Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΩΤΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την πλειοψηφία της Βουλής, ό,τι και αν λέγεται από τα κομματικά επιτελεία που ψήφισαν το μνημόνιο, για παράλληλα προγράμματα, ισοδύναμα μέτρα, εναλλακτικές πολιτικές, αποφυγής επώδυνων αποφάσεων που έχουν προβλεφτεί και έχουν συμφωνηθεί αγγίζουν τα όρια της πολιτικής απάτης η της αφέλειας για τους τυχόν καλοπροαίρετους.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι βεβαίως αν θα εφαρμοστεί το μνημόνιο από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ν. Δημοκρατία και τα κόμματα δορυφόρους (ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΑΝΕΛ) που είναι πρόθυμα να μπουν σε όποια κυβέρνηση, αλλά η ίδια η εφαρμογή των μνημονίων που όπως και τα δύο προηγούμενα οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται.
Θεωρώ ότι μετά την συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πλέον ακίνδυνος προνομιακός συνομιλητής των δανειστών και για ένα χρονικό διάστημα προτιμότερος για μια κυβέρνηση που θα επιβάλουν στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του μνημονίου. Τη Νέα Δημοκρατία, έτσι και αλλιώς να την έχουν στο χέρι και πάντα διαθέσιμη.

ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΆ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ SΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ www.e-sarakatsanos.gr

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ...... www.e-sarakatsanos.gr .... ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΆ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ SΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ........ ..Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.. Πάνο από 1.000.000 και σε 35 χώρες του κόσμου σε λιγότερο από 3 χρόνια η επισκέψεις για την έγκυρη ενημέρωση τον Σαρακατσαναίων. στο www.e-sarakatsanos.gr......

Ο Νίκος Δένδιας στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό Δηλώσεις με πολιτικό στίγμαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπόμνημα στον πρώην Υπουργό Νίκο Δένδια είχε την ευκαιρία να καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στο Καρπενήσι την περασμένη Παρασκευή.

Εμμένοντας στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία, ο κ. Τασιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οδική πρόσβαση του νομού, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, την ανεργία και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και αξιοποίησης της Λίμνης των Κρεμαστών.

O Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας»

Τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Με το έργο αυτό αναμένεται να αποκατασταθεί το διώροφο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας. Επιλύονται άμεσα τόσο ζητήματα στατικής επάρκειας όσο και επισκευής φθορών, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται και προβλήματα αισθητικής φύσης.
 Πιο αναλυτικά προβλέπονται :
·        Αποκατάσταση της στατικής επάρκειας και εξυγίανση της κατασκευής
·        Ανάδειξη των δύο κύριων φάσεων της κατασκευής του κτιρίου
·        Διατήρηση και συντήρηση στοιχείων (τζάκια, κιγκλιδώματα
κ.λ.π.) και οικοδομικού υλικού (μάρμαρα κ.λ.π.)
·        Αποκατάσταση των όψεων και συμπλήρωση του μορφολογικού διακόσμου
·        Αποκατάσταση του βοτσαλωτού δαπέδου του αύλειου χώρου.
·        Εξασφάλιση πρόσβασης από άτομα μειωμένης κινητικότητας
(ράμπες, ανελκυστήρας).
·         Εφαρμογή των απαιτήσεων του κτιριοδομικού κανονισμού και
του κανονισμού πυροπροστασίας των κτιρίων
·      Αποκατάσταση της οργανικής και αισθητικής σύνδεσης των δύο κτιρίων, του διατηρητέου και του σύγχρονου σχολείου.

Περιοδεία Α. Νταλιάνη, ιατρού καρδιολόγο στην Ευρυτανια'Ο υποψήφιος βουλευτής με την Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ιατρός καρδιολόγος Αργύρης Νταλιάνης, περιόδευσε στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας Καρπενήσι και σε πολλά από τα δυσπρόσιτα χωριά του νομού μας κατά το 4ημερο που πέρασε.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλευόμενους, εκπαιδευτικούς, ιερείς, αγρότες, συνταξιούχους, ημιαπασχολούμενους, άνεργους, άνδρες και γυναίκες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Επιτυχής η εκδήλωση των Γυναικών Βελαώρας Αγραφων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση τουΣυλλόγου Γυναικών Βελαώρας που έλαβε χώρα στην αυλή του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.
Η ωραία ομολογουμένως αυτή γιορτή χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά και άλλων χωριών και από την θεματολογία της που αφορούσε την αναβίωση εθίμων από την ζωή των κτηνοτρόφων μιας άλλης εποχής.
Μετά τα καθιερωμένα και τους χαιρετισμούς, ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από το Δήμο Αγράφων, την Πανευρυτανική Ένωση, την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και το Σύλλογο Απεραντίων. Ξεχωριστή τιμή στον μεγάλο Ευρυτάνα Στέφανο Γρανίτσα Παρουσία του φιλέλληνα Πρέσβη της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Σκουρόφ

Στις 13 Αυγούστου 2015, ημέρα Πέμπτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στη Γρανίτσα, στην Πλατεία ιερέως Σπυρ. Μανωλίδη μια όμορφη και ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Στέφανου Γρανίτσα. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Αγράφων, η Πανευρυτανική Ένωση, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και Σύλλογος Απεραντίων.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον Γρανιτσιώτη ιερέα π. Κ ωνσταντίνο Σκόνδρα και την κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Στέφανου Γρανίτσα από τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή, το λόγο πήρε ο Γρανιτσιώτης Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας της Εθνικής Τραπέζης Χαρίλαος Γρανίτσας ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική και εθνική προσφορά του εκλιπόντος

Μια Αυγουστιάτικη γιορτή αλλιώτικη απ΄ τις άλλες Κοσμοσυρροή και χειροκρότημα στην εκδήλωση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας Κρέντης

Μια εντυπωσιακή αλλά και ιδιαίτερα ποιοτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Κατηχητικό μας Σχολείο και το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης της Ενορίας Κρέντης, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015. Στο σπουδαίο αυτό Αυγουστιάτικο γιορτάσι που έλαβε χώρα στην πανέμορφη πλατεία της Κρέντης, παραβρέθηκε σύσσωμο το χωριό, αλλά και πολλοί επισκέπτες από τα γύρω χωριά, περί τους 400 νοματαίους αλλά και επίσημοι που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Προεξάρχων αυτών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, κορυφαίο στέλεχος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου προσκηνυματικών Περιηγήσεων, επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θοδωρής Μπαμπαλής, η αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των Πολιτιστικών και Παιδείας θεμάτων Βάσω Φεγγούλη, ο εκπρόσωπος της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κ. Παναγιώτης Μπαϊλης, ιερείς της περιοχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι,

ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, Η ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ακούτε και διαβάζετε απίθανα πράγματα. Το κύριο ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι είναι τι κυβέρνηση θα έχουμε την 21η του μηνός. Λάθος δίλλημα. Πετούν την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν συμφέρει η πραγματική συζήτηση για το διακύβευμα των εκλογών. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ στην ουσία καλούν του Έλληνες να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους. Μας ζητούν με την ψήφο μας να επικυρώσουν το μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν το Δεκαπενταύγουστο, ούτε για χάρη της Μεγαλόχαρης δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις εις βάρος όλων μας, μιας και βρισκόμαστε ήδη σε σκληρή λιτότητα εδώ και πέντε χρόνια, και χωρίς κανένα δισταγμό ενώθηκαν δίνοντας την χαριστική βολή στους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες. Δεν χρειάζεται να επιστρατεύσει κανείς την φαντασία του για να καταλάβει τι τον περιμένει. Για την εφαρμογή του Προγράμματος λιτότητας που επιβλήθηκε από τους λεγόμενους εταίρους, αλλά στην ουσία εκβιαστές δανειστές, έχουν προθυμοποιηθεί τα κόμματα που τα ψήφισαν στην προηγούμενη βουλή.