Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών

Φαίνεται πως παρά τις Κυβερνητικές ανακατατάξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος οι νέοι ιθύνοντες εφαρμογής του 3ου σκληρού Μνημονίου συνεχίζουν και εφαρμόζουν τις ίδιες ακριβώς τακτικές!!! Με διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο χθες 7 Οκτωβρίου 2015 «προαναγγέλθηκε» η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!!! Σε όσους εμπνεύστηκαν, εισηγήθηκαν, πρότειναν ή επεξεργάζονται τέτοια ενδεχόμενα επισημαίνουμε τα εξής: • Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με τη διάταξη του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. • Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε. • Κανείς εργαζόμενος δεν θα συναινέσει στην πλήρη εξαθλίωσή του, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που μετά από 5χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει απομείνει όρθιο. Προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους πως πάλι κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους την αιτία σκληρών πολύμορφων κινητοποιήσεων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική Μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας με τα πληρώματα τους την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα). - See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=16827#sthash.RLMyqs04.dpuf

Τεκμήρια "φωτιά" για 1 εκατ. φορολογούμενους

Τεκμήρια «φωτιά» που θα υπερφορολογούν με βάση εικονικά εισοδήματα περίπου 1.000.000 φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα φέρνουν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Αριστερά

Του Γιάννη Κουτσοκώστα
Και τώρα τι; Εντάξει, η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Καθαρή, συμπαγή, αποφασισμένη. Και αναμενόμενη. Αλλά μέχρις εκεί. Δεν πέρασε κανέναν... κάβο, όπως συχνά - πυκνά λέει τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας. Αντίθετα, μόλις τώρα βγαίνει στο αγριεμένο πέλαγος των προβλημάτων και έχει να περάσει όχι έναν ούτε δύο, αλλά πολλούς και επικίνδυνους κάβους. Πριν από όλα τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του Νοεμβρίου, τα νέα... καπρίτσια των δανειστών, τη συζήτηση για το χρέος. Κυρίως όμως έχει να περάσει τον... κάβο της κοινωνίας και των αναγκών της, έχει να αναμετρηθεί με τα προβλήματα των πολλών και την ασυδοσία των λίγων και έχει να εφαρμόσει στην πράξη πια ένα εκτεταμένο και δύσκολο πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στους θεσμούς.