Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!! ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ............30/09/2015

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!! ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ............30/09/2015
ΟΣΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 3ον
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...www.e-sarakatsanaioi.gr
www.e-

Ανακοίνωση δημιουργίας ιστοσελίδας εν όψει του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων


«Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στον χώρο και στον χρόνο».

Ανακοίνωση δημιουργίας ιστοσελίδας εν όψει του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων
Ο ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
Μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τα τέλη του 2014 καθώς και τις αρχές του 2015 με σκοπό την άρτια οργάνωση του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων, η Πανελληνία Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η οποία έχει θέσει ως αυτοσκοπό την επιτυχία του Συνεδρίου, προχώρησε στην δημιουργία της ιστοσελίδας του συνεδρίου ως δείγμα του ενδιαφέροντός της για το εν λόγω Επιστημονικό Συνέδριο .
Πρόκειται για ένα δυναμικό site όπου ερευνητές απ όλο το κόσμο θα μπορούν διαρκώς να ενημερώνονται:
logo(b) 3o diethnes epistimoniko synedrioα) για τις πρόδρομες εργασίες και για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την οργάνωση του συνεδρίου,
β) για την ανακοίνωση του συνεδρίου σχετικά με τις θεματικές ενότητες, δομή και θεματογραφία, και αποτελεί πρόσκληση, προς τους επιστήμονες - ερευνητές για την κατάθεση των εξαιρετικά χρήσιμων απόψεων και προτάσεων τους, οι οποίες βασίζονται στην επιστημονική τους έρευνα.
Αποδέκτες της ανακοίνωσης θα είναι τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού ούτως ώστε να προκληθεί το Παγκόσμιο Ερευνητικό Ενδιαφέρον για την πλούσια πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην ιστοσελίδα, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες, για την εξυπηρέτηση και φιλοξενία (διαμονή) των συμμετεχόντων, όχι μόνο των επιστημόνων αλλά και του πλήθους των επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν τις κύριες και παράλληλες εκδηλώσεις στη πόλη της Λαμίας τον Μάρτιο του 2016.
Όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να είναι ενήμεροι μέσω ενός site, συνεχώς εμπλουτισμένου με πληροφορίες και δεδομένα, σχετικά με την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.
Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφθείτε την διεύθυνση:
www.e-sarakatsanaioi.gr
Η λειτουργία του site βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις που προσφέρει η διαδικτυακή επικοινωνία.
Τα στοιχεία επικοινωνίας του 3ου Παγκόσμιου Επιστημονικού Συνεδρίου, μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας, του site, διαχωρίζονται στις δύο Επιτροπές του Συνεδρίου.
Επιστημονική επιτροπή : epistimoniki@e-sarakatsanaioi.gr
Οργανωτική επιτροπή : organotiki@e-sarakatsanaioi.gr

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Εκθέσεις Τροφίμων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Λαμία   25  Σεπτεμβρίου  2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, σχεδιάζει την παρουσία της μαζί με τους παραγωγούς της σε επιλεγμένες κλαδικές εκθέσεις στο άμεσο μέλλον.
            Η πρώτη δράση προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις τρείς κλαδικές εκθέσεις , MEAT DAYS 2015”  (για το κρέας και τα προϊόντα του),  DAIRY EXPO 2015”   (για τη γαλακτοκομία και τυροκομία) και  FROZEN FOOD 2015”  (για κατεψυγμένα τρόφιμα) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως στις 7-9 Νοεμβρίου 2015,  στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 
            Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει πλήρως το κόστος μίσθωσης και κατασκευής ενιαίου περίπτερου, μέσα στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και μεταποιητές κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και κατεψυγμένων τροφίμων να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.
            Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ σημαντική θα είναι για την καλύτερη εικόνα της προσπάθειάς μας η ύπαρξη διαφημιστικού υλικού εκ μέρους των συμμετεχόντων.
            Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 16 Οκτωβρίου 2015, επικοινωνώντας με τα στελέχη της Διεύθυνσης στα τηλέφωνα 22313 51275 ή 22213 52494 είτε αποστέλλοντας αίτημα συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στο fax 22310 35941 ή στο email s.tselas@pste.gov.gr
Περισσότερα στοιχεία για τις εκθέσεις μπορείτε να αναζητήσετε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.meatdays.gr, www.dairyexpo.gr, www.frozenfoodexpo.gr
Είμαστε στην διάθεσή σας για  διευκρινήσεις και επιπλέον πληροφορίες.

                                                                                         Ο Αντιπεριφερειάρχης
                                              Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                                         Γιώργος Κελαϊδίτης

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Τζιτζικώστας

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας επιμένει στην ανάγκη για αλλαγές και στην ανάγκη «νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».

Τάσσεται υπέρ της εκλογής από τη βάση και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε «όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Το κείμενο που ανήρτησε στο Facebook έχει ως εξής:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πάει ο Τατούλης

Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM. "Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης. Σχετικά με το αν συνιστά κόλλημα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα". - See more at: http://www.airetos.gr/

ΠΡΩΤΟ "ΚΟΜΜΑ" ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ Η ΑΠΟΧΗ!!! Ο νέος μας βουλευτής εκλέγεται με μόλις το 14.7% των ψηφοφόρων...

Ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής και ένα ηχηρό "ΟΧΙ" στο πολιτικό σύστημα, το μήνυμα που έστειλαν οι πάνω από 9.8 εκατ. ψηφοφόροι.
Ποσοστό ρεκόρ, που όποιο κόμμα το λάμβανε θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση σημειώνει η αποχή σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές.
Τα δύο κόμματα –ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- που θα σχηματίσουν κυβέρνηση ψηφίστηκαν από μόλις 2.122.744 Έλληνες, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, οι πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν να υπερβαίνουν κατά πολύ τον απόλυτο αριθμό των ψήφων που έλαβε το μεγαλύτερο κόμμα (1.922.710).

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

4ον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ .

Για τέταρτη  χρονιά ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και φέτος, με την στήριξη της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το 4ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.
 Το Αντάμωμα έλαβε χώρα στο καταπράσινο Σαραντάπηχο Κορινθίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και στέφθηκε από απόλυτη  επιτυχία,  λόγω της εξαιρετικής διοργάνωσης τουνεοσύστατου μεν, δραστήριου  δε, συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου, που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, θέλοντας να καλύψει την  ανάγκη  ψυχαγωγικής  διεξόδου του κόσμου, στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.  Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον χώρο του ανταμώματος απολαμβάνοντας τα γευστικότατα ψητά,  αρνιά και κοκορέτσι, ενώ παράλληλα χόρευαν στους παραδοσιακούς Σαρακατσάνικους ρυθμούς.  Χαρακτηριστικό της επιτυχίας είναι το γεγονός ότιτα μουσικά  ακούσματα της Σαρακατσάνικης παράδοσης ξεσήκωσαν, μετά την βροχή, τους παρευρισκόμενους,  ενώ,  πριν από αυτή παρουσιαστήκαν, φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η τηλεπαρουσιάστρια Μαίρη Νικολοπούλου (εκ Ξυλοκάστρου καταγόμενη) η οποία  επιχείρησε να παρουσιάσει με εξαιρετικό τρόπο την εκδήλωση , κάτι που δυστυχώς η απρόσμενη καλοκαιρινή καταιγίδα δεν το επέτρεψε!
 Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της εκδήλωσης,  ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Γόγολας Χρήστος, αφού ευχαρίστησε όλους συντελεστές του Ανταμώματος  αναφέρθηκε στο γεγονός της προσπάθειας  ανάδειξης, του Σαρακατσάνικου στοιχείου στην περιοχή της Πελοποννήσου, στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του συλλόγου  αποδεικνύοντας  ότι  το οργανωμένο Σαρακατσάνικο πολιτιστικό κίνημα στην Πελοπόννησο έχει και παρόν και μέλλον.  
Στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος  της Ομοσπονδίας  κ. Καραγκούνης   Απόστολος,  αναφέρθηκε  στο όραμα που είχε η Ομοσπονδία,  να οργανωθούν οι Σαρακατσαναίοι της Πελοποννήσου σε σύλλογο, το οποίο επετεύχθη σε υπέρτατο βαθμό, εφόσον η σπίθα έγινε φλόγα και η φλόγα φωτιά η οποία θα συνεχίσει να φωτίζει και να αναδεικνύει και στην Πελοπόννησο τις  αρχές και τις αξίες των Σαρακατσαναίων, οι οποίες θα πρέπει να αποτελέσουν τα βασικά συστατικά   της νέας Ελληνικής κοινωνίας.
Ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρόμερου και Ευρυτανίας,  εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, παρουσίασε το δρώμενο τα «ΤΑ ΣΥΒΑΣΜΑΤΑ» και παραδοσιακούς Σαρακατσάνικους χορούς, ενώ συμμετείχε και ο χορευτικός όμιλος του κ. Τσαπρούνη.
Παράλληλα , στον χώρο της εκδήλωσης, λειτουργούσε  έκθεση φωτογραφίας  από τον σύλλογο «Εν Αθήναις Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ.  Γιώργος Ψυχογιός,  ο  Δήμαρχος κ. Ηλίας  Ανδρικόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Ευριπίδης  Γκιάτας καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων Σαρακατσαναίων: κ. Νίκος Πατσαούρας (Αυλώνας), κ. Γούλας Χρήστος (Βάρης), κ Σαλμάς Βασίλης, κ Κάτσανος Δημήτρης  και Κατρής Παύλος (Εν Αθήναις Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου), κ Πάνου Βούλα  (Πανελλαδικός Αθηνών) , κ. Γαλής Δημήτριος  (Αγιάς Λάρισας), κ .Τριάντης Γεώργιος (φοιτητές Θεσ/νίκης) και ο  κ. Αλεξάκης Κώστας (Βάλτου – Ξηρομέρου και Ευρυτανίας) .
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων πάντα στο πλευρό των συλλόγων της εύχεται στον νεοσύστατο Σύλλογο Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου,  δύναμη στην προσπάθεια ανάδειξης του Σαρακατσάνικου στοιχείου στην περιοχή τους ώστε να αποδείξουν ότι το Σαρακατσάνικο πολιτιστικό κίνημα στην Πελοποννήσου έχει και παρόν και μέλλον.

Βρυξέλλες, 16/9/2015. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου επιβλήθηκαν από την τρόικα.



Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου επιβλήθηκαν από την τρόικα προκειμένου να εφαρμοστεί  από μια νέα μνημονική κοινοβουλευτική πλειοψηφία το μνημόνιο 3 το οποίο θα φτωχοποιήσει ακόμη πιο πολύ τον Ελληνικό λαό επισήμανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας χθες στις Βρυξέλλες ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων που επέβαλε  η τρόικα.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΩΤΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την πλειοψηφία της Βουλής, ό,τι και αν λέγεται από τα κομματικά επιτελεία που ψήφισαν το μνημόνιο, για παράλληλα προγράμματα, ισοδύναμα μέτρα, εναλλακτικές πολιτικές, αποφυγής επώδυνων αποφάσεων που έχουν προβλεφτεί και έχουν συμφωνηθεί αγγίζουν τα όρια της πολιτικής απάτης η της αφέλειας για τους τυχόν καλοπροαίρετους.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι βεβαίως αν θα εφαρμοστεί το μνημόνιο από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ν. Δημοκρατία και τα κόμματα δορυφόρους (ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΑΝΕΛ) που είναι πρόθυμα να μπουν σε όποια κυβέρνηση, αλλά η ίδια η εφαρμογή των μνημονίων που όπως και τα δύο προηγούμενα οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται.
Θεωρώ ότι μετά την συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πλέον ακίνδυνος προνομιακός συνομιλητής των δανειστών και για ένα χρονικό διάστημα προτιμότερος για μια κυβέρνηση που θα επιβάλουν στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του μνημονίου. Τη Νέα Δημοκρατία, έτσι και αλλιώς να την έχουν στο χέρι και πάντα διαθέσιμη.

ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΆ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ SΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ www.e-sarakatsanos.gr

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ...... www.e-sarakatsanos.gr .... ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΆ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ SΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ........ ..Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.. Πάνο από 1.000.000 και σε 35 χώρες του κόσμου σε λιγότερο από 3 χρόνια η επισκέψεις για την έγκυρη ενημέρωση τον Σαρακατσαναίων. στο www.e-sarakatsanos.gr......

Ο Νίκος Δένδιας στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό Δηλώσεις με πολιτικό στίγμα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπόμνημα στον πρώην Υπουργό Νίκο Δένδια είχε την ευκαιρία να καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στο Καρπενήσι την περασμένη Παρασκευή.

Εμμένοντας στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία, ο κ. Τασιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οδική πρόσβαση του νομού, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, την ανεργία και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και αξιοποίησης της Λίμνης των Κρεμαστών.

O Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας»





Τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Με το έργο αυτό αναμένεται να αποκατασταθεί το διώροφο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας. Επιλύονται άμεσα τόσο ζητήματα στατικής επάρκειας όσο και επισκευής φθορών, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται και προβλήματα αισθητικής φύσης.
 Πιο αναλυτικά προβλέπονται :
·        Αποκατάσταση της στατικής επάρκειας και εξυγίανση της κατασκευής
·        Ανάδειξη των δύο κύριων φάσεων της κατασκευής του κτιρίου
·        Διατήρηση και συντήρηση στοιχείων (τζάκια, κιγκλιδώματα
κ.λ.π.) και οικοδομικού υλικού (μάρμαρα κ.λ.π.)
·        Αποκατάσταση των όψεων και συμπλήρωση του μορφολογικού διακόσμου
·        Αποκατάσταση του βοτσαλωτού δαπέδου του αύλειου χώρου.
·        Εξασφάλιση πρόσβασης από άτομα μειωμένης κινητικότητας
(ράμπες, ανελκυστήρας).
·         Εφαρμογή των απαιτήσεων του κτιριοδομικού κανονισμού και
του κανονισμού πυροπροστασίας των κτιρίων
·      Αποκατάσταση της οργανικής και αισθητικής σύνδεσης των δύο κτιρίων, του διατηρητέου και του σύγχρονου σχολείου.

Περιοδεία Α. Νταλιάνη, ιατρού καρδιολόγο στην Ευρυτανια



'Ο υποψήφιος βουλευτής με την Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ιατρός καρδιολόγος Αργύρης Νταλιάνης, περιόδευσε στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας Καρπενήσι και σε πολλά από τα δυσπρόσιτα χωριά του νομού μας κατά το 4ημερο που πέρασε.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλευόμενους, εκπαιδευτικούς, ιερείς, αγρότες, συνταξιούχους, ημιαπασχολούμενους, άνεργους, άνδρες και γυναίκες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Επιτυχής η εκδήλωση των Γυναικών Βελαώρας Αγραφων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση τουΣυλλόγου Γυναικών Βελαώρας που έλαβε χώρα στην αυλή του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.
Η ωραία ομολογουμένως αυτή γιορτή χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά και άλλων χωριών και από την θεματολογία της που αφορούσε την αναβίωση εθίμων από την ζωή των κτηνοτρόφων μιας άλλης εποχής.
Μετά τα καθιερωμένα και τους χαιρετισμούς, ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από το Δήμο Αγράφων, την Πανευρυτανική Ένωση, την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και το Σύλλογο Απεραντίων. Ξεχωριστή τιμή στον μεγάλο Ευρυτάνα Στέφανο Γρανίτσα Παρουσία του φιλέλληνα Πρέσβη της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Σκουρόφ

Στις 13 Αυγούστου 2015, ημέρα Πέμπτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στη Γρανίτσα, στην Πλατεία ιερέως Σπυρ. Μανωλίδη μια όμορφη και ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Στέφανου Γρανίτσα. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Αγράφων, η Πανευρυτανική Ένωση, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και Σύλλογος Απεραντίων.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον Γρανιτσιώτη ιερέα π. Κ ωνσταντίνο Σκόνδρα και την κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Στέφανου Γρανίτσα από τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή, το λόγο πήρε ο Γρανιτσιώτης Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας της Εθνικής Τραπέζης Χαρίλαος Γρανίτσας ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική και εθνική προσφορά του εκλιπόντος

Μια Αυγουστιάτικη γιορτή αλλιώτικη απ΄ τις άλλες Κοσμοσυρροή και χειροκρότημα στην εκδήλωση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας Κρέντης

Μια εντυπωσιακή αλλά και ιδιαίτερα ποιοτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Κατηχητικό μας Σχολείο και το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης της Ενορίας Κρέντης, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015. Στο σπουδαίο αυτό Αυγουστιάτικο γιορτάσι που έλαβε χώρα στην πανέμορφη πλατεία της Κρέντης, παραβρέθηκε σύσσωμο το χωριό, αλλά και πολλοί επισκέπτες από τα γύρω χωριά, περί τους 400 νοματαίους αλλά και επίσημοι που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Προεξάρχων αυτών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, κορυφαίο στέλεχος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου προσκηνυματικών Περιηγήσεων, επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θοδωρής Μπαμπαλής, η αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των Πολιτιστικών και Παιδείας θεμάτων Βάσω Φεγγούλη, ο εκπρόσωπος της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κ. Παναγιώτης Μπαϊλης, ιερείς της περιοχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι,

ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, Η ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ακούτε και διαβάζετε απίθανα πράγματα. Το κύριο ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι είναι τι κυβέρνηση θα έχουμε την 21η του μηνός. Λάθος δίλλημα. Πετούν την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν συμφέρει η πραγματική συζήτηση για το διακύβευμα των εκλογών. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ στην ουσία καλούν του Έλληνες να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους. Μας ζητούν με την ψήφο μας να επικυρώσουν το μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν το Δεκαπενταύγουστο, ούτε για χάρη της Μεγαλόχαρης δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις εις βάρος όλων μας, μιας και βρισκόμαστε ήδη σε σκληρή λιτότητα εδώ και πέντε χρόνια, και χωρίς κανένα δισταγμό ενώθηκαν δίνοντας την χαριστική βολή στους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες. Δεν χρειάζεται να επιστρατεύσει κανείς την φαντασία του για να καταλάβει τι τον περιμένει. Για την εφαρμογή του Προγράμματος λιτότητας που επιβλήθηκε από τους λεγόμενους εταίρους, αλλά στην ουσία εκβιαστές δανειστές, έχουν προθυμοποιηθεί τα κόμματα που τα ψήφισαν στην προηγούμενη βουλή.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης γράφει στο Facebook για τη γραφειοκρατία και το αυτονόητο

Μια ανάρτηση με νόημα και πολλαπλούς συμβολισμούς έκανε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημειώνει με νόημα:
“Μια μόνιμη συζήτηση, όπου κι αν βρεθώ, αφορά στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία για το αυτονόητο.

Τρεις μύθοι και μια μεγάλη αλήθεια για τον αγροτικό τομέα (*)

Αποστόλου Βαγγέλης|13.09.2015 στην Αυγή της Κυριακής

  • Η δουλειά μας είναι να επεξεργαστούμε και να υλοποιήσουμε μια εθνική στρατηγική, στο πλαίσιο πάντα των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει, που να κόβει όμως τον γόρδιο δεσμό και να μας βγάζει μπροστά από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου


Του Βαγγέλη Αποστόλου(*)

Είναι χαρακτηριστική, αλλά και εντυπωσιακά υποκριτική η σπουδή που δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Λες και δεν κυβέρνησαν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, λες και έπεσαν από άλλο πλανήτη και ανακάλυψαν, μόλις τώρα, ότι ο αγρότης κρατάει όρθια, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, την ίδια την υπόσταση της ελληνικής περιφέρειας και ότι αγωνιά, δικαίως, για το μέλλον του.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                                             

Κερασοχώρι, 11 Σεπτεμβρίου 2015


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τις πιο εγκάρδιες ευχές για Υγεία και Πρόοδο στους Μαθητές όλων των βαθμίδων του Δήμου μας.

Ανοιχτή επιστολή του Πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα

Ανοιχτή
 επιστολή του Πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα προς τις 
Ευρυτάνισσες και τους Ευρυτάνες για την μη συμμετοχή του στις Εθνικές 
εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. 

Ευρυτάνισσες Ευρυτάνες, 

Μετά
 απο τρία χρόνια αδιάλειπτης ενασχόλησης μου με τα κοινά στο Νομό 
Ευρυτανίας, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ως μη επαγγελματίας πολιτικός 
36 ετών σήμερα και ζώντας αποκλειστικά απο την εργασία μου, ασφαλισμένος
 επι 18 συναπτά έτη, οφείλω να κάνω μια ενσυνείδητη παύση παρά την 
τιμητική πρόταση του κόμματος μου να κατέλθω ξανά ως επικεφαλής του 
ψηφοδελτίου Ευρυτανίας. 

Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λαμία  14  Σεπτεμβρίου  2015
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει ότι,  όσοι γεωργοί ή ψεκαστές θέλουν να προμηθευτούν γεωργικά φάρμακα και να τα εφαρμόσουν σε καλλιέργειες μετά την 26η Νοεμβρίου 2015, πρέπει να έχουν Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.
Η Πιστοποίηση γίνεται με εξετάσεις και απαιτούνται εξέταστρα με υποχρεωτικό παράβολο. Το παράβολο αυτό κοστίζει 25 ευρώ μέχρι 26 Νοεμβρίου 2015 ενώ το ίδιο τέλος από τις 27 Νοεμβρίου 2015 διαμορφώνεται στα 50 ευρώ. Αν ο εξεταζόμενος αποτύχει στις εξετάσεις θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου το παράβολο για νέα διαδικασία εξέτασης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους καλλιεργητές και τους ψεκαστές να αποφύγουν περιττές δαπάνες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για το σκοπό αυτό προτείνει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώσουν μόνοι τους αν επαρκούν οι γνώσεις τους για τις εξετάσεις Πιστοποίησης, σε δοκιμαστική εξέταση στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ και στο σύνδεσμο ppp-usercert.minagric.gr όπου είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων

Δεν είμαστε ψάρια



Σε κάθε προεκλογική περίοδο, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η εκλογική στρατηγική των περισσότερων κομμάτων, στηρίζεται στην παραδοχή ότι οι ψηφοφόροι είναι ψάρια. Ψάρια που χάφτουν χωρίς να θυμούνται, ψάρια που ψαρώνουν στις απειλές και τρέμουν ότι θα φαγωθούν από τα μεγαλύτερα.
Στην συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε με την άδεια των δανειστών, η παραδοχή αυτή έχει πάρει ασυνήθιστες διαστάσεις, επειδή τα χρονικά διαστήματα είναι τόσο μικρά ώστε ακόμη και χρυσόψαρα θα δυσκολεύονταν να καταπιούν τα όσα σερβίρονται.
Οι παλαιοί και έμπειροι εφαρμοστές μνημονίων, επιθυμούν να ξεχάσουμε το αδιέξοδο που τους ανάγκασε να προσφύγουν στις κάλπες,  επισπεύδοντας την εκλογή προέδρου πριν από 10 μόλις μήνες, ώστε να ρίξουν το βάρος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόωρες τότε εκλογές. Μαζί με αυτό να ξεχάσουμε ποιοι  φαλίρισαν την χώρα δρώντας ως εντολοδόχοι του εγχώριου και ευρωπαϊκού αστικού κόσμου. Ποιοι πλούτισαν από τον κόπο μας, ποιοι εξώθησαν τους πολίτες να καταναλώνουν υπερδανειζόμενοι για να συνεχίσουν να κερδίζουν, ποιοι έπαιρναν μίζες για τις υπέρογκες δημόσιες προμήθειες από τα υποβρύχια, τα γερμανικά Leopard, την Siemens, ποιοι κέρδισαν από τα φαγοπότια των ολυμπιακών αγώνων, των «μεγάλων έργων», της εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίησης δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών όπως οι τηλεπικοινωνίες και η ενέργεια, οι εθνικοί δρόμοι, το Ελ. Βενιζέλος, ο ΟΛΠ, η Ολυμπιακή ακόμη και η γέφυρα στο Ρίο Αντίρριο. Ποιοι προστάτεψαν τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή μέσω της διαφυγής  κεφαλαίων στο εξωτερικό και ποιοι εγγυήθηκαν ότι οι πλουσιότεροι Έλληνες θα πλουτίζουν ακόμη περισσότερο στον καιρό των μνημονίων. Το μόνο που θέλουν να θυμόμαστε είναι ότι δικαιώθηκαν: η στρατηγική του φόβου που καλλιέργησαν επί χρόνια, υιοθετήθηκε και από αυτούς που τους διαδέχθηκαν καταγγέλλοντας αυτή την στρατηγική.
Οι νεόκοποι, επιθυμούν να ξεχάσουμε τα πάντα από τις 25 Γενάρη και μετά. Να ξεχάσουμε ότι  ανήλθαν στην εξουσία υποσχόμενοι ελπίδα και ότι από την πρώτη στιγμή έκαναν ότι μπορούσαν για να τη διαψεύσουν. Ότι τοποθέτησαν πρόεδρο Δημοκρατίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο ως εγγυητή της πειθήνιας συμμόρφωσης. Ότι υπουργοποίησαν ευάριθμους εκφραστές του φαύλου παρελθόντος και έκαναν τοποτηρητή των υπουργικών νομοθετημάτων τον κύριο Σαγιά, συνεργάτη των κυβερνήσεων Σημίτη, της Cosco και πολλών άλλων, για να εγγυηθούν ….τον πόλεμο κατά της διαπλοκής. Ότι δεν πήραν κανένα μέτρο για να ισχυροποιήσουν τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση, επιτρέποντας στα ιδιωτικά κεφάλαια να εκρέουν και στεγνώνοντας τα ταμιακά διαθέσιμα για να πληρώνουν τις δόσεις του χρέους. Ότι υπέγραψαν συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, αναγνωρίζοντας πλήρως τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να την κοινοποιήσουν και ισχυριζόμενοι ότι χρειάζεται χρόνος για να οργανώσουν τη λαϊκή αντίσταση και το κράτος. Ότι ουδέποτε ζήτησαν ούτε από τον ελληνικό λαό, ούτε από τους λαούς της Ευρώπης συμπαράσταση κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων, αλλά μας μετέτρεψαν όλους σε θεατές του πολύμηνου θρίλερ «έρχεται νέο μνημόνιο». Ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν κανένα πολιτικό όπλο όπως τις επιτροπές αλήθειας για το χρέος,  τα μνημόνια, τη siemens, τη λίστα lagarde. Ότι δεν ερεύνησαν κανένα σκάνδαλο σχετικό με τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα έθιγαν και γερμανικά συμφέροντα. Ότι πρότειναν ένα νέο μνημόνιο 47 σελίδων, με μέτρα που ούτε η Θάτσερ δεν θα τολμούσε να ονειρευτεί και μόνο τότε ζήτησαν λαϊκή κινητοποίηση, η οποία φυσικά δεν ήρθε. Ότι με τις τράπεζες κλειστές και τα ταμεία άδεια, ο ηγέτης Τσίπρας, οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα ζητώντας από τους εξαντλημένους πολίτες να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο, να υπερασπισθούν την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την επιβίωση και να βάλουν τέρμα στη λιτότητα. ‘Ότι κατήργησε την ίδια μέρα το βροντερό 61,3 % και συμμάχησε με αυτούς που νικήθηκαν, για να επιβάλλουν από κοινού το νέο μνημόνιο που ο λαός απέρριψε. Ότι το έφερε στη βουλή με διαδικασίες εξπρές και εν μέσω θέρους, ευτελίζοντας όπως και οι προηγούμενοι κάθε  αστική κοινοβουλευτική και συνταγματική νομιμότητα. Ότι το ψήφισε μαζί με αυτούς, από τους οποίους υποτίθεται ότι θα μας λύτρωνε.  Ότι είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος χωρίς να έχει μπει στον κόπο να  υποδείξει ούτε ένα. Και ότι έχει το ακόμη μεγαλύτερο θράσος, να διεκδικεί εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας με ένα  εκ διαμέτρου αντίθετο πρόγραμμα που συνοψίζεται στο ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το μνημόνιο,  δηλαδή αυτό που μέχρι χθες ορκίζονταν ότι δεν μπορεί να γίνει. Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι με ένα μεταφυσικό τρόπο ο ηγέτης Τσίπρας είναι σε κάθε καιρό προτιμότερος από κάθε άλλο εφαρμοστή μνημονίων.
Όμως εμείς όσο και να θέλουν, δεν είμαστε ψάρια. Θυμόμαστε για παράδειγμα η συνεργασία αριστερού ΣΥΡΙΖΑ – δεξιών ΑΝΕΛ που έγινε στο αναγκαστικό πλαίσιο της αντιμνημονιακής κατεύθυνσης, πήρε χαρακτήρα μόνιμης συμπόρευσης στο μνημονιακό κάδρο που διευρύνθηκε για να χωρέσουν περισσότεροι.
Δεν ξεχνάμε ότι δανειστές, καναλάρχες, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις που βρίσκονταν σε λυσσαλέα αντίθεση με τον Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την έλευση του νέου μνημονίου και την απαλλαγή του από τα «αριστερά βαρίδια», συμμάχησαν μαζί του όταν αποδέχτηκε «τον σωστό δρόμο», τον καλούν και σήμερα σε συμπόρευση αλλά ταυτόχρονα αμφισβητούν την φερεγγυότητα μιας πολιτικής δύναμης που ήδη αυτοδιαψεύστηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Φανταζόμαστε το λόγο που ο αρχηγός Τσίπρας αρνείται προεκλογικά τη συνεργασία με τη ΝΔ επειδή τον είπε ψευτράκο ο Μειμαράκης, αλλά αφήνει ανοιχτή μια χαραμάδα προς το ΠΑΣΟΚ και κατανοούμε την επιθετικότητα του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να επαναφέρει μετανοημένους ψηφοφόρους. Καταλαβαίνουμε την άνοδο του Λεβέντη που μεταξύ αστείου και σοβαρού προωθείται συμπληρωματικά με το ΠΟΤΑΜΙ που δεν τραβάει, ώστε να φαίνεται ότι υπάρχουν διέξοδοι για την έκφραση της ψήφου  αποδοκιμασίας στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Αναγνωρίζουμε τους υπεύθυνους, για την ευκολία με την οποία η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή διεκδικεί και πάλι να εκφράσει μέρος της λαϊκής οργής ώστε να μην βρει ποτέ τον στόχο.
Όσο η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο – όπως έλεγαν πολλοί μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης Αλέξης Τσίπρας- άλλο τόσο και τα μνημόνια δεν είναι λάθος. Ο στόχος και το αποτέλεσμα των μνημονίων, είναι η αφαίμαξη δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου και η μέγιστη εκμετάλλευση της εργασίας, μέσα από την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτή η κατάσταση είναι προς το παρόν αδιέξοδη. Αλλά και αν κάποτε υπάρξει ξεκίνημα της «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» αυτό θα είναι με όρους «ελληνοποίησης» όπως θα λέγονται στο μέλλον οι νεοφιλελεύθερες επιθέσεις στους άλλους λαούς. Δηλαδή με όρους γαλέρας για τον λαό και μπανανίας για τη χώρα. Δεν είναι νέες διαπιστώσεις. Είναι όσα διατύπωνε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και απορίας άξιο είναι με ποιο μαγικό τρόπο επιθυμεί να τα ξεχάσουμε από τη μια στιγμή στην άλλη και να φαντασιωθούμε ότι υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί εφαρμοστές μνημονίων.
Δεν είμαστε ψάρια και δυστυχώς γιαυτούς την Κυριακή των εκλογών δεν θα πάμε για ψάρεμα. Θα πάμε στις κάλπες για να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε παρούσες και παρόντες και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες μας. Όσο πιο ισχυρά δηλωθεί αυτή η αντίθεση τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επόμενη μέρα για την υλοποίηση των μέτρων εξαθλίωσης. Θα είμαστε εκεί, επενδύοντας στην επόμενη μέρα για τα κινήματα αντίστασης, θα είμαστε εκεί γιατί τελικά μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρεύμα.

Δέσποινα Σπανούδη,
Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για τα εγκαίνια του νέου Λυκείου Δροσιάς, στο Δήμο Χαλκιδέων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



«Είμαι ευτυχής που σήμερα καταφέραμε, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καινούργιο σχολείο. Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορεί να ζήσει ένας Περιφερειάρχης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Υπουργό Παιδείας για τα κενά στα σχολεία




Την υπουργό Παιδείας, κ. Φρόσω Δημάκου-Κιάου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εκατοντάδες κενά που έχουν ανακύψει στα σχολεία της Περιφέρειας.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

LIVE ΤΩΡΑ ΤΟ 1ο ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΑΡΧΗ

1ki1news@gmail.com

ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Ευρυτανας επιστήμονας διεκδικεί την ψήφο μας στην Ευρυτανία

 

Ηρωική Ευρυτάνισσα, Ηρωικέ Ευρυτάνα,
Mε λένε
Αργύρη         Νταλιάνη
 και είµαι
 ιατρός καρδιολόγος
και
 πατέρας 5 παιδιών. Κατάγοµαι
 από το
Νέο Αργύρι Ευρυτανίας
 από ιερατική υπερπολύτεκνη οικογένεια αγω-νιστών της Εθνικής Αντίστασης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών µου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (1989-1995), υπη-ρέτησα τη στρατιωτική µου θητεία στο Σώµα Υγειονοµικού του Ελληνικού Στρατού ως οπλίτης
ιατρός στην Άρτα και την Κοµοτηνή και εν συνεχεία διορίστηκα ως Αγροτικός ιατρός στην ορεινή
περιοχή της Μεσσηνίας στο Αγροτικό Ιατρείο Αµπελιώνας και στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας. Ακολούθησαν 2 χρόνια ειδίκευσης στην Παθολογία στο Νοσοκοµείο Τζάνειο στον Πειραιά (1998-2000), 2 χρόνια έρευνας στην πειραµατική καρδιολογία κατά τα οποία ολοκλήρωσα τη ∆ιδακτορική µου ∆ιατριβή σχετικά µε τη µηχανική υποβοήθηση της καρδιάς (2000-2002), 4 χρόνια ειδίκευσης στην Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών
στο Νοσοκοµείο Αλεξάνδρα στην Αθήνα (2002-2006) και 4 χρόνια Εξειδίκευσής µου στην Επεµβατική Καρδιολογία σε Ελλάδα (Νοσοκοµείο Αλεξάνδρα, 2006-2007) και Βέλγιο (OLV
Cardiovascular Centre Aalst, 2007-2010). Εν συνεχεία εργάστηκα ως Επεµβατικός Καρδιολόγος, Επιστηµονικός Συνεργάτης της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών (2010-2013), Ελεύθερος Επαγγελµατίας
Καρδιολόγος στην Αγία Παρασκευή Αθηνών (2012-2013) και Επιµελητής (Consultant) Επεµβατι-κής Καρδιολογίας στην Αγγλία στο Νοσοκοµείο St Georges NHS Trust στο Λονδίνο (2013-2014).
Επέστρεψα από την Αγγλία το ∆εκέµβριο του 2014 εν µέσω κρίσης, µε µόνο κίνητρο την αγάπη για την Πατρίδα και την Οικογένεια και την πεποίθηση της αρτιότερης πνευµατικης
 καλλιέργειας των παιδιών µου στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή µας, εδώ, στην πλούσια από αξίες, ιστορία, πνεύµα και πίστη Ελλάδα µας. Από την επιστροφή µου έως σήµερα υπηρετώ ως Επεµβατικός Καρδιολόγος στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών στο Νοσοκοµείο Αλεξάνδρα. Πέραν της επιστηµονικής δραστηριότητας, έχω
 συµµετάσχει συστηµατικά
τα τελευταία 20 χρόνια
σε κοινωνικά έργα αγάπης και προσφοράς
κυρίως µέσα από το χώρο των Κατασκηνώσεων και
Νεανικών συντροφιών όπου εθελοντικά διακονήσαµε νέους της Πατρίδας µας και άλλων οµόδοξων και ετερόδοξων κρατών του Εξωτερικού.∆εν είχα ασχοληθεί ποτέ ενεργά µε την πολιτική. Μπροστά όµως στην κρισιµότητα των πολιτικών περιστάσεων για την πατρίδα µας και τον καθένα µας ξεχωριστά τα τελευταία χρόνια και µε ορατό το
πολιτικό/πνευµατικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούµαστε από τα ανθελληνικά/αντιχριστιανικά κόµµατα που διεκδικούν την ψήφο µας,
αισθάνθηκα επιτακτική την ανάγκη να συνταχθώ στο πλευρό της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ, της µοναδικής πατριωτικής παράταξης που έχει ως βάση της την ΕΛΛΑ∆Α και την ΠΙΣΤΗ στο ΧΡΙΣΤΟ και πρότυπό της το µεγαλύτερο Έλληνα πολιτικό και βαθύτατα πιστό, πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.
 Στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου σας καλώ να βροντοφωνάξουµε και πάλι ένα µεγάλο ΟΧΙ σε όλα τα κόµµατα που µας κατάστρεψαν, καταστρέφουν και θα µας καταστρέφουν και να πούµε µε την ψήφο
µας
 ΝΑΙ 
στην 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στη ΜΟΝΑ∆ΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για µια ΕΛΕΥΘΕΡΗ και γεµάτη ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΛΛΑ∆Α.
Αργύρης Σ. Νταλιάνης
Υποψήφιος       Βουλευτής         ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
-