Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 02 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ανήμερα της Πεντηκοστής πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αγράφων και το Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτ/νίας, εκδήλωση μνήμης για την πρώτη μάχη της Ρούμελης που έγινε στη Γέφυρα της Τατάρνας, από τον ήρωα του 1821 Οδυσσέα Ανδρούτσο. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Τριπόταμο, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ηρώων στη θέση Λαχανόκηπος και η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Λάμπου εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας και ακολούθησε γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Τόλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Παπαθανάσης, Γιώργος Παπαδημητρίου, Λεωνίδας Τελώνης, Σωτήρης Διώτης, Παντελής Κολοκώτσιος, Στέφανος Τσιαμάκης, Αποστόλης Μάκκας και Κώστας Μάκκας. Έδωσαν επίσης το παρόν, ο περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Θέμης Χασιώτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τριποτάμου Πέτρος Μπατσούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Τριποτάμου Λάμπρος Βρέκος, ο εκπρόσωπος της ΟΕΣ Σωτήρης Πεσίνης, ο εκπρόσωπος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας  Δημήτρης Κονιαβίτης και πλήθος κόσμου.

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2015 Μαράθου Αγράφων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 02 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής η καθιερωμένη εκδήλωση ¨Κατσαντώνεια¨  στη μνήμη του Προεπαναστατικού Ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη - Κατσαντώνη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου και του Συλλόγου Μαραθιωτών.
Από τη Δημοτική Αρχή Αγράφων το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Τάκης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσιφός Ευάγγελος και πλήθος προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώτσιας Θωμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός Αριστείδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φακίτσας Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαράθου κ. Μπαλωμένος Παύλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθιωτών κ. Σβερώνης Ταξιάρχης, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης και καθηγητής κ. Λιάσκος Ηλίας,  ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας κ. Νικοπολίδης Ιωάννης, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου πατέρας Ευάγγελος Φεγγούλης, ο γνωστός Ζωγράφος κ. Χρήστος Μποκόρος και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων.
 
Ύστερα από την κατάθεση των στεφάνων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους λοιπούς επισήμους και εν συνεχεία ο  πανηγυρικός λόγος της ημέρας ειπώθηκε από τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Ηλία Λιάσκο.
Επί τη ευκαιρία της εκδηλώσεως τιμήθηκε με ανάρτηση αναμνηστικής επιγραφής στο σπίτι που έζησε ο ιστορικός παπάς του Μαράθου, παπά Λάμπρος Μπαλωμένος (1872-1947) ο οποίος ιερούργησε επί 47 συναπτά έτη στον Ι.Ν. Αγ. Ταξιαρχών. Στην ίδια επιγραφή τιμήθηκε και ο υιός του, αγωνιστής και δάσκαλος, Θύμιος Μπαλωμένος (1908-1996), καθώς ίσως οι δυό τους να αποτελούν τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία του Μαράθου. Στη μνήμη τους κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό ο υιός του Θύμιου Μπαλωμένου και έγκριτος νομικός κ. Μάκης Μπαλωμένος. Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης και η περίφημη «ζυγιά» της Κρέντης, ο επικεφαλής της παραδοσιακός τραγουδιστής Γιάννης Μάκκας για τα 65 χρόνια παρουσίας του και προσφοράς του στη Δημοτική μας παράδοση και  στο Δημοτικό μας τραγούδι, ο Κωνσταντίνος Κούρος και ο Μπαλωμένος Κωνσταντίνος, μουσικός από το Μάραθο ο οποίος συνέπραξε πολλάκις  με τη ¨ζυγιά¨ της Κρέντης. Το βραβείο για τον επίσης αείμνηστο μουσικό Πάνο Ρούμπο παρέλαβε η πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασοχωρίου κα Μαρούλη Μαρία.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Κρέντης.