Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και «Χαμόγελου του Παιδιού»




Κώστας Μπακογιάννης: «Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να βγει μπροστά. Δεν είναι ώρα να κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητές μας»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απαντώντας στις ανάγκες που δημιούργησε η πρωτοφανής κρίση από την οποία διέρχεται η χώρα μας, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, στο Διοικητήριο της ΠΕ Εύβοιας, στη Χαλκίδα, σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Στη σημερινή συνάντηση, η οποία επικύρωσε και επισήμως τη συνεργασία, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ Κ. ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ. ΜΕΡΙΓΚΟΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                     Κερασοχώρι:  28 Ιουλίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                                                            Αριθμ. Πρωτ.: 6606
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                              
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση      : Κερασοχώρι
Ταχ. Κώδικας  : 36071
Τηλέφωνο       : 2237351320
Fax                    : 2237351313

                    
ΠΡΟΣ:
Τον Διευθυντή της Εφημερίδας
¨ Ευρυτανικός Παλμός¨
κ. Κολλημένο Βασίλειο

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε δημοσίευμα»
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και κυρίως την επιστολή του κ. Μεριγκούνη Γεωργίου  που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 22-07-2015 στον Ευρυτανικό Παλμό, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 193 και ημερομηνία 10-10-2012 υπάρχει το προεδρικό διάταγμα υπ΄αριθμ. 110 περί συγχωνεύσεως ανενεργών ή υπολειτουργούντων  Ειρηνοδικείων της χώρας.

Την Κυριακή 19/7/2015 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κυπριανό Κλειτσού το 27ο Πανευρυτανικό Αντάμωμα σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.



Οι Ευρυτάνες αντιπάλεψαν τη κρίση και έδωσαν και φέτος το παρόν στο 27ο Πανευρυτανικό Αντάμωμα στον Άγιο Κυπριανό Κλειτσού την Κυριακή 19-7-2015 .
Στον καταπράσινο χώρο  κάτω  από πλατάνια  της ονειρεμένης  τοποθεσίας του Αγίου Κυπριανού πραγματοποιήθηκε το 27ο Πανευρυτανικό Αντάμωμα .

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες του Ιανουαρίου & του Φεβρουαρίου​

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες 
του Ιανουαρίου & του Φεβρουαρίου


 
· Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
· Αποκατάσταση ζημιών σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία
· Κώστας Μπακογιάννης: «Οι φυσικές καταστροφές δεν υπολογίζουν την οικονομική κρίση»
Έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά τις φυσικές καταστροφές του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με τις οποίες οριοθετούνται οι περιοχές για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Οι εν λόγω αποφάσεις έρχονται σε συνέχεια, μιας σειράς ενεργειών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, περιοχές των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές τον χειμώνα που μας πέρασε.

Στην προσπάθεια αυτή, ο ρόλος της Περιφέρειας υπήρξε καταλυτικός αφού αμέσως προέβη στην κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αιτήθηκε την οριοθέτησή τους στο αρμόδιο Υπουργείο.

Με την πρώτη απόφαση του Υπουργείου (ΦΕΚ 1143/Β/16.6.2015), οι Τοπικές Κοινότητες Αργυρίων, Κολοκυθιάς και Μαρμάρων της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης και ολόκληρος ο Νομός Ευρυτανίας, πλην της Τοπικής Κοινότητας Κρικέλλου, της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας, του Δήμου Καρπενησίου, οριοθετούνται ως πληγείσες από τις κατολισθήσεις.
Παράλληλα, με τη δεύτερη απόφαση (ΦΕΚ 1144/Β/16.6.2015), ορίζονται ως πλημμυρόπληκτες, η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου και η Τοπική Κοινότητα Κόμματος, της Δημοτικής Ενότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων, καθώς επίσης η Τοπική Κοινότητα Περιβολίου, της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και η Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου, της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Και οι δύο αποφάσεις καθορίζουν τη λήψη Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Σημαντικό για τους ενδιαφερομένους πολίτες είναι να γνωρίζουν ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: α) αίτηση προς την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών β) φωτοαντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας (εάν δεν υπάρχουν, απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση χρησικτησίας  υπογεγραμμένη από δύο μάρτυρες) γ) οδοιπορικό σκαρίφημα δ) Φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για πληροφορίες-διευκρινίσεις στα παρακάτω τηλέφωνα:
α) Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας: 2231351292
β) Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας: 2237350764
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η Ευρυτανία και η Φθιώτιδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με το μένος της φύσης. Σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές, οδικά δίκτυα, ιστορικά μνημεία αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι βρέθηκαν στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι φυσικές καταστροφές δεν υπολογίζουν την οικονομική κρίση. Και όλοι εμείς οφείλουμε να επαναφέρουμε τη ζωή των πολιτών στην κανονικότητά της. Με μεγάλη ανακούφιση και έπειτα από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας, λάβαμε την απόφαση του Υπουργείου, έστω και καθυστερημένα, γιατί μέχρι τη δημοσίευση αυτής -και ενώ οι καταγεγραμμένες ζημιές στις υποδομές και των δύο νομών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ- στην Περιφέρειά μας δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ προκειμένου να στηρίξει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης. Ξεκινάμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανοιχτή και φιλόξενη για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανοιχτή και φιλόξενη για την 
αντιμετώπιση του καύσωνα

Ανοιχτά στους πολίτες τα κεντρικά κτίρια
των Περιφερειακών Ενοτήτων
Για την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα των τρεχουσών ημερών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει ανοιχτή και φιλόξενη στους πολίτες που χρήζουν βοήθειας και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανακούφισή τους από τις συνθήκες υπερβολικής ζέστης που επικρατούν.
Από τις 7.30 έως και τις 17.00 τα κεντρικά κτίρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και την Άμφισσα, θα παραμένουν ανοιχτά και κλιματιζόμενα, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να παραμείνει εντός αυτών προκειμένου να αποφύγει τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1144 16 Ιουνίου 2015

12243
ΑΠΟΦΑΣΗ
Αριθμ. ΔΑΕΦΚ/925/Α325
Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συν−
δρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια,
από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρου−
αρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας
Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, τις πλημμύ−
ρες της 31ης Ιανουαρίου 2015 και 1ης Φεβρουαρίου 2015
στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρει−
ας Ηπείρου, τις πλημμύρες της 31ης Ιανουαρίου 2015
και 1ης Φεβρουαρίου 2015 στην Περιφερειακή Ενότη−
τα Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ −
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ −
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1143

12235
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. ΔΑΕΦΚ/οικ.2263/Α325
Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συν−
δρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια,
από τις κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουα−
ρίου 2015 σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελ−
λάδας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ −
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ −
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου πέμπτου του Ν. 1190/1981
(Φ.Ε.Κ. 203/Α’/30.07.1981) όπως τροποποιήθηκε και συ−
μπληρώθηκε με το άρθρο 1, παρ. 42 και 43 του Ν.2412/1996
«Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Υπουργικό Συμβού−
λιο σε άλλα Κυβερνητικά όργανα και άλλες διατάξεις»
(Φ.Ε.Κ. 123/Α’/17.06.1996).

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ :Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Δ.ΑΕ.Φ.Κ.)


ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ     :Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Δ.ΑΕ.Φ.Κ.)
ΕΠΩΝΥΜΟ:………………………………………..
Δ/ΝΣΗ: ΚΟΝΙΑΡΗ 43 ΑΘΗΝΑ
              ΤΚ 1471
ΟΝΟΜΑ:…………………………………………………

Παρακαλώ όπως διενεργήσετε αυτοψία στο κτίριο ιδιοκτησίας μου  (χρήση κτιρίου………………………………………….το οποίο βρίσκεται στη θέση ……………………….…………..
στην  Τοπική Κοινότητα………………………………
της Δημοτικής Ενότητας………………………….....
……………………………………………………………………
του Δήμου………………………………………………….
της  Π.Ε. Ευρυτανίας το οποίο έχει υποστεί βλάβες από τις κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 οι οποίες έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ευρυτανίας και έχουν οριοθετηθεί με την υπ΄αριθμό πρωτ.ΔΑΕΦΚ οικ2263/Α325/21-
-5-2015 (ΦΕΚ 1143/Β/16.06.2015).
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ…………………………………….
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
……………………………………………………………
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
…………………………………………………………..
ΘΕΜΑ: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
Α) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ)

Α1) ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ (2)
 Η΄-ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ-
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :
Α2) ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ ΙΔΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ

Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΑΙΤΟΥΣΑ
Β) ΦΩΤΟΓΡAΦΙΕΣ ΠΛΗΓΕΝΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ


Γ) ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ












ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                             Κερασοχώρι, 23 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



          Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την οργάνωση των αυτοψιών στα πληγέντα κτίσματα από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστελιδη Τασιού.

Στην σύσκεψη παρόντες ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Τασιός, η Δ/ντρια της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού,   κα Κλεάνθη με κλιμάκιο μηχανικών της υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Αγράφων κος Μπαμπαλής με τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών,  ο Δήμαρχος Καρπενησίου κος Σουλιώτης με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κα Καλαντζή και κος Φακίτσας με τους εκπρόσωπους των αρμοδίων υπηρεσιών από την Π.Ε. Ευρυτανίας.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΕΦΚ ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς για τις διατάξεις που καθορίζουν την λήψη  Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων κτιρίων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως αυτά καθορίζονται από τα α) ΦΕΚ1143/16-6-2015  και β) ΦΕΚ1144/16-6-2015 τα οποία και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων (www.dimos-agrafon.gr/).
          Επίσκεψη και αυτοψία καθορίστηκε εχθές 22/07/2015 στην Τοπική Κοινότητα Αγράφων, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος Αγράφων και το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ θα την επισκεφτούν. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα σημεία,  σε επόμενες επισκέψεις της ΔΑΕΦΚ, μέσα στον Αύγουστο με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου μας, οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, μπορούν να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να λάβουν τη Στεγαστική Συνδρομή με τη μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και 40% Άτοκου Δανείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 23 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ  ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2015 προκειμένου να λάβουν τη στεγαστική συνδρομή με τη μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και 40% Άτοκου Δανείου θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής:
α) αίτηση προς την ΔΑΕΦΚ σύμφωνα με το υπόδειγμα που θα βρίσκεται στα ΚΕΠ και στην Ιστοσελίδα του Δήμου (www.dimos-agrafon.gr)
β) φωτοαντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας (εάν δεν υπάρχουν απαιτείται  Υπεύθυνη Δήλωση χρησικτησίας του ιδίου καθώς και δύο μαρτύρων, συνοδευόμενη από αντίγραφο μερίδας από το υποθηκοφυλακείο Καρπενησίου υποδείγματα των οποίων θα βρίσκονται επίσης στα ΚΕΠ και στην ιστοσελίδα του Δήμου)
γ) οδοιπορικό σκαρίφημα (θα συνταχθεί με την βοήθεια και των Υπηρεσιών)
δ) Φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου (με υπογραφή του ιδιοκτήτη)
Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν είτε στα ΚΕΠ του Δήμου είτε απευθείας στην ΔΑΕΦΚ (Κόνιαρη 43 Αμπελόκηποι ΤΚ 114 71 τηλ 210 87 04 700 ΦΑΞ: 210 40 263) και με e-mail στο : yas@ggde.gr.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα για τυχόν απορίες:
α) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 22373 50764
β) Δήμος Αγράφων 22373 51122 -118-119
γ) Δήμος Καρπενησίου 22373 50043-24-25

Προς: 1 . Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη Ο Δήμαρχος Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος




EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Κερασοχώρι, 20/07/2014

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                               Αριθμός Πρωτ.:6395

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                                        

----------

Ταχ.Δ/νση: Κερασοχώρι  Τ.Κ.36071                                                
Τηλέφωνο: 2237351320                                 
FAX: 2237351313
                                                                                           Προς:
                                                                             1 . Υπουργό Υγείας
          κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν της κατ’ ιδίαν συναντήσεώς μας, και με αφορμή την έλλειψη της στοιχειώδους παροχής Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στους κατοίκους του Δήμου Αγράφων τον οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ, σας εκθέτω και γραπτώς την κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει ο κάθε πολίτης που χρήζει ανάγκης παροχής υπηρεσιών Υγείας στα όρια του δύσβατου Δήμου μας.
Όσον αφορά στο  Δήμο Aγραφών θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για τον πιο ορεινό Δήμο , 1.200.000 περίπου στρεμμάτων που τα γεωγραφικά του όρια περιλαμβάνουν πέντε (5) Δημοτικές Ενότητες ενώ αποτελεί το  53% του Νομού Ευρυτανίας. Ο Δήμος μας αποτελείται από τριάντα δύο (32) Τοπικές Κοινότητες, εκατόν εξήντα (160) οικισμούς και εκατοντάδες μεμονωμένες οικίες, αγροικίες, επιχειρήσεις και αγροκτηνοτροφικές μονάδες.
Ο Δήμος μας έχει πολύ δύσκολη γεωμορφολογία,  τεράστια διασπορά των οικισμών και αντιμετωπίζει δύσκολα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το  γεγονός αυτό πολλές φορές μας έχει φέρει αντιμέτωπους με τον πλήρη αποκλεισμό τοπικών κοινοτήτων, καθιστώντας έτσι αδύνατη την Παροχή Ιατρικής Περίθαλψης, γεγονός το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές των δημοτών μας οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την κοινωνικά ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων.




Κύριε Υπουργέ,
Η Ευρυτανία αποτελεί σήμερα τον πιο γερασμένο νομό της χώρας μας, ενώ  η προαναφερθείσα δύσκολη γεωγραφική του θέση, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, η ενασχόληση του πληθυσμού με τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής αλλά και οι τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις σε συνδυασμό με τα άθλια έως ανύπαρκτα οδικά δίκτυα, αποτελούν βασικούς παράγοντες μείωσης της ασφάλειας των πολιτών και αύξησης της επικινδυνότητας ατυχήματος και ασθενειών τα οποία αντιμετωπίζονται με τεράστια δυσκολία εξαιτίας των εγκληματικών ελλείψεων στο Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας αλλά και στα αγροτικά ιατρεία. 
Στο πλαίσιο της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας, υπηρετούν μόνο δύο (2) Ιατροί και πιο συγκεκριμένα, ένας Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και ένας ακόμη Ιατρός στο πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας. Αντιλαμβάνεστε την τεράστια αναντιστοιχία, δεδομένου ότι στο Δήμο Αγράφων αυτήν την περίοδο βρίσκονται τουλάχιστον 15000 πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτουμε τις κατά το  ελάχιστο ανάγκες μας για τη στοιχειώδη λειτουργία του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, αλλά και για την επαναλειτουργία των απομακρυσμένων και αναγκαίων αγροτικών Ιατρείων  Αγράφων και Ραπτοπούλου, ευελπιστώντας να δείξετε την ευαισθησία σας και να διασφαλίσετε την αξιοπρεπή διαβίωσή μας.
 Οι ανάγκες που χρήζουν άμεσης κάλυψης τόσο  σε ιατρικό, όσο σε νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό στις μονάδες υγείας του Δήμου μας είναι οι εξής:
·         2 Ιατροί για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
·         1 Ιατρό για το Αγροτικό Ιατρείο Αγράφων
·         1 Ιατρό για το Αγροτικό Ιατρείο Ραπτοπούλου
·         1 Διοικητικό Υπάλληλο για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
·         1 Οδηγός για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
·         3 Νοσηλευτές
·         1 Παρασκευαστής
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αντιλαμβάνεσθε ότι οι πολίτες του Δήμου Αγράφων χρήζουν άμεσης κοινωνικής μέριμνας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είμαι βέβαιος κ. Υπουργέ ότι θα πράξετε τα δέοντα για την εξάλειψη της κοινωνικής αυτής ανισότητας και αδικίας σε βάρος των δημοτών μας. 
Με την ελπίδα ότι θα καλύψετε τις ανάγκες μας αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.  Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή επεξήγηση.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αγράφων
Μπαμπαλής Θεόδωρος

ΘΕΜΑ: «Στελέχωση Πυροσβεστικού κλιμακίου στην Γρανίτσα Αγράφων Ευρυτανίας ».



                                                                
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                                                            Κερασοχώρι, 15-07-2015

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                                                     Αριθμός Πρωτ. : 6279

            ----------
Ταχ.Δ/νση: Κερασοχώρι  Τ.Κ.36071                                                          
Τηλέφωνα:  2237351320                               
FAX: 2237351313
Emial : info@dimos-agrafon.gr                                       
                                                                                                                                               
ΠΡΟΣ :
1.          Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Μαρούζη 4, Κολωνάκι , ΤΚ: 101 72- Αθήνα
2.          Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου
Τ.Κ: 36 100 - Καρπενήσι
3.          Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας
Ευαγγελιστρίας 2 , ΤΚ : 105 63 - Αθήνα

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Π. Κανελλοπούλου 4, ΤΚ 101 77 - Αθήνα

ΘΕΜΑ: «Στελέχωση Πυροσβεστικού κλιμακίου στην Γρανίτσα Αγράφων Ευρυτανίας ». 

Ο Δήμος Αγράφων Νομού Ευρυτανίας είναι ο πλέον  ορεινός δήμος όλης της χώρας, διαιρείται σε πέντε (5) δημοτικές ενότητες(Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου, Βίνιανης και Φραγκίστας) και η συνολική του έκταση υπολογίζεται στα 920,341 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πλούσια και πυκνή βλάστηση. Οι κλιματολογικές συνθήκες, η γεωμορφολογία της περιοχής, οι χιλιομετρικές αποστάσεις και το δύσβατο οδικό δίκτυο δυσχαιρένουν  την άμεση ,έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων  προς αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κλπ) καθώς η μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων  από το Καρπενήσι  στα απόμερα σημεία εκδήλωσης τους απαιτεί τουλάχιστον τρεις (3) ώρες.
Δεδομένου ότι η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν πρωταρχικό στόχο και βασικό μέλημα του Υπουργείου και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και λαμβάνοντας υπόψη την κοινή υπουργική απόφαση 23804 Φ.109.1/09 (ΦΕΚ 1417/Β/15-7-2009 – Διορθ. Σφαλ. στο ΦΕΚ 1707/ Β/18-8-2009) παρακαλούμε όπως  μεριμνήσετε για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας , το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, προκειμένου να ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά στις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Γρανίτσας δεν θα επιβαρύνει πρακτικά τον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς το κτίριο υπάρχει – ανακαινίστηκε και διατίθεται πλέον κατάλληλο για την στέγασή του (έκθεση 2015 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου έχει την δυνατότητα να το στελεχώσει από το υπάρχον προσωπικό της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μέρος αυτού του προσωπικού μετακινείται τακτικά για υπηρεσία σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όλα τα επόμενα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμο μας όπως:
Ø      Τοποθέτηση πυροσβεστικών υδροστομίων
Ø      Καθαρισμός και συντήρηση υδατοδεξαμενών
Ø      Καθαρισμός και συντήρηση δημοτικών – δασικών και αγροτικών δρόμων όπως προβλέπεται από την πυροπροστασία και πολιτική προστασία δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον δεν λειτουργεί πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή ώστε να επέμβει άμεσα σε ανάλογες περιπτώσεις.
Χρήσιμη θα ήταν μια επίσκεψη και επιτόπια αυτοψία στο Δήμο μας από εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και έναν εκπρόσωπο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για επιβεβαίωση όλων των προαναφερθέντων
Ø      Για απεμπλοκή των ενεργειών
Ø      Και επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για το συγκεκριμένο θέμα.

Ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού - δασικού  πλούτου και στην προστασία του περιβάλλοντος της εν λόγω περιοχής η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO «ως μία από τις πέντε πρώτες περιοχές του πλανήτη μας  σε καθαρότητα  περιβάλλοντος».

Ο Δήμαρχος


Θεόδωρος Μπαμπαλής





Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Την άμεση στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Δήμου Αγράφων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αγράφων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας

Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Την άμεση στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Δήμου Αγράφων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατόπιν και της αποτελεσματικής του παρέμβασης για την παραμονή του Ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας.

Ο Δήμαρχος Αγράφων μέσω της επιστολής του εκθέτει στον Υπουργό Υγείας τις ανάγκες για την στοιχειώδη παροχή ΠΦΥ στο Δήμο Αγράφων ζητώντας την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, αλλά και την επαναλειτουργία των απομακρυσμένων  Αγροτικών Ιατρείων Αγράφων και Ραπτοπούλου.

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα των Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

 Κοινή Προσπάθεια για την ανακήρυξη των Δελφών σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία της υποψηφιότητας




Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα των Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Ένας θεσμός, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, και από κοινού Δήμος Δελφών και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτός να φιλοξενηθεί το 2021 στην «Καρδιά της Ελλάδας».

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Η Οργάνωση Μελών Ευρυτανίας συνεδρίασε να στηρίξει τις επιλογές της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Οργάνωση Μελών Ευρυτανίας  συνεδρίασε την Τρίτη 14 Ιουλίου και αφού συζήτησε  τις διαμορφούμενες πολιτικές εξελίξεις
                                 Αποφάσισε  ομόφωνα
Να στηρίξει τις επιλογές της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού
                         εκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη
Ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά το μέρος κυρίως των μέτρων που λαμβάνονται είναι κάκιστη, έγινε όμως κάτω από τραγικές συνθήκες ανοιχτών εκβιασμών που σήμαιναν  τον πλήρη στραγγαλισμό της κοινωνίας και της οικονομίας,  κλείσιμο τραπεζών και απώλεια καταθέσεων και όχι μόνο.               Τα  μηνύματα που λάμβανε από την κοινωνία για  άμεση ανάγκη ομαλοποίησης των έκτακτων συνθηκών και στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης. Την έλλειψη  οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τέλος την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών που προβλέπει η συμφωνία και τη  διευθέτηση του χρέους.
                             επίσης αποφάσισε ομόφωνα
να ζητήσει από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  του νομού μας να στηρίξει την Κυβέρνηση.
                        ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ