Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ! Η 4η Συνδιάσκεψη Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας & Διασποράς

11-12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Διοργάνωση:
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Πιερίας μέσω της Επιτροπής Νεολαίας του σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων μέσω της Επιτροπής Νεολαίας της.
Με την στήριξη:
Περιφερειακής Ενότητας Ν. Πιερίας
Υπό την αιγίδα του:
Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εντάξεις έργων για την στήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020




​1
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.067.716 €, τα οποία ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και στηρίζουν την οικογένεια.
Τα εν λόγω έργα είναι τα εξής:

Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                               ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                          ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
                                                ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                             Λαμία,  27  Αυγούστου  2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                             ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                       ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία  26  Αυγούστου  2015
ΦΟΙΤΗΣΗ   ΣΤΗ  ΣΧΟΛΗ   ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ
Μετά το αριθμ. πρωτ. Γ1β/Γ.Π./οικ.61738/12-8-2015 έγγραφο του, το Υπουργείο Υγείας  γνωρίζει σε όσους  επιθυμούν να φοιτήσουν στην σχολή απολυμαντών  ότι,  θα πρέπει να υποβάλλουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) τα παρακάτω δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών/ Δ/νση Δημόσιας Υγείας – Λ. Αλεξάνδρας 196 , Αθήνα – Τηλ:21321600367, από την  1/9/2015 έως τις 30/9/2015.
α.  Αίτηση συμμετοχής με τη σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που υπηρετούν σε Δημόσιο Φορέα
β.  Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης ισότιμης σχολής.
γ.  Πιστοποιητικό Υγείας από Κεντρικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό , στο οποίο να βεβαιώνεται, ότι δεν πάσχει ο ενδιαφερόμενος από νόσημα που παρακωλύει την εργασία του ως απολυμαντή
δ.  Αποδεικτικό ηλικίας (δεκτοί από 18-50 ετών)
Η φοίτηση  είναι εξάμηνη κατόπιν επιλογής  ( χωρίς εξετάσεις)  από Επιτροπή που ορίζεται από το Υπ . Υγείας.
Ο αριθμός  των σπουδαστών ορίζεται σε (25) είκοσι πέντε άτομα, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις αυξάνει ο αριθμός σε (30) τριάντα με έγκριση του Υπουργείου Υγείας.
Μετά τη φοίτηση και την επιτυχή εξέταση από την Επιτροπή του Υπουργείου, χορηγείται  πιστοποιητικό  απολυμαντή.
Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 1, δεν γίνονται δεκτές ή θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ

Η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων διοργανώνει παγκόσμιο Ευρυτάνων και φίλων στο Θέατρο Βράχων ''Μελίνα Μερκούρη'' (Βύρωνας) το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015.
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά Συλλόγων του Νομού.
Θα μας διασκεδάσει η ορχήστρα:
Τραγούδι:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΩΤΤΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΣΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Κλαρίνο:
ΤΑΣΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Βιολί:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΣ

Σας περιμένουμε όλους...

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Υπογραφή συμβάσεων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας , προϋπολογισμού 640.000,00€





Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη οι συμβάσεις για την κατασκευή των παρακάτω δημοπρατημένων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας :
1.      "Συντήρηση Επαρχιακού οδικού δικτύου" προϋπολογισμού 240.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών σε τμήματα των οδικών δικτύων Στενώματος - Παυλόπουλου , Καρπενησίου - Φιδάκια και Κρέντης - Γρανίτσας. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066.
2.  "Αποκατάσταση κατολίσθησης οδικού δικτύου Καστανιά-Πρόδρομος" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση διαφόρων εργασιών  για αποκατάσταση της βατότητας λόγω των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 σε τμήματα της οδού. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066
3.    "Αποκατάσταση κατολίσθησης οδικού δικτύου Ραπτόπουλο - Πρασσιά - Κέδρα" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την κατασκευή συμβατικών τοίχων αντιστήριξης εκατέρωθεν του ήδη κατασκευασμένου πασσαλότοιχου καθώς και αποκατάσταση τμημάτων του καταστρώματος της επαρχιακής οδού Ραπτόπουλο - Κέδρα. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066

Σύντροφε Μαντέκα, “βάλε το σπαθί στη θήκη”





Απάντηση σε άρθρο (3/8/2015) του Δημήτρη Μαντέκα, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας:                        «Δυισμός ή Σχιζοφρένεια;»



            Σύντροφε Μαντέκα, «βάλε το σπαθί στη θήκη» - «μέτρησε μέχρι το δέκα» και κάτσε να κουβεντιάσουμε. Δεν είναι η ώρα για αλληλοσπαραγμούς, ούτε για συντροφικά μαχαιρώματα, πολύ δε περισσότερο, για κτυπήματα κάτω απ την μέση.
            Οι ώρες είναι δύσκολες, οι πλέον δύσκολες, τόσο για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη χώρα ολόκληρη για όλο τον Ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός της χώρας  και  πρόεδρος μας ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει σε όλους τους τόνους, πώς υπέκυψε σε εκβιασμούς! Έχει παραδοθεί και βρίσκεται σε χέρια αδίστακτων εκβιαστών και τοκογλύφων!!
            Συνεπώς, συζητήσεις, στελεχών – μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ,  για το εάν σωστά έπραξε ή εάν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν προτάσεις, είναι αφέλεια να νομίζει κανείς ότι οδηγούν κάπου. Αυτά είναι αδιέξοδα και δεν οδηγούν παρά μόνο στην αποδοχή της ήττας.
            Οφείλουμε λοιπόν, έχουμε καθήκον και υποχρέωση, όσοι πιστέψαμε και  πιστεύουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, στις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του και στις ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές λειτουργίας του, δηλαδή στην ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα από την διαφορετικότητα και στην συνύπαρξη διαφορετικών τάσεων και απόψεων, και στο πρόγραμμά του ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, να κρατήσουμε το κόμμα ΕΝΩΜΕΝΟ. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό  και να συμβάλουμε στον αγώνα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τόσο του κόμματος, όσο και της χώρας ολόκληρης.