Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Αποκαλυπτήρια μνημείου Κατσαντώνη στην Αλεξανδρούπολη


Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Έβρου

Syl Evrou Mnimio Katsantoni 02
Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του οπλαρχηγού των Κλεφταρματολών Αντώνη Κατσαντώνη και ονοματοδοσία της αντίστοιχης πλατείας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θ. Κολοκοτρώνη και Χ. Δοϊτσίδη, στην περιοχή Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρούπολης.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Κηποθέατρο του Πάρκου Προσκόπων στις 21:00, με τίτλο «Κατσαντώνης – Τραγουδώντας το θρύλο», στην οποία θα ερμηνεύσουν τραγούδια οι: Βασίλης Σερμπέζης, Σταύρος Μπόνιας και Παναγιώτης Ούτος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
* Στη φωτογραφία το μνημείο Κατσαντώνη στα Άγραφα Ευρυτανίας
Πηγή:
Alexandroupoli Online

Η αρχή για την δημιουργία τράπεζας αίματος των Σαρακατσαναίων γίνεται από το Αγρίνιο (Σύλλογος Βάλτου – Ξηρόμερου και Ευρυτανίας)


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η αρχή για την δημιουργία τράπεζας αίματος των Σαρακατσαναίων γίνεται από το Αγρίνιο (Σύλλογος Βάλτου – Ξηρόμερου και Ευρυτανίας)
Για την δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βάλτου – Ξηρόμερου και Ευρυτανίας, ανέλαβε την δημιουργία της Τράπεζας Αίματος των Σαρακατσαναίων.
Ως υπεύθυνοι, προκειμένου να δημιουργηθεί η εν λόγω τράπεζα αίματος, έχουν τεθεί οι κύριοι: Καραγκούνης Απόστολος (εκ μέρους του Δ. Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.) και Κουτσουπιάς Δημήτριος (εκ μέρους του Συλλόγου).
Με σκοπό να διασφαλιστεί η άμεση διάθεση αίματος και να γίνει η αρχή, ο Σύλλογος Βάλτου – Ξηρόμερου και Ευρυτανίας, διοργανώνει την πρώτη αιμοδοσία γι αυτό το σκοπό, το Σάββατο 13 Ιουνίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
Σχετική ενημέρωση για την δημιουργία και την λειτουργία, της Τράπεζας Αίματος των Σαρακατσαναίων, θα γίνει σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Τρικάλων, στο 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στα Περτουλιώτικα Λιβάδια στις 26-27 και 28 Ιουνίου.