και στις δύο διαβουλεύσεις καθώς επίσης και όλους εκείνους (εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οικολογικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και βιομηχανιών, επιμελητήρια, ινστιτούτα) που κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους στο μεσοδιάστημα των δύο διαβουλεύσεων.
Τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pste.gov.gr/index.php/home/5194-2

Στεγαστικό Πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος 2015-2016 για φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πολυκέντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» στην Ηλιούπολη -Αθήνα»


Για 3η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ, το οποίο αφορά φοιτήτριες που προέρχονται από οικογένειες της περιφέρειας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν εισαχθεί σε σχολές και τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αθήνας.
Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, μιας γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1923 και η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης σε ένα κτίριο 3000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, με βάση διεθνείς προδιαγραφές. Το Πολύκεντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» για τη γυναίκα και τη νεότητα, όπως λέγεται, βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης, διαθέτει αυτόνομα studios και η λειτουργία του έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής (Γεν. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Δ/νση Κοιν. Μέριμνας – Τμήμα Κοιν. Αλληλεγγύης Α.Π. 1878/15.07.2013).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασής τους, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής”- Προθεσμία ενστάσεων απορριφθέντων αιτήσεων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία  21  Οκτωβρίου  2015

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής”-  Προθεσμία ενστάσεων απορριφθέντων αιτήσεων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας, Π.Ε. Ευρυτανίας και Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) οι πίνακες των ωφελουμένων και μη, του προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)".
Οι δυνητικοί ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα  της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/teba/  για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής τους με σχετική γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.
Για όσους έχουν απορριφθεί, υπάρχει το δικαίωμα των ενστάσεων που υποβάλλονται, εντύπως, για την

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αιρετών διοργανώνει η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ, στα Καμμένα Βούρλα





Αθήνα, 19/10/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα Καμμένα Βούρλα 23/ 10/2015  πραγματοποιείται η δεύτερη Ημερίδα του Προγράμματος Επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων 2015, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ,  με την υποστήριξη του υπουργείου  Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
 Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν αιρετοί των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940



 

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Κερασοχώρι: 20-10-2015

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                              Αριθμ. Πρωτ. : 8929
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου μέχρι Τετάρτη  28 Οκτωβρίου 2015

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου  όλων των Δημοτικών Καταστημάτων  των Δημοτικών Ενοτήτων και  Τοπικών Κοινοτήτων.
-Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Μνημόσυνο των Ηρωικά Πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος του 1940 - 1941




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Μνημόσυνο των Ηρωικά Πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος του 1940 - 1941  


Ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης στην Πλατεία του Κερασοχωρίου «Κώστας Βελής», θα διαβαστούν τα ονόματα των ηρωικά πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος του 1940-41, όπως έχουν καταγραφεί στο βιβλίο του Κων/νου Παπαδόπουλου «Νεκροί και Μνήμες».
Παρακαλούνται οι συγγενείς των πεσόντων να παραβρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση.
Επίσης, τα ονόματα θα διαβαστούν στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου και Φραγκίστας, όπως και στις εκδηλώσεις όλων των σχολείων.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Άρη Τασιού με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταράκα για τα κοινά ζητήματα των δύο Νομών




    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Καρπενήσι 20/10/2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων των Περιφερειακών Αρχών Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τρίτη, συνάντηση του κ. Τασιού με την κ. Σταρακά στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων των δυο Νομών.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Ο Μαύρος κότσυφας στο χιόνι» «Τελικά ο χρόνος τα καταπίνει όλα για να γεμίσει το εύρος του κενού του» Πάνος Νιαβής

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ο συμπατριώτης μας Πάνος Νιαβής, από το Μάραθο Αγράφων , παρουσίασε στην Αθήνα , την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο ¨Ο μαύρος κότσυφας στο χιόνι”. Ήταν μια βραδιά με τόση συγκίνηση και τρυφερότητα, που το άρωμά της σφραγίστηκε ανεξίτηλο στα κύτταρα της μνήμης όλων όσων παρευρέθηκαν σε αυτήν τη μαγική θα λεγε κανείς συνάντηση. Η αίθουσα του Polis Art Cafe στο αίθριο του Αρσακείου Μεγάρου ήταν κατάμεστη. Ο Πάνος Νιαβής έχει πολλούς καλούς φίλους και στην πραγματική ζωή και στην άλλη την “εικονική” - τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- που πια έχουν γίνει μέρος κι αυτά της ζώσας πραγματικότητάς μας. Κι άλλοι τόσοι φίλοι που δεν μπόρεσαν ναρθουν απο μακριά φρόντισαν να στείλουν τις ευχές και την αγάπη τους διαδικτυακά. Το βιβλίο παρουσιάστηκε από το γνωστό ζωγράφο Χρήστο Μποκόρο , τον πολιτικό επιστήμονα Στράτο Φανάρα, τον εκδότη Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, ενώ ποιήματα διάβασε η ηθοποιός Μάρα Δαρμουσλή και ο ίδιος ο ποιητής. Τον συντονισμό τηε εκδήλωσης είχε ο επιμελητής του Poliς Αrt Café, Βασίλης Χατζηιακώβου.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

9ο Δελτίο Τύπου Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ευχαριστήριο δείπνο που διοργάνωσε το Δ.Σ του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ευχαριστήριο δείπνο που διοργάνωσε το Δ.Σ του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στη Λέσχη Αξιωματικών Λιτοχώρου, προς τιμήν της νεολαίας, των εθελοντών και των μεγάλων χορηγών του συλλόγου μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, τη Δευτέρα 19/10/2015 θα διενεργηθούν αντιγριπικοί εμβολιασμοί στις Τοπικές Κοινότητες Βαλαώρα και Τοπόλιανα,





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, τη Δευτέρα 19/10/2015 θα διενεργηθούν αντιγριπικοί εμβολιασμοί στις Τοπικές Κοινότητες Βαλαώρα και Τοπόλιανα, ενώ την Τρίτη 20/10/2015 στις Τοπικές Κοινότητες Ραπτόπουλο και Γρανίτσα από τον Γενικό Ιατρό του Π.Π.Ι. Γρανίτσας κ. Τσίγκα Παναγιώτη και την Επισκέπτρια Υγείας του ΠΕΔΥ Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας Ροδίτου Παρασκευή.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται στα αγροτικά ιατρεία προκειμένου να εμβολιαστούν.
Ώρα προσέλευσης 9.15 & 11.00

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Κώστας Μπακογιάννης Eνημέρωσα τους ευρωπαίους συναδέλφους μου για τα δεδομένα της περιφέρειάς μας

Σήμερα ενημέρωσα τους ευρωπαίους συναδέλφους μου για τα δεδομένα της περιφέρειάς μας και ανέπτυξα και τη στρατηγική μας που πρέπει να πλαισιωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι η στρατηγική που έχει ως στόχο την απόλυτη συνοχή και συνεργασία αστικών και αγροτικών περιοχών. Στην Στερεά Ελλάδα έχουμε μια τεράστια κληρονομιά, ένα δώρο με 26% καλλιεργήσιμες εκτάσεις, 43% αγροτική γη, 25% δάση, 2% νερό και 3% αστικές περιοχές. Το στοίχημα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι η σύνδεση όλων των δραστηριοτήτων αυτών των περιοχών. ´Ενα απο τα εργαλεία μας ειναι και η αγροδιατροφική σύμπραξη, την οποία προσπαθούμε να συστήσουμε, με στόχο να αναβαθμίσουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας, τη δουλειά μας αλλά και την αξία της παραγωγής μας. Είχαμε πολύ θετικές αντιδράσεις από όλους εκείνους που άκουσαν το σχέδιό μας και ελπίζω ότι θα βρούμε συμπαραστάτες.

ΤΟΛΜΑΜΕ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.Απόστολος Τζιτζικώστας




Απόστολος Τζιτζικώσταςhttp://www.tzitzikostas.gr/ethelontis.html
ΤΟΛΜΑΜΕ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑhttp://www.tzitzikostas.gr/ethelontis.html

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ........ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ........ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ.
..
ΔΌΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ .
...ΕΩΣ .......23/10/2015
ΟΣΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 3ον
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...www.e-sarakatsanaioi.gr
www.e-sarakatsanaioi.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ.........www.e-sarakatsanos.gr

Παράταση Τελικής Ημερομηνίας Υποβολής Εισηγήσεων


Η Διοίκηση της ΠΟΣΣ σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισε τη παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής εισηγήσεων του 3ου Διεθνές Επιστημονιού Συνέδριου Σαρακατσαναίων και συγκεκριμένα ορίζεται η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 24:00 μμ.http://www.e-sarakatsanaioi.gr

3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Θέμα: «Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στον χώρο και στον χρόνο»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Θέμα: «Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στον χώρο και στον χρόνο»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων διοργανώνει το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στον χώρο και στον χρόνο». Είναι γνωστό ότι η ιστορία και η παράδοση των Σαρακατσαναίων προβάλλονται από παγκόσμια, διεθνή και πανελλήνια Συνέδρια που διοργανώνονται για το θέμα αυτό, καθώς και από τα «Ανταμώματα» που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν, επίσης, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι επιμέρους τοπικοί Σύλλογοι των Σαρακατσαναίων.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών

Φαίνεται πως παρά τις Κυβερνητικές ανακατατάξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος οι νέοι ιθύνοντες εφαρμογής του 3ου σκληρού Μνημονίου συνεχίζουν και εφαρμόζουν τις ίδιες ακριβώς τακτικές!!! Με διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο χθες 7 Οκτωβρίου 2015 «προαναγγέλθηκε» η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!!! Σε όσους εμπνεύστηκαν, εισηγήθηκαν, πρότειναν ή επεξεργάζονται τέτοια ενδεχόμενα επισημαίνουμε τα εξής: • Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με τη διάταξη του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. • Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε. • Κανείς εργαζόμενος δεν θα συναινέσει στην πλήρη εξαθλίωσή του, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που μετά από 5χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει απομείνει όρθιο. Προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους πως πάλι κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους την αιτία σκληρών πολύμορφων κινητοποιήσεων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική Μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας με τα πληρώματα τους την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα). - See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=16827#sthash.RLMyqs04.dpuf

Τεκμήρια "φωτιά" για 1 εκατ. φορολογούμενους

Τεκμήρια «φωτιά» που θα υπερφορολογούν με βάση εικονικά εισοδήματα περίπου 1.000.000 φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα φέρνουν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Αριστερά

Του Γιάννη Κουτσοκώστα
Και τώρα τι; Εντάξει, η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Καθαρή, συμπαγή, αποφασισμένη. Και αναμενόμενη. Αλλά μέχρις εκεί. Δεν πέρασε κανέναν... κάβο, όπως συχνά - πυκνά λέει τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας. Αντίθετα, μόλις τώρα βγαίνει στο αγριεμένο πέλαγος των προβλημάτων και έχει να περάσει όχι έναν ούτε δύο, αλλά πολλούς και επικίνδυνους κάβους. Πριν από όλα τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του Νοεμβρίου, τα νέα... καπρίτσια των δανειστών, τη συζήτηση για το χρέος. Κυρίως όμως έχει να περάσει τον... κάβο της κοινωνίας και των αναγκών της, έχει να αναμετρηθεί με τα προβλήματα των πολλών και την ασυδοσία των λίγων και έχει να εφαρμόσει στην πράξη πια ένα εκτεταμένο και δύσκολο πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στους θεσμούς.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

στην δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό

 Αυτή την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ. σας καλώ όλους να ανοίξουμε την δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό,
στην αίθουσα συμβουλίων του διοικητηρίου στη Λιβαδειά.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                          Κερασοχώρι, 6 Οκτωβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή τα ερωτήματα των δημοτών μας και των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν στο θέμα του πορίσματος της ΕΔΕ (Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης) σχετικά με το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του Δήμου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εντός των επόμενων ημερών και μέσα στην  εβδομάδα που διανύουμε, θα δοθούν οι κλήσεις για απολογία όλων των άμεσα εμπλεκομένων σε ότι αφορά στον πειθαρχικό τομέα και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για το ποινικό μέρος των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων (άμεσα και έμμεσα), το ανωτέρω πόρισμα έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας από τον Ιούλιο του 2015 για τις δικές του ενέργειες.

Θα ακολουθήσει σύμφωνα με τις οδηγίες των νομικών συμβούλων του Δήμου, η προβλεπόμενη διαδικασία για διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου Αγράφων από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των οικονομικών στοιχείων του Δήμου από το 2010 από τους ορκωτούς λογιστές και αναμένονται τα πορίσματα και οι εκθέσεις τους για τις περεταίρω ενέργειες.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 3,7 εκ€ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 05 Οκτωβρίου 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι
Τηλέφωνο
: 2237350709
Αριθμ. Τηλεομ.
: 2237350708
Διεύθ. Ηλ. Ταχ.
: a.tasios@pste.gov.gr







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Καρπενήσι με την έγκριση μεταξύ άλλων και νέων έργων για την περιοχή που ξεπερνούν τα 3,7 εκ €. Συγκεκριμένα:
1.    Η Π.Ε. Ευρυτανίας στην ΣΑΕΠ 066 εκμεταλλευόμενη τα προϊόντα εκπτώσεων του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΧΟΧΛΙΑ–ΒΡΑΧΑ-ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ», εντάσσει νέο έργο ύψους 1.355.174,87 € για την βελτίωση του οδικού άξονα ΒΡΑΧΑ – ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ αλλά και εν γένει την βελτίωση του οδικού άξονα της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών (άρση καταπτώσεων, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, σήμανση, ασφάλεια) σε μήκος 5 χιλιομέτρων (Χ.Θ. 10+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 15+000) στο τμήμα ΒΡΑΧΑ - ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 3,7 εκ€ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ































ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 3,7 εκ€ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Καρπενήσι με την έγκριση μεταξύ άλλων και νέων έργων για την περιοχή που ξεπερνούν τα 3,7 εκ €. Συγκεκριμένα:
1.    Η Π.Ε. Ευρυτανίας στην ΣΑΕΠ 066 εκμεταλλευόμενη τα προϊόντα εκπτώσεων του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΧΟΧΛΙΑ–ΒΡΑΧΑ-ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ», εντάσσει νέο έργο ύψους 1.355.174,87 € για την βελτίωση του οδικού άξονα ΒΡΑΧΑ – ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ αλλά και εν γένει την βελτίωση του οδικού άξονα της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών (άρση καταπτώσεων, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, σήμανση, ασφάλεια) σε μήκος 5 χιλιομέτρων (Χ.Θ. 10+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 15+000) στο τμήμα ΒΡΑΧΑ - ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά.
2.    Η Π.Ε. Ευρυτανίας στην ΣΑΕΠ 766 εκμεταλλευόμενη τα προϊόντα εκπτώσεων του έργου με τίτλο «ΟΔΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑ – ΡΟΣΚΑ - ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ - ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ - Ν.Α ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», εντάσσει νέο έργο ύψους 2.397.590,67 €. Το συγκεκριμένο έργο αφορά  εργασίες βελτίωσης της οδού Δομνίστας – Ροσκά – Όρια Νομού για συνεχόμενο τμήμα 4χλμ, με αρχή το πέρας της υπάρχουσας εργολαβίας (Χ.Θ 9+000) και τέλος τη Χ.Θ 13+000, περί τα 500 μέτρα περίπου μετά την έξοδο του οικισμού Καστανούλα. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής αφού μεταξύ άλλων συνδέεται και με την τουριστική αξιοποίηση του φαραγγιού «Πάντα Βρέχει»
Τα ανωτέρω έργα προγραμματίζεται να δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
3.    Εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 29.341,45 € σε βάρος της ΣΑΕΠ 066 για την αποπληρωμή του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΧΟΛΙΑΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ», απελευθερώνοντας ταυτόχρονα ισόποσα το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Ευρυτανίας που χρηματοδοτείται μέσω ΚΑΠ για κάλυψη νέων αναγκών.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ........ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ.....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ........ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ.....
ΔΌΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ....ΕΩΣ .......23/10/2015
ΟΣΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 3ον
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...www.e-sarakatsanaioi.gr
www.e-sarakatsanaioi.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ.........www.e-sarakatsanos.gr
Ενημερωτικό website για την διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου Σαρακατσαναίων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων…
e-sarakatsanaioi.gr/el/anakoinosei…|Από e-sarakatsanaioi.gr