Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ στη Λέσβο

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του ΔΣ
της ΕΝΠΕ στη ΛέσβοΣτη Λέσβο και την πρωτεύουσά της τη Μυτιλήνη, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, στην οποία και συζητήθηκε το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την αυξημένη ροή προσφύγων και παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, εδώ στη Μυτιλήνη, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι πως ο βασιλιάς εν τέλει είναι γυμνός. Η Λέσβος έχει δεχθεί περίπου 100.000 πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες. Αριθμό μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της. Μπροστά μας ξεδιπλώθηκε η απόλυτη ανυπαρξία του κεντρικού κράτους, που δεν μπορεί να κάνει ούτε τα στοιχειώδη. Και αυτή η αδιαφορία αντιβαίνει στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων. Οι πατεράδες μας ήταν μετανάστες και οι παππούδες μας πρόσφυγες. Ας μην το ξεχνάμε.
Προφανώς και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη χώρα μας μόνο. Είναι Ευρωπαϊκό και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εταίροι μας. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί ούτε δικαιολογία, ούτε άλλοθι για την απόλυτη ανυπαρξία μιας εθνικής πολιτικής. Μίας πολιτικής που οφείλει να ανακουφίσει από τη μία τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα να εγγυηθεί την ασφάλεια και την κανονικότητα στη ζωή των κατοίκων των νησιών μας.
Είναι αδιανόητο να χρειάζονται τέσσερις μήνες για να ψηφιστεί μια τροπολογία η οποία νομιμοποιεί την εμπλοκή των Περιφερειών στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ζητήσαμε δηλαδή να μας αφήσουν εξαρχής να κάνουμε τη δουλειά μας ή για να είμαι ακριβής τη δική τους δουλειά και αυτοί δεν πήγαν ούτε μπρος ούτε πίσω. Παρέμειναν αδρανείς.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΑΝΑΣ


“Κεραυνοί” Τσιαμάκη για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Επίσημη πρόταση για νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ευρυτανία κατέθεσε με επιστολή του στην Ν.Ε.ο Δημοσθένης Τσιαμάκης, πρόταση βέβαια που δεν θα εισακουστεί απ΄ ότι φαίνεται από τα αρμόδια όργανα. Ωστόσο ο πρώην Βουλευτής, με το γνωστό καυστικό του λόγο, στην επιστολή του που σας παραθέτουμε στη συνέχεια προετείνει “σύνθεση ψηφοδελτίου με επικεφαλής ένα άτομο νέο (όχι μόνο ηλικιακά) άφθαρτο με όραμα και ελπίδα στο οποίο να συμμετέχουν κατά σειρά, 1η η κα Καλαντζή Κατίνα και 2ος Κοντογεώργος Κων/νος”, μιλώντας μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρά λόγια, ζητά από τον κ. Κοντογεώργο, “να πάει στην δεύτερη και τρίτη θέση για να αποδείξει αν πράγματι ενδιαφέρεται για την πατρίδα και την παράταξη, και όχι για τον εαυτό του, επιδιώκοντας να βγει στη σύνταξη ως δημόσιος υπάλληλος, χωρίς να εργασθεί ούτε μια ώρα από τότε που διορίσθηκε”. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: