Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας

Σήμερα (22/10/2015) και από ώρα 10.00΄ διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.

Ο Ασωπός γίνεται πηγή ζωής

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση της εισήγησης που προέκυψε από την δημόσια διαβούλευση για την εξυγίανση του Ασωπού. Το τελικό κείμενο των προτάσεων αποτελείται από τις προτάσεις και τις απόψεις που κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα τεθεί προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόταση αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: 1) Τη ριζική αντιμετώπιση της ρύπανσης που έρχεται από το παρελθόν και την αποτροπή της για το μέλλον, 2) την παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πολύχρονη και συνεχιζόμενη επιβάρυνση της περιοχής στην υγεία των κατοίκων και 3) την οργάνωση της άναρχης, άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου Εξυγίανσης.
«Στις 8 Οκτωβρίου, με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης μπήκαμε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, στον δρόμο της συνεννόησης και της μάχης για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού. Είναι ένα στοίχημα όχι μόνο για την περιφέρεια, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο διοικητήριο της Λειβαδιάς,  ενώ συνέχισε ευχαριστώντας όλους τους φορείς και τους κατοίκους που συμμετείχαν και στις δύο διαβουλεύσεις καθώς επίσης και όλους εκείνους (εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οικολογικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και βιομηχανιών, επιμελητήρια, ινστιτούτα) που κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους στο μεσοδιάστημα των δύο διαβουλεύσεων.
Τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pste.gov.gr/index.php/home/5194-2

Στεγαστικό Πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος 2015-2016 για φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πολυκέντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» στην Ηλιούπολη -Αθήνα»


Για 3η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ, το οποίο αφορά φοιτήτριες που προέρχονται από οικογένειες της περιφέρειας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν εισαχθεί σε σχολές και τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αθήνας.
Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, μιας γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1923 και η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης σε ένα κτίριο 3000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, με βάση διεθνείς προδιαγραφές. Το Πολύκεντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» για τη γυναίκα και τη νεότητα, όπως λέγεται, βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης, διαθέτει αυτόνομα studios και η λειτουργία του έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής (Γεν. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Δ/νση Κοιν. Μέριμνας – Τμήμα Κοιν. Αλληλεγγύης Α.Π. 1878/15.07.2013).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασής τους, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής”- Προθεσμία ενστάσεων απορριφθέντων αιτήσεων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία  21  Οκτωβρίου  2015

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής”-  Προθεσμία ενστάσεων απορριφθέντων αιτήσεων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας, Π.Ε. Ευρυτανίας και Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) οι πίνακες των ωφελουμένων και μη, του προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)".
Οι δυνητικοί ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα  της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/teba/  για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής τους με σχετική γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.
Για όσους έχουν απορριφθεί, υπάρχει το δικαίωμα των ενστάσεων που υποβάλλονται, εντύπως, για την